Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 bewezen voordelen en toepassingen van Manuka-honing

Wat te hebben in plaats van Griekse yoghurt

 1. Historisch wordt Manuka-honing al duizenden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden. Of het nu was met de Vedische traditie uit het Verre Oosten, de oude Griekse mythologie of in bijbelse tijden, waar het beloofde land bekend stond als het 'land dat stroomt met melk en honing', culturen over de hele wereld hebben honing geprezen als een verbazingwekkende genezende schat. Gezien het feit dat het een van de rijkste antimicrobiële bronnen van de natuur is, zou het ons niet verbazen dat veel archeologen beweren dat ze tijdens het graven van de graven van Egyptische vorsten uit duizenden jaren geleden zelfs ongerepte honing in potten ontdekten.

 2. Maar vanwege de industrialisatie is honing niet meer wat het vroeger was. Zoals de meeste dingen van vandaag, zijn niet alle honing gelijk. Naast de meer dan 300 soorten honing om uit te kiezen, heb je de volgende opties:

 3. Als vuistregel krijgt u waar u voor betaalt, en de meeste producten in conventionele supermarkten verschillen niet veel van maïssiroop met een hoge fructosegraad. Om vandaag hoogwaardige Manuka-honing te krijgen, moet je vrijwel naar je plaatselijke natuurvoedingswinkel of plaatselijke boerderijcoöperatie gaan of online gaan om de echte deal te kopen.

 4. Het is echter niet onmogelijk om Manuka-honing te vinden, en zoals u zult zien, zijn er veel redenen om het op te zoeken. Dus is rauwe honing goed voor je? Is Manuka-honing het geld waard? En wat zijn de voordelen van Manuka-honing? Hier is alles wat u moet weten over het gebruik van Manuka-honing om de medicinale eigenschappen te maximaliseren.

Wat is Manuka-honing?

 1. Manuka-honing, geproduceerd in Nieuw-Zeeland door bijen die de Manuka-boom bestuiven, is een van de meest unieke en nuttige vormen van honing ter wereld. Het heeft een rijke, aardse smaak en is geassocieerd met een aantal gezondheidsvoordelen. Er zijn ook veel Manuka-honingtoepassingen die variëren van het genezen van keelpijn en spijsverteringsziekten tot het genezen van Staph-infecties en gingivitis.

 2. Tegenwoordig is Manuka-honing verkrijgbaar in veel verschillende vormen. Naast toevoeging aan plantaardige antibiotica en crèmes, kun je ook veel Manuka-honinggezichtsmaskers en huidverzorgingsproducten vinden. Net als andere soorten honing, zoals zure honing, wordt het ook medicinaal gebruikt en gecombineerd met andere kruiden en specerijen om de genezing te bevorderen.

 3. Dus is honing goed voor je? Wat is het verschil tussen Manuka-honing en gewone honing? En wat is er zo speciaal aan Manuka-honing? Blijf lezen voor meer informatie over wat Manuka-honing kan doen, plus de 11 belangrijkste voordelen van dit ongelooflijke ingrediënt.

Top 11 voordelen van Manuka Honey

 1. Bij het evalueren van het effect dat Manuka-honing heeft op experimenteel geïnduceerde darmziekten bij ratten, ontdekten onderzoekers van Chandigarh Postgraduate Institute of Medical Education and Research verschillende verbazingwekkende bevindingen:

 2. Manukahoning behandelde niet alleen darmontsteking en pijn, maar herstelde ook schade door vrije radicalen en beschermde tegen verdere schade.

 3. In 2007 suggereerden gegevens in het Journal of Leukocyte Biology dat "Een component van Manuka-honing van 5,8 kDa immuuncellen stimuleert via TLR4." Dit is interessant omdat eerdere studies hebben aangetoond dat honing de cytokineproductie van menselijke monocyten stimuleert.

 4. In combinatie met dit in vitro in 2011 uitgevoerde onderzoek waaruit blijkt hoe Manuka de groei van keelpijn veroorzakende Strep-bacteriën stopt, is het geen wonder dat zoveel mensen bijna onmiddellijk profiteren van het nemen van een lepel honing wanneer ze niet goed voelen. Onlangs is het zelfs goedgekeurd door het National Cancer Institute om te worden gebruikt om ontsteking in de keel te behandelen door chemotherapie.

