Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 ongelooflijke voordelen van bietensap

10 ongelooflijke voordelen van bietensap

 1. Bietensap is een veel voorkomende manier om te genieten van het gezondheidspotentieel van deze wortelgroente, omdat het een hoog gehalte aan voedingsstoffen uit de biet haalt en relatief aangenaam is om te drinken. Zoals hierboven vermeld, heeft het vermogen van dit sap om bepaalde medische aandoeningen te verbeteren het in veel oudere culturen tot een remedie gemaakt en het wordt nog steeds beschouwd als een van de gezondere sappen voor thuisbehandeling. Biedt aanzienlijke niveaus van vitamine A, vitamine C, ijzer, calcium, eiwitten, B-vitamines, zink, koper, choline en selenium, evenals zeldzame antioxidanten genaamd betalains, dit vruchtensap kan je lichaam een ​​wereld van goed doen!

Voordelen van bietensap

 1. De belangrijkste voordelen van bietensap zijn onder meer het vermogen om de bloeddruk te verlagen, de spijsvertering te bevorderen, de cognitieve gezondheid te bevorderen, de botten te beschermen, het lichaam te ontgiften, het gezichtsvermogen te ondersteunen, ontstekingen te elimineren, energie te verhogen, te stimuleren libido en diabetes beheren, onder anderen. Het heeft ook anti-kanker eigenschappen.

Regelt de bloeddruk

 1. Misschien is het beroemdste en belangrijkste gebruik van dit natuurlijke sap voor hoge bloeddruk. Bij het drinken van deze drank is de impact die deze kan hebben op hypertensie vrijwel onmiddellijk. Dit komt waarschijnlijk door de aanwezigheid van nitraten, die spanning in de aderen en slagaders kunnen verlichten, waardoor het cardiovasculaire systeem kan ontspannen.

Controleert diabetes

 1. Er zit een aanzienlijke hoeveelheid oplosbare vezels in bietensap, die niet alleen kunnen helpen bij uw spijsvertering, maar ook uw bloedsuikerspiegel onder controle houden. Wanneer elke dag een enkel glas bietensap wordt gedronken, heeft onderzoek aangetoond dat het wonderen kan doen om diabetici te beschermen en het risico op diabetes voor andere mensen te verlagen.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Cancer Letters Journal, het antioxidantpotentieel van bieten, namelijk bietensap, heeft twee zeer zeldzame stoffen - betaïne en vulgaxanthine. Vanwege het vrije radicalenbestrijdende karakter van deze stoffen, wordt opwindend onderzoek gedaan naar hun potentiële impact op kanker. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verbetert de spijsvertering

 1. Met ontstekingsremmende eigenschappen en een hoog niveau van oplosbare en onoplosbare vezels, is een van de beste voordelen van bietensap de invloed die het heeft op de spijsvertering. Het kan constipatie snel opruimen en peristaltische beweging bevorderen, wat symptomen van krampen, een opgeblazen gevoel en overtollig gas kan verlichten.

Voorkomt osteoporose

 1. Bietensap biedt een breed scala aan mineralen, waaronder calcium, fosfor, kalium, magnesium, zink, koper en selenium, die allemaal een rol kunnen spelen bij het versterken van de botten, het voorkomen van osteoporose en het stimuleren van Bot mineraal dichtheid.

Verbetert de gezondheid van de lever

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Rijk aan vitamine A

 1. De aanwezigheid van bètacaroteen in bieten is vrij aanzienlijk, wat betekent dat dit groentesap een ernstig effect op het gezichtsvermogen kan hebben. Vitamine A functioneert als een antioxidant die vrije radicalen in het netvlies kan opsporen en neutraliseren, waardoor maculaire degeneratie wordt voorkomen en het ontstaan ​​van staar wordt vertraagd.

Vermindert ontsteking

 1. Betaïne, de unieke antioxidant in bietensap, heeft een meetbaar effect op ontsteking van de weefsels, evenals op de enzymproductie en hormoonbalans. Dit betekent dat betaïne aandoeningen kan verlichten, variërend van artritis en het prikkelbare darm syndroom (IBS) tot hoofdpijn en jicht!

Verhoogt energie

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verhoogt uw seksdrive

 1. Al duizenden jaren worden bieten beschouwd als natuurlijke afrodisiaca, die kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van boor, salpeterzuur, ijzer, vitamine C en andere mineralen die een rol spelen in het geslachtshormoon productie en circulatie.

Bijwerkingen van bietensap

 1. Ondanks alle bovenstaande indrukwekkende gezondheidsvoordelen, kunnen de bijwerkingen van het drinken van bietensap maag-darmklachten, verhoogde cholesterol en overtollige minerale opslag omvatten. Bovendien wordt zwangere vrouwen geadviseerd om voorzichtig te zijn, samen met diegenen die lijden aan een nierziekte.

 2. Cholesterol - De unieke antioxidanten in bietensap, voornamelijk betaïne, zijn in verband gebracht met verhoogde cholesterolspiegels, dus als u zwaarlijvig bent of momenteel lijdt aan atherosclerose of hypercholesterolemie, neem dan contact op met uw arts voordat u hem toevoegt bietensap aan uw gezondheidsregime.

 3. Mineraal teveel - Bietensap bevat veel mineralen, wat absoluut een goede zaak is, op voorwaarde dat uw lichaam ze goed kan verwerken. Sommige mensen hebben te veel ijzer- en koperniveaus wanneer ze een te grote hoeveelheid bietensap consumeren, wat kan leiden tot verschillende ongewenste bijwerkingen.

 4. Maagproblemen - De krachtige actieve ingrediënten en chemicaliën in bietensap kunnen irritatie in de maag veroorzaken, resulterend in braken, misselijkheid, maagklachten en algemene ontsteking van de darm.

 5. Nierziekte - Het drinken van veel bietensap kan uw gehalte aan oxaalzuur in het lichaam aanzienlijk verhogen, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van nierstenen. Als u al met niergezondheid worstelt, overleg dan met uw arts voordat u dit sap gebruikt en drink alleen verdunde vormen van dit sap met mate.

 6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407