Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 beste voordelen van Bulgur Wheat

10 beste voordelen van Bulgur Wheat

 1. Hoewel bulgur tarwe niet altijd je eerste keus is, is het verrassend voedzaam en heeft het een aantal gezondheidsvoordelen. Ze omvatten het vermogen om de spijsvertering te verbeteren, groei en ontwikkeling te stimuleren, de bloedsomloop te stimuleren, in slaap te helpen, chronische ziekten te voorkomen en onder andere het immuunsysteem te beschermen.

Wat is Bulgur Wheat?

 1. Bulgaarse tarwe is een mengsel van de grutten (gepelde korrels) van verschillende soorten tarwe die in het Midden-Oosten, India of Europa worden gevonden. Dit ingrediënt is erg populair in bijgerechten en kan heel snel koken, waardoor het een handig en veelzijdig voedsel is. Als je een fan bent van die keukens, dan heb je waarschijnlijk bulgur als ingrediënt in tabouleh ervaren. Bulgur tarwe kan in vele vormen worden gemaakt, waaronder pasta, brood en warme of koude korrelsalades.

 2. Hoewel er veel graansoorten in de wereld zijn, zijn er veel van geraffineerde tarwe, die vervolgens wordt gebruikt om geraffineerd koolhydraatvoedsel te produceren. Deze zijn goed voor je gezondheid, maar ze zijn niet te vergelijken met de rauwe, voedzame natuur van bulgur tarwe.

Bulgur Wheat Nutrition Feiten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Gezondheidsvoordelen van Bulgur Wheat

 1. Bulgur tarwe heeft veel belangrijke voordelen. Laten we ze daarom in detail bekijken.

Verbetert de spijsvertering

 1. Hoge niveaus van voedingsvezels helpen spijsverteringsprocessen in het lichaam te stimuleren en bepaalde aandoeningen te voorkomen, zoals constipatie, een opgeblazen gevoel, krampen en indigestie. Deze vezel kan ook de opname van voedingsstoffen in uw darmen verbeteren en uw cholesterolbalans verbeteren door overtollige omega-6-vetzuren en ophoping in de slagaders te elimineren. Bulgur tarwe bevat aanzienlijk meer vezels dan veel andere veel voorkomende soorten graan.

Diabetische hulp

 1. Met complexere koolhydraten dan alleen geraffineerde tarwe en eenvoudige suikers, kan bulgur tarwe de bloedsuikerspiegel in het lichaam verbeteren. Door de afgifte van insuline te optimaliseren, kan het de spikes en plunjer van bloedsuiker helpen voorkomen die gevaarlijk kunnen zijn voor mensen met diabetes.

Bouwt sterke botten

 1. De mineralen in bulgur tarwe maken het belangrijk voor veel organen, maar het is vooral goed voor het verbeteren van de botsterkte. Naarmate we ouder worden, neemt de minerale botdichtheid van nature af, dus hebben we voldoende hoeveelheden fosfor, mangaan en ijzer nodig om onze botten gezond te houden en osteoporose te voorkomen. Bulgur tarwe levert deze mineralen in hoge concentraties af, waardoor dit graan een belangrijke botversterker is!

Beschermt het hart

 1. Afgezien van de effecten die vezels hebben op de opbouw van cholesterol in het hart, kan bulgur tarwe ook op andere manieren de cardiovasculaire gezondheid helpen. Er is een aanzienlijke hoeveelheid kalium in bulgur tarwe en dit is een bekende vaatverwijder, wat betekent dat het de druk op bloedvaten en slagaders kan verminderen en de bloeddruk kan verlagen. Voor mensen met een hoog risico op cardiovasculaire problemen is bulgur tarwe een verstandige voedingskeuze die die hypertensie onder controle kan houden.

Verhoogt de immuniteit

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Circulatie verhoogt

 1. IJzer is een belangrijk mineraal in onze voeding omdat het zo'n grote invloed heeft op onze bloedsomloop. IJzergebrek wordt bloedarmoede genoemd en kan leiden tot zwakte, desoriëntatie, vermoeidheid en maagaandoeningen. Dit komt omdat ijzer een noodzakelijk bestanddeel is in rode bloedcellen en wanneer onze bloedsomloop afneemt, nemen ook onze energieniveaus af. Een standaard portie bulgur tarwe heeft ongeveer 15% van de dagelijkse behoefte aan dit mineraal.

Gewichtsverlies

 1. De caloriearme, vetarme aard van deze graankorrel maakt het ideaal voor mensen die op dieet zijn. Het hoge vezelgehalte van bulgur tarwe zorgt ervoor dat u zich voller voelt, waardoor overeten en tussendoortjes worden voorkomen en draagt ​​ook minder bij aan uw vet- en caloriegehalte.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Granen en granen worden niet vaak geassocieerd met een hoog antioxidantpotentieel, maar bulgur tarwe heeft een antioxidantprofiel van fytonutriënten die kunnen helpen ontstekingen te elimineren en de mutatie van gezonde cellen te verminderen, wat een voorloper van kanker. Vrije radicalen in het lichaam stimuleren oxidatieve stress in het lichaam, en dus ontsteking, wat kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.

Snelheden groei

 1. Bulgurtarwe is in het bezit van alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft voor groei en ontwikkeling en is een uitstekende eiwitbron die ons lichaam nodig heeft om nieuwe weefsels, cellen, bloedvaten, enz. Te laten groeien. Als u herstelt van een blessure of ziekte, is een hoge inname van complete eiwitten essentieel voor een snel herstel.

Aids Sleep

 1. De indrukwekkende magnesiumgehaltes in bulgur tarwe maken het een geweldig slaaphulpmiddel, vanwege het effect dat magnesium kan hebben op de productie van bepaalde ontspannende neurotransmitters. Wanneer uw lichaam deze neurotransmitters afgeeft, kalmeert het het zenuwstelsel en kalmeert het de geest, wat helpt om rustgevende en langdurige slaapperioden te leveren. Degenen die lijden aan slapeloosheid en andere slaapstoornissen moeten bulgur tarwe een paar weken in hun dieet proberen en zullen waarschijnlijk een merkbare verandering zien.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407