Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwavelburps: oorzaken en behandelingen

Is boeren normaal?

 1. Boeren komt veel voor. Het gebeurt wanneer gas zich ophoopt in uw darmkanaal. Je lichaam moet dit gas verwijderen door boeren of winderigheid. Als je boert, laat je lichaam gas vrij uit je spijsverteringskanaal via je mond. Je lichaam kan gemiddeld 14 tot 23 keer per dag gas passeren.

 2. Vaak is het gas dat u verdrijft geurloos. Dit komt omdat je lichaam in het algemeen gas vrijlaat dat niet stinkt, zoals onder andere kooldioxide en zuurstof. Soms is het gas dat je verdrijft ergens in het spijsverteringskanaal gemengd met zwavel. Dit kan een sterke geur veroorzaken bij het boeren of het laten van een flatus.

 3. Boeren die af en toe naar zwavel of rotte eieren ruiken, hoeven zich geen zorgen te maken. Frequente zwavelboeren of overmatig boeren kunnen een teken zijn van iets ernstigers. Oorzaken van zwavelburps kunnen variëren en kunnen uw dieet of gedrag of een onderliggende medische kwestie omvatten.

Wat veroorzaakt zwavelburps?

 1. Er is geen enkele oorzaak van zwavelburps. Boeren is een normaal onderdeel van het leven. U kunt vaker boeren ervaren als gevolg van gedrag of dieet. Boeren kan ook een teken zijn van een andere gezondheidstoestand.

 2. Gedragsgerelateerde oorzaken van oprispingen kunnen worden geassocieerd met een overmatige inname van lucht. U kunt te veel lucht inslikken uit:

 3. Voedingsmiddelen en dranken kunnen ook extra gas in uw lichaam veroorzaken. Het kan zijn dat je lichaam bijzonder gevoelig is voor bepaalde soorten voedsel die tot sterk ruikende boeren leiden.

 4. Bepaalde voedingsmiddelen die een opeenhoping van gas kunnen veroorzaken, zijn onder meer:

 5. Zwavelburps kan ook worden veroorzaakt door een onderliggende gezondheidstoestand of een medicijn dat u gebruikt. Sommige gezondheidsaandoeningen die tot abnormale boeren kunnen leiden, zijn onder meer:

Wanneer moet u naar een arts?

 1. Over het algemeen is boeren een basisfunctie van uw lichaam. U kunt andere symptomen ervaren die te maken hebben met teveel gas, waaronder

 2. Boeren en deze andere symptomen zouden geen reden tot zorg moeten zijn, tenzij ze uw dagelijks leven in de weg staan.

 3. Raadpleeg uw arts als u vermoedt dat u een onderliggende medische aandoening heeft of als de zwavelburps gepaard gaan met betreffende symptomen zoals:

 4. Deze symptomen kunnen erop duiden dat u een ernstigere gezondheidstoestand heeft.

Hoe worden zwavelburps behandeld?

 1. Behandeling voor zwavelburps kan zo eenvoudig zijn als het verwijderen van bepaalde voedingsmiddelen uit uw dieet of het veranderen van gedrag waardoor u overtollige lucht inslikt.

 2. Verwijder voedingsmiddelen en dranken die te veel gas in uw lichaam veroorzaken. Deze kunnen van persoon tot persoon verschillen, dus let op de reactie van uw lichaam op bepaalde voedingsmiddelen en probeer die te vermijden die vaak boeren tot gevolg hebben.

 3. Gedrag dat resulteert in het inslikken van extra lucht moet worden geëlimineerd. Dit bevat:

 4. Regelmatige lichaamsbeweging kan een gedrag zijn dat helpt om boeren en andere gastro-intestinale klachten te voorkomen.

 5. Medicijnen die gericht zijn op de spijsvertering en gas zijn:

 6. Uw arts kan bepalen dat u medicijnen op recept nodig hebt om de symptomen te verlichten of een onderliggende aandoening te behandelen. Als u bijvoorbeeld een bacteriële infectie heeft die zwavelburps veroorzaakt, kunt u antibiotica krijgen.

Wat zijn de vooruitzichten voor zwavelburps?

 1. Zwaveloprispingen en oprispingen gedurende de dag zijn geen zorgen om te maken tenzij ze buitensporig worden of andere symptomen vertonen.

 2. Opbouw van gas in uw lichaam is vrij normaal. Zwavelburps gepaard met ernstiger symptomen moeten door uw arts worden beoordeeld. Dit kunnen een teken zijn van een andere gezondheidstoestand.

 3. Zwaveloprispingen en oprispingen gedurende de dag zijn geen zorgen om te maken tenzij ze buitensporig worden of andere symptomen vertonen.

 4. Opbouw van gas in uw lichaam is vrij normaal. Zwavelburps gepaard met ernstiger symptomen moeten door uw arts worden beoordeeld. Dit kunnen een teken zijn van een andere gezondheidstoestand.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407