Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zoete Aardappel Sushi Voeding

Te veel vezels

 1. Presentatie - met zijn gedurfde kleuren en vormen - is net zo belangrijk als smaak als het gaat om sushi, en de levendige zoete aardappel maakt een esthetisch aangename keuze voor een broodje. De meeste sushirollen met zoete aardappelen zijn gemaakt in tempura-stijl of gebakken, zoete aardappelen en bevatten mogelijk meer vet dan andere sushirollen. Als u de voedingsinformatie kent, kunt u bepalen hoe deze in uw dieetplan past.

Calorieën

 1. Omdat het handgemaakt voedsel is, kan de voedingswaarde-informatie van uw zoete aardappel sushi-rol variëren, afhankelijk van de maker van de rol en het aandeel van de ingrediënten. De calorieën in een zesdelige tempura-sushirol met zoete aardappelen kunnen variëren van 105 tot 277 calorieën. Ter vergelijking: een zesdelige California-sushirol kan tot 400 calorieën bevatten. Wanneer u probeert uw calorie-inname te beperken voor gewichtsverlies, kan de sushi-roll in tempura-stijl zoete aardappel een betere lagere calorie-keuze maken.

Fat

 1. Het vetgehalte van een sushirol met zoete aardappelen kan ook variëren, variërend van 0,5 gram tot 14 gram per portie van zes stukken. Ter vergelijking: de California-sushirol bevat 5 gram totaal vet. De sushirol van zoete aardappel bevat weinig verzadigd vet en cholesterol met ongeveer 0,5 gram verzadigd vet en 15 milligram cholesterol. Het beperken van uw inname van verzadigd vet en cholesterol in de voeding kan uw risico op het ontwikkelen van hoge cholesterolwaarden verlagen. Je verzadigde vetinname moet minder zijn dan 10 procent van je dagelijkse calorie-inname en cholesterol in de voeding minder dan 300 milligram per dag.

Koolhydraten

 1. Zowel de zoete aardappel als de rijst dragen bij aan het koolhydraatgehalte van de sushi roll met zoete aardappelen. Een portie uit zes delen bevat 22 tot 48 gram koolhydraten en ongeveer 2,9 gram vezels. Koolhydraten in voedsel voorzien uw lichaam van energie. Uw dagelijkse inname van koolhydraten varieert, afhankelijk van uw caloriebehoeften, maar deze moet variëren van 45 tot 65 procent van uw totale calorie-inname. Voor een perspectief, als je een dieet van 2000 calorieën volgt, heb je ongeveer 225 tot 325 gram koolhydraten per dag nodig.

Protein

 1. De sushi roll met zoete aardappelen bevat 2 tot 4,5 gram eiwit, geen significante bron. Als u echter een uitgebalanceerd dieet eet, moet u in staat zijn om aan uw eiwitbehoeften uit andere voedselbronnen te voldoen. Over het algemeen hebben volwassen vrouwen ongeveer 46 gram eiwitten per dag nodig en volwassen mannen ongeveer 56 gram per dag.

Sodium

 1. Sushi kunnen veel natrium bevatten. De sushi roll met zoete aardappelen maakt echter een natriumarme keuze met 9 tot 125 milligram natrium per portie. Het consumeren van teveel natrium kan uw risico op hoge bloeddruk verhogen; probeer uw dagelijkse inname tot minder dan 2.300 milligram per dag te houden.

Vitaminen en mineralen

 1. Hoewel het geen belangrijke bron van vitamines en mineralen is, levert de sushi-rol zoete aardappel 76 milligram calcium, 4,5 milligram vitamine C en 32 milligram magnesium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407