Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 redenen om citroengras etherische olie te gebruiken

Wat is het?

 1. Citroengras is een tropische, grasachtige plant die wordt gebruikt in de keuken en kruidengeneeskunde. Citroengras etherische olie, gewonnen uit de bladeren en stengels van de citroengrasplant, heeft een krachtige, citrusgeur. Het wordt vaak gevonden in zeep en andere producten voor persoonlijke verzorging.

 2. Hoewel citroengras traditioneel wordt gebruikt om spijsverteringsproblemen en hoge bloeddruk te behandelen, heeft de etherische olie nog vele andere potentiële gezondheidsvoordelen. Het wordt bijvoorbeeld een populair hulpmiddel in aromatherapie om stress, angst en depressie te verlichten.

 3. Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe u citroengrasolie kunt gebruiken om uw welzijn te verbeteren.

1. Het heeft antibacteriële eigenschappen

 1. Citroengras wordt gebruikt als een natuurlijke remedie om wonden te genezen en infecties te voorkomen. Onderzoek uit 2010 wees uit dat etherische olie van citroengras effectief was tegen verschillende resistente bacteriën, waaronder bacteriën die:] veroorzaken

2. Het heeft schimmelwerende eigenschappen

 1. Schimmels zijn organismen zoals gist en schimmels. Volgens een oudere studie uit 1996 was citroengrasolie een effectief afschrikmiddel tegen vier soorten schimmels. Eén type veroorzaakt voetschimmel, ringworm en jeuk.

 2. Onderzoekers ontdekten dat, om effectief te zijn, ten minste 2,5 procent van de oplossing citroengrasolie moet zijn.

3. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Men denkt dat chronische ontsteking veel gezondheidsproblemen veroorzaakt. Deze omvatten artritis, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. Citroengras bevat citral, een ontstekingsremmende stof.

 2. Volgens een onderzoek bij dieren in 2014 toonde etherische etherische olie van citroengras krachtige ontstekingsremmende eigenschappen bij muizen met carrageen-geïnduceerd pootoedeem. De olie vertoonde ook ontstekingsremmende effecten wanneer het lokaal werd aangebracht op muizen met ooroedeem.

4. Het heeft antioxiderende eigenschappen

 1. Antioxidanten helpen uw lichaam om vrije radicalen te bestrijden die cellen beschadigen. Onderzoek heeft aangetoond dat etherische olie van citroengras helpt bij het zoeken naar vrije radicalen.

 2. Volgens een onderzoek uit 2011 vertoonde citroengrasolie mondwater sterke antioxiderende eigenschappen. Onderzoekers suggereren dat het een mogelijke aanvullende therapie is voor niet-chirurgische tandheelkundige procedures en gingivitis.

5. Het kan maagzweren helpen voorkomen of misselijkheid verlichten

 1. Citroengras wordt gebruikt als een volksremedie voor een aantal spijsverteringsproblemen, variërend van buikpijn tot maagzweren. Volgens een onderzoek uit 2012 bij muizen hielp etherische olie van citroengras maagzweren te voorkomen, een veel voorkomende oorzaak van maagpijn.

 2. Citroengras is ook een veelgebruikt ingrediënt in kruidenthee en supplementen voor misselijkheid. Hoewel de meeste kruidenproducten gedroogde citroengrasbladeren gebruiken, kan het gebruik van etherische olie voor aromatherapie vergelijkbare voordelen bieden.

6. Het kan diarree helpen verlichten

 1. Diarree is vaak slechts een last, maar het kan ook uitdroging veroorzaken. Vrij verkrijgbare remedies tegen diarree kunnen onaangename bijwerkingen hebben - zoals constipatie - waardoor sommige mensen zich tot natuurlijke remedies wenden.

 2. Volgens een onderzoek uit 2006 kan citroengras diarree helpen vertragen. De studie toonde aan dat de olie de fecale output verminderde bij muizen met door ricinusolie geïnduceerde diarree, mogelijk door de darmmotiliteit te vertragen.

7. Het kan helpen cholesterol te verlagen

 1. Hoog cholesterol kan het risico op een hartaanval en beroerte verhogen. Het is belangrijk om je cholesterolgehalte stabiel te houden.

 2. Citroengras wordt traditioneel gebruikt om hoog cholesterol te behandelen en hartaandoeningen te beheersen. Een onderzoek uit 2007 helpt het gebruik ervan voor die aandoeningen te ondersteunen. De studie toonde aan dat citroengrasolie het cholesterolgehalte bij ratten die 14 dagen lang een hoog cholesteroldieet kregen, aanzienlijk verlaagde. De positieve reactie was dosisafhankelijk, wat betekent dat de effecten ervan veranderden toen de dosis werd gewijzigd.

8. Het kan helpen de bloedsuikerspiegel en lipiden te reguleren

 1. Citroengrasolie kan de bloedsuikerspiegel helpen verminderen bij mensen met diabetes type 2, volgens een onderzoek uit 2007 bij ratten. Voor de studie werden de ratten gedurende 42 dagen behandeld met een dagelijkse orale dosis van 125 tot 500 milligram (mg) citroengrasolie.

