Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zuiveringsgist Allergie

Overwegingen

 1. Als u van gebakken producten houdt maar een allergie voor gist heeft, wanhoop dan niet - u kunt in plaats daarvan een formulering met bakpoeder vervangen bij het maken van brood, broodjes en andere gebakken goederen. Zoek ook naar "quickbread" recepten die zuiveringszout vragen en schuwen het gebruik van gist. Vermijd het consumeren van gist als u allergisch bent omdat voedselallergiereacties levensbedreigend kunnen zijn, adviseer de experts van de Mayo Clinic.

Vervangingsformule

 1. Meng zuiveringszout samen met vitamine C in poedervorm om een ​​gistvervanger te maken. Gebruik gelijke delen van elke stof. U hoeft niet eens een nieuwe totale hoeveelheid te berekenen - gebruik gewoon dezelfde hoeveelheid die het recept vereist in termen van gist. Als je bijvoorbeeld 2 eetlepels gist nodig hebt, meng je 1 eetlepel bakpoeder en 1 eetlepel vitamine C in poedervorm om een ​​hoeveelheid van 2 eetlepels te maken.

Voordelen

 1. De vervanger van bakpoeder zorgt voor een sneller kookproces. Wanneer u de combinatie van zuiveringszout en citroenzuur gebruikt in plaats van gist, hoeft u uw brood niet te laten rijzen. Zuiveringszout wordt zelfs vaak gebruikt in quickbreads waarvoor je geen tijd nodig hebt om je brood te laten rijzen.

Hoe het werkt

 1. Gist wordt in de keuken gebruikt als een zuurdesem, wat betekent dat uw gebakken goederen rijzen. Leaveners doen dit door gas te produceren. Gist voedt zich met de suikers in bloem en verdrijft daarbij kooldioxide. Zuiveringszout is ook een nuttige zuurdesem. Het reageert met zuur en creëert koolstofdioxide, wat op zijn beurt bellen creëert die vast komen te zitten in je beslag.

Waarschuwing

 1. Een allergische reactie op gist kan mild of ernstig en levensbedreigend zijn, dus gebruik het niet af en toe als u een dergelijke allergie heeft. Veel voorkomende en minder ernstige allergische symptomen zijn tintelingen of jeuk in je mond, netelroos of jeuk, duizeligheid of flauwvallen, misselijkheid, buikpijn, diarree, braken, ademhalingsproblemen of congestie, piepende ademhaling en zwelling van je gezicht, lippen, tong, keel of andere lichaamsdelen. De levensbedreigende reactie bekend als anafylaxie heeft tal van symptomen. Dit kunnen vernauwde of strakke luchtwegen zijn, een gezwollen keel die het moeilijk maakt om te ademen, shock, een daling van de bloeddruk, een snelle pols en duizeligheid of bewustzijnsverlies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407