Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 indrukwekkende voordelen van witte thee

De onderste regel

 1. Witte thee wordt gemaakt van de Camellia sinensis-plant.

 2. De bladeren en knoppen worden geplukt net voordat ze volledig open zijn, wanneer ze bedekt zijn met fijne witte haren. Dit is waar witte thee zijn naam krijgt (1).

 3. Groene thee en zwarte thee worden ook gemaakt van de Camellia sinensis-plant. Verschillende verwerkingsmethoden geven ze echter hun unieke smaken en aroma's.

 4. Witte thee is het minst verwerkt van de drie theesoorten. Hierdoor bevat het een grote hoeveelheid antioxidanten (2, 3).

 5. Dit wordt verondersteld een reden te zijn waarom studies witte thee hebben gekoppeld aan veel gezondheidsvoordelen. Het kan bijvoorbeeld helpen het risico op hartaandoeningen te verminderen, huidveroudering te bestrijden en zelfs helpen bij gewichtsverlies.

 6. Dit artikel somt 10 wetenschappelijke voordelen op van het drinken van witte thee.

1. Het is rijk aan antioxidanten

 1. Witte thee is geladen met een soort polyfenolen genaamd catechinen (3).

 2. Polyfenolen zijn plantaardige moleculen die als antioxidanten in het lichaam werken. Antioxidanten beschermen de cellen tegen schade door verbindingen die vrije radicalen worden genoemd (4).

 3. Te veel schade door vrije radicalen kan schadelijke effecten op het lichaam hebben. Het is gekoppeld aan veroudering, chronische ontsteking, een verzwakt immuunsysteem en een verscheidenheid aan schadelijke ziekten (5).

 4. Gelukkig lijkt witte thee een van de beste soorten thee om vrije radicalen te bestrijden. Studies suggereren zelfs dat witte thee vergelijkbare antioxiderende voordelen heeft als groene thee, die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen (3).

 5. Een reageerbuisstudie heeft aangetoond dat extract van witte thee kan helpen bij het beschermen van dierlijke zenuwcellen tegen schade door een vrije radicaal genaamd waterstofperoxide (6).

 6. Uit een ander reageerbuisonderzoek bleek dat poeder van witte thee zeer effectief was bij het verminderen van ontstekingen door vrije radicalen in menselijke huidcellen (7).

 7. Hoewel reageerbuisstudies veelbelovend zijn, is meer op mensen gebaseerd onderzoek naar witte thee en de antioxiderende voordelen ervan nodig.

Hartziekte

 1. Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten (8).

 2. Het is sterk verbonden met chronische ontsteking, die in verband is gebracht met verschillende factoren. Deze omvatten dieet, lichaamsbeweging en levensstijlgewoonten zoals roken (9).

 3. Polyfenolen zoals die in witte thee worden gevonden, kunnen op verschillende manieren het risico op hartaandoeningen helpen verminderen.

 4. Ten eerste hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat polyfenolen kunnen helpen de bloedvaten te ontspannen en de immuniteit te verhogen (10, 11).

 5. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat polyfenolen mogelijk voorkomen dat "slechte" LDL-cholesterol oxideert, wat een andere risicofactor is voor hartaandoeningen (12).

 6. In een analyse van vijf onderzoeken ontdekten wetenschappers dat mensen die drie of meer koppen thee per dag dronken een 21% lager risico op hartaandoeningen hadden (13).

 7. Hoewel deze resultaten suggereren dat witte thee uw risico op hartaandoeningen kan helpen verlagen, is het ook belangrijk om andere levensstijlveranderingen aan te brengen voor een gezond hart. Deze omvatten meer fruit en groenten eten, regelmatig sporten en voldoende rust krijgen (14, 15, 16).

3. Kan u helpen af ​​te vallen

 1. Groene thee is vaak de eerste thee die je te binnen schiet als je denkt aan theeën voor gewichtsverlies.

 2. Witte thee kan echter net zo effectief zijn als het gaat om het verbranden van vet.

 3. Beide theeën hebben een vergelijkbaar cafeïnegehalte en catechines zoals epigallocatechin gallate (EGCG), een verbinding in groene thee gekoppeld aan vetverbranding. Samen lijken deze verbindingen een synergetisch effect te hebben (17, 18).

 4. Uit een reageerbuisonderzoek bleek bijvoorbeeld dat extract van witte thee de vetafbraak kon stimuleren en de vorming van nieuwe vetcellen kon voorkomen. Dit was grotendeels te wijten aan EGCG (19).

 5. Een overzicht van studies suggereert ook dat witte thee uw metabolisme met een extra 4-5% kan helpen verhogen. Dit kan gelijk zijn aan het verbranden van een extra 70-100 calorieën per dag (20).

