Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 koolhydraatarme, ketovriendelijke saladedressings

Managementtools

 1. Het ketogene of keto-dieet is een zeer koolhydraatarm, vetrijk dieet waarvan is aangetoond dat het verschillende gezondheidsvoordelen oplevert (1).

 2. Hoewel deze manier van eten inherent beperkend kan zijn, hebben vorderingen in de voedingswetenschap en culinaire creativiteit dit dieet veel gemakkelijker gemaakt om te volgen.

 3. Niet-zetmeelrijke groenten zoals saladegroenten bevatten weinig koolhydraten en zijn een geweldige optie als u een keto-dieet volgt. Toch kan het lastig zijn om een ​​smakelijke, koolhydraatarme saladedressing te vinden die verder gaat dan gewone olie en azijn.

 4. Hier zijn 10 keto-vriendelijke saladedressings, allemaal met 4 gram koolhydraten per portie of minder.

1. Homestyle ranch

 1. Terwijl de traditionele ranchdressing wordt gemaakt met karnemelk, wordt dit recept vervangen door zure room, mayo en zware room, waardoor hetzelfde smaakprofiel wordt verkregen met minder koolhydraten en meer vet.

 2. Bekijk het volledige recept

 3. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

2. Keto Italiaanse vinaigrette

 1. Deze keto draait op een geweldige klassieke combinatie die goed past bij bijna alle saladegroenten. Met ingrediënten die de meeste mensen in hun voorraadkast hebben, kan het dienen als een nietje voor uw keto-levensstijl.

 2. Bekijk het volledige recept

 3. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

3. Romige jalapeño-koriander dressing

 1. Met de kruidige kick van jalapeno en frisheid van koriander, geeft deze eenvoudige dressing niet alleen een verhelderend effect aan salades, maar ook aan gegrild vlees en groenten.

 2. Bekijk het volledige recept

 3. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

4. Keto honing-mosterddressing

 1. Deze dressing is niet alleen geschikt voor salades, maar kan ook dienen als een pittige dipsaus voor al uw favoriete keto-hapjes.

 2. Bekijk het volledige recept

 3. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

5. Keto Thousand Island dressing

 1. Deze ketovriendelijke variant op een klassieke dressing combineert precies de juiste hoeveelheid zoetheid (van stevia) en zuurgraad (van ketchup en azijn) om uw smaakpapillen te bevredigen en koolhydraten laag te houden.

 2. Bekijk het volledige recept

 3. Een portie van 1 eetlepel (15 ml) biedt:

6. Vijf minuten keto Caesar dressing

 1. Klop deze dressing in slechts vijf minuten op, gooi er wat salade bij en gooi er wat Parmezaanse kaas bovenop voor een snelle en eenvoudige Caesarsalade met minimale koolhydraten.

 2. Bekijk het volledige recept

 3. Een portie van 1 eetlepel (15 ml) biedt:

7. Romige keto-blauwe kaasdressing met bieslook

 1. Of het nu kippenvleugels zijn of gewoon greens, deze dressing op basis van blauwe kaas zorgt niet voor extra chemicaliën die veel flessen in de fles bieden.

 2. Voeg alle ingrediënten toe aan een middelgrote kom en klop alles goed door elkaar.

 3. Bekijk het volledige recept

 4. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

8. Wasabi-komkommer-avocadodressing

 1. Deze dressing is vooral verfrissend op een warme zomerdag, maar kan op elk moment van het jaar worden gecombineerd met verse groenten voor een koolhydraatarme optie. Het wasabipoeder kan naar smaak worden aangepast, afhankelijk van uw gewenste warmteniveau.

 2. Combineer alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en pulseer tot een glad mengsel.

 3. Bekijk het volledige recept

 4. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

9. Aziatische pindadressing

 1. De meeste commercieel geproduceerde pindasauzen bevatten veel toegevoegde suiker, waardoor het moeilijk is om ze in een ketodieet te passen.

 2. Dit recept laat de suiker weg maar bevat de essentie van elke geweldige pindasaus. Gebruik het als marinade voor kipsaté of om je favoriete gemengde greens te versieren.

 3. Als u vindt dat de dressing geen zoetheid heeft, zijn een paar druppels stevia-extract voldoende.

 4. Bekijk het volledige recept

 5. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

10. Keto frambozen-dragon dressing

 1. Dit verband biedt een solide dosis antioxidanten van verse frambozen en dragon, met de toegevoegde bonus van middellange keten triglyceride (MCT) olie om ketose te voeden.

 2. Het is een geweldige optie voor elk type greens, maar kan ook worden gebruikt voor het marineren van zalm, kip en andere eiwitbronnen.

 3. Bekijk het volledige recept

 4. Een portie van 2 eetlepels (30 ml) biedt:

Ongeschikte dressings voor een keto-dieet en aankooptips

 1. Hoewel veel saladedressings keto-vriendelijk zijn vanwege hun vet-tot-koolhydratenverhouding, passen sommige niet in dit profiel - meestal omdat ze toegevoegde suiker bevatten of een gebrek aan vet goedmaken door koolhydraten toe te voegen. Ongeschikte dressings waaronder:

 2. Hoewel zelfgemaakte keto-saladedressings frisser smaken, zijn er ook veel geweldige in de winkel gekochte variëteiten verkrijgbaar.

 3. Let bij het kopen van keto-slasaus op het volgende:

De onderste regel

 1. Het koolhydraatarme, vetrijke keto-dieet is de afgelopen jaren populair geworden.

 2. Hoewel deze manier van eten nogal beperkend kan zijn, kunnen creatieve recepten de smaken van oude high-carb favorieten met minimale koolhydraten bieden, waardoor saaie salades tot het verleden behoren.

 3. De meeste van de bovenstaande recepten kunnen zeven of meer dagen in de koelkast worden bewaard, zodat u kunt kiezen uit verschillende dressings.

 4. Met voornamelijk ingrediënten voor het hele voedsel en een goede dosis vet, zullen deze verbanden zeker leven toevoegen aan uw keto-dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407