Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zuurdesembrood voor Candida-dieet

Krijg wat ijzer

 1. Candida, of candidiasis, is de overgroei van natuurlijk voorkomende gist die candida albicans wordt genoemd. Candida albicans bloeit op vochtige en warme plaatsen op het lichaam, zoals je mond, urogenitale kanaal en maag. Bij het bestrijden van een overgroei van Candida is het belangrijk om niet bij te dragen aan het probleem door het meer gist te geven, zoals in brood. Zuurdesembrood heeft, als het op de ouderwetse manier wordt gemaakt, geen gist.

Symptomen van Candida

 1. Candida begint meestal in de darm en veroorzaakt schade aan de darmwand, volgens de National Candida Society. Deze aandoening wordt het "lekkende darmsyndroom" genoemd en kan leiden tot allergieën, depressie, migraine en mistige hersenen. U kunt ook constipatie of diarree, winderigheid, jeukende anus, sinusitis, gewichtstoename of -verlies, gewrichtspijn, spiervermoeidheid, PMS, onregelmatige menstruatie, cystitis, spruw, voetschimmel en schimmelinfecties van uw nagels ervaren.

Dieet voor het behandelen van Candida

 1. Candida behandelen kan een lang proces zijn dat medicijnen tegen gisten, supplementen en een dieet bevat. Een Candida-dieet heeft tot doel de natuurlijke flora van de darm te herstellen door de gist terug te doden of uit te hongeren. Een dieet voorgesteld door de Henry Spinks Foundation bestaat uit het vergroten van groene, bladgroenten en het vermijden of beperken van bewerkte voedingsmiddelen, zoals zetmeel en suikers, en voedingsmiddelen met schimmels, schimmels en gist, zoals brood.

Zuurdesembrood

 1. Zuurdesembrood uit uw supermarkt zorgt er niet voor dat u brood koopt dat weinig gist bevat, omdat veel commerciële zuurdesembroodrecepten gist gebruiken. Zuurdesembrood bestaat uit twee delen - de zuurdesemstarter of starter en het hoofdrecept. Een starter stimuleert natuurlijk voorkomende gist die op elk levend wezen aanwezig is, inclusief bloem, om te groeien en het brood te laten rijzen. Dit houdt het gistgehalte laag en helpt de candida uit te hongeren.

Ouderwets Zuurdesem Starter Recept

 1. Dit recept is aangepast van een Amerikaanse koloniale zuurdesemstarter die afkomstig is van Education.com. Je moet eerst de starter in een grote kom maken door 1 kopje warm water te mengen met 1 kopje bloem en 1 eetl. van witte suiker. Bedek de starter met een theedoek en laat op kamertemperatuur zitten, voeg 1/2 kopje warm water, 1/2 kopje bloem en 1 1/2 theelepel. suiker elke dag gedurende 5 dagen. Daarna kan de starter worden gekoeld bewaard voor toekomstig gebruik, mits deze om de 3 of 4 dagen wordt gevoed. Als je merkt dat je teveel starter hebt, geef je vrienden of gooi je ze weg.

Recept voor zuurdesembrood Berkeley

 1. Dit recept voor zuurdesembrood is aangepast van de Science of Cooking-website. Voeg voor het zuurdesembrood in een mengkom met een deeghaak 2 1/2 kopjes ongebleekte witte bloem, 1 1/2 theelepel. zout, 3/4 kop starter en 3/4 kop water op kamertemperatuur. Meng met de deeghaak totdat de deegbal van de zijkant van de kom komt. Doe de deegbal in een goed geoliede kom, dek af en laat ongeveer 12 uur of een nacht in de koelkast rijzen. Vorm het deeg in een vorm naar keuze en laat het opnieuw rijzen, afgedekt, op een met bloem bestoven oppervlak, bij kamertemperatuur gedurende ongeveer zes uur. Bak gedurende 25 tot 30 minuten op 475 graden Fahrenheit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407