Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 bewezen voordelen van probiotische yoghurtvoeding

Geschiedenis

 1. Yoghurt is een algemeen geconsumeerd zuivelproduct dat wereldwijd wordt gedronken vanwege zowel zijn romige smaak als zijn uitstekende voedingsstoffenprofiel. Het toevoegen van probiotische soorten aan de mix is ​​een snelle en gemakkelijke manier om de gezondheidsvoordelen van dit smakelijke ingrediënt nog verder te versterken, en studies tonen aan dat probiotische yoghurt de immuunfunctie kan verbeteren, de gezondheid van het hart kan verbeteren, vetverbranding kan verhogen en meer .

 2. Dus is yoghurt een goede probiotica? Is alle yoghurt probiotisch? En bevat gearomatiseerde yoghurt probiotica? Laten we erin duiken en deze vragen een voor een nader bekijken.

Wat is probiotische yoghurt?

 1. Traditionele probiotische yoghurt wordt gemaakt van zuivelproducten die zijn gefermenteerd tot een romig voedsel vol met nuttige probiotica en is een uitgebalanceerde bron van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Wanneer het afkomstig is van grasgevoerde koeien of geiten, wordt de voeding van yoghurt gemaximaliseerd door omega-3-vetzuren, wei-eiwit, calcium, magnesium, kalium, vitamine D, vitamine K2, enzymen en probiotica te leveren.

 2. Probiotica zijn een nuttige vorm van bacteriën die zijn gekoppeld aan een lange lijst met voordelen. Niet alleen kunnen probiotica helpen de spijsvertering te ondersteunen, maar sommige onderzoeken suggereren dat ze mogelijk ook betrokken zijn bij de immuunfunctie, geestelijke gezondheid en ziektepreventie. [! 37625 => 1140 = 2!

 3. Er wordt aangenomen dat het gistingsproces van zuivelmelk meer dan 6000 jaar oud is in Centraal-Azië en werd gebruikt als een manier om melk te bewaren. Historische records plaatsen yoghurt in India, Perzië en Turkije niet lang nadat het in Centraal-Azië werd gezien.

 4. Yoghurt werd gewaardeerd vanwege zijn romige textuur en veelzijdigheid. Destijds werd verse melk vaak vervoerd in de maagwand van dieren, waarvan velen geloven dat de gezonde bacteriën, samen met het klimaat, hebben bijgedragen aan de gisting.

 5. Tegenwoordig is het proces echter heel anders. Melkproducten worden verhit tot het punt waarop de bestaande bacteriën worden gedood, een proces dat pasteurisatie wordt genoemd. Er wordt een startercultuur van levende bacteriën geïntroduceerd en de melk mag enkele uren fermenteren tot deze dik, rijk en scherp is.

 6. Meer en meer onderzoek heeft nieuwe voordelen gevonden in verband met yoghurt en probiotische consumptie. Het belangrijkste verschil tussen supplementen met probiotica versus yoghurt is echter dat probiotische yoghurt ook een breed scala aan andere belangrijke voedingsstoffen levert, waaronder eiwitten, calcium en kalium. Er is ook een verscheidenheid aan andere belangrijke vitamines en mineralen in probiotische yoghurt, wat betekent dat het een uitstekende aanvulling kan zijn op een gezond, goed afgerond dieet.

Voordelen en toepassingen van probiotische yoghurt

 1. Een onderzoek uit 2005 van de Harvard School of Public Health onder leiding van Dr. Alvaro Alonso ontdekte dat mensen die minstens twee tot drie porties vetarme zuivelproducten per dag aten, een 50 procent vermindering van het risico ervoeren van het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Daarom is het noodzakelijk om een ​​goede probiotische yoghurt aan je dagelijkse voeding toe te voegen als je de bloeddruk wilt verlagen of je hartgezondheid wilt optimaliseren.

