Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 geweldige voordelen van geranium

12 geweldige voordelen van geranium

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Geranium?

 1. De naam geranium is vrij algemeen en verwijst naar meer dan 200 soorten planten onder de familie Geraniaceae. Hier hebben we het over Geranium pelargonium, ook bekend als geranium met rozengeur, de enige bekende soort die veilig kan worden geconsumeerd. Deze groenblijvende vaste plant is eigenlijk inheems in de zuidelijke regio van Afrika, maar is over de hele wereld geëxporteerd als een populaire tuinplant en geneeskrachtig kruid.

 2. Geraniumplanten hebben bloemen met vijf bloemblaadjes en de bladeren zijn gewoonlijk geveerd op lange stelen. De bladeren zijn de belangrijkste geneeskrachtige elementen in de traditionele geneeskunde en worden voornamelijk gebruikt om een ​​aangenaam smakende thee te brouwen die een lichte hint van roos draagt. De etherische olie van de bloemen is ook zeer gewild vanwege de voordelen voor de gezondheid en vanwege het bloemige, roosachtige aroma dat een kalmerende, meditatieve werking heeft op lichaam en geest.

 3. Geraniums werden voor het eerst naar Europa gebracht in de 17e eeuw en met de tijd heeft hun bekendheid zich over de hele wereld verspreid. In tegenstelling tot veel andere kruidenremedies, is er geen grote culinaire toepassing voor geranium, en ze worden bijna uitsluitend gebruikt voor decoratie of voor hun medicinale voordelen.

Voordelen voor de gezondheid van Geranium

  Verlaagt stress

  1. De impact van geranium op het zenuwstelsel is bekend en de plant wordt al generaties lang op deze manier gebruikt. Als je de bladeren van zijn plant brouwt, kun je een smakelijke thee produceren die kalmerende eigenschappen heeft, afgeleid van zijn organische verbindingen die een positieve invloed hebben op het endocriene systeem en helpen bij het in balans brengen van hormonen die stress en angst veroorzaken. Een snel kopje thee, als je gestrest bent, kan snel een onaangename stemming en een rommelige geest verlichten.

  Vermindert ontsteking

  1. Onderzoekers uit Algerije hebben in een onderzoek uit 2013 de ontstekingsremmende eigenschappen van geranium onthuld. Als u last heeft van pijnlijke gewrichten, pijnlijke spieren of zelfs inwendige ontsteking van de darm of het cardiovasculaire systeem, kan geraniumthee verlichting van het ongemak bieden en tegelijkertijd de druk op de gevoelige gebieden van uw lichaam verminderen.

  Verlicht pijn

  1. Hoewel vrij gelijkaardig aan zijn ontstekingsremmende eigenschappen, heeft het analgetische vermogen van geranium het tot een populaire traditionele remedie voor hoofdpijn en andere verwondingen gemaakt. Als u lijdt aan chronische pijn of migraine, heeft onderzoek aangetoond dat de thee endorfines kan vrijgeven en pijn vrij snel kan verlichten. Dit effect is relatief mild en moet niet worden gebruikt voor permanente pijnverlichting.

  Verhoogt de immuniteit

  1. Het helpt het afweersysteem van het lichaam tegen ziekten en infecties te versterken. De antimicrobiële eigenschappen kunnen helpen voorkomen dat interne en externe pathogenen het lichaam negatief beïnvloeden.

  Antibacteriële eigenschappen

  1. Geranium heeft natuurlijke antiseptische, antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen die het een heerlijke verkoudheid en griep verlichten als u zich ziek voelt. Als je een kopje geraniumthee drinkt of zelfs op de bladeren kauwt (denk eraan, alleen de variëteit met geurende rozen) zal je immuunsysteem sterker worden. Het bevordert ook snel herstel van verschillende ziekten, waaronder verkoudheid, volgens een studie van Dr. Gail Patrick, de Universiteit van Chicago, VS.

  Behandelt ademhalingsstoornissen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Antihemorragisch effect

  1. Geranium, een styptisch middel, heeft het vermogen om het optreden van bloeding te stoppen omdat het de bloedstroom vertraagt ​​door de slagaders en aders samen te trekken. Het heeft ook hemostatische eigenschappen, waardoor het bloed stolt. Dit helpt wonden sneller te genezen.

  Bevordert niergezondheid

  1. De vluchtige componenten van geranium kunnen de gezondheid van de nieren verbeteren en het urineren stimuleren vanwege de diuretische eigenschappen. Dit elimineert gifstoffen, overtollige zouten, vetten en water uit het lichaam en helpt de druk op uw nieren te verminderen. Volgens het tijdschrift Lipids in Health and Disease, vanwege zijn antihyperglycemische eigenschappen, zou geraniumgeur ook als een veilig alternatief voor diabetespatiënten kunnen worden gebruikt.

  Aids in Digestion

  1. Als u last heeft van krampen, een opgeblazen gevoel of een maagklachten, kan het drinken van een kopje geraniumthee een van de gemakkelijkste en meest pijnloze remedies zijn. De nuttige organische verbindingen kunnen snel ontstekingen kalmeren en bacteriën die het ongemak kunnen veroorzaken elimineren, en uw maag-darmstelsel weer normaal maken!

  Behandelt de menopauze

  1. Geranium is uitstekend voor de behandeling van een reeks gezondheidsproblemen van vrouwen tegen opvliegers en angst tijdens de menopauze en menstruatiekrampen. Volgens een proefschrift van Melissa Clanton, Australasian College of Health Sciences, ondervonden proefpersonen die 5% verdunning van salie en geranium op hun voeten gebruikten, een verminderde intensiteit van opvliegers. De olie werkt tweevoudig, als een tonicum en een antidepressivum. Het is van oudsher gebruikt om de hormonale niveaus tijdens de menopauze te stabiliseren door zijn werking op de bijnierschors.

  Huidverzorging

  1. Als u op zoek bent naar een natuurlijke huidreiniger en tonicum, kies dan voor essentiële olie van geranium. Het kan direct op de huid worden gebruikt of aan uw badwater worden toegevoegd. Het helpt de huid strakker en strakker te maken en houdt deze vlekvrij.

  Haarverzorging

  1. Geranium bevordert de haargroei omdat het de afscheiding van talg op de hoofdhuid regelt. De etherische olie kan worden toegevoegd aan dragerolie of shampoo. Dit geeft het haar een zachte glans en een heerlijk, mild rozenaroma.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407