 5. Een studie uitgevoerd door het South Karelia Allergy and Environment Institute in Finland naar de effecten van honing en berkenpollen op allergieën had opmerkelijke resultaten. De deelnemers kregen regelmatig honing, honing met berkenpollen toegevoegd en sommigen gebruikten alleen hun allergie medicijnen als een controlegroep. De resultaten waren indrukwekkend:

 6. ... patiënten rapporteerden een 60% lagere totale symptoomscore, twee keer zoveel asymptomatische dagen en 70% minder dagen met ernstige symptomen, en ze gebruikten 50% minder antihistaminica in vergelijking met de controlegroep .

 7. De onderzoekers ontdekten ook dat er heel weinig verschil was tussen de gebruikers van berkenpollenhoning en de reguliere honinggebruikers. Zo kan het regelmatig gebruiken van Manuka-honing je seizoensgebonden allergieën echt helpen en je behoefte aan medicijnen verminderen.

 8. Dagelijks ingenomen, heeft Manuka-honing een elixereffect dat de energie verhoogt en de kwaliteit van uw leven verbetert. Vanwege het voedzame profiel stimuleert het de vitaliteit, de jeugdige energie en staat het erom bekend de huidtint en textuur te verbeteren.

 9. Gebruik het in een zelfgemaakte gezichtswas om te scrubben en vrije radicalen in de huid te bestrijden. Gebruik het in je shampoo of maak een Manuka-honingmasker om de glans van je haar te stimuleren. Een van mijn favoriete toepassingen is in een detoxdrank om de meeste voordelen binnen en buiten te krijgen.

 10. Manuka Honing helpt een diepe, diepe slaap te bevorderen en werkt als een natuurlijk slaapmiddel. Het laat langzaam het glycogeen vrij dat nodig is voor essentiële lichaamsfuncties tijdens de slaap. Het toevoegen van honing aan melk voor het slapengaan helpt het lichaam melatonine af te geven in de hersenen, wat nodig is voor een diepe slaap.

 11. Er zijn veel gezondheidsstoornissen geassocieerd met slechte slaap, zoals hartaandoeningen, diabetes type II, beroerte en artritis. Aangezien bewezen is dat honing bijdraagt ​​aan een goede nachtrust, kan het mogelijk het risico op deze en vele andere gezondheidsproblemen helpen verminderen.

 12. Cystische fibrose is een genetische aandoening die ervoor zorgt dat een specifiek type eiwit defect raakt, wat leidt tot een overproductie van dik slijm dat de longen kan verstoppen en het risico op luchtweginfecties kan verhogen. Veelbelovend onderzoek toont aan dat Manuka-honing mogelijk bacteriën kan helpen doden om infecties te bestrijden, vooral bij mensen met cystische fibrose. Volgens een studie gepubliceerd in de Archives of Microbiology, was Manuka-honing in staat de groei van Pseudomonas aeruginosa en Burkholderia spp te blokkeren, twee bacteriestammen die vooral problematisch kunnen zijn voor mensen met taaislijmziekte.

 13. Voordelen van Manuka-honing worden al lange tijd en zelfs meer in de afgelopen jaren aangeprezen omdat een groeiend aantal onderzoeken duizenden jaren gebruik van volksgeneeskunde begint te ondersteunen. Enkele van de beste Manuka-honingtoepassingen zijn en voordelen zijn onder andere:

 14. Bacteriële overgroei in dunne darm (SIBO), laag maagzuur en zure reflux gaan hand in hand. Vanwege de natuurlijke antibiotica en antibacteriële eigenschappen in Manuka-honing, is het een geweldig medicijn voor elke bacteriegerelateerde spijsverteringsstoornis.

 15. In een recente studie bleek één gevaarlijke bacterie gerelateerd aan alle drie aandoeningen, Clostridium difficile, vrij gevoelig te zijn voor de bacteriedodende effecten van Manuka honing. Het gebruik van Manuka-honing is dus zeer gunstig bij het verminderen van zure reflux en het in balans brengen van uw spijsvertering om onevenwichtigheden in de maag en darmen te genezen.

 16. Het internet is gevuld met getuigenissen van patiënten dat Manuka-honing geweldig werkt voor patiënten met acne en eczeem. Op dit moment zijn er weinig klinische onderzoeken om deze beweringen te ondersteunen, maar gelet op de bewezen antimicrobiële en genezende eigenschappen, wordt aangenomen dat honing kan helpen bij deze huidaandoeningen.