 2. Sommige onderzoeken suggereren dat de levende probiotica in yoghurt, waaronder Lactobacillus Acidophilus, het cholesterolniveau kunnen helpen verlagen met slechts één portie per dag. In een gecontroleerde klinische studie gepubliceerd in Journal of the American College of Nutrition, leidde het dagelijks consumeren van één portie probiotische yoghurt met Lactobacillus Acidophilus gedurende drie weken tot een verlaging van 2,4 procent in serumcholesterol. Volgens de studie kan regelmatige inname van probiotische yoghurt het risico op hart- en vaatziekten met maar liefst 6 tot 10 procent verminderen.

 3. De effecten van probiotica op het spijsverteringskanaal en de bloedsuikerspiegel zijn goed gedocumenteerd. Er zijn echter maar weinig mensen die zich bewust zijn van hoe nauw de darmgezondheid verbonden is met humeur en geestelijke gezondheid. In een studie van UCLA's Gail en Gerald Oppenheimer Family Center for Neurobiology of Stress die hersenscans bestudeerden tijdens en na de studie, vonden onderzoekers gezonde vrouwen die gedurende vier weken dagelijks twee porties probiotische yoghurt consumeerden, meer controle vertoonden in emoties en minder angst bij introductie aan emotionele gebeurtenissen dan een controlegroep.

 4. Een onderzoek uit 2017 heeft ook aangetoond dat de gezondheid van het darmmicrobioom ook nauw verband kan houden met de geestelijke gezondheid. In het rapport merkten onderzoekers op dat darmontsteking en veranderingen in het darmmicrobioom mogelijk kunnen bijdragen aan ernstige aandoeningen, zoals depressie en angst.

 5. In dezelfde studie als hierboven vermeld met betrekking tot stemmingsregulatie, merkten onderzoekers op dat probiotica kunnen helpen bij chronische pijn, Parkinson, Alzheimer en autisme. Onderzoekers stelden ook de vraag of herhaalde antibioticakuren de hersenen kunnen beïnvloeden. Antibiotica worden voorgeschreven om de gevaarlijke bacteriën te doden, maar ook om de gezonde bacteriën die zich in onze ingewanden bevinden, te doden. Dit versterkt de aanbeveling dat yoghurt en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica moeten worden geconsumeerd als onderdeel van een gezond dieet, vooral na het nemen van een antibioticakuur.

 6. Een van de grootste voordelen van probiotica is hun vermogen om de spijsvertering te verbeteren. Gezonde bacteriën die aan yoghurt worden toegevoegd, helpen de microflora in de darm te verbeteren, die verantwoordelijk is voor de ondersteuning van de spijsvertering en een gezond spijsverteringskanaal. De probiotische inhoud van yoghurt kan mogelijk helpen bij het behandelen van bepaalde gastro-intestinale aandoeningen, waaronder darmkanker, IBS, constipatie, diarree en lactose-intolerantie. Niet alleen dat, maar veel mensen die worstelen met lactose-intolerantie vinden dat yoghurt een rustgevend voedsel is in plaats van een dat spijsverteringsproblemen veroorzaakt.

 7. Een recent onderzoek gepubliceerd in BMC Medicine heeft aangetoond dat het eten van meer yoghurt geassocieerd was met een verminderd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Net als andere probiotische voedingsmiddelen ondersteunt yoghurt de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen in het spijsverteringskanaal, wat essentieel is voor een gezonde bloedsuikerspiegel. Een ander groot overzicht van 17 onderzoeken toonde ook aan dat het nemen van probiotica de bloedsuikerspiegel ten goede komt, wat kan helpen het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verminderen. [! 37625 => 1140 = 3!

 8. Wat u op uw bord legt, speelt een centrale rol bij de gezondheid van de botten, en voldoende calcium en vitamine D is absoluut essentieel als het gaat om uw botten gezond en sterk te houden om te beschermen tegen botverlies. De voordelen van yoghurt met probiotica voor vrouwen zijn vooral belangrijk. Naar schatting zal een op de drie vrouwen over de hele wereld op enig moment in hun leven een breuk als gevolg van osteoporose ervaren.

 9. Zuivelyoghurt is bijzonder rijk aan calcium, wat helpt bij het versterken en behouden van botmassa. Veel yoghurtyoghurt is ook verrijkt met vitamine D, dat de calciumabsorptie bevordert en een goede botmineralisatie ondersteunt.

