Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 fouten in de voedselveiligheid die uw zomerbarbecue in gevaar kunnen brengen

Waarschuwing

 1. Zomerbarbecues kunnen heel leuk zijn. Je bent buiten met vrienden en geniet van zonnige dagen en lekker eet vers van de grill. Of je nu de shindig host of een gerecht meeneemt om met de groep te delen, je hoogste prioriteit bij het koken van voedsel voor anderen (en jezelf) is dat niemand ziek wordt. Voedselveiligheid is misschien niet het meest sexy onderwerp, maar het is wel essentieel.

 2. Het is vooral belangrijk voor jonge kinderen, oudere volwassenen en iedereen met een verzwakt immuunsysteem. Maar iedereen heeft baat bij voedsel dat veilig is om te eten. Met het zomerbarbecueseizoen in aantocht, is het tijd om de basis bij te schaven en ook een paar minder bekende kneepjes van het vak te leren.

1. Gedeeltelijk koken voor tijd

 1. Vlees voorkoken lijkt een slimme manier om tijd te besparen wanneer de grilldag komt, maar het kan ook gezondheidsrisico's met zich meebrengen. "Het probleem is dat wanneer je vlees gedeeltelijk kookt, je het niet op de juiste temperatuur krijgt", zegt Wesley Delbridge, RD, woordvoerder van de Academie voor voeding en diëtetiek.

 2. "Zelfs als je het weer in de koelkast legt, brengt het wat tijd door in de gevarenzone," zegt Delbridge, verwijzend naar het temperatuurbereik tussen 40 en 140 graden Fahrenheit dat de groei van schadelijke bacteriën die u ziek kunnen maken. In "de zone" kunnen bacteriën zich in slechts 20 minuten verdubbelen.

 3. Als u uw vlees absoluut moet voorkoken, beveelt Delbridge regelmatige temperatuurcontroles aan en beperkt u de totale tijd in de gevarenzone tot minder dan twee uur.

2. Bevroren voedsel buiten ontdooien

 1. Ben je ooit in de verleiding gekomen om bevroren voedsel buitenshuis te ontdooien? Het is al bevroren, dus het zal als een pak ijs vervoeren en na verloop van tijd natuurlijk opwarmen, toch? Behalve dat betekent dat voedsel buiten in de temperatuurgevaarzone zit. De absolute maximale tijd dat voedsel zich in de gevarenzone bevindt, is in totaal vier uur, zegt Delbridge, maar zoals hierboven vermeld, beveelt hij twee uur aan om veilig te zijn.

 2. "Ontdooi voedsel altijd in de koelkast of in de magnetron, niet op het aanrecht of buitenshuis", zegt Vandana Sheth, RDN en woordvoerder van de Academie voor Voeding en Dieetleer. Ze beveelt de Is mijn eten veilig aan? app van Eatright.org voor vragen over voedselveiligheid. Het is gratis maar alleen beschikbaar voor iOS.

3. Te lange aardappelsalade weglaten

 1. De reputatie van aardappelsalade als een picknickvoedsel met een hoog risico komt uit een tijd dat mensen helemaal opnieuw mayonaise maakten (met rauwe eieren). Verse mayo of niet, het is echter geen goed idee om voedsel langer dan twee uur in de zon te laten liggen. "Naarmate de temperatuur stijgt, vermenigvuldigt de schadelijke bacterie zich," zegt Sheth, wat betekent dat aardappelsalade het beste wordt genoten binnen twee uur, of een uur als het meer dan 90 graden is. "

 2. Bacteriën houden van warmte en gedijen vooral goed tussen 70 en 135 graden Fahrenheit, dus als je gezegend bent met een warme, zonnige dag, houd je koude gerechten dan koud (neem een ​​koeler mee!) Dus ze blijven veiliger om langer te eten. En let op de totale tijd dat voedsel zich in de gevarenzone bevindt: voorbereidingstijd, reistijd, afkoeltijd en tijd dat voedsel op een tafel ligt te wachten op mensen om in te graven, zegt Delbridge. Het telt snel op.

4. Vlees wordt niet volledig gekookt

 1. "Sommige belangrijke voedselziekten kunnen voorkomen bij rauw vlees, waaronder Salmonella, E.coli en parasieten," zegt Delbridge, "dus we willen er altijd voor zorgen dat we het volledig koken. ." Salmonellose van niet gaar gevogelte en rundvlees kan binnen 12 tot 72 uur leiden tot maagkrampen, diarree en koorts. En sommige mensen ontwikkelen reactieve artritis die maanden of zelfs jaren kan duren.

 2. Symptomen van E.coli verschijnen één tot 10 dagen na blootstelling en omvatten ernstige maagkrampen, diarree en braken. En parasieten zoals wormen in niet gaar varkensvlees kunnen maagklachten, vermoeidheid en koorts veroorzaken binnen enkele dagen na infectie, gevolgd door een tweede golf van symptomen twee tot acht weken later met griepachtige symptomen, zwelling van het gezicht en zelfs hart- en ademhalingsproblemen.

5. Geen gebruik van een voedselthermometer

 1. Elk soort vlees heeft een andere temperatuur waarbij het veilig is om te eten (variërend van 145 tot 165 graden Fahrenheit), en gemalen vlees vereist een hogere temperatuur omdat een groter oppervlak meer blootstelling aan bacteriën betekent.

 2. Alleen een voedselthermometer kan u echt vertellen wanneer het klaar is. Controleer de vleestemperaturen door de thermometer halverwege het dikste deel van het vlees in te brengen (de randen zullen heter zijn, wat niet aangeeft of het vlees tot op de kern veilig is), zegt Delbridge.