 17. Uit een recent overzicht van klinische en cellulaire studies naar de effecten van Manuka-honing bij de behandeling van atopische dermatitis bleek dat het "mogelijk effectief is bij de behandeling van AD-laesies op basis van zowel klinische als cellulaire studies via verschillende mechanismen. Dit moet worden bevestigd door gerandomiseerde en gecontroleerde klinische onderzoeken. "

 18. Op zoek naar hoe u zich kunt ontdoen van milia? Milia zijn kleine, witte bultjes die op de huid verschijnen. Volwassenen ontwikkelen vaak milia onder het oog of rond de wangen. Manuka-honing wordt veel gebruikt als milia-behandeling en wordt beschouwd als een effectieve natuurlijke methode voor het verwijderen van milia. Manuka wordt vaak gemengd met kaneel en gedurende 10-15 minuten in een dunne laag op de huid aangebracht voordat het wordt afgespoeld. De meeste mensen beweren dat het meestal volstaat om een ​​paar minuten honing op wonden of aangetaste gebieden aan te brengen en vervolgens af te wassen met zachte zeep en water. Herhaal dit elke dag of om de andere dag voor het beste resultaat.

 19. U hebt waarschijnlijk gehoord van de superbacterie die ziekenhuizen door de jaren heen heeft geteisterd, methicillineresistente Staphylococcus aureus (MRSA). Overmatig gebruik van vrij verkrijgbare antibiotica (OTC-antibiotica) en ineffectiviteit van geneesmiddelen hebben ertoe geleid dat bepaalde stammen van Staph vrijwel onhoudbaar worden met behulp van typische medische protocollen in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Verspreiden zich zo snel dat veel mensen die getroffen zijn door MRSA zo geïnfecteerd raken dat ze invasieve procedures of apparaten nodig hebben, zoals operaties, kunstmatige gewrichten of tussenliggende slangen, om hun leven te redden tegen deze gevaarlijke superbugs - omdat antibiotica vaak niet werken.

 20. Britse onderzoekers van Cardiff Metropolitan University bieden echter wat natuurlijke hoop. Ze ontdekten dat Manuka-honing de krachtigste genen van de MRSA-bacterie downreguleert. Sommige wetenschappers suggereren nu dat regelmatig actueel gebruik van snijwonden en infecties (vooral in het ziekenhuis en in verpleeghuizen) MRSA op natuurlijke wijze op afstand kan houden.

 21. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products: "Het gebruik van honing leidt tot verbeterde wondgenezing in acute gevallen, pijnverlichting bij patiënten met brandwonden en verminderde ontstekingsreactie bij dergelijke patiënten. " Bovendien is aangetoond dat Manuka-honing vanwege zijn rijke antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen infecties bij ratten met zweren kan voorkomen en zelfs de groei van een specifiek type bacteriën dat maagzweren bij mensen veroorzaakt, kan blokkeren. Het is ook heel effectief gebruikt als wondverband om een ​​snelle, verbeterde genezing te bevorderen.

 22. Er zijn verschillende onderzoeken gepubliceerd waarin wordt beschreven hoe Manuka-honing kan helpen bij het behandelen en voorkomen van gingivitis en parodontitis. Vanwege zijn superieure antimicrobiële activiteit ontdekten onderzoekers van de School voor Tandheelkunde aan de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland dat kauwen of zuigen op een Manuka-honingproduct niet alleen een vermindering van 35 procent in plaque veroorzaakte, maar ook tot een vermindering van 35 procent in bloedingsplaatsen bij mensen die lijden aan gingivitis. Het calcium, zink en fosfor in Manuka-honing zijn allemaal belangrijke voedingsstoffen voor het genezen van tanden.

Gebruikt Manuka Honey

 1. Vraagt ​​u zich af hoe u Manuka-honing moet nemen? Om de meeste voordelen voor de gezondheid van de huid, het immuunsysteem of miliaverwijdering te ervaren, moet u een Manuka-honingdosis van ongeveer een tot twee eetlepels per dag gebruiken. De eenvoudigste manier is om het gewoon recht te nemen, maar als het een beetje te zoet voor je is, kun je het toevoegen aan je favoriete kruidenthee, besprenkelen met yoghurt of het verspreiden op gekiemde korrel toast.

