Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Indrukwekkende voordelen van Nopales

11 Indrukwekkende voordelen van Nopales

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 10 juni 2019

 2. Gewichtsverlies, preventie van kanker, verbetering van de gezondheid van de huid en bescherming van de gezondheid van het hart. Deze cactussen helpen ook bij het reguleren en verbeteren van de spijsvertering, stimuleren het immuunsysteem, optimaliseren de metabolische activiteit, bouwen sterke botten, behandelen slapeloosheid en verminderen ontstekingen door het hele lichaam. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn Nopales?

 1. Nopales is een vorm van groente gemaakt van de zachte pads van onderontwikkelde vijgcactussen. De nuttige vegetatieve pads zijn groen of paars en hebben ongeveer de grootte van de hand van een persoon. Ze hebben een consistentie ergens tussen sperziebonen en groene paprika's en worden regelmatig toegevoegd aan roerbak eieren en biefstuk. Ze zijn inheems in Mexico en Midden-Amerika, en het is in deze keukens dat je meestal verse nopales vindt. Ze worden vooral vers gevonden in Mexico, ingeblikt of ingelegd als export, vooral naar de Zuidwestelijke Verenigde Staten en Texas.

Nopales Nutrition Facts

 1. Rijkdom aan gezondheidsvoordelen die afkomstig zijn van nopales zijn voornamelijk te wijten aan zijn voedings- en vitaminegehalte, waaronder riboflavine, vitamine B6, koper, ijzer, vezels, vitamine A, vitamine C en vitamine K , calcium, kalium, magnesium en mangaan. Nopal is ook een belangrijke bron van bepaalde organische verbindingen zoals fytochemicaliën en bepaalde polysachariden die bijdragen aan zijn gezondheidsbevorderende kracht. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van Nopales

 1. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen voor de gezondheid van nopal waar mensen al duizenden jaren van genieten.

Spijsvertering verbeteren

 1. Nopales zijn een vorm van cactussen, dus ze zijn erg vezelig en bevatten veel voedingsvezels. Voedingsvezels zijn essentieel in het spijsverteringsproces, omdat het de stoelgang groter maakt, waardoor ze gemakkelijker door de gladde spieren van het spijsverteringskanaal kunnen gaan. Het stimuleert ook peristaltische beweging om de darmen langs het kanaal te bewegen en vermindert de symptomen van diarree en constipatie. Bovendien kan overtollige vezels in het lichaam de hoeveelheid cholesterol actief verminderen, waardoor ook uw hartgezondheid wordt beschermd.

Gewichtsverlies

 1. Er zijn een aantal componenten in nopales die kunnen helpen bij het afvallen. Ten eerste kan vezels het lichaam een ​​vol gevoel geven en de afgifte van ghreline remmen, een hormoon dat honger veroorzaakt, waardoor overeten wordt verminderd. Ten tweede bevat deze plant zeer weinig verzadigd vet en cholesterol, maar zit het boordevol metabole potentie, zodat het lichaam op een hoger niveau werkt zonder aan te komen. De aanwezigheid van vitamine B6, thiamine en riboflavine zorgt er ook voor dat de metabolische functie snel werkt, en deze vitamines maximaliseren vetverbranding en de transformatie van voedsel in bruikbare energie.

Huidverzorging

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Hulp bij het voorkomen van kanker

 1. Een dierstudie bij muizen suggereerde dat cactusperen het vermogen hebben om tumorgroei in hen te onderdrukken. De resultaten zijn echter niet duidelijk en een verder mechanisme van het antikankerpotentieel van nopales wordt nog onderzocht.

 2. Volgens een onderzoek uit 2014 is het ook bekend dat cactussenzaadolie hoge niveaus van polyfenolen heeft die eigenschappen tegen kanker vertonen. Bovendien toont dezelfde studie aan dat deze cactus ook een bron is van galluszuur, dat cytotoxische activiteit uitoefent tegen tumorcellen van oorsprong van leukemie, longkanker en prostaatkanker.

Boost metabolisme

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bouw sterke botten

 1. Het mineraalgehalte van dit krachtige cactusblad bevat een bescheiden calciumgehalte, dat een essentieel onderdeel is van het bouwen van sterke botten en het herstellen van botten na beschadiging.

Slaap verbeteren

 1. Deze plant bevat ook magnesium, een nuttig mineraal voor het induceren van slaap bij mensen die lijden aan slapeloosheid, chronische angst of rusteloosheid. Het induceert de afgifte van serotonine in het lichaam, wat resulteert in verhoogde melatoninespiegels. Het heeft ook een licht kalmerend effect, dat de zenuwfunctie vermindert en het lichaam kalmeert, waardoor je in slaap valt.

Ontstekingsremmer

 1. Het sap uit de bladeren van nopales heeft ontstekingsremmende effecten op verschillende lichaamsdelen, waaronder symptomen die gepaard gaan met artritis, gewrichtspijn en spierpijn. Breng het sap lokaal aan op het getroffen gebied, of consumeer de groente zelf om van de voordelen te genieten.

Diabetes onder controle

 1. De extracten van de bladeren van vijgcactus kunnen krachtige regulatoren van glucosespiegels in het lichaam zijn. Voor patiënten met diabetes type 2 kan het een verlaagde piek in glucosewaarden veroorzaken, wat het beheer van diabetes eenvoudiger maakt.

Help bij de behandeling van zweren

 1. Na het traditionele gebruik van nopales als behandeling voor maagzweren, hebben recente studies deze effecten geverifieerd. Blijkbaar remmen het slijm en vezelachtig materiaal in nopales de ontwikkeling van maagzweren die zich ontwikkelen als gevolg van overmatig alcoholgebruik, dus mensen die regelmatig aan deze pijnlijke aandoening lijden, moeten enkele van deze krachtige planten aan hun dieet toevoegen en hun gezondheid verbeteren.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407