 3. Metalen thermometers zijn een betaalbare optie, maar ze moeten dagelijks worden gekalibreerd in kokend water of in de vriezer. Delbridge geeft de voorkeur aan een digitale thermometer, die temperaturen garandeert zonder constante kalibratie. Een laatste ding: "Reinig uw thermometer na elke controle om kruisbesmetting te voorkomen", zegt Delbridge.

6. Rauw vlees verpakken met rauwe groenten en fruit

 1. Is het mogelijk rauw vlees te verpakken en samen te produceren zonder kruisbesmetting? "Absoluut," zegt Delbridge, "maar is het het risico waard? Mijn advies is het niet riskeren. Ik denk niet dat je het ooit zou moeten doen. Het is geen goed idee."

 2. Zelfs als alles in afzonderlijke, verzegelde containers met producten erboven zit, zegt hij dat het bijna onmogelijk is om te garanderen dat er geen kruisbesmetting heeft plaatsgevonden ergens in de hele verpakking, reizen en verplaatsen .

 3. En het verpakken van verschillende soorten vlees in dezelfde container is ook een slecht idee. "Kip moet op een hogere temperatuur worden gekookt dan rundvlees; dus als ze elkaar raken, kook je rundvlees niet op een voldoende hoge temperatuur." Als je al in het park bent en dit leest, is zijn advies om al het vlees minstens 15 seconden te koken tot 165 graden Fahrenheit.

7. Groenten en fruit niet wassen

 1. Ken je de laatste uitbraak van E.coli nog? De frequentie van deze waarschuwingen is een goede herinnering dat soms een beetje vuil veel kwaad kan, zegt geregistreerde diëtist Kelly Plowe. Het wassen van verse producten kan de bacteriën uit de bodem minimaliseren, maar als er een terugroepactie is, gooi deze dan weg.

 2. Plowe beveelt aan om de producten onder stromend water te wassen en te wrijven om hardnekkig vuil te verwijderen, zelfs als je het gaat schillen, omdat het snijden van de huid bacteriën in het eetbare deel van het fruit of de groente duwt .

 3. "Als je een salade maakt, zorg er dan voor dat je de afzonderlijke bladeren afspoelt, omdat er vaak vuil tussen zit, en houd rekening met citroenen en limoenen als een garnituur of sinaasappelschijfjes in een sangria - de intacte huid draagt ​​bacteriën als ze niet worden gewassen, "zegt ze.

8. Marinade hergebruiken voor saus

 1. Marinades zijn vol van smaak en het lijkt zonde om de restjes weg te gooien. Helaas is het net zo goed een bacterieel risico als wat er ook in marineerde, en dezelfde regels voor voedselveiligheid zijn van toepassing. Daarom zegt Sheth dat je voedsel in de koelkast moet marineren om de tijd in de gevarenzone te minimaliseren.

 2. "Schadelijke bacteriën kunnen zich verspreiden van rauw tot gekookt voedsel als dezelfde marinade wordt gebruikt als ze is", zegt ze. Dat sluit vrijwel het gebruik van marinade als saus bij een barbecue uit. Maar thuis - of als je een full-service buitenkeuken tot je beschikking hebt - zegt Sheth, als je echt van plan bent om de marinade opnieuw te gebruiken, kook het dan voor gebruik.

9. Hergebruik van schalen of gebruiksvoorwerpen die rauw vlees hebben aangeraakt

 1. Als je je goed vermaakt met vrienden, kan het gemakkelijk zijn om uit het oog te verliezen wat rauw vlees is aangeraakt, vooral omdat je geen bacteriën kunt zien. Hergebruik van kookgerei is een van de meest voorkomende fouten. De grill is misschien heet, maar dat betekent niet dat hij je kooktang heeft schoongemaakt.

 2. "Hergebruik van borden of gebruiksvoorwerpen die zijn gebruikt om rauw vlees te verwerken, kan gekookt voedsel kruisbesmetten met bacteriën," zegt Sheth. Haar tip: "Om onbedoelde kruisbesmetting te minimaliseren, overweeg om verschillende kleuren borden of bestek te gebruiken om te koken versus serveren."

 3. En vergeet niet dat handen ook als "kookgerei" gelden. "Was altijd je handen voordat je een maaltijdvoorbereiding doet", zegt Plowe. "Zelfs na je eerste wasbeurt is het belangrijk om door te gaan met het bereiden van verschillende gerechten voor een zomerbarbecue, vooral als je rauw vlees of zeevruchten of fruit en groenten verwerkt."

10. Warm eten laten afkoelen

 1. Als het gaat om zomerbarbecues, is het gemakkelijk om te denken aan voedsel dat te warm wordt en ettert met bacteriën. Het is echter net zo gevaarlijk om heet voedsel te laten afkoelen in de gevarenzone waar bacteriën zich graag vermenigvuldigen. In feite kan het zelfs nog gevaarlijker zijn, omdat bacteriën de voorkeur geven aan de bovenkant van de temperatuurgevaarzone.

 2. Thuis kunt u niet-opgegeten voedsel in de koelkast bewaren om te worden opgewarmd wanneer u maar wilt. Maar buitenshuis is dat geen optie. In het ideale geval is er geen vertragingstijd tussen wanneer voedsel volledig is gekookt en wanneer iemand het eet. Maar als mensen niet klaar zijn wanneer het eten is, is de beste optie om warm eten op de grill te houden, op een afstand van de kolen of de vlam waar het te gaar kan zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407