Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 bewezen gezondheidsvoordelen van knoflook

Laag natriumgehalte kan een lange weg gaan

 1. "Laat voedsel uw medicijn zijn, en medicijn uw voedsel."

 2. Dat zijn beroemde woorden van de oude Griekse arts Hippocrates, vaak de vader van de westerse geneeskunde genoemd.

 3. Hij schreef eigenlijk knoflook voor om verschillende medische aandoeningen te behandelen.

 4. De moderne wetenschap heeft onlangs veel van deze gunstige gezondheidseffecten bevestigd.

 5. Hier zijn 11 gezondheidsvoordelen van knoflook die worden ondersteund door menselijk onderzoek.

Geneeskrachtige eigenschappen

 1. Knoflook is een plant in de Allium (ui) familie.

 2. Het is nauw verwant met uien, sjalotten en prei. Elk segment van een knoflookbol wordt een kruidnagel genoemd. Er zijn ongeveer 10-20 kruidnagel in een enkele bol, geef of neem.

 3. Knoflook groeit in veel delen van de wereld en is een populair ingrediënt in de keuken vanwege zijn sterke geur en heerlijke smaak.

 4. Door de eeuwen heen werd knoflook echter vooral gebruikt voor zijn gezondheid en geneeskrachtige eigenschappen (1).

 5. Het gebruik ervan werd goed gedocumenteerd door vele grote beschavingen, waaronder de Egyptenaren, Babyloniërs, Grieken, Romeinen en Chinezen (2).

 6. Wetenschappers weten nu dat de meeste voordelen voor de gezondheid worden veroorzaakt door zwavelverbindingen die worden gevormd wanneer een teentje knoflook wordt fijngehakt, geplet of gekauwd.

 7. Misschien staat de bekendste daarvan bekend als allicine. Allicine is echter een onstabiele verbinding die slechts kort aanwezig is in verse knoflook nadat deze is gesneden of geplet (3).

 8. Andere verbindingen die een rol kunnen spelen bij de gezondheidsvoordelen van knoflook zijn onder meer diallyldisulfide en s-allylcysteïne (4).

 9. De zwavelverbindingen van knoflook komen het lichaam binnen vanuit het spijsverteringskanaal en reizen het hele lichaam door, waar het zijn krachtige biologische effecten uitoefent.

Zeer weinig calorieën

 1. Calorie voor calorieën, knoflook is ongelooflijk voedzaam.

 2. Een teentje (3 gram) rauwe knoflook bevat (5):

 3. Dit komt met 4,5 calorieën, 0,2 gram eiwit en 1 gram koolhydraten.

 4. Knoflook bevat ook sporen van verschillende andere voedingsstoffen. Het bevat zelfs een beetje van bijna alles wat je nodig hebt.

De verkoudheid

 1. Van knoflooksupplementen is bekend dat ze de functie van het immuunsysteem versterken.

 2. Uit een groot onderzoek van 12 weken bleek dat een dagelijks knoflooksupplement het aantal verkoudheden met 63% verminderde in vergelijking met een placebo (6).

 3. De gemiddelde duur van verkoudheidssymptomen was ook met 70% verminderd, van 5 dagen in de placebogroep tot slechts 1,5 dagen in de knoflookgroep.

 4. Een ander onderzoek wees uit dat een hoge dosis verouderd knoflookextract (2,56 gram per dag) het aantal dagen ziek met verkoudheid of griep met 61% verminderde (7).

 5. Eén beoordeling concludeerde echter dat het bewijs onvoldoende is en meer onderzoek nodig is (8).

 6. Ondanks het gebrek aan krachtig bewijs, kan het toevoegen van knoflook aan uw dieet de moeite waard zijn om te proberen als u vaak verkouden wordt.

Bloeddruk verlagen

 1. Hart- en vaatziekten zoals hartaanvallen en beroertes zijn de grootste moordenaars ter wereld.

 2. Hoge bloeddruk of hypertensie is een van de belangrijkste oorzaken van deze ziekten.

 3. Uit menselijke studies is gebleken dat knoflooksupplementen een significante invloed hebben op het verlagen van de bloeddruk bij mensen met hoge bloeddruk (9, 10, 11).

 4. In één onderzoek was 600-1.500 mg verouderd knoflookextract net zo effectief als het medicijn Atenolol bij het verlagen van de bloeddruk gedurende een periode van 24 weken (12).

 5. Supplementendoses moeten redelijk hoog zijn om het gewenste effect te hebben. De benodigde hoeveelheid is gelijk aan ongeveer vier teentjes knoflook per dag.

Wat het risico op hartaandoeningen kan verlagen

 1. Knoflook kan het totale en LDL-cholesterol verlagen.

 2. Voor mensen met een hoog cholesterolgehalte lijken knoflooksupplementen het totale en / of LDL-cholesterol met ongeveer 10-15% te verlagen (13, 14, 15).

 3. Kijkend naar LDL (het "slechte") en HDL (het "goede") cholesterol, lijkt knoflook LDL te verlagen, maar heeft geen betrouwbaar effect op HDL (9, 10, 16, 17 , 18).

