Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 verrassende voordelen van honingmeloen

De onderste regel

 1. Honingdauwmeloen of honeymelon is een vrucht die behoort tot de meloenensoort cucumis melo (muskmelon).

 2. Het zoete vlees van honingdauw is meestal lichtgroen, terwijl de schil wit-geel is. De grootte en vorm zijn vergelijkbaar met die van zijn familielid, de meloen.

 3. Honingmeloen is wereldwijd verkrijgbaar en kan alleen worden gegeten of worden gebruikt in desserts, salades, snacks en soepen.

 4. Hoewel de smaak het grootst is, is honingdauw ook voedzaam en kan het verschillende voordelen bieden.

 5. Hier zijn 10 verrassende voordelen van honingmeloen.

1. Rijk aan voedingsstoffen

 1. Het gevarieerde voedingsprofiel van honingdauw is misschien wel het meest waardevolle bezit.

 2. In feite kunnen de verschillende voedingsstoffen en plantaardige stoffen verantwoordelijk zijn voor de vele potentiële gezondheidsvoordelen.

 3. Een portie van 1 gram honingmeloen levert (1):

 4. Bovendien bevatten de honingdauwfruit en -zaden ook verbindingen met een sterk antioxidantvermogen, waaronder bètacaroteen (pro-vitamine A), fytoeen, quercetine en cafeïnezuur (2).

2. Kan helpen de bloeddruk te verlagen

 1. Over het algemeen wordt een dieet met veel groenten en fruit geassocieerd met een verlaagd risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen (3).

 2. Meer in het bijzonder is algemeen bekend dat een natriumarm dieet en een voldoende kaliuminname uw bloeddrukregulatie positief kunnen beïnvloeden (4).

 3. Omdat honingmeloen een natriumarm en kaliumrijk fruit is, kan het u helpen een gezonde bloeddruk te handhaven.

 4. Als u uw kaliuminname wilt verhogen, probeer dan honingdauw aan uw dieet toe te voegen. Het is een goede bron van kalium, met een portie van 177 gram die 12% van de ADH (1) levert.

3. Bevat voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor de botten

 1. Honingmeloen bevat verschillende voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor het herstel en behoud van sterke botten, waaronder foliumzuur, vitamine K en magnesium.

 2. Vooral de meloen is een goede bron van folaat - met 1 kop (177 gram) levert 8% van de ADH (1).

 3. Foliumzuur is essentieel voor de afbraak van homocysteïne - verhoogde niveaus zijn in de loop van de tijd in verband gebracht met verminderde botmineraaldichtheid (5).

 4. Hoewel meer onderzoek nodig is om definitieve conclusies te trekken over de relatie tussen foliumzuur en botgezondheid, kan het eten van voedsel dat foliumzuur bevat, zoals honingdauw, gezonde botten bevorderen door ervoor te zorgen dat de homocysteïnespiegel binnen het normale blijft bereik (5).

 5. Vitamine K is betrokken bij de productie van een belangrijk structureel eiwit in het bot, bekend als osteocalcine. Daarom is voldoende vitamine K-inname essentieel voor gezonde botten. Een portie honingdauw levert 6% van de ADH van deze vitamine (1, 6, 7).

 6. Bovendien kunt u met één portie honingdauw ongeveer 4% van uw dagelijkse magnesiumbehoeften voorzien.

 7. De cellen die verantwoordelijk zijn voor het opbouwen en afbreken van botweefsel hebben magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom is magnesium een ​​andere voedingsstof die van vitaal belang is voor de gezondheid van de botten (1, 8).

 8. Honingdauw bevat ook kleine hoeveelheden andere botondersteunende voedingsstoffen, waaronder calcium, fosfor en zink (1).

 9. Hoewel deze voedingsstoffen niet sterk geconcentreerd zijn in honingdauw, kan het toevoegen van het fruit aan uw dieet nog steeds uw botgezondheid ondersteunen in combinatie met een uitgebalanceerd dieet dat een verscheidenheid aan andere voedzame voedingsmiddelen bevat.

4. Kan de bloedsuikerspiegel verbeteren

 1. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van fruit, zoals honingmeloen, regelmatig een gezonde bloedsuikerspiegel kan bevorderen.

 2. Een recente zeven jaar durende studie bij een half miljoen mensen ontdekte dat degenen die dagelijks vers fruit consumeerden 12% minder kans hadden om diabetes te ontwikkelen, vergeleken met degenen die zelden fruit aten (9).

 3. Bij deelnemers die al diabetes hadden aan het begin van het onderzoek, leidde het eten van fruit minstens drie keer per week tot een 13-28% lager risico op diabetes gerelateerde gezondheidscomplicaties bovendien tot een 17% lager risico op vroegtijdig overlijden (9).

 4. Hoewel honingmeloen koolhydraten bevat die uw bloedsuiker tijdelijk kunnen verhogen, biedt het ook vezels en andere voedingsstoffen die de bloedsuikerspiegel in de loop van de tijd kunnen verbeteren.

5. Rijk aan elektrolyten en water

 1. Als je denkt aan hydratatie, is het eerste wat je te binnen schiet water. Om effectief en juist te hydrateren, heeft uw lichaam echter meer nodig - het heeft ook elektrolyten nodig (10).

