Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zongedroogde tomaten bewaren en invriezen

Serving Tips en Suggesties

 1. Een enkele zongedroogde tomaat kan de hele smaak van een maaltijd veranderen. Een tomaat die in de zon is uitgedroogd, ontwikkelt een intense smaak en een taaie textuur zonder de voedingsstoffen te verliezen, waaronder vitamine A en C en de antioxidant lycopeen, die tomaten een waardevol onderdeel van uw dieet maken. Zongedroogde tomaten gaan veel langer mee dan hun verse tegenhangers en bevriezen verlengt hun bruikbaarheid, maar onjuiste opslag verkort hun houdbaarheid.

Olieverpakte tomaten opslaan

 1. Zongedroogde tomaten die in olie worden bewaard, gaan niet zo lang mee als die droog worden bewaard. Controleer de houdbaarheidsdatum op een container met olieverpakte tomaten; het moet ergens tussen één en twee jaar zijn. Zongedroogde tomaten die in olie zijn bewaard, zijn houdbaar tot ze worden geopend, maar zodra u de verzegeling verbreekt, moet u ze in de koelkast bewaren. Daar blijven ze maximaal zes maanden eetbaar. Controleer op tekenen van schimmel of een ranzige geur voordat u de tomaten gebruikt. De olie zal stollen en wit worden in de koelkast maar zal na ongeveer 30 minuten weer vloeibaar worden.

Droge tomaten bewaren

 1. Als u zongedroogde tomaten los of in een container zonder vloeistof koopt, plaatst u ze in een plastic zak met ritssluiting, een pot met schroefdeksel of plastic of een glazen container met een luchtdicht deksel . Breng ze niet in contact met metaal. Pers lucht uit een plastic zak voordat u deze afdicht; Als je een container gebruikt, pak je de zongedroogde tomaten stevig in, zodat ze de hele container vullen. Bewaar de tomaten maximaal een jaar in een koele, donkere kast. Na dit punt beginnen ze hun smaak en voedingswaarde te verliezen.

Tomaten invriezen

 1. Nadat u droge, zongedroogde tomaten in een zak of container hebt bewaard, kunt u het hele pakket in de vriezer plaatsen en gaan de tomaten tot twee jaar mee. Het invriezen van met olie verpakte tomaten kost wat meer werk; als je de hele container invriest, moet je de hele dooi ontdooien om een ​​enkele tomaat te verwijderen. Bedek in plaats daarvan een bakplaat met vetvrij papier en spreid de tomaten uit zodat geen twee elkaar raken. Elke tomaat heeft een kleine plas olie. Vries de vellen een uur of totdat de tomaten erdoor zijn ingevroren, trek de tomaten van het vetvrij papier en plaats ze in een plastic diepvrieszak of glazen container met een luchtdicht deksel. Ze gaan maximaal een jaar in de vriezer, maar probeer ze binnen drie maanden te gebruiken voor de beste smaak.

Tomaten gebruiken

 1. Zodra je je tomaten uit de koelkast of kast hebt getrokken, of je bevroren, in de zon gedroogde tomaten hebt laten ontdooien - vanwege hun kleine formaat duurt dit proces ongeveer een uur - je kunt ze gebruiken zoals ze zijn of ze reconstitueren door ze in water, bouillon of zelfs wijn te weken. Laat ze maximaal twee uur in de vloeistof op je aanrecht staan, of 's nachts in de koelkast. Hak de tomaten en voeg ze toe aan koude pastasalade of knoflookhummus, strooi ze op een spinaziepizza of gebruik ze om hamburgers of broodjes met geroosterde groenten te bedekken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407