 10. Volgens een studie van de Universiteit van Tennessee in Knoxville kan yoghurt helpen het vetverlies te verhogen. De studie toonde aan dat het dagelijks eten van yoghurt gedurende 12 weken bijna de hoeveelheid verloren vet verdubbelde in vergelijking met een controlegroep. De groep die de probiotische yoghurt consumeerde, verloor ook 22 procent meer gewicht en 61 procent meer lichaamsvet. Uit het onderzoek bleek dat de buikstreek en de tailleomtrek vooral werden beïnvloed door yoghurtconsumptie.

 11. Probiotische supplementen zijn ook in verband gebracht met toegenomen gewichtsverlies en vetverbranding. Uit een onderzoek in 2018 bleek zelfs dat het nemen van probiotica gedurende drie tot 12 weken het gewichtsverlies verhoogde en leidde tot verlagingen van de body mass index en het percentage lichaamsvet in vergelijking met een controlegroep.

 12. In een recent onderzoek merkten onderzoekers op dat de probiotica in yoghurt en andere gefermenteerde melkproducten de immuunfunctie zouden kunnen verbeteren door de cytokine-producerende cellen in de darmen te verhogen. Onderzoekers suggereerden ook dat probiotische yoghurt voor baby's bijzonder gunstig zou kunnen zijn, en verklaarden dat "suppletie van probiotische organismen in de kindertijd kan helpen bij het voorkomen van immuun-gemedieerde ziekten in de kindertijd."

 13. Een andere studie die de effecten van probiotische yoghurt voor peuters en zuigelingen evalueerde, bleek dat het consumeren van de formule met toegevoegde probiotica het aantal dagen met koorts, antibioticumrecepten, kliniekbezoeken en afwezigheid van kinderopvang verminderde.

 14. Voor volwassenen helpt het consumeren van yoghurt met probiotische inhoud het spijsverteringskanaal vrij van ziekteverwekkende bacteriën. Een gerandomiseerde en placebogecontroleerde studie in Zweden wees uit dat het nemen van een probioticum het aantal ziektedagen voor ploegendienstmedewerkers met de helft verminderde vergeleken met een controlegroep. [! 37625 => 1140 = 3!

Probiotische yoghurt voedingsfeiten

 1. Eiwit, vitamine B12, pantotheenzuur, kalium, zink, riboflavine, calcium en fosfor vormen het voedingsprofiel van yoghurt. Het is een complete voeding, met precies de juiste balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Bovendien kan slechts één portie meer dan 25 procent van de dagelijkse eiwitwaarde en bijna 50 procent van de DV van calcium leveren.

 2. Yoghurt is ook een goede bron van geconjugeerd linolzuur (CLA), een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam is aangemaakt en waarvan is aangetoond dat het het risico op hartaandoeningen vermindert. Het helpt ook buikvet te verminderen, te beschermen tegen de groei van kanker, het cholesterol te verlagen, het metabolisme te verhogen en de immuunfunctie te versterken.

 3. Sommige soorten probiotica kunnen ook omega-3-vetzuren bevatten, dit zijn gezonde vetten die kunnen helpen gewichtsverlies te ondersteunen, de bloeddruk te verlagen, ontstekingen te verminderen, kanker te bestrijden en te beschermen tegen cognitieve achteruitgang. Terwijl we ons vooral richten op de omega-3 vetzuren in in het wild gevangen zalm en tonijn, maakt probiotische yoghurt van grasgevoerde koeien de lijst als een van de beste voedselbronnen beschikbaar. Het selecteren van grasgevoerde, organische probiotische yoghurt is cruciaal voor het maximaliseren van het gehalte aan nuttige vetzuren.

 4. Probiotica in yoghurt stimuleren een gezonde spijsvertering en helpen bij het produceren van vitamines B12 en K. Spanningen van gezonde bacteriën die aan yoghurt en kefir zijn toegevoegd, zijn onder meer Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophiles, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei en Bifidus. De sleutel is om te zoeken naar yoghurt die "levende en actieve culturen" bevat om ervoor te zorgen dat u de echte deal krijgt.

