Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwavelrijk vegetarisch dieet

Vetten

 1. Ervaren vegetariërs weten welk voedsel hen het eiwit geeft dat ze anders zouden missen door vlees te vermijden. Maar minder bekende micronutriënten zoals de minerale zwavel krijgen minder aandacht. Eiwitbronnen zoals rood en wit vlees bevatten zwavel. De meeste mensen krijgen voldoende zwavel in hun voeding, maar tenzij u de juiste soorten alternatieve eiwitten en plantaardig voedsel in uw vegetarisch dieet opneemt, zult u merken dat u een zwavelgebrek heeft.

Belang

 1. Interesse in oraal gebruik van zwavelcentra voor pijnverlichting. Het eten van zwavelrijk voedsel en het nemen van zwavelsupplementen kunnen volgens de University of Maryland Medical Center specifieke medicinale voordelen bieden. Terwijl zwavelbaden een traditionele therapie voor gewrichtspijn vertegenwoordigen, biedt het mineraal ook verlichting bij inname. Hoewel meer onderzoek nodig is, lijkt methylsulfonylmethaan, de zwavelvorm die beschikbaar is in voedsel en sommige supplementen, pijn te helpen die verband houdt met artrose. UMMC merkt ook op dat onderzoek naar het gebruik van zwavel voor de behandeling van seizoensgebonden hooibangensymptomen veelbelovend is, maar vroeg om verder onderzoek.

Concern

 1. Zwavel bevindt zich hoofdzakelijk in eiwitrijk voedsel. Vleeseters hebben waarschijnlijk geen risico op een tekort aan zwavel. Het mineraal is aanwezig in rood vlees, kalkoen en vis. Maar voor vegetariërs worden deze zwavelbronnen schaarser. Omdat eieren een andere belangrijke bron van zwavel zijn, wordt het probleem versterkt voor veganisten, die alle dierlijke producten vermijden. Veganisten en mensen die geen goed uitgebalanceerd dieet volgen, lopen het risico op zwavelgebrek, merkt UMMC op.

Vegetarisch voedsel

 1. Het gezondheidsblad "Voeding en metabolisme" noemt eieren als goedkope voedselbronnen met een van de hoogste concentraties aminozuren in eiwitrijk voedsel. Kijk naar kruisbloemige groenten zoals boerenkool, spruitjes, broccoli en kool voor extra zwavel. Uien, asperges en knoflook zijn ook goede bronnen. Tarwekiemen, een knapperig supplement dat wordt gevonden in bakgangen van supermarkten en natuurvoedingswinkels, is een andere goede bron van het mineraal. Voeg het toe aan gebakken stoofschotels en brood en strooi het op ontbijtgranen en yoghurt.

Aanvullende bronnen

 1. De paardenstaart van het kruid draagt ​​zwavel bij, merkt UMMC op. Paardenstaart is geen culinair kruid; drink paardenstaartthee om te profiteren van het zwavelgehalte van de plant. Sommige mineraalwaterproducten bevatten zwavel, net als kraanwater in bepaalde regio's van het land. Lees de etiketten aandachtig voor water uit de winkel en neem contact op met uw plaatselijke water- of gezondheidsinstanties om te bepalen of zwavel in het algemeen aanwezig is in de waterput en gemeentelijke watervoorraden. U kunt ook kiezen voor een zwavelsupplement als u zich zorgen maakt over voedingshiaten in uw vegetarisch dieet. Omdat er momenteel geen specifieke aanbeveling bestaat voor zwavel, moet u uw arts om een ​​aanbevolen dosering vragen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407