Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwarte walnoot (Juglans nigra): voordelen, supplementen en veiligheid

De onderste regel

 1. Zwarte walnoten worden gevierd om hun gedurfde, aardse smaak en indrukwekkende voedingsprofiel.

 2. Ze zijn in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen, zoals een verminderd risico op hartaandoeningen en gewichtsverlies.

 3. De antioxidanten en antibacteriële verbindingen in hun buitenste schil, of rompen, maken ze nuttig voor de natuurlijke behandeling van parasitaire en bacteriële infecties.

 4. Dit artikel bespreekt de voordelen, het gebruik en de mogelijke veiligheidsproblemen van zwarte walnoten.

Wat zijn zwarte walnoten?

 1. Zwarte walnoten, of Juglans nigra, groeien in het wild in de Verenigde Staten en zijn de tweede meest gecultiveerde walnoot in Noord-Amerika, na Engelse walnoten.

 2. Ze bestaan ​​uit een kern, een droge buitenlaag die bekend staat als een romp en een harde schaal.

 3. De kernel is het deel van de walnoot dat gewoonlijk rauw of geroosterd wordt gegeten en kan worden geperst voor olie. De rompen bevatten antioxidanten en worden gebruikt in extracten en supplementen voor medicinale doeleinden, zoals om parasitaire infecties te behandelen of ontstekingen te verminderen (1).

 4. Zwarte walnoten hebben een unieke smaak en aroma, waardoor ze brutaler en aardiger zijn dan Engelse walnoten. Ze zijn een populaire aanvulling op recepten zoals gebak en desserts.

Zwarte walnootvoeding

 1. Zwarte walnoten bevatten veel eiwitten, gezonde vetten en veel vitamines en mineralen.

 2. Een portie van 28 gram zwarte walnoten bevat (2):

 3. Zwarte walnoten bevatten 75% meer eiwit dan Engelse walnoten, die 4 gram eiwit per portie van 28 gram leveren. Eiwit is een voedingsstof die een positief effect heeft op gewichtsverlies, bloedsuikerspiegel en een vol gevoel (2, 3).

 4. Ze bevatten weinig koolhydraten en de meeste koolhydraten zijn afkomstig van vezels, een voedingsstof die ook gevoelens van volheid en gewichtsbeheersing kan bevorderen (4).

 5. Walnoten zijn een goede bron van antioxidanten - stoffen die cellulaire schade kunnen voorkomen of vertragen die wordt veroorzaakt door instabiele moleculen die vrije radicalen worden genoemd.

 6. Ze bevatten bijvoorbeeld proanthocyanidinen, die kunnen beschermen tegen schade door de zon, het gezichtsvermogen kunnen verbeteren en de bloedcirculatie kunnen verhogen (1).

 7. Ze leveren ook alfa-linoleenzuur (ALA), een type omega-3-vetzuur. ALA is een essentieel vet, wat betekent dat je lichaam het niet kan produceren, dus je hebt het uit je dieet nodig.

 8. ALA is gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een verminderd risico op hartaandoeningen en beroertes (5, 6).

Potentiële gezondheidsvoordelen van zwarte walnoot

 1. De vezels, omega-3-vetzuren en antioxidanten in zwarte walnoten bieden verschillende gezondheidsvoordelen. Bovendien hebben zwarte walnootrompen unieke antibacteriële eigenschappen en worden ze gebruikt in kruidengeneeskunde-extracten en supplementen.

 2. Zwarte walnoten zijn qua voedingswaarde vergelijkbaar met Engelse walnoten, die uitgebreid zijn onderzocht op hun gezondheidsvoordelen.

 3. Zwarte walnoten bevatten verschillende voedingsstoffen en verbindingen die de gezondheid van het hart ten goede komen, waaronder:

 4. Uit een overzicht van 13 onderzoeken bleek dat het eten van walnoten het totale en LDL-cholesterol (slecht) verlaagde. Bovendien tonen onderzoeken aan dat het eten van walnoten de functie van de bloedvaten verbetert en het risico op plaque-opbouw vermindert, een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen (10, 11).

 5. Zwarte walnoten bevatten een antitumorverbinding die juglone wordt genoemd. Uit reageerbuisstudies is gebleken dat deze verbinding de tumorgroei aanzienlijk vermindert (12, 13, 14).

 6. Verschillende reageerbuisstudies geven aan dat juglone celdood kan veroorzaken in bepaalde kankercellen, waaronder de lever en de maag (15, 16, 17).