Beste en slechtste yoghurt om te kopen

 1. Vermijd conventionele yoghurt die is gezoet of op smaak gebracht met additieven en extra ingrediënten. Veel van de yoghurt in de zuivelzaak van vandaag zijn weinig meer dan oververwerkte melk, met een ton toegevoegde suiker of kunstmatige zoetstoffen. Als je je yoghurt moet zoeten, is dat OK, maar doe het gewoon thuis met je keuze van natuurlijke zoetstoffen.

 2. Hier zijn enkele van de meest voorkomende probiotische yoghurtvariëteiten die beschikbaar zijn, gerangschikt van beste naar slechtste.

 3. Wist u dat geitenmelk het dichtst in de buurt komt van menselijke moedermelk? Het is gemakkelijker te verteren dan koemelk vanwege de hoge concentratie vetzuren met middellange ketens en levert ook een schat aan belangrijke vitamines en mineralen in elke portie. Voor personen die lactose-intolerant zijn, bevat geitenmelk aanzienlijk minder en is veel gemakkelijker te verdragen dan traditionele zuivelproducten.

 4. Schapenmelk is de romigste van alle zuivelproducten, wat een van de redenen is dat schapenkaas over de hele wereld wordt gewaardeerd. Schapenmelkyoghurt is gemakkelijk te verteren, net als geitenmelkyoghurt. Ofwel zijn geweldige opties om alle voordelen voor de gezondheid van yoghurt te krijgen.

 5. Wanneer u uw eigen yoghurt koopt of maakt, wilt u yoghurt zoeken of maken die 24-29 uur wordt gekweekt om ervoor te zorgen dat deze de hoogste niveaus van probiotica en de laagste niveaus van lactose bevat .

 6. Rauwe zuivel is rijk aan probiotica en gezonde bacteriën en wordt vaak beschouwd als het type yoghurt met de meeste probiotische soorten. Rauwe melk is rijk aan voedingsstoffen, helpt de botdichtheid te verhogen, een sterker immuunsysteem op te bouwen, spiermassa te vergroten en nog veel meer. Door het proces van pasteurisatie wordt het voedingsprofiel drastisch veranderd, daarom worden in plaats daarvan vaak rauwe melk, rauwe kaas en andere zuivelproducten aanbevolen.

 7. In plaats van zuivel tot 161 tot 280 graden te verwarmen voordat probiotica worden toegevoegd, met rauwe zuivelyoghurt, wordt de melk slechts tot 105 graden verwarmd - en slechts voor een korte tijd. Dit is net voldoende warmte om de gezonde bacteriën te activeren en het gistingsproces te starten, zonder de voedingsstoffen te doden die rauwe zuivel zo goed voor je maken.

 8. Als u geen toegang heeft tot rauwe schapen-, geiten- of koeienmelkyoghurt, moet uw volgende keuze minimaal verwerkte biologische yoghurt zijn van grasgevoerde dieren. Zoals hierboven vermeld, heeft grasgevoerde zuivelproducten veel voedingsvoordelen ten opzichte van andere zuivelproducten, waarvan vele helpen bij het bestrijden van chronische ziekten, ontstekingen verminderen en nog veel meer.

 9. De beste probiotische yoghurtmerken moeten 24-29 uur worden gefermenteerd, waardoor het lactosegehalte wordt verlaagd en de hoeveelheid probiotica in het eindproduct wordt verhoogd. Kefir-probiotische yoghurt, een gefermenteerde melkdrank, is een ander geweldig alternatief boordevol probiotica, dat meestal wordt gemaakt van de melk van koeien, geiten of schapen.

 10. Niet-zuivelprobiotische yoghurtvariëteiten zijn in populariteit gegroeid en worden commercieel gemaakt van amandelen, kokosnoot en soja. Hoewel het gistingsproces iets anders is, hebben deze veganistische probiotische yoghurtproducten nog steeds het kenmerkende romige karakter van traditionele zuivelproducten. Ze verdikken echter niet op natuurlijke wijze of worden romig wanneer ze worden gefermenteerd zoals gewone yoghurt. In plaats daarvan worden verdikkingsmiddelen toegevoegd om de gewenste textuur en consistentie te bereiken.