 2. Honingmeloen is ongeveer 90% water en bevat elektrolyten, zoals kalium, magnesium, natrium en calcium (1).

 3. Deze combinatie van water en voedingsstoffen maakt honingdauw geweldig om te hydrateren na een training, tijdens ziekte of als je gewoon de hele dag door gehydrateerd wilt blijven.

6. Kan een gezonde huid ondersteunen

 1. Het eten van honingmeloen kan een gezonde huid ondersteunen vanwege het hoge vitamine C-gehalte.

 2. Adequate vitamine C-inname is noodzakelijk voor de juiste productie van collageen, een belangrijk structureel eiwit dat van vitaal belang is voor het repareren en onderhouden van uw huidweefsel (11).

 3. Bovendien, omdat vitamine C een krachtige antioxidant is, wijst enig onderzoek erop dat het uw huid tegen zonneschade kan beschermen (12).

 4. Honingmeloen is een uitstekende bron van vitamine C - een enkele kop (177 gram) levert 53% van de ADH (1).

 5. Hoewel u vitamine C uit verschillende voedingsmiddelen kunt halen, is het eten van honingdauw een gemakkelijke manier om snel aan uw dagelijkse behoeften te voldoen - en tegelijkertijd een gezonde huid te bevorderen.

7. Kan uw immuunsysteem versterken

 1. Vitamine C is aantoonbaar het best bekend om zijn rol bij het ondersteunen van de immuunfunctie, en honingmeloen zit er vol mee.

 2. Het menselijke immuunsysteem is complex en vereist een breed scala aan voedingsstoffen om goed te functioneren - vitamine C is een kritieke component (13).

 3. Onderzoek suggereert zelfs dat voldoende inname van vitamine C in de voeding verschillende ademhalings- en systemische infecties, zoals longontsteking en verkoudheid, kan voorkomen en behandelen (13).

 4. Een portie van 1 gram honingdauw levert meer dan de helft van de ADH voor vitamine C, waardoor het een geweldig voedsel is om aan uw dieet toe te voegen terwijl u zich voorbereidt op het koude seizoen van dit jaar. (1, 13).

8. Kan een goede spijsvertering bevorderen

 1. Honingmeloen bevat vezels, een voedingsstof die bekend staat om het verbeteren van de spijsvertering (14).

 2. Adequate inname van voedingsvezels vertraagt ​​de bloedsuikerspiegel en bevordert de regelmaat van de darm en de groei van gezonde darmbacteriën (14, 15).

 3. Een enkele kop (177 gram) levert ongeveer 1,5 gram of ruwweg 5% van de ADH voor vezels. Hoewel veel andere vruchten per portie meer vezels bevatten, kan honingdauw nog steeds bijdragen aan je dagelijkse vezelinname (1).

 4. Voor sommige mensen met bepaalde spijsverteringsstoornissen of voor degenen die vezel in hun dieet introduceren of opnieuw introduceren, kan een vezelrijk fruit zoals honingdauw beter worden verdragen dan andere vezelrijke voedingsmiddelen .

9. Kan visie en gezondheid van het oog ondersteunen

 1. Honingmeloen bevat twee krachtige antioxidanten: luteïne en zeaxanthine (16).

 2. Deze carotenoïde verbindingen staan ​​erom bekend dat ze de gezondheid van de ogen ondersteunen en de ontwikkeling van leeftijdgerelateerd gezichtsverlies voorkomen (16).

 3. Onderzoek wijst uit dat regelmatig eten van voedingsmiddelen die deze antioxidanten bevatten, zoals honingmeloen, je hele leven lang een goede oogfunctie kan ondersteunen (16, 17).

10. Makkelijk toe te voegen aan uw dieet

 1. Het toevoegen van honingmeloen aan uw dieet kan niet eenvoudiger.

 2. Het is overal verkrijgbaar en de prijs is vergelijkbaar met die van andere populaire meloenen zoals meloen of watermeloen.

 3. Om dit dieet de moeite waard te maken, kiest u een rijpe meloen. Honingdauwmeloenen buiten het seizoen of onrijp zijn smaakloos en laten te wensen over.

 4. Een geweldig verkoopargument voor fruit is dat het gemakkelijk op zichzelf kan worden genoten - een plakje koele, rijpe meloen op een warme dag is moeilijk te verslaan.

 5. Als u echter op zoek bent naar iets creatievers, zijn er veel andere manieren om van deze vrucht te genieten.

 6. Honingmeloen kan aan een breed scala aan gerechten worden toegevoegd, waaronder:

De onderste regel

 1. Honingmeloen is een zoete vrucht die overal ter wereld te vinden is. Het vruchtvlees is lichtgroen, terwijl de schil meestal wit of geel is.

 2. Honingdauw zit vol vitamines, mineralen en andere gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen. Het eten van dit soort meloen kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, vooral vanwege het rijke gehalte aan voedingsstoffen.

 3. Honingmeloen kan alleen worden gegeten of als onderdeel van andere gerechten zoals soepen, salades, smoothies en meer. Kies voor de lekkerste ervaring een in-seizoen en rijpe meloen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407