 6. Misschien omdat witte thee niet erg populair is, is er geen onderzoek naar de effecten van het drinken van witte thee en langdurig gewichtsverlies. Meer onderzoek op dit gebied is nodig.

Van Bacteria

 1. Witte thee is een geweldige bron van fluoride, catechines en tannines (21).

 2. Deze combinatie van moleculen kan tanden helpen versterken door bacteriën en suiker te bestrijden.

 3. Fluoride kan tandholten helpen voorkomen door het tandoppervlak beter bestand te maken tegen zuuraanvallen door bacteriën in combinatie met suiker (22, 23).

 4. Catechines zijn plantaardige antioxidanten die veel voorkomen in witte thee. Er is aangetoond dat ze de groei van plaque-bacteriën remmen (18, 24).

 5. Tannines zijn een ander type polyfenol in witte thee. Studies tonen aan dat de combinatie van tannines en fluoride ook de groei van plaque-veroorzakende bacteriën kan remmen (23).

Fight Cancer

 1. Kanker is de tweede meest voorkomende doodsoorzaak in de Verenigde Staten (25).

 2. Verschillende reageerbuisstudies hebben aangetoond dat witte thee mogelijk kankerbestendig is.

 3. In een reageerbuisonderzoek veroorzaakte witte thee-extract celdood bij verschillende soorten longkanker (26).

 4. Nog twee reageerbuisstudies bekeken de effecten van witte thee op darmkankercellen (27, 28).

 5. De onderzoeken ontdekten dat extract van witte thee de groei van darmkankercellen onderdrukte en de verspreiding ervan stopte. De antioxidanten in witte thee-extract beschermden ook normale cellen tegen schade door schadelijke moleculen (27, 28).

 6. Het is echter vermeldenswaard dat deze reageerbuisstudies grote hoeveelheden witte thee gebruikten. Meer studies bij mensen zijn nodig om de effecten van het drinken van witte thee op kanker te begrijpen.

6. Kan het risico op insulineresistentie verlagen

 1. Insuline is een ongelooflijk belangrijk hormoon. Het helpt voedingsstoffen uit de bloedbaan naar de cellen te verplaatsen voor later gebruik of opslag.

 2. Als gevolg van verschillende factoren, waaronder een hoog suikerverbruik, reageren sommige mensen niet meer op insuline. Dit wordt insulineresistentie genoemd.

 3. Helaas is insulineresistentie heel gebruikelijk en houdt het verband met veel chronische gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen en metabool syndroom (29).

 4. Interessant is dat studies hebben aangetoond dat polyfenolen zoals die in witte thee uw risico op insulineresistentie kunnen verlagen (30).

 5. Dierstudies hebben aangetoond dat EGCG en andere polyfenolen in witte thee de effecten van insuline kunnen versterken en een hoge bloedsuikerspiegel kunnen voorkomen (31).

 6. In een analyse van 17 studies met meer dan 1.100 mensen ontdekten wetenschappers dat de moleculen in thee, zoals polyfenolen, de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels aanzienlijk verlaagden (32).

 7. Hoewel het onderzoek veelbelovend lijkt, zullen meer op mensen gebaseerde onderzoeken specifiek naar witte thee helpen verduidelijken of het het risico op insulineresistentie kan verminderen.

Kan beschermen tegen osteoporose

 1. Osteoporose is een gezondheidstoestand waarbij de botten hol en poreus worden.

 2. Het treft maar liefst 44 miljoen Amerikanen ouder dan 50 jaar en kan leiden tot fracturen en een lagere kwaliteit van leven (33).

 3. Studies hebben aangetoond dat vrije radicalen en chronische ontstekingen osteoporose kunnen versnellen. Deze twee factoren kunnen cellen onderdrukken die de botgroei bevorderen en cellen bevorderen die botten afbreken (34).

 4. Omgekeerd is aangetoond dat catechinen in witte thee deze risicofactoren bestrijden. Men denkt dat ze cellen onderdrukken die botten afbreken (35, 36, 37).

 5. Deze catechinen zijn overvloedig aanwezig in witte thee in vergelijking met andere soorten thee (20).

8. Kan helpen bij het bestrijden van huidveroudering

 1. Naarmate mensen ouder worden, is het normaal dat hun huid rimpelt en losser wordt.

 2. Huidveroudering gebeurt op twee manieren: interne veroudering en externe veroudering.

 3. Externe veroudering treedt op wanneer omgevingsfactoren de huid beschadigen en veroudering bevorderen. De UV-stralen van de zon kunnen bijvoorbeeld de huid na verloop van tijd beschadigen door ontsteking (38, 39).

