Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 beste voordelen van Loquat

10 beste voordelen van Loquat

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 19 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Loquat?

 1. Als je ooit door Zuid-centraal China hebt gelopen en een kleine groenblijvende struik of boom met fel oranje fruit tegenkwam, dan ken je misschien Loquat. Wetenschappelijk genoemd Eriobotrya japonica, is de loquat ook bekend onder andere namen zoals Chinese pruim, Japanse pruim, Japanse mispel, Pipa, Nispero en Maltese pruim.

 2. Peervormig en iets groter dan een pruim, de vruchten kunnen een gele of oranje schil hebben, soms met een rode blos. Het pittige vruchtvlees van de vrucht is wit, geel of oranje met bruine zaden. De smaak van de loquatvrucht is vergeleken met een kruising tussen mango en perzik. Het kan vers of in gedroogde vorm worden gegeten. De felgekleurde, onzuivere zijn sappig in vergelijking met de groenachtige die zuur en zuur zijn.

 3. Als een van de eerste vruchten die op het Aziatische continent worden geteeld, is het inheems in China, maar werd het meer dan een millennium geleden in Japan ingeburgerd. Er zijn twee belangrijke gecultiveerde soorten loquat: Chinees en Japans. In Oost-Azië zouden er meer dan 800 variëteiten zijn. Tegenwoordig wordt het in veel delen van de wereld verbouwd.

Loquat Nutrition Facts

 1. Omvatten pectine (vezel), vitamine A, vitamine C en B-complex vitamines zoals thiamine, riboflavine, niacine, pyridoxine, folaten en foliumzuur, waardoor het zeer effectief is voor het stimuleren van de algehele menselijke gezondheid. Loquats zijn ook een uitstekende bron van mineralen zoals ijzer, calcium, mangaan, kalium, fosfor, zink, koper en selenium. Loquats bevat weinig cholesterol en calorieën, bevat enkelvoudig onverzadigde vetten zoals omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van Loquat

 1. Laten we de vele gezondheidsvoordelen van loquat eens nader bekijken.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Een van de vele voedingsstoffen die in goede voeding in loquat wordt gevonden, is kalium, dat werkt als een vaatverwijder voor het cardiovasculaire systeem. Door de spanning en druk op de bloedvaten en slagaders te verminderen, kan kalium de bloeddruk verlagen en de gezondheid van het hart beschermen. Kalium wordt vaak beschouwd als een hersenbooster, vanwege de verhoogde bloedtoevoer naar de haarvaten, die de cognitie kunnen verbeteren.

Voorkomt diabetes

 1. Loquat thee wordt vaak voorgesteld voor het voorkomen of behandelen van diabetes, omdat is aangetoond dat de bloedsuikerspiegel aanzienlijk daalt bij mensen die het regelmatig consumeren. De unieke organische verbindingen in loquat thee kunnen insuline- en glucosespiegels reguleren, wat helpt bij het beschermen tegen diabetes. Ook voor diegenen die lijden aan diabetes, is het vermijden van spikes en druppels in de bloedsuiker cruciaal, waar deze thee mee kan helpen.

Potentieel tegen kanker

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Kalmeert de ademhalingswegen

 1. Slijmoplossende stoffen zijn belangrijk bij de behandeling van verkoudheid en andere luchtweginfecties. Loquat-thee wordt als slijmoplossend middel gebruikt, hetzij wanneer het wordt gedronken of gorgeld, omdat het hoesten kan veroorzaken en daardoor slijm en slijm kan verdrijven. Dit is waar bacteriën kunnen leven en groeien, terwijl ze ook andere symptomen verergeren, dus als u deze giftige stoffen uit uw luchtwegen verwijdert, kunt u zich snel beter voelen.

Verhoogt de immuniteit

 1. Loquat is een prachtige bron van vitamine C, die helpt bij het stimuleren van de productie van witte bloedcellen, de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen ziekteverwekkers, en werkt ook als een antioxidant om chronische ziekten te voorkomen. Bovendien is vitamine C nodig voor de productie van collageen, wat de groei en het herstel van weefsels in het lichaam bevordert. Het loquatblad produceert ook zuren die antigenen bevatten zoals megastigmane glycosiden en polyfenolische verbindingen, die werken als antivirale middelen. Triterpeenverbindingen helpen het rhinovirus te vernietigen, wat de verkoudheid veroorzaakt.

Hulpmiddelen bij spijsvertering en gewichtsverlies

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Beschermt de hersenen

 1. De krachtige antioxidanten in loquat bestrijden oxidatieve stress door vrije radicalen, een van de belangrijkste oorzaken van neurologische degeneratie en geheugenverlies.

Regelt het cholesterolgehalte

 1. Hoewel het precieze mechanisme niet volledig wordt begrepen, heeft onderzoek Loquat rechtstreeks gekoppeld aan lagere cholesterolwaarden bij personen die regelmatig fruit en thee consumeerden. Dit gezondheidsvoordeel van loquat is erg opwindend, maar ook op grote schaal relatief onbewezen, en er zijn onderzoeken aan de gang om te ontdekken.

Versterkt botten

 1. Het verliezen van minerale botdichtheden is een groot probleem voor veel mensen naarmate ze ouder worden, vooral voor vrouwen na de menopauze. Gelukkig is aangetoond dat loquat verlies van botdichtheid in verschillende delen van het lichaam voorkomt, vanwege de rijke mix van vitamines, voedingsstoffen en hormoon-nabootsende chemische componenten.

Regelt de bloedsomloop

 1. Hoge ijzergehaltes in het dieet van een persoon zijn belangrijk als ze bloedarmoede en de brute symptomen ervan willen voorkomen. IJzer wordt in loquat in hoge concentraties gevonden, wat goed nieuws is voor je rode bloedcellen. IJzer is een noodzakelijk onderdeel van hemoglobine, dat zuurstofrijke rode bloedcellen door het lichaam transporteert, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Dit kan de genezing versnellen, de energie verhogen en ervoor zorgen dat al uw orgaansystemen op volle capaciteit werken!

 2. Woord van voorzichtigheid

 3. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407