Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zuurkooldieet

Keer een langzaam metabolisme om om gewichtsverlies te stimuleren

 1. "Zuurkool" is een Duits woord dat zure kool betekent. Zuurkool is fijn gesneden kool die een fermentatieproces heeft ondergaan door verschillende melkzuurbacteriën, zoals pediococcus, leuconostoc en lactobacillus. Een vierdaags dieet met zuurkool dat je helpt om in vier dagen tot zes kilo af te vallen terwijl je de gezondheidsvoordelen van deze kool realiseert. Klinisch onderzoek heeft echter de veiligheid of effectiviteit van het zuurkooldieet niet bevestigd. Zoals met elk dieet, moet u contact opnemen met uw arts voordat u begint met het zuurkooldieet.

Dag 1

 1. Het ontbijt op de eerste dag van het zuurkooldieet bestaat uit 175 g. van magere kwark en een snee volkorenbrood. Voor de lunch op de eerste dag van het zuurkooldieet, eet je 200 g. van zuurkool met 100 g. van varkensvlees en 1 peer. Diner beschikt over 150 g. van zuurkool, 4 en 1/2 radijs en een halve komkommer.

Dag 2

 1. Op dag twee van het zuurkooldieet eet u 1 banaan en 150 ml. van magere yoghurt besprenkeld met 1 el. van gemalen havermout voor het ontbijt. Voor de lunch op de tweede dag van het dieet eet je soep gemaakt met 200 g. van zuurkool, 100 ml. van bouillon, 50 ml. appelsap en 2 zoete rode pepers. Diner op dag twee van het zuurkooldieet bestaat uit 200 g. van zuurkool en 150 g. van gebakken zalmfilet besprenkeld met citroensap.

Dagen 3 en 4

 1. Dag drie en vier van het zuurkooldieet vereisen dat u 1 sinaasappel en 150 g eet. van cottage cheese bestrooid met zonnebloempitten voor het ontbijt. Lunch beschikt over 150 g. van gebakken vis en 150 g. van zuurkool. Voor het diner op dag drie en vier moet u een 3 aardappelen eten, 100 g. van zuurkool en 4 druiven.

Vermeende voordelen

 1. Volgens "Truly Cultured: Rejuvenating Taste, Health and Community with Natural Fermented Foods", verhoogt zuurkool uw immuunsysteem door uw lichaam te voorzien van essentiële vitamines, mineralen en fytochemicaliën. Een verbeterd immuunsysteem kan u helpen bij het bestrijden van verkoudheid en gewichtstoename. Verder stelt het boek dat het fermentatieproces dat wordt gebruikt om zuurkool te produceren, kankerbestrijdende stoffen zoals isothiocyanaten oplevert. Bovendien kunnen de bacteriën in zuurkool u helpen de bacteriën in uw gastro-intestinale balans te houden. Deze balans verhoogt uw gezonde flora, helpt u lactose te verteren, neutraliseert fytinezuur en genereert van nature omega-3-vetzuren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407