Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zoete aardappelen en diarree bij zuigelingen

Evenwicht vinden

 1. De meeste baby's genieten van de smaak, de kleur en de textuur van zoete aardappelen, volgens AskDrSears.com. Zoete aardappelen zijn een slimme keuze voor je baby, omdat ze een overvloed aan voedingsstoffen bevatten, waaronder bètacaroteen en vitamine B-6. Ook eet je baby de kans dat ze ze opeten dan andere groenten, omdat ze zoeter zijn. De keerzijde is echter dat zoete aardappelen bij sommige zuigelingen diarree kunnen veroorzaken; praat met een zorgverlener als dit gebeurt.

Diarree bij zuigelingen

 1. Het kan moeilijk zijn om te onderscheiden wanneer uw baby diarree heeft omdat hun ontlasting vaak los, frequent en zacht is. U moet echter beginnen te herkennen wat normaal is voor uw baby. Wanneer ze vaker of waterige ontlasting ervaart, of ze heeft meer dan één stoelgang per voeding, kan ze diarree hebben.

Door proteïnen geïnduceerd enterocolitis syndroom

 1. Zoete aardappelen kunnen door voedsel veroorzaakte enterocolitis syndroom, of FPIES, veroorzaken bij zuigelingen, legt een artikel uit april 2003 in het tijdschrift "Pediatrics" uit. Dit syndroom is een gastro-intestinale overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, die diarree en andere symptomen kunnen veroorzaken. Het artikel legt uit dat dit syndroom eerder de oorzaak is van diarree door zoete aardappelen als het kind al FPIES heeft geassocieerd met soja of koemelk.

Allergische reactie

 1. Diarree is een symptoom van een allergische reactie op een voedingsmiddel, dus uw baby kan allergisch zijn voor zoete aardappelen. MedlinePlus beveelt aan om uw baby een paar dagen per keer een nieuwe voeding te geven, zodat u de bron van de allergie kunt weten als deze zich ontwikkelt. Ga naar je arts of een allergiespecialist als je vermoedt dat je kind allergisch is voor zoete aardappelen.

Aanvullende oorzaken

 1. Hoewel zoete aardappelen een mogelijke oorzaak zijn, kan de diarree van uw baby door iets anders worden veroorzaakt. Andere dieetveranderingen, uw dieet als u borstvoeding geeft, antibiotica en sommige gezondheidsproblemen zoals cystische fibrose, zijn allemaal mogelijke oorzaken van diarree bij uw baby. Houd uw baby gehydrateerd en praat met uw arts voor meer informatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407