Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 verrassende voordelen van gelatine

10 verrassende voordelen van gelatine

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 17 april 2019

 2. Groei van huid, haar en nagel, ontsteking van de gewrichten verminderen, het lichaam en de huid strakker maken, de spijsvertering verbeteren, spiergroei stimuleren, bloedvaten en intracellulaire netwerken versterken, het metabolisme optimaliseren, ontgiften het lichaam, versterkt de botten, stimuleert het immuunsysteem, helpt bij het reguleren van het gewicht, elimineert slaapstoornissen en helpt bij het versnellen van de genezing van wonden. eval (ez_write_tag ([![!336,280

Gelatine

 1. Gelatine is een uniek element in de dagelijkse voeding van veel mensen. Het is gemaakt van collageen dat is verkregen uit verschillende dierlijke bijproducten. Het is een broze, kleurloze, doorschijnende en smaakloze substantie. Dat klinkt niet bijzonder interessant, maar het is een essentieel onderdeel van veel gelachtige stoffen, waaronder gelei, ijs, yoghurt, gummy-snoepjes, marshmallows, bepaalde gelatinedesserts en verschillende dips. In non-food toepassingen wordt het zelfs gebruikt in fotografie, farmaceutische producten en verschillende cosmetische producten. Je kunt gelatine in vellen, korrels of poedervorm krijgen voor thuisgebruik. Je kunt ook gelatine-supplementen nemen om alle voordelen voor de gezondheid in een geconcentreerde vorm te krijgen.

 2. Kortom, gelatine is een combinatie van eiwitten en peptiden, waardoor het een prachtige bron van aminozuren is die essentieel zijn voor verschillende lichaamsprocessen. Omdat het eiwitten zijn die zijn afgeleid van dierlijke producten, moet ons lichaam bovendien minder werk verrichten om ze af te breken dan nodig is voor plantaardige eiwitten voordat ze worden omgezet in bruikbare vormen voor mensen. Het wordt vaak verkregen uit vlees- en leerproducten, maar visproducten zijn ook recent populaire bronnen geworden. Meestal wordt het vervaardigd door varkenshuiden, paarden en runderbotten. Het is een enorme industrie op wereldschaal en er wordt elk jaar meer dan 800 miljard pond geproduceerd voor verschillende doeleinden.

Voedingswaarde van gelatine

 1. In termen van de voedingssamenstelling van gelatine is het een goede bron van tal van vitamines, mineralen en organische verbindingen, waaronder koper, selenium en fosfor, en is het een uitstekende bron van eiwitten . Bij droog gewicht is gelatine 98-99% eiwit, maar het bevat niet alle benodigde aminozuren voor mensen, wat betekent dat het geen volledige eiwitbron is. Het is echter nog steeds een belangrijke bron van veel eiwitten die ons lichaam nodig heeft.

Gezondheidsvoordelen van gelatine

  Gewichtsbeheer

  1. Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat gelatine een belangrijk element is dat de productie van HGH (menselijk groeihormoon) verhoogt, terwijl het ook het metabolisme stimuleert via de voedingsstoffen en aminozuren. Bovendien zorgt het vezel- en eiwitgehalte ervoor dat je je verzadigd voelt, waardoor je hunkeren naar voedsel verdwijnt en je te veel eet. Dit maakt het een nuttig voedingsmiddel voor mensen die op een natuurlijke manier proberen hun gewicht te beheersen.

  Wondgenezing

  1. Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van wondgenezing en gelatine bevat een specifiek aminozuur genaamd glycine, dat rechtstreeks verband houdt met het verminderen van ontstekingen. Dit betekent dat een wond veel sneller van het ontstekingsstadium naar het genezingsstadium kan gaan en de extra aminozuren en eiwitten helpen nieuwe huid- en littekenweefsels te ontwikkelen.

  Nagels, haar en tanden

  1. Mensen proberen altijd nieuwe manieren te vinden om voor haar, huid, nagels en tanden te zorgen. Keratine, een van de eiwitten in gelatine, komt in grote hoeveelheden voor in die delen van ons lichaam en helpt ze sterk te houden. Daarom is het consumeren van gelatine een eenvoudige en effectieve manier om die oppervlakkige elementen van ons lichaam in een goede vorm te houden.

  Bot- en gewrichtsgezondheid

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Immuunsysteembooster

  1. Proline, een ander aminozuur dat in aanzienlijke hoeveelheden in gelatine wordt aangetroffen, is in verband gebracht met een verbeterde immuunfunctie bij dieren, wat betekent dat we onze gezondheid en het algemene vermogen om infecties en ziekten te bestrijden kunnen verbeteren door te consumeren gelatine in onze dagelijkse voeding.

  Slaaphulp

  1. Studies hebben glycine verbonden met verbeterde slaapcycli en stimulatie van bepaalde neurotransmitters en enzymen die de kwaliteit en duur van de slaap verhogen. Juiste slaapcycli en rust voor het lichaam is ook belangrijk voor het algemene functioneren en de stofwisseling van het lichaam en beïnvloedt de gezondheid op vele manieren.

  Huidskleur en anti-verouderingseffecten

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Metabole regeling

  1. Zoals eerder vermeld, is gelatine een prachtige bron van aminozuren en ligt het dicht bij een complete eiwitbron. Dit betekent dat alle metabolische activiteiten van het lichaam worden verbeterd door het eten van gelatine, inclusief het aanmaken van nieuwe cellen, de eliminatie van zieke of ongezonde cellen, toename van spieren, correct gebruik en opname van voedingsstoffen, en een aantal andere essentiële functies in ons lichaam.

  Spijsvertering

  1. Van gelatine is vastgesteld dat het van nature aan water bindt, waardoor ontlasting dikker wordt, ongeveer op dezelfde manier als vezels. Door het grootste deel van onze ontlasting te verbeteren, is gelatine in staat om aandoeningen zoals constipatie te verminderen, spijsverteringssappen te stimuleren en peristaltische beweging in de gladde darmspieren te verhogen. Dit kan helpen bij het verbeteren van veel verschillende gezondheidsproblemen, omdat constipatie en het onvermogen om voedingsstoffen goed te absorberen een groot probleem voor onze gezondheid kunnen zijn.

  Allergiehulp

  1. Studies hebben gelatine in verband gebracht met het genezen van het spijsverteringskanaal en veel allergische reacties worden vaak toegeschreven aan een "lekkende darm" die bepaalde stoffen niet kan verwerken. Daarom kan gelatine door tranen of problemen in het spijsverteringskanaal te genezen allergische problemen genezen en ons lichaam openstellen voor het omgaan met een verscheidenheid aan voedsel.

  2. Woord van waarschuwing: de enige vaak gemelde bijwerkingen van gelatine zijn boeren, een opgeblazen gevoel en maagklachten, maar deze reacties zijn zeldzaam. Bovendien was er een korte tijd dat mensen zich zorgen maakten over dierziekten, zoals de gekke koeienziekte, die werden omgezet in gelatine. Dit is echter nooit bevestigd en er zijn geen gezondheidsrisico's vastgesteld door voedsel- en geneesmiddelenbeheerders over de hele wereld. [! 3977 => 1140 = 14!  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407