 11. De gebruikte verdikkingsmiddelen zijn onder meer pijlwortel, tapiocameel, agar, zanthamgom, guargom, sojalecithine en andere chemische ingrediënten. Bovendien bevatten niet alle niet-zuivelyoghurt gezonde bacteriën, dus het is belangrijk om het etiket zorgvuldig te lezen om ervoor te zorgen dat ze "levende actieve culturen" bevatten om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk probiotische inhoud van soja, amandel of kokosyoghurt krijgt. Kijk uit voor zoetstoffen in deze yoghurt en kies waar mogelijk voor probiotische yoghurt, omdat veel gearomatiseerde soorten zeer gezoet en verwerkt zijn.

 12. Niet alle probiotische yoghurt is gelijk gemaakt - en conventionele yoghurt is zeker niet de beste keuze. De oververwerking en toegevoegde verdikkingsmiddelen en conserveermiddelen verminderen de natuurlijke voedingsvoordelen van dit ziektebestrijdende voedsel.

 13. Helaas vallen de meeste Griekse yoghurtproducten ook in de categorie conventionele yoghurt en zijn meestal gewoon een soort yoghurt die is overbelast. Voor de beste probiotische Griekse yoghurtoptie, probeer een van de aanbevolen yoghurtrassen hierboven te zeven en bewaar de wei voor smoothies of andere bereidingen.

Probiotische yoghurt maken (+ recepten)

 1. Benodigde gereedschappen en ingrediënten:

 2. * Kan gepasteuriseerde melk vervangen indien gewenst

 3. Opmerking: dit is een tweedaags proces

 4. Opmerking: als u een dikkere consistentie wilt, plaatst u na het afkoelen meerdere lagen kaasdoek in een zeef, over een grote kom. Doe de yoghurt in de zeef en laat deze een nacht in de koelkast uitlekken. Gooi de weivloeistof niet weg! Het zit boordevol voedingsstoffen, nuttige bacteriën en eiwitten. Reserve voor ander gebruik.

 5. Zodra u thuis uw eigen yoghurt hebt opgeklopt, zijn de mogelijkheden om het te gebruiken onbegrensd. Hier zijn een paar smakelijke recepten waarmee je thuis kunt experimenteren:

Voorzorgsmaatregelen / Bijwerkingen

 1. Naast de vele voordelen die aan dit voedingsstofrijke ingrediënt zijn gekoppeld, zijn er ook enkele probiotische bijwerkingen van yoghurt die u kunt overwegen. In het bijzonder moeten personen met een gevoeligheid of allergie voor lactose of zuivelproducten rekening houden met hun inname. Hoewel gefermenteerde melkproducten over het algemeen weinig lactose bevatten, kunnen ze bij sommige mensen nadelige bijwerkingen veroorzaken. Als je allergisch bent voor zuivel of zuivelproducten, is het belangrijk om je aan zuivelvrije rassen te houden om symptomen van voedselallergie te voorkomen.

 2. In de meeste gevallen is probiotische yoghurt voor kinderen over het algemeen veilig, tenzij ze een aangetast immuunsysteem hebben. Voor kinderen met onderliggende gezondheidsproblemen of andere zorgen, moet u met uw kinderarts praten voordat u begint met suppletie of het gebruik van probiotische yoghurt.

 3. Houd er ten slotte rekening mee dat er verschillende belangrijke verschillen zijn tussen probiotische supplementen en yoghurt. Hoewel het toevoegen van probiotische yoghurt aan uw dieet u kan helpen profiteren van de vele potentiële probiotische voordelen samen met verschillende belangrijke micronutriënten, biedt het mogelijk niet zoveel geconcentreerde hoeveelheden als suppletie. Daarom is het het beste om te genieten van verschillende gefermenteerde voedingsmiddelen als onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Laatste gedachten

 1. Lees verder: Voordelen van probiotische dranken, plus hoe u het zelf kunt maken

 2. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407