Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Verbazingwekkende voordelen van Olive Leaf Extract

11 geweldige voordelen van olijfbladextractextracten

 1. Voordat u echter een gespecialiseerd supplement zoals dit gaat gebruiken, is het van cruciaal belang om eerst de bron, de mogelijke voordelen en mogelijke bijwerkingen te begrijpen.

Wat is Olive Leaf Extract?

 1. Olijfbladextract is afgeleid van de bladeren van de olijfboom en wordt al duizenden jaren medicinaal gebruikt. Het belangrijkste ingrediënt in olijfbladextract is oleuropeïne, samen met andere flavonoïden en polyfenolische verbindingen, die een groot aantal gezondheidsvoordelen opleveren voor degenen die dit extract regelmatig consumeren, ongeacht in welke vorm het voorkomt.

 2. Olijfbomen, wetenschappelijk bekend als Olea europaea, zijn enkele van de oudste gecultiveerde planten. Inheems in het Middellandse-Zeegebied, zijn olijven in tientallen landen ingeburgerd en worden ze zeer gewaardeerd vanwege de olie in de vrucht.

 3. In tegenstelling tot olijfolie, wordt olijfbladextract uit de bladeren zelf verkregen en kan het thuis worden bereid, als u de tijd en de bereidheid hebt. Anders is dit extract gewoonlijk beschikbaar in supplementvorm. Er zijn verschillende andere manieren om te profiteren van de dichte voedingswaarde van olijfbladeren, zoals thee of tincturen, maar ze zijn niet zo efficiënt of krachtig als het gaat om het gezondheidspotentieel van dit extract.

Gezondheidsvoordelen van olijfbladextract

  Verlaagt de bloeddruk

  1. Onderzoek heeft aangetoond dat olijfbladextract de bloeddruk snel en consistent kan verlagen. Olijfbladextract helpt de productie van schadelijke stoffen te verminderen die de vaatwanden afbreken. Dit helpt op zijn beurt om de druk op het cardiovasculaire systeem te verminderen en uw risico op atherosclerose, hartaanval, beroerte en coronaire hartziekten te verlagen. Inname van één capsulesupplement per dag kan zowel de systolische als de diastolische bloeddruk effectief reguleren.

  Eigenschappen tegen veroudering

  1. De ontgiftende eigenschappen van dit extract kunnen helpen de huid te beschermen en gifstoffen te verwijderen die het verouderingsproces kunnen versnellen. Bovendien zullen de antioxidanten in dit extract helpen oxidatieve stress in de bovenste lagen van de huid te kalmeren, wat het uiterlijk van rimpels, ouderdomsvlekken en andere vlekken kan minimaliseren. Regelmatig gebruik van dit extract kan ook de doorbloeding van de huid verbeteren, wat de groei en reparatie van beschadigde huidcellen versnelt.

  Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

  1. De verbindingen in olijfbladextract kunnen de oxidatie van LDL of slechte cholesterol voorkomen die afzetting van plaque in slagaders veroorzaakt en leidt tot een hoger risico op coronaire hartziekten. Het verhoogt ook het risico op atherosclerose en andere cardiovasculaire aandoeningen.

  Reguleert diabetes

  1. Studies hebben aangetoond dat dit extract de productie en afgifte van insuline kan verhogen, wat een betere regulering van uw bloedsuikerspiegel betekent. Als u een hoog risico op diabetes hebt of al bent gediagnosticeerd, kan dit extract helpen bij het beheersen van de mogelijke symptomen. Andere actieve ingrediënten minimaliseren ook uw andere risicofactoren voor diabetes, zoals obesitas en hoog cholesterol.

  Verbetert de hersenfunctie

  1. Olijfbladextract biedt een sterk niveau van bescherming tegen neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekten van Alzheimer en Parkinson volgens een studie van Joaquin G. Cordero, UAM Medicine, Madrid, Spanje. Regelmatig gebruik van dit supplement is ook voorgeschreven voor mensen na een beroerte of ander acuut hersenletsel, omdat het oxidatieve stress kan verminderen en de cognitieve prestaties kan verbeteren.

  Helpt kanker te bestrijden

  1. De nieuwste studie in 2019 laat zien dat olijfbladextracten rijk zijn aan polyfenolen en ze antitumorale effecten vertonen in menselijke baarmoederhalskankercellen.

  2. Hoewel alle experimenten een positieve weg inslaan, zijn er nog steeds meer menselijke proeven nodig om de exacte uitkomst te bepalen.