 2. Als u het immuunversterkende effect wilt verbeteren of een zere keel wilt genezen, voeg dan een theelepel kaneel toe. Onderzoek toont aan dat de antimicrobiële eigenschappen van kaneel en Manuka-honing zo krachtig zijn dat ze je echt snel kunnen helpen herstellen.

Manuka Honey Nutrition

 1. Wat Manuka-honing anders maakt, is het verbazingwekkende voedingsprofiel. Regelmatige rauwe honing staat al bekend om zijn enorme voedings- en immuunversterkende eigenschappen. Over het algemeen is rauwe Manuka-honing een rijke bron van:

 2. Maar met Manuka-honing is de voedingswaarde tot vier keer die van normale bloemenhoning. Dit wordt de unieke Manuka-factor genoemd.

Unieke Manuka-factor en hoe deze te verifiëren

 1. In 1981 ontdekten onderzoekers van de Nieuw-Zeelandse universiteit van Waikato dat Manuka-honing een aanzienlijk hoger niveau van enzymen heeft dan gewone honing. Deze enzymen creëren een natuurlijk waterstofperoxide dat werkt als een antibacterieel. Sommige stammen van deze Nieuw-Zeelandse honing zijn bijzonder rijk aan waterstofperoxide, methylglyoxal en dihydroxyaceton.

 2. Deze medicinale trilogie helpt bij het vormen van de zogenaamde Unieke Manuka-factor (UMF), een wereldwijde standaard bij het identificeren en meten van de antibacteriële sterkte van Manuka. In wezen is het UMF een garantie dat de verkochte honing van medicinale kwaliteit is.

 3. UMF wordt niet gevonden in de nectar van alle Manuka-bloemen en in vergelijking, reguliere Manuka bevat alleen de waterstofperoxide-antibacteriële eigenschap die de meeste honingtypen gemeenschappelijk hebben.

 4. Wat UMF Manuka onderscheidt van andere Manuka-variëteiten is dat het zowel het natuurlijke waterstofperoxide als zijn eigen natuurlijke antibacteriële eigenschap van UMF heeft, wat de effectiviteit ervan aanzienlijk verbetert. De UMF-eigenschappen van Manuka zijn uiterst stabiel en worden, in tegenstelling tot de waterstofperoxide die in de meeste honing voorkomt, niet gemakkelijk vernietigd door hitte, licht en enzymen in het lichaam.

 5. De minimaal erkende UMF-classificatie is UMF5, maar het wordt niet als gunstig beschouwd tenzij het een UMF 10+ niveau van antibacteriële activiteit in de honing heeft. Alles variërend van UMF 10-UMF 15 is een nuttig niveau, en alles UMF 16 en hoger wordt als een superieure kwaliteit beschouwd.

 6. Echte UMF Manuka-honing heeft deze vier dingen:

 7. Volgens de UMF Association test de UMF-classificatie de antibacteriële prestaties van honing en vergelijkt deze met fenol, een ontsmettingsmiddel. De Active Manuka Honey Association die de tests uitvoert, verklaart:

 8. De aanwezigheid van de speciale niet-peroxide-activiteit kan alleen worden gedetecteerd door een reeks wetenschappelijke testen die rechtstreeks verband houden met de fenolstandaard. De beoordeling heeft een een-op-een relatie met de fenolstandaard.

 9. Dit betekent dat een UMF-classificatie van 20+ qua sterkte gelijk is aan een 20% -oplossing van fenol. De ideale UMF-classificatie varieert afhankelijk van uw doel, maar laboratoriumonderzoek heeft aangetoond dat Manuka-honing met een niet-peroxide-activiteitsniveau van UMF 12 tot UMF 15 effectief is tegen een breed scala van zeer resistente bacteriën.

 10. Hier is een uitleg over welke Manuka honing UMF u moet gebruiken:

 11. Een andere gebruikte meting is de Manuka-honing KFactor, gemaakt door honingmaker Wedderspoon. Volgens de website van Wedderspoon:

 12. KFactor 12 garandeert 65 procent van de stuifmeelkorrels in de honing zijn Manuka-stuifmeelkorrels, KFactor 16 garandeert 75 procent van de stuifmeelkorrels in de honing zijn Manuka-stuifmeelkorrels en KFactor 22 garandeert 90 procent van de de stuifmeelkorrels in de honing zijn Manuka-stuifmeelkorrels.

