Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwarte zaadolie voor haar

Takeaway

 1. De zwarte zaden die worden geperst voor zwarte zaadolie zijn afkomstig van Nigella sativa, een bloeiende plant die voorkomt in West-Azië, Noord-Afrika en Oost-Europa. Gebruikt in traditionele geneeskunde en koken, staan ​​de zaden bekend als:

 2. Een belangrijk bestanddeel van zwarte zaadolie, thymoquinone, heeft antioxiderende eigenschappen aangetoond die kunnen helpen ontstekingen te verlichten. Veel voorstanders van zwarte zaadolie gebruiken het op hun haar.

Zwarte zaadolie voor je haar

 1. Volgens een beoordeling in 2016 is Nigella sativa-zaad een ideaal ingrediënt voor medicijnen en cosmetica. De studie beschrijft de eigenschappen van zwarte zaadolie als:

 2. Voorstanders van zwarte zaadolie voor haar suggereren dat deze eigenschappen kunnen helpen de hoofdhuid gezond te houden door problemen zoals roos aan te pakken en de hoofdhuid gehydrateerd te houden. Klinisch onderzoek ondersteunt deze bewering echter niet.

 3. Deze mensen suggereren ook dat zwarte zaadolie zou kunnen helpen bij het afdichten van het vocht in individuele haarschachten omdat het rijk is aan vetaminozuren.

 4. Voorstanders van zwarte zaadolie als remedie tegen haaruitval hebben enig onderzoek om hun claims te onderbouwen.

 5. Een onderzoek uit 2014 gaf aan dat een mengsel van kokosolie en zwarte zaadolie effectief genoeg was om de haargroei te bevorderen om verder onderzoek te rechtvaardigen.

 6. Een onderzoek uit 2017 gaf ook aan dat een kruidenolie met Nigella sativa resulteerde in een vermindering van haaruitval tot 76 procent.

 7. Telogeen effluvium is een aandoening die wordt gekenmerkt door een tijdelijke haaruitval of dunner wordend haar.

 8. Een studie uit 2013 van 20 vrouwen met telogeen effluvium liet een significante verbetering zien bij behandeling met een lotion die 0,5 procent zwarte zaadolie bevat.

 9. Gezien de kleine steekproefgrootte van het onderzoek is verder onderzoek nodig om te bepalen of zwarte zaadolie echt effectief is voor de behandeling van telogeen effluvium.

Voordelen van zwarte zaadolie voor uw huid

 1. Naast haarverzorging staat zwarte zaadolie bekend om zijn voordelen voor de huid. Volgens een beoordeling uit 2015 kunnen deze voordelen het volgende omvatten:

Zwarte zaadolie voor uw gezondheid

 1. Samen met toepassingen voor haar en huid suggereert onderzoek dat zwarte zaadolie gunstig kan zijn voor de behandeling van bepaalde aandoeningen, zoals:

De afhaalmaaltijden

 1. Studies hebben aangetoond dat zwarte zaadolie een aantal kenmerken heeft die het mogelijk een plaats geven bij de behandeling of verlichting van een aantal aandoeningen.

 2. Hoewel er niet veel studies zijn geweest die gericht zijn op zwartzaadolie voor haar, lijkt het erop dat zwarte zaadolie een gezonde hoofdhuid kan ondersteunen en haaruitval tegengaat.

 3. Als u overweegt om zwarte zaadolie voor uw haar te gebruiken, bespreek dit dan met uw arts. Uw arts kan u specifiek advies geven over zwarte zaadolie, inclusief mogelijke interacties met eventuele medicijnen die u momenteel gebruikt.

 4. Studies hebben aangetoond dat zwarte zaadolie een aantal kenmerken heeft die het mogelijk een plaats geven bij de behandeling of verlichting van een aantal aandoeningen.

 5. Hoewel er niet veel studies zijn geweest die gericht zijn op zwartzaadolie voor haar, lijkt het erop dat zwarte zaadolie een gezonde hoofdhuid kan ondersteunen en haaruitval tegengaat.

 6. Als u overweegt om zwarte zaadolie voor uw haar te gebruiken, bespreek dit dan met uw arts. Uw arts kan u specifiek advies geven over zwarte zaadolie, inclusief mogelijke interacties met eventuele medicijnen die u momenteel gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407