  Verbetert de spijsvertering

  1. Anekdotisch bewijs en formele studies hebben aangetoond dat regelmatig gebruik van olijfbladextract de spijsvertering kan verbeteren en de symptomen van een opgeblazen gevoel en constipatie kan verzachten. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de immuunversterkende eigenschappen van deze stof, die de bacteriële niveaus in de darm opnieuw in evenwicht kan brengen, wat de spijsvertering op een belangrijke manier verbetert. Dit is met name effectief als u thee zet die is gemaakt van olijfbladeren.

  Heeft pijnstillende eigenschappen

  1. Als u regelmatig pijn heeft, kunnen de pijnstillende eigenschappen van olijfbladextract helpen om dat ongemak te verminderen en de signalering van zenuwreceptoren vanaf de plaats van het letsel te remmen.

  Verhoogt het immuunsysteem

  1. De immunomodulerende effecten van olijfbladextract samen met een hoog gehalte aan antioxidanten helpen oxidatieve stress te verminderen en elke belasting van het immuunsysteem te verlichten.

  Voorkomt bacteriële en schimmelinfecties

  1. Olijfbladextract is rijk aan antimicrobiële eigenschappen en stimuleert de productie van witte bloedcellen in het lichaam. Dit helpt bij het stimuleren van het immuunsysteem en beschermt tegen een verscheidenheid aan virale, schimmel- en bacteriële infecties en door voedsel overgedragen ziekteverwekkers.

  Pijnverlichting

  1. Eval (ez_write_tag ([![!336.280

  Verhoogt uw metabolisme

  1. Er zijn een aantal vetverbrandende effecten van olijfbladextract, voornamelijk omdat het de afgifte van adrenaline en andere hormonen stimuleert. Dit kan uw algehele metabolisme verhogen en de passieve vetverbranding verhogen. Het optimaliseert ook andere lichaamsprocessen, zoals energiemetabolisme en enzymproductie.

  Behandelt Herpes

  1. Herpes is een virus dat besmettelijke zweren veroorzaakt, meestal rond de mond of op de geslachtsorganen. Het olijfolie-extract is een veelgebruikte natuurlijke behandeling voor herpes. Volgens een studie verminderen de antivirale en antimicrobiële factoren van het olijfbladextract het vermogen van het herpesvirus om omliggende cellen binnen te dringen en snelle verlichting te bieden.

  Gebruik van olijfbladextract

  1. Er zijn veel toepassingen van olijfbladextract en enkele van de populaire zijn:

  Hoe olijfbladthee bereiden?

  1. Opmerking: de smaak kan voor sommige mensen een beetje aards zijn, dus het toevoegen van een theelepel honing wordt aanbevolen.

  Hoe selecteer ik Olijfbladextract kopen?

  1. In tegenstelling tot olijfolie, wordt olijfbladextract uit de bladeren zelf verkregen en kan het thuis worden bereid, als u de tijd en de bereidheid hebt. Anders is dit extract gewoonlijk beschikbaar in verschillende vormen, waaronder:

  Bijwerkingen van olijfbladextract

  1. Enkele van de mogelijke bijwerkingen van olijfbladextract zijn:

  2. Ontsteking met giftige stoffen: het extract heeft krachtige antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen. Wanneer de ziekteverwekkende pathogenen worden vernietigd, geven ze echter toxines in het lichaam af. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem van het lichaam zichzelf schopt en ontgift van giftig materiaal, wat resulteert in ontstekingsreacties zoals gewrichtspijn, spierpijn, zweten, koorts en hoofdpijn.

  3. Maagproblemen: de krachtige aard van dit extract kan in sommige gevallen maagirritaties of overmatige diarree veroorzaken. Daarom wordt het altijd aanbevolen om olijfbladextract met voedsel in te nemen. Zelfs als u eenvoudig een tinctuur bereidt of een kopje thee met olijfblad zet, is het drinken van extra water een goed idee, omdat dit helpt om de overtollige gifstoffen die door het extract vrijkomen te verwijderen. Als u deze gastro-intestinale bijwerkingen ervaart, stop dan met het gebruik van het supplement en raadpleeg uw arts.

  4. Geneesmiddelinteracties: de effecten van dit extract zijn onder meer het verhogen van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van de bloeddruk; voor mensen die medicijnen gebruiken voor een van deze twee aandoeningen - diabetes of hypertensie - kunnen de interacties met het extract leiden tot complicaties of een gebrek aan werkzaamheid van de medicijnen.

  5. Duizeligheid: een klein aantal mensen rapporteert duizeligheid of duizeligheid na het innemen van deze capsule-supplementen. Dit lijkt geconcentreerd te zijn bij mensen die al aan lage bloeddruk lijden, omdat olijfbladextract een hypotensief effect op het lichaam heeft.

  6. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407