 13. Wedderspoon heeft onlangs ook aangekondigd:

 14. ... het assortiment innovatieve Manuka Honey-producten is in overeenstemming met de nieuwe - en enige - regelgevende norm voor Manuka Honey, die onlangs is vastgesteld door het Ministry of Primary Industries (MPI) van Nieuw-Zeeland . Deze nieuwe definitie betekent dat consumenten er volledig op kunnen vertrouwen dat Manuka-honing echt is als het in Nieuw-Zeeland wordt verpakt, aangezien MPI's Manuka-standaard de enige door de overheid gereguleerde en goedgekeurde standaard voor Manuka-honing ter wereld is.

 15. De KFactor van Weddderspoon bestaat uit vijf "sleutelfactoren":

Waar te koop en hoe het te eten (+ recepten)

 1. Vraagt ​​u zich af waar u Manuka-honing kunt kopen en hoe u het kunt gaan gebruiken? Het is overal verkrijgbaar in natuurwinkels en online retailers, waardoor het gemakkelijk te vinden is waar je ook bent.

 2. Om de beste Manuka-honing te krijgen, is het belangrijk om te overwegen hoe u deze wilt gebruiken. Het selecteren van een Manuka-honing van medische kwaliteit is de sleutel als u van plan bent om de antibacteriële eigenschappen voor de spijsvertering te gebruiken of het te mengen in zelfgemaakte huidverzorgingsproducten, zoals een Manuka honing-gezichtsmasker. Niet-medicinale honing is aanzienlijk goedkoper en kan geschikt zijn als je gewoon recepten wilt verzoeten.

 3. Idealiter koopt u bij een gerenommeerde verkoper en zoekt u biologische Manuka-honing met een UMF van 15+ om de potentiële gezondheidsvoordelen van Manuka-honing te maximaliseren. Een andere manier om de medicinale eigenschappen van een product te meten, is de MGO van Manuka-honing te controleren. Methylglyoxal, of MGO, is een van de verbindingen die Manuka-honing tot de beste honing maakt. MGO-niveaus beginnen bij ongeveer 30 en gaan boven 800, afhankelijk van de geneeskrachtige sterkte van de honing.

 4. Dit vertaalt zich naar een UMF-score van ongeveer 5, die als niet-medicinaal wordt beschouwd.

 5. Naast jarred honing zijn er ook verschillende andere producten beschikbaar, waaronder Manuka-honingcrème, huidverzorgingsproducten en haarmaskers.

 6. Met de juiste opslag kan Manuka-honing bijna voor onbepaalde tijd meegaan. Als het echter wordt gemengd met andere ingrediënten, kan het wat eerder vervallen.

 7. Er zijn veel opties voor het eten van Manuka-honing om te profiteren van de vele verschillende voordelen die het te bieden heeft. Hier zijn een paar eenvoudige recepten om je op weg te helpen:

Voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen

 1. Ondanks de vele voordelen van dit krachtige ingrediënt, zijn er verschillende bijwerkingen van Manuka-honing die u misschien ook wilt overwegen.

 2. Net als andere soorten zoetstoffen bevat Manuka-honing veel suiker. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met je inname, vooral als je diabetes hebt of andere problemen met het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

 3. Degenen die allergisch zijn voor bijen of honing kunnen ook een allergische reactie ervaren wanneer ze Manuka-honing gebruiken voor de gezondheid van de huid of oraal consumeren. Overweeg een patch-test te doen door een kleine hoeveelheid op de huid aan te brengen om uw tolerantie te beoordelen voordat u Manuka-honing gebruikt voor wonden of andere huidproblemen. Stop het gebruik en raadpleeg uw arts als u bijwerkingen of symptomen van voedselallergie opmerkt.

 4. Bovendien wordt honing niet aanbevolen voor zuigelingen jonger dan één jaar oud. Dit helpt het risico op baby-botulisme te minimaliseren, een ernstige ziekte die kan worden veroorzaakt door het consumeren van honing die is besmet met een specifiek type bacteriën.

Laatste gedachten

 1. Lees verder: 11 beste suikervervangers (de gezondste natuurlijke zoetstoffen)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407