Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 indrukwekkende gezondheidsvoordelen van abrikoos

10 indrukwekkende gezondheidsvoordelen van abrikoos

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019 Medisch beoordeeld door Rebecca Zinger (RD, LD)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn abrikozen?

 1. Abrikozen, wetenschappelijk bekend als Prunus armeniaca, zijn kleine steenvruchten die lijken op en nauw verwant zijn met perziken of pruimen. Ze hebben een zacht, scherp vlees onder een dunne buitenhuid. In het midden van de abrikoos bevindt zich een grote put, die niet eetbaar is, dus wees voorzichtig bij het nemen van die eerste grote hap. Ze zijn meestal geel of oranje, met een lichte zweem van rood aan een kant.

 2. Het is moeilijk om de exacte volgorde van abrikozenteelt over de hele wereld te begrijpen, omdat het zowel in het wild werd gevonden als in de prehistorie werd gekweekt. De wetenschappelijke naam is afgeleid van Armenië, waar volgens de meeste wetenschappers abrikozen zijn ontstaan. Ze waren echter ook aanwezig in het oude Griekenland en Rome, en veel andere experts beweren dat de oorspronkelijke teelt meer dan 3000 jaar geleden in India plaatsvond. De betwiste oorsprong is niet belangrijk, maar de impact van abrikozen op de menselijke gezondheid is dat zeker!

Hoe eet je abrikozen?

 1. Abrikozen kunnen rauw worden geconsumeerd of gedroogd en vervolgens worden gegeten. Ze worden ook gebruikt bij de bereiding van verschillende sappen, jam, squash en gelei.

 2. Abrikozenolie kan ook worden verkregen uit de kernel en het heeft een enorm scala aan gezondheidsvoordelen.

Voedingswaarde van abrikozen

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten abrikozen vitamine A, C, K, E en niacine in aanzienlijke hoeveelheden. Ze bevatten ook een aantal andere essentiële vitamines in sporenhoeveelheden (minder dan 5% van de dagelijkse behoefte). Abrikozen hebben ook een goed mineraalgehalte, waaronder kalium, kopermangaan, magnesium en fosfor. Ze zijn een zeer goede bron van voedingsvezels, zoals de meeste soorten fruit.

Gezondheidsvoordelen van abrikozen

 1. Abrikozen hebben een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Laten we ze hieronder bekijken.

Rijk aan vezels Help constipatie te verlichten

 1. Volgens onderzoek in het World Journal of Gastroenterology zijn abrikozen rijk aan vezels en zijn daarom goed voor soepele stoelgang. Vezel is een manier om de ontlasting op te vullen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om door de darmen te transporteren naar zijn uiteindelijke uitscheiding uit het lichaam. Vezel stimuleert de maag- en spijsverteringssappen die helpen de voedingsstoffen op te nemen en het voedsel af te breken voor een gemakkelijkere verwerking. Bovendien activeert vezel ook de peristaltische beweging van het spijsverteringskanaal en die soepele spierbewegingen houden uw stoelgang geregeld. Daarom worden abrikozen vaak aanbevolen voor patiënten die regelmatig last hebben van constipatie vanwege hun laxerende eigenschappen.

Botten versterken

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

De gezondheid van het hart verbeteren

 1. Abrikozen zijn een prachtige manier om uw hart te beschermen tegen een breed scala aan ziekten, waaronder atherosclerose, hartaanvallen en beroertes. Een hoge hoeveelheid vitamine C, evenals kalium en voedingsvezels, dragen allemaal bij aan een goede cardiovasculaire gezondheid.

Metabolisme verbeteren

 1. Vloeistofniveaus in het hele lichaam zijn voornamelijk afhankelijk van twee mineralen, kalium en natrium. De grote hoeveelheden kalium in abrikozen zijn gekoppeld aan het handhaven van de vochtbalans in het lichaam en zorgen ervoor dat de energie correct wordt verdeeld naar de organen en spieren. Door een gezonde balans van elektrolyten te behouden, kunt u meer energie hebben, krampen verminderen en bloed en bruikbare energie door uw lichaam laten pompen wanneer u het nodig hebt.

