Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zuiveringszout en acne: voordelen, risico's en behandelingsmethoden

Soda

 1. Acne is een veel voorkomende huidaandoening die de meeste mensen tijdens hun leven ervaren. Wanneer uw poriën verstopt raken door de natuurlijke oliën van uw lichaam, kunnen bacteriën zich vormen en puistjes veroorzaken.

 2. Acne is geen levensbedreigende huidaandoening, maar het kan wel het gevoel van eigenwaarde beïnvloeden, huidirritatie veroorzaken en is soms licht pijnlijk door een ontsteking.

 3. Acne-uitbraken verschijnen meestal op het gezicht, maar er kunnen ook bultjes op de nek, rug en borst ontstaan. Om littekens en extra acne te voorkomen, gebruiken veel mensen natuurlijke remedies die bakpoeder als huidbehandeling bevatten.

Bakpoeder

 1. Zuiveringszout of natriumbicarbonaat is een alkalische stof die helpt bij het beheer van de pH-waarden. Het helpt zure stoffen in en buiten het lichaam te neutraliseren. Omdat zuiveringszout de hoeveelheid zuur in je maag verlaagt, wordt het meestal gebruikt om een ​​maagklachten te kalmeren of indigestie te genezen.

 2. Zuiveringszout bevat ook ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen. Dit maakt het een ideaal ingrediënt in vrij verkrijgbare crèmes voor huidirritatie, insectenbeten en milde uitslag.

 3. Tandenpoetsen met bakpoeder of tandpasta's op basis van bakpoeder kan de hoeveelheid schadelijke bacteriën in uw mond verminderen en uw tanden witter maken. Het verfrist ook je adem.

 4. Voor acne-uitbraken kan zuiveringszout helpen ontstekingen en milde pijn te verzachten. Het kan worden gebruikt als een exfoliant of worden toegevoegd aan de huidige acnebehandelingen om de effecten te versterken. Het wordt echter niet aanbevolen voor dagelijks gebruik.

Van het gebruik van acne-behandelingen met zuiveringszout

 1. Artsen en onderzoekers stellen voor om goedgekeurde medische behandelingen te gebruiken voor acne en andere huidaandoeningen, zelfs als er anekdotische succesverhalen zijn geweest over het gebruik van zuiveringszout.

 2. Hoewel er weinig onderzoek is gedaan naar de effecten van bakpoeder op de huid, kan dit ingrediënt meer kwaad dan goed doen.

 3. Sommige bijwerkingen van het gebruik van bakpoeder op uw huid en gezicht zijn onder andere:

 4. Dit komt omdat zuiveringszout de pH-waarde van de huid kan verstoren.

 5. De pH-schaal is van 0 tot 14. Alles boven de 7 is alkalisch en alles onder de 7 is zuur. Een pH van 7,0 is neutraal.

 6. De huid is een natuurlijk zuur orgaan met een pH van 4,5 tot 5,5. Dit assortiment is gezond - het houdt de huid gehydrateerd met gezonde oliën en beschermt tegelijkertijd het orgaan tegen bacteriën en vervuiling. Het verstoren van deze pH-zuurmantel kan schadelijke bijwerkingen hebben, met name voor de huid.

 7. Zuiveringszout heeft een pH-waarde van 9. Door een sterke basische base op de huid aan te brengen, kan deze alle natuurlijke oliën verwijderen en onbeschermd blijven voor bacteriën. Hierdoor kan de huid gevoeliger worden voor natuurlijke elementen, zoals de zon.

 8. Consistent gebruik van zuiveringszout op de huid kan invloed hebben op hoe snel de huid kan herstellen en rehydrateren.

Behandelingen met soda-acne

 1. Hoewel niet algemeen aanbevolen, zijn er een paar zuiveringszoutbehandelingen die u kunt gebruiken voor acne. Vanwege de alkalische eigenschappen zijn slechts kleine hoeveelheden zuiveringszout nodig.

 2. Gebruik voor elke behandelingsmethode een nieuwe doos zuiveringszout. Gebruik geen doos bakpoeder die u gebruikt om te bakken of om uw koelkast te ontgeuren. Deze gebruikte dozen hebben mogelijk al interactie gehad met andere stoffen en chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor uw huid.

 3. Om dode huidcellen te verwijderen of ontstekingen te kalmeren, nemen sommige mensen zuiveringszout op in een gezichtsscrub of -masker.

 4. Na gebruik van een gezichtsreiniger, niet meer dan 2 theelepel mengen. bakpoeder in een kleine hoeveelheid warm water tot het een pasta vormt. Dit kan met je vingertoppen worden aangebracht en in je huid worden gemasseerd.

 5. Laat het niet langer dan 10 tot 15 minuten zitten als het als gezichtsmasker wordt gebruikt. Bij gebruik als een exfoliant, spoel onmiddellijk na het masseren van het mengsel op je gezicht.

 6. Breng na beide soorten toepassingen onmiddellijk een gezichtsbevochtiger aan om uitdrogen van uw huid te voorkomen.

 7. Herhaal deze methode niet meer dan twee keer per week.

 8. Vergelijkbaar met de exfoliant behandelingsmethode, kan een kleine hoeveelheid zuiveringszout in uw regime worden opgenomen om acne te voorkomen.

 9. Meng niet meer dan een 1/2 theelepel om de kracht van uw dagelijkse gezichtsreiniger te vergroten. bakpoeder in je hand met je reinigingsmiddel. Breng het mengsel op je gezicht aan en masseer zachtjes in je huid.

 10. Breng na het spoelen van uw gezicht een gezichtscrème aan om een ​​droge huid en strakheid te voorkomen. Blijf je dagelijkse reinigingsmiddel gebruiken zoals voorgeschreven, maar meng bakpoeder niet meer dan twee keer per week.

 11. Een andere veel voorkomende behandelingstechniek is het ter plekke behandelen van acne-bultjes. Maak voor deze methode een bakpoeder van maximaal 2 theelepel. bakpoeder en water. Breng het mengsel op het gewenste gebied of bobbels aan en laat het minstens 20 minuten rusten.

 12. Het kan beginnen uit te harden of te korsten, maar dat is OK. Zorg ervoor dat je het grondig afspoelt en breng een vochtinbrengende crème aan. Sommigen stellen voor om het mengsel een nacht aan te laten staan, maar dit kan het risico op bijwerkingen vergroten.

Onderste regel

 1. Zuiveringszout is een basische stof die de pH-balans van de huid kan beïnvloeden en onbeschermd kan laten.

 2. Hoewel al lang bestaande mythen kunnen zeggen dat zuiveringszout je acne kan helpen verminderen, raden dermatologen dit niet aan als behandelmethode. Houd u in plaats daarvan aan goedgekeurde medische acnebehandelingen en vrij verkrijgbare producten.

 3. Als u besluit zuiveringszout te gebruiken als een natuurlijke remedie tegen acne, moet u de blootstelling van de huid aan de stof beperken en daarna een vochtinbrengende crème gebruiken. Als u onregelmatige bijwerkingen, pijn of huiduitslag ervaart, ga dan onmiddellijk naar een dermatoloog.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407