 2. Uit de resultaten bleek dat citroengrasolie de bloedsuikerspiegel verlaagde. Het veranderde ook de lipideparameters terwijl de zogenaamde goede cholesterolspiegels (HDL) werden verhoogd.

9. Het kan werken als een pijnstiller

 1. Citral in citroengras etherische olie kan de pijn helpen verlichten omdat het ontstekingen verlicht. Volgens een onderzoek uit 2017 bij mensen met reumatoïde artritis verminderde lokale citroengrasolie hun artritispijn. Gemiddeld namen de pijnniveaus geleidelijk af van 80 tot 50 procent binnen 30 dagen.

10. Het kan helpen stress en angst te verlichten

 1. Hoge bloeddruk is een veel voorkomende bijwerking van stress. Veel studies hebben aangetoond dat aromatherapie stress en angst verlicht. Het combineren van aromatherapie met massage kan grotere voordelen opleveren.

 2. Een onderzoek uit 2015 evalueerde de effecten van citroengras en zoete amandelmassageolie tijdens massage. Deelnemers aan de studie die gedurende drie weken eenmaal per week een massage ontvingen met de olie, hadden een lagere diastolische bloeddruk dan die in de controlegroep. Systolische bloeddruk en hartslag werden niet beïnvloed.

11. Het kan hoofdpijn en migraine helpen verlichten

 1. Volgens onderzoekers in Australië kan inheems Australisch citroengras pijn verlichten die wordt veroorzaakt door hoofdpijn en migraine. De onderzoekers zijn van mening dat eugenol een verbinding in citroengras heeft die vergelijkbaar is met aspirine.

 2. Er wordt gedacht dat Eugenol voorkomt dat bloedplaatjes samenklonteren. Het geeft ook serotonine vrij. Serotonine is een hormoon dat de stemming, slaap, eetlust en cognitieve functies reguleert.

Hoe te gebruiken

 1. Het meeste wetenschappelijk onderzoek naar etherische olie van citroengras is uitgevoerd bij dieren of in vitro - niet bij mensen. Als gevolg hiervan is er geen gestandaardiseerde dosis om een ​​aandoening te behandelen. Het is onduidelijk of doses voor dieren dezelfde effecten op mensen zouden hebben.

 2. Om citroengras te gebruiken in aromatherapie, voeg je tot 12 druppels etherische olie toe aan 1 theelepel dragerolie zoals kokosolie, zoete amandelolie of jojoba-olie. Meng in een warm bad of masseer in je huid. Breng etherische oliën nooit rechtstreeks op uw huid aan.

 3. U kunt citroengrasolie ook rechtstreeks inademen. Voeg een paar druppels toe aan een wattenbolletje of zakdoek en adem het aroma in. Sommige mensen masseren de verdunde etherische olie in hun slapen om hoofdpijn te verlichten.

 4. Winkelen voor de essentie:

 5. Vergeet niet dat essentiële oliën niet worden gereguleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het is moeilijk om zeker te weten of u een puur product koopt, dus u moet alleen kopen bij fabrikanten die u vertrouwt. Zoek naar organische oliën vervaardigd door een merk dat lid is van de National Association of Holistic Aromatherapy.

Mogelijke bijwerkingen en risico's

 1. Essentiële olie van citroengras is zeer geconcentreerd. De bijwerkingen zijn niet goed bestudeerd. Bij sommige mensen kunnen ze sterker zijn dan de bijwerkingen van de citroengrasplant.

 2. Citroengras kan bij lokaal gebruik een allergische reactie of huidirritatie veroorzaken.

 3. Andere gerapporteerde bijwerkingen van oraal citroengras zijn:

 4. Essentiële oliën kunnen giftig zijn bij inname. Neem geen etherische olie van citroengras.

 5. Citroengras is in zijn plantaardige vorm over het algemeen veilig in levensmiddelen en dranken. Hogere hoeveelheden kunnen het risico op bijwerkingen verhogen.

 6. U moet ook voor gebruik met uw arts praten als u:

 7. Gebruik citroengras niet als aanvullende therapie of in plaats van uw reguliere behandeling voor welke aandoening dan ook, onder toezicht van uw arts.

De onderste regel

 1. Uit onderzoek is gebleken dat etherische olie van citroengras krachtige antioxiderende, ontstekingsremmende, schimmelwerende en adstringerende eigenschappen heeft. Toch zijn er meer onderzoeken bij mensen nodig voordat het kan worden aanbevolen als reguliere behandeling.

 2. Totdat citroengras etherische olie veilig en effectief is, wilt u citroengrasthee drinken - met toestemming van uw arts - als een natuurlijke remedie voor maagproblemen en andere aandoeningen. Maken:

 3. Drink citroengrasthee met mate.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407