Oorpijn verlichten

 1. Abrikozenolie is goed voor oorpijn, hoewel het exacte mechanisme nog wordt bestudeerd. Een paar druppels in de getroffen gehoorgang druppelen zou een snelle remedie moeten zijn. Volgens de wetenschappers zijn de antioxidanten in essentiële olie van abrikozen verantwoordelijk voor het verlichten van oorpijn. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te controleren of dit een veilige behandeling is om thuis te doen.

Koorts verminderen

 1. Abrikozensap wordt vaak gegeven aan patiënten die aan koorts lijden omdat het noodzakelijke vitamines, mineralen, calorieën en water aan het lichaam levert, terwijl het ook verschillende organen ontgift. Sommige mensen gebruiken ook gestoomde abrikoos om koorts te verlichten.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die ook de algemene temperatuur van het lichaam bij ziekte kunnen beïnvloeden. Bovendien kan het ontstekingen in andere delen van het lichaam verminderen, vooral voor mensen met artritis of jicht.

Behandel huidaandoeningen

 1. Abrikozenolie is goed voor de huidverzorging. Het wordt snel opgenomen door de huid en houdt het niet vet na het aanbrengen. Abrikozen zijn niet alleen nuttig voor het behoud van het gladde en glanzende uiterlijk van de huid; ze helpen ook bij het verbeteren van een aantal huidziekten, waaronder eczeem, jeuk, schurft en een aantal andere irriterende aandoeningen. Dit komt met name door de antioxidantverbindingen in abrikozen. Ze hebben niet alleen een gezonde hoeveelheid vitamine A, die al lang wordt geassocieerd met een gezondere huid, maar de antioxidanten in abrikozen beschermen de huid tegen de effecten van vrije radicalen, die kunnen leiden tot verslechtering van de huid en tekenen van vroegtijdige veroudering.

Help bij het behandelen van bloedarmoede

 1. Vanwege de aanwezigheid van ijzer en koper helpen abrikozen bij de vorming van hemoglobine wanneer u ze consumeert. Deze eigenschap helpt bij het behandelen van bloedarmoede. IJzergebreksanemie (IDA) kan leiden tot zwakte, vermoeidheid, duizeligheid, spijsverteringsproblemen en algemene metabole stoornissen. Zonder rode bloedcellen kan het lichaam zichzelf niet goed reoxygeneren en beginnen orgaansystemen te defecten. IJzer is een belangrijk onderdeel van de vorming van rode bloedcellen, net als koper.

Verlicht astmasymptomen

 1. Het Braziliaanse tijdschrift voor medisch en biologisch onderzoek heeft een studie gepubliceerd waarin wordt geconcludeerd dat abrikozenolie anti-astmatisch van aard is en helpt bij het verlichten van de ziekte en de bijbehorende symptomen. Het heeft bepaalde slijmoplossend en stimulerende eigenschappen vanwege zijn essentiële oliën. Een daarvan kan helpen de druk en stress op de longen en de luchtwegen te verlichten, waardoor astma-aanvallen worden voorkomen voordat ze beginnen.

 2. Anders dan dat, geniet van de pittige, zoete smaak van abrikozen en zie al het goede dat het kan doen.

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Gezondheidsvoordelen van pruimen omvatten verlichting van indigestie, griepinfectie en aan angst gerelateerde problemen. Pruimen helpen ook bij het handhaven van een gezond cholesterolniveau.

 2. Kalk heeft voordelen zoals gewichtsverlies, huidverzorging, verbeterde spijsvertering, scheurbuikbehandeling. Het helpt ook bij het verlichten van stapels, urinewegaandoeningen.

 3. Vijgen zijn rijk aan vezels, magnesium, mangaan, natrium, vitamine B6 K, kalium, calcium, andere mineralen. Ze bevorderen botdichtheid lagere bloeddruk. Lees verder!

 4. Kurkuma werkt als een krachtig ontstekingsremmend middel en curcumine dat erin aanwezig is, is een geweldig antioxidantmiddel. Het helpt ook bij het verhogen van cognitieve vaardigheden om de concentratie te verhogen.

 5. Voordelen van Cucmber zijn onder meer een gezonde huid, verlichting van constipatie, diabetes, nierproblemen, zuurgraad en zonnebrand. Komkommer met 96% watergehalte, houdt ons gehydrateerd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407