 4. Interne veroudering wordt ook wel natuurlijke veroudering genoemd. Het wordt veroorzaakt door schade door verschillende factoren in je lichaam, zoals vrije radicalen en bepaalde enzymen (40).

 5. Enzymen genaamd elastase en collagenase kunnen het vezelnetwerk van de huid beschadigen, wat normaal gesproken helpt om strak en stevig te blijven (40).

 6. De verbindingen in witte thee kunnen uw huid helpen beschermen tegen de gevolgen van zowel interne als externe veroudering.

 7. In één onderzoek ontdekten wetenschappers dat het aanbrengen van witte thee-extract op de huid bescherming bood tegen de schadelijke effecten van UV-stralen van de zon (41).

 8. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat polyfenolen, die worden gevonden in witte thee, verschillende cellulaire componenten kunnen onderdrukken die het vezelnetwerk kunnen beschadigen en de huid strak en stevig kunnen houden (42, 43, 44) .

Tegen ziekten van Parkinson en Alzheimer

 1. Verbindingen in witte thee, zoals het polyfenol EGCG, kunnen het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer verlagen.

 2. Uit reageerbuis- en dierstudies is gebleken dat EGCG vrije radicalen kan onderdrukken, ontstekingen kan verminderen en andere risicofactoren voor beide ziekten kan verminderen.

 3. Verschillende reageerbuisstudies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat EGCG kan voorkomen dat eiwitten zich op onjuiste wijze vouwen en samenklonteren (45, 46).

 4. Dit is een risicofactor voor zowel de ziekte van Parkinson als de ziekte van Alzheimer. Verkeerd gevouwen en klonterige eiwitten kunnen ontstekingen bevorderen en de zenuwen in de hersenen beschadigen (47, 48).

 5. Er zijn ook verschillende onderzoeken bij mensen die het drinken van thee in verband brengen met een lager risico op beide ziekten.

 6. Uit een onderzoek van acht onderzoeken met meer dan 5.600 mensen bleek bijvoorbeeld dat mensen die thee dronken een 15% lager risico op de ziekte van Parkinson hadden dan mensen die geen thee dronken (49).

 7. Een andere analyse van 26 onderzoeken en meer dan 52.500 mensen ontdekten dat dagelijks thee drinken in verband werd gebracht met een 35% lager risico op hersenstoornissen zoals de ziekte van Alzheimer (50).

10. Het is gemakkelijk te bereiden

 1. Witte thee is niet alleen gezond - het is ook heel gemakkelijk te bereiden.

 2. Voeg eenvoudig losse witte thee toe aan een pot en giet heet water over de theebladen. Laat de bladeren vijf tot acht minuten trekken, pers dan en serveer de thee.

 3. Idealiter zou het water 170-185degF (75-85degC) moeten zijn. Gebruik geen kokend water omdat dit de delicate smaak van witte thee kan bederven.

 4. Breng het water in plaats daarvan aan de kook en laat het een minuut of twee rusten om af te koelen.

 5. Witte thee heeft een subtiele maar verfrissende smaak. Het kan zowel warm als koud worden genoten.

 6. Als u een sterkere thee verkiest, kunt u desgewenst meer droge bladeren toevoegen. Het is het beste om te experimenteren totdat je de juiste smaakbalans hebt gecreëerd voor je smaakvoorkeuren.

 7. U kunt witte theeblaadjes online of bij uw plaatselijke natuurvoedingswinkel kopen.

 8. Als alternatief kunt u vooraf gemaakte zakjes witte thee kopen bij uw plaatselijke supermarkt. Deze zakken kunnen twee tot drie minuten in heet water worden ondergedompeld en vervolgens worden verwijderd, waardoor je heerlijke thee krijgt.

De onderste regel

 1. Witte thee zit boordevol antioxidanten, waardoor het een ongelooflijk gezonde thee is.

 2. Studies hebben witte thee en zijn componenten gekoppeld aan een aantal indrukwekkende gezondheidsvoordelen, waaronder een lager risico op hartaandoeningen en kanker. Het kan ook helpen om af te vallen.

 3. Helaas is witte thee niet zo veel bestudeerd als andere theeën, zoals groene thee, omdat het niet zo populair is. Meer menselijke studies over witte thee zouden helpen de gezondheidsvoordelen ervan te verduidelijken.

 4. Alles bij elkaar genomen is witte thee een geweldige aanvulling op uw dieet en het is gemakkelijk te bereiden. Het heeft een subtiele maar verfrissende smaak en kan zowel warm als koud worden genoten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407