Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 voedingsmiddelen om te vermijden tijdens de zwangerschap

10 voedingsmiddelen om te vermijden tijdens de zwangerschap

 1. Een gezond voedingspatroon is belangrijk tijdens de zwangerschap, maar begrijpen hoe de voedselinname de moeder en het kind tijdens de zwangerschap beïnvloedt, is net zo belangrijk voor de aanstaande moeder. Volgens een recente studie hebben vrouwen met een slechte voeding vóór de zwangerschap meer kans om vroegtijdig te bevallen dan vrouwen met een gezonde voeding. Fruit, groenten, vlees en andere voedingssupplementen zijn een goede bron van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor zowel de moeder als het kind, maar er zijn bepaalde soorten fruit en groente die goed vermeden kunnen worden tijdens de zwangerschap.

 2. Hierna volgen de meest voorkomende voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap:

Groenten en fruit

 1. Ongewassen groenten en fruit: groenten en fruit die niet goed worden gewassen, moeten volledig worden vermeden, omdat ze parasieten zoals toxoplasma kunnen bevatten. Deze parasiet veroorzaakt toxoplasmose, wat schadelijk is voor de baby. Daarom wordt het aanbevolen om groenten schoon te maken en gekneusde gebieden weg te snijden.

 2. Papaya: Onderzoeksstudies suggereren dat volledig rijpe papaja's veilig zijn, terwijl onrijpe en semi-rijpe papaja's moeten worden vermeden, omdat deze latex heeft, wat baarmoedercontracties kan veroorzaken. Dit is niet veilig voor zwangerschap.

Vlees, gevogelte, zeevruchten

 1. Rauw vlees: rauw of ongekookt vlees / gevogelte / zeevruchten moet tijdens de zwangerschap worden vermeden. Rauw vlees kan besmet raken met salmonella, coliforme bacteriën en toxoplasmose, wat gevaarlijk kan zijn tijdens de zwangerschap.

 2. Deli Meat: Eet vleeswaren alleen nadat ze zijn verwarmd tot ze heet zijn. Delicatessen zijn gemakkelijk besmet met listeria, wat schadelijk is tijdens de zwangerschap.

 3. Zeevruchten: zwangere vrouwen mogen geen rauwe zeevruchten of gekoelde gepelde garnalen eten die kant-en-klaar worden bereid. Gerookte en gekoelde zeevruchten (meestal geleverd met het label als schokkerig, kippered, lox of nova-stijl) zijn veilig wanneer ze deel uitmaken van een gekookt gerecht.

 4. Rauwe schelpdieren: schelpdieren (zoals oesters, mosselen en kokkels) bevatten vaak schadelijke bacteriën en virussen die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Daarom moet rauwe schelpdieren gedurende de hele zwangerschap worden vermeden.

Kaas

 1. Zwangere vrouwen moeten kaas vermijden die is gemaakt van ongepasteuriseerde melk of zachte kaas. Sommige van de zachte kazen die moeten worden vermeden, zijn (Deense blauwe, brie en blauwe brie, gorgonzola en camembert. Listeria-bacteriën worden meestal aangetroffen in zachte kazen. Het kan de placenta passeren en schade aan de baby veroorzaken en kan levensbedreigend zijn Vermijd daarom de inname van zachte en halfzachte kazen tijdens de zwangerschap.

Dranken

 1. Alcohol: het gebruik van alcohol moet tijdens de zwangerschap worden vermeden. Het kan foetaal alcoholsyndroom veroorzaken en kan de hersenen van het kind beschadigen en kan later het gedrag en leervermogen van de baby beïnvloeden.

 2. Cafeïne: cafeïneconsumptie kan de groei van uw baby tijdens de zwangerschap beïnvloeden. De overmatige consumptie van dranken die cafeïne bevatten, moet worden beperkt tot 200 mg per dag. Sommige van de drankjes zijn coladranken, thee, koffie en chocolade. Vul jezelf aan met water, vruchtensappen en melk in plaats van dranken met cafeïne.