 7. Bovendien bevatten zwarte walnoten flavonoïde antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze gunstige effecten hebben tegen long-, borst-, prostaat- en darmkanker (18).

 8. Zwarte walnotenrompen bevatten veel tannines - verbindingen met antibacteriële eigenschappen (8).

 9. Tannines in zwarte walnoten hebben antibacteriële effecten tegen bijvoorbeeld Listeria, Salmonella en E. coli - bacteriën die vaak door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken (19).

 10. Een reageerbuisstudie heeft aangetoond dat extracten van zwarte walnootschillen antioxiderende en antibacteriële activiteiten hebben, waardoor de groei van Staphylococcus aureus, een bacterie die infecties kan veroorzaken, wordt voorkomen (20).

 11. Studies tonen aan dat het eten van noten - met name walnoten - u kan helpen gewicht te verliezen (21, 22).

 12. Hoewel walnoten veel calorieën bevatten, zijn de meeste van deze calorieën afkomstig van gezonde vetten. Vetten kunnen helpen het gevoel van volheid te vergroten en honger af te weren (2, 23).

 13. In feite is gevonden dat walnoten je langer vol houden, waardoor je van nature minder kunt eten, wat mogelijk gewichtsverlies bevordert (24).

 14. In een onderzoek van 3 maanden ondervonden mensen die dagelijks 30 gram walnoten aten meer gewichtsverlies dan de controlegroep - ondanks de extra calorieën van de walnoten (25 ).

Gebruik zwarte walnoot

 1. Plantaardige verbindingen in zwarte walnootschillen worden geëxtraheerd en gebruikt als supplementen in de vorm van capsules of vloeibare druppels.

 2. Vanwege zijn antibacteriële eigenschappen wordt extract van zwarte walnoot gebruikt in alsem complexe supplementen. Alsemcomplex is een tinctuur gemaakt van zwarte walnootrompen, een plant genaamd alsem en kruidnagel. Het is een natuurlijke remedie tegen parasitaire infecties.

 3. Sommige mensen gebruiken het extract als gorgeldrank om bacteriën in hun mond te doden. Extract van zwarte walnootbladeren kan ook worden gebruikt om huidaandoeningen te behandelen, zoals eczeem, psoriasis en wratten (26, 27).

 4. Bovendien wordt het rompextract gebruikt als een kleurstof voor haar, huid en kleding vanwege de tannines, die een natuurlijk donkermakend effect hebben.

 5. Zowel zwarte walnotenextract als alsem complexe supplementen zijn overal verkrijgbaar in winkels en online.

 6. Dat gezegd hebbende, het onderzoek is beperkt naar extract van zwarte walnoten voor deze toepassingen en er zijn meer studies nodig om de voordelen en bijwerkingen van supplementen met zwarte walnoten te valideren.

Veiligheid van zwarte walnoot

 1. Hoewel zwarte walnoten veel gezondheidsvoordelen bieden, zijn er enkele veiligheidsaspecten waarmee u rekening moet houden als u ze eet of als supplement neemt.

 2. Mensen met een allergie voor noten of boomnoten mogen geen zwarte walnoten eten of supplementen gebruiken die deze bevatten.

 3. Supplementen worden niet gereguleerd door de Food and Drug Administration (FDA). Daarom moet u ze kopen van gerenommeerde merken die producten aanbieden die onafhankelijk zijn getest op veiligheid en potentie.

 4. Onderzoek naar de effecten van zwarte walnootsupplementen tijdens de zwangerschap of terwijl borstvoeding onvoldoende is, en het is onbekend of het veilig is om deze supplementen te gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

 5. Bovendien kunnen de tannines in zwarte walnoten een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Het is het beste om uw zorgverlener te raadplegen voordat u extract van zwarte walnoot neemt als u medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft (28).

De onderste regel

 1. Zwarte walnoten bevatten veel omega-3-vetzuren en veel vitamines en mineralen. Ze kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen en antikanker- en antibacteriële eigenschappen hebben.

 2. Antioxidanten en andere plantaardige stoffen in zwarte walnootschillen maken ze tot een populair kruidensupplement - hoewel het onderzoek nog steeds beperkt is.

 3. Hun voedingsprofiel en krachtige smaak maken zwarte walnoten een nuttige en smakelijke toevoeging aan uw dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407