Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 geweldige voordelen van levertraan

12 geweldige voordelen van levertraan

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 03 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is levertraan?

 1. Levertraan is afgeleid van de lever van kabeljauw (Gadidae) en is rijk aan omega-3-vetzuren, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Het is een voedingssupplement met veel vitamine A en D. Deze voedingsstoffen helpen het menselijk lichaam op verschillende manieren en stimuleren de gezonde werking van organen.

 2. Levertraan is een lichtgele, flauw smakende, doorschijnende vloeistof met een sterke geur die verwant is aan zeevruchten. Tegenwoordig voegen handelaren vaak verschillende smaken toe om olie aantrekkelijker te maken voor consumenten. De oliekwaliteit is echter een belangrijke factor bij het bepalen van de geur. Een olie van goede kwaliteit heeft een licht sardinesoort. Je kunt het in vloeibare vorm vinden bij apotheken en drogisterijen. Als u echter niet de voorkeur geeft aan de geur van deze olie, kunt u deze in de vorm van een capsule of pil nemen.

 3. De productie van levertraan wordt zorgvuldig gedaan door middel van geavanceerde technologie. Dit artikel bespreekt de positieve effecten van deze olie op uw vitale organen, zoals het hart en de hersenen. In het verleden werd het ook aan kinderen gegeven vanwege het hoge vitamine D-gehalte dat rachitis en andere vitamine D-tekortziekten heeft voorkomen. Andere supplementen van vitamine D worden echter voorgeschreven voor hetzelfde om de nadelige effecten van levertraan te voorkomen, indien teveel gebruikt.

Voedingswaarde van levertraan

 1. Vitamine A helpt het immuunsysteem te stimuleren, infecties te weerstaan ​​en het zicht en de huid te verbeteren.

 2. Vitamine D helpt sterke en gezonde botten te behouden.

 3. Omega-3-vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen die pijn bij artritis verlichten, astma verlichten, stress verminderen, allergieën voorkomen, de hersenfunctie verbeteren en helpen bij het bipolaire syndroom.

 4. Docosahexaeenzuur (DHA) verbetert het gezichtsvermogen en het zenuwstelsel en voedt de huid.

Gezondheidsvoordelen van levertraan

 1. Levertraan is een belangrijk studieonderwerp geworden op veel universiteiten over de hele wereld, deels vanwege de enorme gezondheidsvoordelen en deels om de nadelige effecten ervan teniet te doen, zodat de gunstige horizon kan worden verbreed . Onderzoek heeft aangetoond dat het elke dag consumeren van deze olie je kan beschermen tegen ernstige aandoeningen zoals diabetes, artritis, nierproblemen, cholesterol en musculoskeletale pijn.

Vermindert artritispijn

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verlicht spierpijn

 1. Vaak leidt vitamine D-tekort tot bot- en spierpijn. Levertraan is een rijke bron van deze vitamine en zorgt voor een sterke en stevige botstructuur, zegt Orvosi Hetilap. Veel studies stellen dat regelmatige consumptie van levertraan vitamine D-waarden in het lichaam verhoogt, waardoor de spierkracht wordt verbeterd en spierpijn aanzienlijk wordt verminderd. Vitamine D-tekort vanaf de kindertijd kan leiden tot ernstige problemen zoals rachitis of misvormde botstructuren, en dit tekort bij adolescenten leidt vaak tot vertraagde groei, spierpijn en lichamelijke zwakte. In dergelijke gevallen kunnen regelmatige doses levertraan dit probleem met succes verlichten. Als het probleem blijft bestaan, moet u een arts raadplegen.

Voorkomt osteoporose

 1. Al tientallen jaren wordt levertraan gebruikt als een natuurlijke remedie tegen osteoporose. Deze olie is een ideaal supplement voor postmenopauzale vrouwen om de problemen van osteoporose te voorkomen. Er is nog geen aanvaardbare bovengrens voor de consumptie van vitamine D vastgesteld; Volwassenen ouder dan 50 jaar kunnen echter 400 eenheden per dag (voor mannen) en 600 eenheden (voor vrouwen) consumeren. Vitamine D is essentieel voor het lichaam om calcium te verwerken en dus voorkomt het osteoporose en handhaaft het effectief de gezondheid van de botten. Een rapport van de British Dietetic Association uit 2016 toont een gedetailleerd onderzoek naar osteoporose en benadrukt het belang van vitamine D bij het genezen ervan.

