Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Indrukwekkende voordelen van etherische olie van limoen

11 Indrukwekkende voordelen van etherische olie van limoen

 1. De etherische kalkolie wordt geëxtraheerd door koude compressie van verse limoenschillen of door stoomdestillatie van de gedroogde schillen. De wetenschappelijke naam van kalk is Citrus aurantifolia. Het is samengesteld uit verbindingen zoals alfa-pineen, beta-pineen, myrceen, limoneen, terpinolene, cineole, linalool, borneol, citral, neral acetaat en geranylacetaat. Limoenen zijn zeer bekend over de hele wereld en worden veel gebruikt in augurken, jam, marmelades, sauzen, squash, sorbets, desserts, dranken, cosmetica en een aantal andere industriële producten.

Gezondheidsvoordelen van etherische olie van limoen

 1. Kalk zit net als een citroen vol antioxidanten en andere nuttige voedingsstoffen, net als de essentiële olie. Laten we eens kijken naar de meer specifieke gezondheidsvoordelen die essentiële etherische olie kan bieden.

Treats Infecties

 1. De essentiële kalkolie heeft antiseptische eigenschappen en kan infecties behandelen en beschermen tegen hun ontwikkeling. Meer specifiek kan het tetanus voorkomen als u gewond raakt door ijzer. Wanneer extern aangebracht, kan kalkolie infecties van de huid en wonden genezen. Wanneer geconsumeerd, helpt het effectief om infecties van de keel, mond, dikke darm, maag, darmen en urinewegen te behandelen. Het is wonderbaarlijk effectief bij het genezen van zweren, gangreen, psoriasis, zweren, huiduitslag, karbonkels en andere soortgelijke problemen. Het wordt zelfs gebruikt om virale infecties van de luchtwegen te behandelen, waaronder bronchitis. Het is ook effectief bij het bestrijden van andere virale infecties zoals griep, bof, hoest, verkoudheid en mazelen.

Voorkomt virale infecties

 1. Deze essentiële olie helpt bij het bestrijden en beschermen tegen virale infecties die verkoudheid, bof, mazelen, pokken en soortgelijke ziekten kunnen veroorzaken.

Cures Tandpijn

 1. Essentiële olie is een adstringerende kalk, helpt tandpijn te genezen, de grip van tandvlees op de tanden te versterken en te beschermen tegen vallen. Het verstrakt ook losse spieren en geeft een gevoel van stevigheid, fitness en jeugd. Deze eigenschap kan ook worden gebruikt om diarree te genezen. Het laatste belangrijke voordeel van adstringerende middelen is hun vermogen om het bloeden te stoppen door bloedvaten samen te trekken.

Verhoogt de eetlust

 1. De geur van limoenolie is om van te watertanden. In kleine doses dient het als een voorgerecht of een aperitief. Het activeert ook de afscheiding van spijsverteringssappen in de maag voordat je begint met eten en verhoogt je honger en eetlust.

Behandelt bacteriële infecties

 1. Essentiële olie van kalk is een goede bactericide. Het kan worden gebruikt bij de behandeling van voedselvergiftiging, diarree, tyfus en cholera, die allemaal worden veroorzaakt door bacteriën. Bovendien kan het interne bacteriële infecties genezen, zoals die in de dikke darm, maag, darmen en urinewegen, evenals externe infecties op de huid, oren, ogen en wonden.

Effectief ontsmettingsmiddel

 1. Kalkolie staat ook bekend om zijn desinfecterende eigenschappen. Als het aan voedsel wordt toegevoegd, beschermt het hen tegen verwenning door infecties door microben. Wanneer geconsumeerd, kan het de microbiële infectie in de dikke darm, urinewegen, nieren en geslachtsorganen genezen. Wanneer het extern wordt aangebracht, beschermt het de huid en wonden tegen infecties en helpt het snel te genezen. Het kan ook worden gebruikt in een verdunde staat voor het aanbrengen op de hoofdhuid. Dit versterkt het haar en beschermt ze tegen verschillende infecties zoals luizen.

Vermindert koorts

 1. Koorts is slechts een symptoom dat aantoont dat het immuunsysteem van ons lichaam vecht tegen infecties of verschillende ongewenste stoffen. Koorts gaat dus bijna altijd gepaard met infecties, zoals verkoudheid, virale infecties, bacteriële infecties en infecties op wonden, leverstoornissen, pokken, steenpuisten, allergieën en artritis. Kalk etherische olie, omdat het een antiallergeen, antimicrobieel, ontstekingsremmend, antitussief, cicatrizant, fungicide en antiseptisch middel is, kan de oorzaak van koorts helpen genezen en uiteindelijk verminderen, waardoor het als een koorts werkt.

Bevordert de bloedstolling

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Herstelt de gezondheid

 1. Deze olie dient als een herstellend middel door de gezondheid en kracht van orgaansystemen in het hele lichaam te herstellen. Dit is vrij gelijkaardig aan het effect van een tonicum en is zeer goed voor degenen die herstellen van langdurige periodes van ziekte of letsel.

Voorkomt tekenen van veroudering

 1. Essentiële olie van limoen versterkt spieren, weefsels en huid, evenals de verschillende systemen die in het lichaam functioneren, waaronder de ademhalingswegen, de bloedsomloop, het zenuwstelsel, de spijsvertering en uitscheidingssystemen. Dit tonische effect helpt de jeugd lang vast te houden en voorkomt het verschijnen van verouderingsverschijnselen zoals haarverlies, rimpels, ouderdomsvlekken en spierzwakte.

Andere voordelen

 1. Afgezien van de hierboven besproken geneeskrachtige eigenschappen, is het een antidepressivum en anti-artritische stof. Het kan pijn in de spieren en gewrichten verminderen en is een zeer goede antioxidant.

 2. Woord van waarschuwing: in zeer zeldzame gevallen kan deze olie lichtgevoeligheid veroorzaken als deze na het aanbrengen direct aan de sterke zon wordt blootgesteld.

 3. Mengen: Kalk etherische olie past goed bij de etherische oliën van Clary Sage, Lavendel, Neroli en Ylang-Ylang olie.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407