 4. Hoge triglycerideniveaus zijn een andere bekende risicofactor voor hartziekten, maar knoflook lijkt geen significante effecten op triglycerideniveaus te hebben (13, 15).

Help de ziekte van Alzheimer en dementie te voorkomen

 1. Oxidatieve schade door vrije radicalen draagt ​​bij aan het verouderingsproces.

 2. Knoflook bevat antioxidanten die de beschermende mechanismen van het lichaam tegen oxidatieve schade ondersteunen (19).

 3. Van hoge doses knoflooksupplementen is aangetoond dat ze de antioxiderende enzymen bij mensen verhogen en oxidatieve stress bij mensen met hoge bloeddruk aanzienlijk verminderen (7, 9, 20).

 4. De gecombineerde effecten op het verlagen van cholesterol en bloeddruk, evenals de antioxiderende eigenschappen, kunnen het risico op veelvoorkomende hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer en dementie verminderen (21, 22).

7. Knoflook kan je helpen langer te leven

 1. De potentiële effecten van knoflook op de levensduur zijn praktisch onmogelijk bij mensen aan te tonen.

 2. Maar gezien de gunstige effecten op belangrijke risicofactoren zoals bloeddruk, is het logisch dat knoflook je kan helpen langer te leven.

 3. Het feit dat het infectieziekten kan bestrijden, is ook een belangrijke factor, omdat dit veel voorkomende doodsoorzaken zijn, vooral bij ouderen of mensen met een disfunctioneel immuunsysteem.

Verbeterd met knoflooksupplementen

 1. Knoflook was een van de vroegste "prestatiebevorderende" stoffen.

 2. Het werd traditioneel in oude culturen gebruikt om vermoeidheid te verminderen en de arbeidscapaciteit van arbeiders te verbeteren.

 3. Met name werd het gegeven aan Olympische atleten in het oude Griekenland (1).

 4. Knaagdieronderzoek heeft aangetoond dat knoflook helpt bij de trainingsprestaties, maar er zijn maar heel weinig studies bij mensen gedaan.

 5. Mensen met hartaandoeningen die gedurende 6 weken knoflookolie namen, hadden een verlaging van de piekhartslag met 12% en een betere inspanningscapaciteit (23).

 6. Uit een onderzoek bij negen wedstrijdfietsers zijn echter geen prestatievoordelen gebleken (24).

 7. Andere onderzoeken suggereren dat door inspanning veroorzaakte vermoeidheid kan worden verminderd met knoflook (2).

Metalen in het lichaam

 1. Bij hoge doses is aangetoond dat de zwavelverbindingen in knoflook beschermen tegen orgaanschade door toxiciteit voor zware metalen.

 2. Een onderzoek van vier weken bij werknemers van een autobatterijfabriek (overmatige blootstelling aan lood) wees uit dat knoflook de loodspiegels in het bloed met 19% verlaagde. Het verminderde ook veel klinische tekenen van toxiciteit, waaronder hoofdpijn en bloeddruk (25).

 3. Drie doses knoflook per dag presteerden zelfs beter dan het medicijn D-penicillamine bij het verminderen van de symptomen.

10. Knoflook kan de botgezondheid verbeteren

 1. Geen studies bij mensen hebben de effecten van knoflook op botverlies gemeten.

 2. Uit knaagdieronderzoek is echter gebleken dat het botverlies tot een minimum kan beperken door oestrogeen bij vrouwen te verhogen (26, 27, 28, 29).

 3. Een onderzoek bij vrouwen in de overgang wees uit dat een dagelijkse dosis droog knoflookextract (gelijk aan 2 gram rauwe knoflook) de marker voor oestrogeendeficiëntie aanzienlijk verminderde (30).

 4. Dit suggereert dat dit supplement gunstige effecten kan hebben op de botgezondheid bij vrouwen.

 5. Voedingsmiddelen zoals knoflook en uien kunnen ook gunstige effecten hebben op artrose (31).

Dieet en smaken Absoluut heerlijk

 1. De laatste is geen gezondheidsvoordeel, maar is nog steeds belangrijk.

 2. Knoflook is heel gemakkelijk (en lekker) om in uw huidige dieet op te nemen.

 3. Het is een aanvulling op de meeste hartige gerechten, met name soepen en sauzen. De sterke smaak van knoflook kan ook een slag toevoegen aan anders saaie recepten.

 4. Knoflook is er in verschillende vormen, van hele kruidnagel en gladde pasta's tot poeders en supplementen zoals knoflookextract en knoflookolie.

 5. Houd er echter rekening mee dat knoflook enkele nadelen heeft, zoals een slechte adem. Er zijn ook mensen die daar allergisch voor zijn.

 6. Als u een bloedingsstoornis heeft of bloedverdunnende medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u uw knoflookinname verhoogt.

 7. Een gebruikelijke manier om knoflook te gebruiken is om een ​​paar teentjes verse knoflook te persen met een knoflookpers, en dit vervolgens te mengen met extra vergine olijfolie en een beetje zout.

 8. Dit is een gezonde en super bevredigende dressing.

De onderste regel

 1. Voor duizenden jaren werd aangenomen dat knoflook geneeskrachtige eigenschappen had.

 2. De wetenschap heeft het nu bevestigd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407