Voorkomt hartziekten

 1. Een groot aantal hartziekten kan worden vermeden door de regelmatige consumptie van levertraan. In veel onderzoeken is gebleken dat mensen die levertraan consumeren regelmatig een verminderd risico lopen op het ontwikkelen van hartproblemen. De American Heart Association beveelt aan om minstens twee keer (twee porties) per week vis (met name vette vis) te eten. Patiënten die al een hartaanval of een hartoperatie hebben gehad, laten veel sneller herstel zien als hun medische behandeling regelmatig wordt aangevuld met levertraan. Wetenschappers schrijven deze kwaliteit van levertraan toe aan het hoge gehalte aan omega-3-vetzuren. De omega-3-vetzuren veranderen de voering van de slagaders en genezen ze na beschadiging. Vitamine A en D vergemakkelijken ook de opname van mineralen, verbeteren de spierwerking en ondersteunen de elasticiteit van de bloedvaten.

Verlaagt het cholesterolgehalte

 1. Levertraan heeft vetzuren die het LDL- of slechte cholesterolgehalte in ons lichaam helpen verlagen. De inname van levertraan kan vetten, triglyceriden genoemd, verlagen, wat schadelijk kan zijn als het teveel in het menselijk lichaam wordt aangetroffen.

Huidverzorging

 1. Traditioneel wordt levertraan gebruikt als een effectieve natuurlijke remedie voor een gezonde huid. Vaak wordt gezien dat wanneer levertraan wordt aangebracht op huidgebieden met lokale brandwonden, het de huid onmiddellijk genas en geen brandwonden of littekens achterliet. Het aanbrengen van levertraan op de gezichtshuid geeft een stralende gloed binnen een paar weken. In feite zul je merken dat je na het gebruik van deze olie al een tijdje geen fairness-crème of moisturizers nodig hebt. Het consumeren van levertraan verzekert je regelmatig van een jonge look voor een langere periode en minimaliseert rimpels.

Voorkomt diabetes type 1 bij kinderen

 1. Een onderzoek gepubliceerd in Diabetologia heeft aangetoond dat consumptie van levertraan door zwangere vrouwen of door hun baby's het risico op diabetes type 1 bij kinderen vermindert. Het is echter altijd raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u het regelmatig gebruikt.

Potentieel tegen kanker

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336.280

]

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Verlicht IBD-geassocieerde gewrichtspijn

 1. Studies tonen aan dat de inname van levertraan de ontstoken gewrichtspijn vermindert.

Helpt bij de behandeling van depressie

 1. Levertraan is rijk aan omega 3-vetzuren die, bij regelmatig gebruik, de symptomen van depressie verminderen bij mensen met een ernstige depressie. Dit wordt bevestigd door een studie uitgevoerd door onderzoekers van Dr. Einar Martens 'Research Group for Biological Psychiatry.

Oogzorg

 1. Levertraan is rijk aan vitamine A en D, die beide helpen een gezond gezichtsvermogen op de lange termijn te behouden. Vooral vitamine A zorgt voor het behoud van een normaal gezichtsvermogen op de lange termijn. Levertraan is effectief bij de behandeling van verschillende oogaandoeningen, volgens een rapport ingediend door onderzoeker Edgar Stevenson aan het British Journal of Opthalmology.

Verhoogt de immuniteit

 1. Levertraan is een rijke bron van vitamine D. Het tekort aan vitamine D kan leiden tot auto-immuunziekten en kan de vatbaarheid voor infecties vergroten. Regelmatige inname levert de vereiste hoeveelheid vitamine D, zorgt voor een gezond immuunsysteem en vermindert de kans op infectie.

Bijwerkingen van levertraan

 1. Veel voorkomende bijwerkingen van het gebruik van overtollige levertraan zijn:

 2. Laten we de risico's eens bekijken.

 3. Hoge bloeddruk: Bij matige toediening vertoont levertraan geen nadelige effecten, maar overmatige consumptie kan leiden tot hoge bloeddruk. Het heeft extreme hoeveelheden vitamine A en overmatige consumptie van deze olie kan hypervitaminose en osteoporose veroorzaken.

 4. Bloedstolling: als u bloedstollingsstoornissen heeft, raadpleeg dan een arts voordat u levertraan neemt.

 5. Kwikniveaus: soms bevat levertraan ook onzuiverheden zoals kwik en pesticiden. Tegenwoordig controleren productiebedrijven de kwaliteit van deze olie nauwgezet, zodat consumenten geen last hebben van deze gezondheidscomplicaties.

 6. Vanuit milieuoogpunt heeft overmatig oogsten van kabeljauw nu geleid tot het bijna uitsterven van de soort en hun oogst beschadigt ook andere vormen van zeeleven. Een gezond alternatief voor deze olie is visolie, die direct op de markt verkrijgbaar is. Hoewel de gezondheidsvoordelen van levertraan enorm zijn, moet de dosering nauwkeurig worden gehandhaafd om ervoor te zorgen dat u geen ongewenste gezondheidsrisico's krijgt.

 7. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407