Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zuurdesembrood Bloedsuiker

Brood met weinig gluten

 1. Zuurdesembrood biedt een aantal belangrijke voedingsstoffen en kan in een gezond en uitgebalanceerd dieet passen. Hoewel het hoge gehalte aan koolhydraten ervoor kan zorgen dat de bloedsuikerspiegel stijgt, zou het geen bloedsuikerpieken en crashes moeten veroorzaken.

Basics van bloedsuiker

 1. Bloedglucose geeft uw lichaam de energie die nodig is om de dag door te komen, maar consistent hoge niveaus kunnen chronische problemen met de nieren, zenuwen, voeten en ogen veroorzaken. Hoewel een aantal factoren ervoor kunnen zorgen dat de bloedsuikerspiegel tot gevaarlijke niveaus stijgt, is het vaak de schuld van het eten van grote hoeveelheden koolhydraatrijk voedsel. De glycemische index is een 100-puntsschaal die wordt gebruikt om het effect van koolhydraatrijk voedsel op de bloedsuikerspiegel te meten. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index van meer dan 70 op de schaal kunnen plotselinge en extreme pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, terwijl die met een glycemische index van 55 of minder een geleidelijkere toename veroorzaken.

Koolhydraten in zuurdesembrood

 1. Een middelgrote plak zuurdesembrood bevat ongeveer 37 gram koolhydraten - ongeveer 12 procent van de dagelijkse waarde voor deze macronutriënt voor degenen die een dieet volgen met 2000 calorieën per dag.

Zuurdesemeffect op bloedsuiker

 1. Ondanks het significante koolhydraatgehalte heeft zuurdesembrood een glycemische index van 53 - waardoor het een voedsel met een lage glycemische index is. Net als bij ander voedsel met een lage GI zal zuurdesembrood waarschijnlijk een geleidelijke verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken in plaats van een piek.

Slimmere keuzes maken

 1. Alleen omdat zuurdesembrood voedsel met een lage GI is, betekent niet dat u het teveel moet eten. Een normale snee zuurdesembrood telt als een portie graan. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw moeten gezonde volwassenen elke dag tussen de vijf en acht porties granen eten, waarvan de helft hele granen moet zijn. Zuurdesembrood is geen volkoren, maar kan worden genoten als onderdeel van een gezond dieet, naast andere volkoren granen zoals 100 procent volkorenbrood, bruine rijst en volkoren pasta.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407