Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwangerschap bij donkere chocolade

Overwegingen

 1. Uw voedingsbehoeften veranderen tijdens de zwangerschap en sommige voedingsmiddelen worden onveilig om te consumeren. Donkere chocolade kan voordelen bieden tijdens de zwangerschap, zolang je het met mate consumeert. Kijk uit voor mogelijke negatieve effecten zoals cafeïne-inname en hoe dit uw ontwikkelende baby kan beïnvloeden.

Voordelen

 1. Donkere chocolade is een bron van antioxidanten, die vrije zuren in uw lichaam neutraliseren die celdood kunnen veroorzaken. Het bevat ook calcium dat bijdraagt ​​aan de gezondheid van de botten. Volgens een recensie in een 2009-editie van het "Journal of Proteome Research" van de American Chemical Society, dat 1 1/2 oz at. van pure chocolade per dag kan stress verminderen. De antioxidanten in cacao bieden ook andere gezondheidsvoordelen, waaronder een lagere bloeddruk. Deze voordelen zijn specifiek voor cacaobestanddelen - de bittere cacao die wordt gemengd met cacaoboter, melk en suiker om chocolade te maken. Om deze reden bieden donkere chocolaatjes, die een hoger percentage vaste cacao bevatten, superieure gezondheidsvoordelen ten opzichte van melkchocolade.

Cafeïne

 1. Donkere chocolade bevat cafeïne. Tijdens de zwangerschap kan cafeïne de bloedtoevoer naar de placenta verminderen en grote hoeveelheden kunnen het risico op een miskraam verhogen. Het is ook een stimulerend middel en kan uw hartslag en bloeddruk verhogen. De March of Dimes beveelt aan om slechts 200 mg of minder cafeïne per dag te gebruiken tijdens de zwangerschap. Hoewel 1 oz. van pure chocolade bevat slechts 20 mg cafeïne, grote hoeveelheden donkere chocolade kunnen oplopen tot een onveilige hoeveelheid, vooral als u andere cafeïnebronnen zoals koffie of frisdranken consumeert.

Eenvoudige koolhydraten

 1. Chocolade en andere soorten snoep zijn bronnen van eenvoudige koolhydraten, die kunnen bijdragen aan gewichtstoename en verminderde energie. Een chocoladereep kan 230 calorieën en 13 g vet bevatten. Volgens BabyCenter moet je eenvoudige koolhydraten zoals pure chocolade vermijden als je zwangerschapsdiabetes hebt, een complicatie bij de zwangerschap.

Overwegingen

 1. Het eten van grote hoeveelheden donkere chocolade of andere zoetigheden kan de hoeveelheid ruimte in uw lichaam verminderen voor gezond voedsel. Tijdens de zwangerschap heb je een uitgebalanceerd dieet nodig dat magere eiwitten, fruit, groenten, zuivelproducten en volle granen bevat. Eet donkere chocolade met mate en als onderdeel van een uitgebalanceerd en voedzaam dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407