Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zoutalternatief: kaliumchloride

Een ketogeen dieet is geweldig, maar niet voor iedereen

 1. Het verlagen van uw natriuminname en het verlagen van uw bloeddruk kan gemakkelijker zijn als u uw voedseletiketten controleert op kaliumchloride.

 2. De minerale zoutverbinding wordt door de voedingsindustrie gebruikt als alternatief voor gewoon keukenzout (natriumchloride).

 3. Experts merken op dat kaliumchloride consumenten smaak geeft zonder hun dagelijkse natriuminname te verhogen.

 4. Het heeft ook het extra voordeel van een verhoogde kaliumconsumptie, die de bloeddrukregulatie kan verbeteren.

 5. Ambtenaren van de Food and Drug Administration (FDA) hebben vorige week een advies uitgebracht waarvan zij hopen dat zij voedselproducenten zullen aanmoedigen om het mineraal te gebruiken.

 6. Volgens de FDA-richtlijnen kunnen fabrikanten het ingrediënt labelen als "kaliumchloridezout."

 7. "De toevoeging van de term" zout "aan" kaliumchloride "kan fabrikanten aanmoedigen om dit natriumalternatief te gebruiken en kan consumenten helpen te begrijpen dat kaliumchloride natriumchloride in levensmiddelen kan vervangen," het advies vermeld.

 8. "Dit kan helpen bij het verminderen van de inname van natrium, dat te veel wordt geconsumeerd door de Amerikaanse bevolking, terwijl het kalium, dat te weinig wordt geconsumeerd, wordt verhoogd."

Voedingsmiddelen met kaliumchloride

 1. Volgens Caroline West Passerrello, MS, RDN, LDN, een woordvoerder van de Academie voor Voeding en Dieetleer, is kaliumchloride niet alleen te vinden in zoutvervangers, maar ook in deze voedingsmiddelen:

 2. Kristin Kirkpatrick, voedingsdeskundige en auteur van "Magere lever: een bewezen programma om de nieuwe stille leverziekte met epidemie te voorkomen en terug te dringen", zei dat kaliumchloridezout ook vaak voorkomt in:

 3. Maar de hoeveelheid kaliumchloride in elk product is meestal klein.

Gezondheidsvoordelen

 1. Volgens FDA-woordvoerder Nathan Arnold heeft het kiezen van kaliumchloridezout als vervanging voor tafelzout verschillende gezondheidsvoordelen, namelijk dat het de natriuminname vermindert en de kaliuminname verhoogt.

 2. Anderzijds, verklaarde Arnold, "is de kaliumconsumptie in de VS over het algemeen laag in vergelijking met de federale aanbevelingen. Adequate inname van kalium kan de bloeddrukregulatie helpen verbeteren."

 3. Zowel Passerrello als Kirkpatrick zijn het daarmee eens.

 4. Kirkpatrick zegt dat ze mensen aanbeveelt hun natriuminname te bekijken strikt zoeken naar voedsel met kaliumchloridezout, omdat dit niet bijdraagt ​​aan hun dagelijkse natriuminname.

 5. "Het typische westerse dieet bevat te veel natrium en er zijn veel onderzoeken die aantonen dat zelfs kleine verminderingen van het natriumgehalte in het dieet kunnen helpen beschermen tegen een hartaanval en beroerte - beide beschouwd als leidende moordenaars, "zei Kirkpatrick.

 6. Andy De Santis, een geregistreerde diëtist en specialist in gewichtsverlies, is echter niet helemaal overtuigd.

 7. "Het klopt dat veel Noord-Amerikanen te veel natrium consumeren, maar conventioneel tafelzout is zelden de belangrijkste oorzaak van natrium in het dieet van een persoon, dus overstappen op een zoutvervanger met kaliumchloride kan of kan de inname niet drastisch beïnvloeden. "

 8. Bewerkte voedingsmiddelen en restaurantvoedsel leveren de belangrijkste bijdrage aan natrium in het dieet van een persoon, zei De Santis. [! 6647 => 1140 = 3!

 9. Bovendien betekent het feit dat een voedingsmiddel kaliumchloride bevat niet noodzakelijk dat het volledig natriumvrij is.

 10. "Ze sluiten elkaar niet noodzakelijkerwijs uit en het zou niet ongebruikelijk zijn om een ​​aantal producten te vinden die beide gebruiken," zei hij.

Enkele gezondheidsrisico's

 1. De Santis legde uit dat "kaliumchloride geen essentieel onderdeel is van een gezond voedingspatroon."

 2. Voor mensen die meerdere medicijnen gebruiken of een slechte niergezondheid hebben, kan dit zelfs een negatief effect hebben op hun gezondheid.

 3. "Deze mensen moeten heel voorzichtig zijn met het gebruik van kaliumchloride uit zoutvervangers omdat ze zich misschien niet bewust zijn van de hoeveelheid kalium die ze innemen, en moeten contact opnemen met hun arts voordat ze verder gaan," De Zei Santis.

 4. Passerrello is het daarmee eens.

 5. "Personen met bepaalde medische aandoeningen die de uitscheiding van kalium in de urine belemmeren (bijv. Nierfalen, diabetes, enz.) Moeten een arts raadplegen over hun aanbevolen kaliumspiegel en moeten mogelijk of vermijd voedsel met kaliumchloride, "zei ze.

 6. Maar voor gezonde personen doet kaliumchloride waarschijnlijk geen kwaad, voegde ze eraan toe.

Hoe voedseletiketten te controleren

 1. Als u geen kaliumchloridezout op uw favoriete voedseletiketten hebt gezien, kunt u er zeker van zijn dat het waarschijnlijk komt.

 2. De recente FDA-leidraad is een poging om kaliumchloridezoutlijsten aan te moedigen.

 3. "Deze verandering kan de consumentenbekendheid vergroten dat kaliumchloride een ingrediënt is dat vergelijkbaar is met zout op basis van natrium - met het extra voordeel dat het kalium bevat," zei Arnold.

 4. Voorlopig verwijst kaliumchloride op labels naar de natriumvrije zoutvervanger.

Hele voedingsmiddelen nog steeds gezondste keuze

 1. Er bestaat een massale consensus onder voedingsdeskundigen dat de beste keuze voor de gezondheid van een persoon nog steeds geheel voedsel is.

 2. "Terwijl de meeste Amerikanen hun natriuminname moeten verminderen en hun kaliuminname moeten verhogen - wat een onderconsumptie is van volksgezondheidsproblemen - moet de nadruk liggen op het verminderen van zwaar bewerkte voedingsmiddelen en meer fruit en groenten eten, zoals avocado's, zoete aardappelen, spinazie en witte of zwarte bonen, "zei Passerrello.

 3. Zulk geheel voedsel bevat natuurlijke bronnen van kalium en maakt deel uit van een gezond en uitgebalanceerd dieet.

 4. De Santis is het daarmee eens.

 5. "De overgrote meerderheid van de mensen zou kaliuminname moeten nastreven van gezond voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen zoals fruit, groenten, noten, zaden en peulvruchten," zei hij.

De onderste regel

 1. FDA-functionarissen moedigen voedselproducenten aan kaliumchloridezout in hun producten op te nemen als een levensvatbare natriumvervanger.

 2. Het mineraal helpt de natriuminname te verminderen en verhoogt de kaliuminname.

 3. Wanneer medische aandoeningen een probleem zijn, moeten mensen hun arts raadplegen voordat ze natrium vervangen door kaliumchloride.

 4. Over het algemeen is het eten van een geheel voedingspatroon zoals fruit, groenten, noten en peulvruchten nog steeds de beste strategie voor gezond leven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407