Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 geweldige voordelen van etherische olie van grapefruit

10 geweldige voordelen van etherische olie van grapefruit

 1. Grapefruit, met een wetenschappelijke naam Citrus Paradise, wordt in verschillende delen van de wereld algemeen bekend als Shaddock. Het heeft ook twee andere wetenschappelijke namen, Citrus racemosa en Citrus maxima. De laatste wordt zo genoemd vanwege zijn grote omvang. Net als alle andere citrusvruchten is de etherische olie aanwezig in de schil en wordt het gewonnen door compressie. Veel van zijn geneeskrachtige eigenschappen komen overeen met die van de etherische oliën van andere citrusvruchten.

 2. Essentiële olie van grapefruit bestaat uit limoneen, alfa-pineen, sabinene, myrceen, geraniol, linalool, citronellal, decylacetaat, nerylacetaat en terpineol, waarvan de bovenste twee bestanddelen limoneen zijn en myrceen.

Grapefruit etherische olie Voordelen voor de gezondheid

 1. Laten we nu eens kijken welke voordelen deze krachtige etherische olie voor uw lichaam in petto heeft.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Net als de vrucht zelf is de essentiële olie van grapefruit rijk aan antioxidanten. In de eerste plaats heeft het een rijkdom aan vitamine C. Deze vitamine, gecombineerd met de andere antioxidantcomponenten die aanwezig zijn in de essentiële olie van grapefruit, stimuleert het immuunsysteem en bestrijdt de activiteit van vrije radicalen. Deze olie is effectief in het beschermen van het lichaam tegen alle schade toegebracht door verschillende oxiderende stoffen en toxines, inclusief voortijdige veroudering, weefseldegeneratie, maculaire degeneratie, verlies van gezichtsvermogen en gehoor, mentale en fysieke traagheid, zenuwaandoeningen en andere gerelateerde problemen.

Elimineert voorkomt infecties

 1. De antivirale en antimicrobiële eigenschappen van grapefruit etherische olie maken het een goed ontsmettingsmiddel. Het beschermt niet alleen het lichaam tegen nieuwe infecties, maar elimineert ook bestaande infecties. Het is met name effectief bij de behandeling van infecties van de dikke darm, maag, darmen, urinewegen, uitscheidingsstelsel en nieren. Bovendien is het gunstig voor de behandeling van orale, oculaire en huidinfecties.

Remt microbiële infecties

 1. De antiseptische eigenschappen van grapefruit etherische olie maken het perfect voor toepassing op kneuzingen, wonden, snijwonden en acne om ze te beschermen tegen microbiële infecties. Bovendien voorkomt het als antisepticum dat wonden tetanus ontwikkelen of septisch worden.

Stimuleert hormoonafscheiding

 1. Grapefruitolie heeft stimulerende effecten op zowel het lichaam als de geest. Het stimuleert de hersenen door het actief te maken en geeft een nieuwe richting aan gedachten. Het stimuleert ook endocriene klieren en bevordert een goede afscheiding van hormonen en enzymen, waardoor het metabolisme wordt verbeterd. Het stimuleert het zenuwstelsel en maakt je actiever en alerter. Het spijsverteringsstelsel profiteert ook van deze essentiële olie omdat het de afscheiding van maagsappen en gal in de maag stimuleert, evenals de beweging van ingenomen voedsel door de darmen. Bovendien stimuleert het het lymfatische, bloedsomloop- en uitscheidingsstelsel.

Verlicht de depressie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Besturing eetlust

 1. Als u denkt dat u minder moet eten, kan deze essentiële olie zeer nuttig zijn. Dat betekent echter niet dat u het vlak voor een maaltijd moet innemen. Een regelmatige dosis etherische olie van grapefruit kan uw eetlust verminderen en helpen bij het afvallen.

Verhoogt het plassen

 1. De diuretische eigenschappen van grapefruit etherische olie houden uw lichaam licht en vrij van gifstoffen door de urinefrequentie en het volume te verhogen. Het helpt bij het verwijderen van overtollig water, vetten, natrium, urinezuur en andere gifstoffen uit het lichaam en verlaagt ook de bloeddruk om het hart gezond te houden. Frequent urineren houdt ook de urinewegen vrij van infecties. Het reinigt de nieren van alle kalk- en urine-afzettingen en beschermt ze tegen nierstenen en infecties.

Verwijdert toxines

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Werkt als tonisch

 1. Essentiële olie van grapefruit werkt als een tonicum. Een tonicum is iets dat in het algemeen orgelsystemen toont. Een haar tonische tonen haarzakjes en houdt je haar gezond en sterk. Een complete tonic voor de gezondheid van alle orgaansystemen die in uw lichaam werken, inclusief de spijsvertering, de bloedsomloop, de stofwisseling, het zenuwstelsel en de uitscheidingssystemen. Het verhoogt de algehele gezondheid en kracht. Op dezelfde manier versterkt een levert tonicum de lever en verbetert zijn secretiesnelheid en functie.

 2. Andere voordelen

 3. Essentiële olie van grapefruit houdt de huid schoon. Het is goed voor de behandeling van een vette huid en acne en geeft een verfrissend gevoel. Het kan ook nuttig zijn voor de behandeling van stijfheid en krampen in de spieren.

Grapefruit etherische olie gebruiken

 1. U kunt etherische olie van grapefruit op veel manieren gebruiken. De eenvoudigste staan ​​hieronder.

 2. Woord van waarschuwing: etherische olie van grapefruit kan huidirritatie veroorzaken bij blootstelling aan sterk zonlicht na het aanbrengen. Daarnaast zijn er geen inherente risico's van het consumeren van deze essentiële olie, hoewel het waarschijnlijk tijdens de zwangerschap moet worden vermeden.

 3. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407