 3. Ongepasteuriseerde melk: inname van ongepasteuriseerde of rauwe melk kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen. Gebruik tijdens de zwangerschap altijd gepasteuriseerde melk en yoghurt bereid uit gepasteuriseerde melk, omdat ongepasteuriseerde melk bacteriën bevat die listeria worden genoemd. Deze bacteriën kunnen een miskraam veroorzaken.

Eieren

 1. De inname van rauwe eieren moet tijdens de zwangerschap worden vermeden. Eieren moeten grondig worden gekookt voordat ze worden gebruikt in bereidingen zoals roerei, gebakken ei en quiche. Als gekookte eieren worden geconsumeerd, moeten ze worden gekookt totdat ze wit zijn en de dooiers stevig zijn. Eieren mogen niet vuil of gebarsten zijn. Rauwe eieren worden vaak gevonden in mousse, mayonaise, aioli, zelfgemaakte Caesar-dressings, ijsjes of vla en Hollandaise-sauzen. Eet deze voedingsmiddelen niet tijdens de zwangerschap.

 2. Paté of vleesspreads: gekoelde paté of vleesspreads mogen niet tijdens de zwangerschap worden geconsumeerd. Het kan bacteriën Listeria bevatten, die schadelijk is voor de ongeboren baby.

Honey

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Raw Sprouts

 1. Rauwe of halfgekookte taugé (zoals broccoli, alfalfa spruitjes, klaver spruiten, zonnebloem spruiten, sneeuw erwt spruitjes, uien spruitjes, sojabonen spruitjes en mung bonen) mag niet worden geconsumeerd tijdens de zwangerschap, omdat dit kan leiden tot uitbraken van salmonella.

Kruidenthee en kruidensupplementen

 1. Kruidenthee en supplementen staan ​​bekend om hun gezondheidsvoordelen, maar overmatige consumptie moet tijdens de zwangerschap worden vermeden. De kruiden kunnen cafeïne bevatten. Het is raadzaam om uw arts te raadplegen over kruideninname.

Peanuts

 1. Vermijd pinda's tijdens de zwangerschap, omdat dit in een later stadium allergieën tegen pinda's voor de baby kan veroorzaken en ook schadelijk kan zijn voor de ongeboren baby.

Potluck Food

 1. Het is beter om potluck voedsel te vermijden dat langer dan 2 uur op kamertemperatuur is gebleven. Vermijd ook etensresten of voedsel dat te lang niet is gekoeld.

Smoking

 1. Roken is erg schadelijk voor de baby. Het is beter om tijdens de zwangerschap te stoppen met roken, omdat dit wiegendood (Sudden Infant Death Syndrome), ademhalingsproblemen, laag geboortegewicht en vroeggeboorte kan veroorzaken.

Wat niet kopen?

 1. Zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn terwijl ze voedsel voor haar kopen. Koop / gebruik geen voedsel waarvan de vervaldatum al is verstreken. Het volgende wordt niet aanbevolen:

 2. - Voedsel in beschadigde containers / pakketten / blikken

 3. Voedsel mag niet onbedekt worden gelaten. Het moet worden bewaard in afgedekte containers of zoals aanbevolen door de fabrikant. Het is beter om voedselresten te vermijden. Als dit niet zo is, moet het echter goed worden afgedekt en na afkoeling worden gekoeld. Overgebleven voedsel mag na twee dagen niet meer worden geconsumeerd. Het is beter om het te gooien. Vries het voedsel niet steeds opnieuw in. Gebruik het voedsel niet nadat het meerdere keren is ingevroren.

 4. Het is niet alleen belangrijk om tijdens de zwangerschap een gezond dieet te houden, maar vergeet ook niet te dieet. De prioriteit moet zijn om gezond te eten en geen dieet, samen met het beperken van uw gewichtstoename tot een minimum.

 5. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407