Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 StairMaster-voordelen: kracht, cardio, stressverlichting en meer

U hoeft niet te verhongeren om af te vallen

 1. Traplopen is al lang een trainingsoptie. Jarenlang renden voetballers en andere atleten de trappen op en af ​​in hun stadions.

 2. En een van de meest inspirerende momenten in de klassieke film "Rocky" was een opname van de boksheld die met veel energie de top van het Philadelphia Museum of Art oprende. .

 3. Maar in plaats van alleen te vertrouwen op de stappen in uw huis of in de elementen voor een goede trapklimtraining, kunt u dezelfde voordelen krijgen van een StairMaster.

 4. Dit nietje in het fitnesscentrum bestaat al sinds de jaren 1980, maar de technologie is gestaag verbeterd. Functies zoals een hartslagmeter en calorieverbrandingscalculator zijn door de jaren heen toegevoegd.

Wat is het?

 1. In eenvoudige bewoordingen is een StairMaster een stationair fitnessapparaat dat stappen roteert, vergelijkbaar met een loopband, waardoor de gebruiker omhoog kan klimmen met de snelheid en duur die hij of zij instelt. Het kan een bovengemiddelde cardiotraining bieden, terwijl het ook de spieren in het onderlichaam verstevigt, met name de:

 2. Laten we eens kijken naar een tiental gezondheidsvoordelen van het gebruik van een StairMaster en waarom het de moeite waard is om aan boord te klimmen tijdens uw volgende training.

Cardiovoordelen

 1. Het gebruik van een StairMaster biedt voordelen van top tot teen. Als u normaal een hardloper of wandelaar bent, kan traplopen een goede verandering van tempo zijn in uw trainingsschema.

 2. Traplopen versterkt het hart en de longen - de sleutels tot aerobe conditie. Met sterkere longen kunt u meer zuurstof inademen en een gezonder hart kan zuurstofrijk bloed efficiënter naar al uw spieren en organen pompen.

 3. De StairMaster is een efficiënt en effectief hulpmiddel om af te vallen of uw huidige gewicht te beheren. Een training van een half uur op de StairMaster kan 180 tot 260 calorieën verbranden - of meer - afhankelijk van uw lichaamsgewicht en de intensiteit van de training.

 4. Een snellere "klim" zal meer calorieën verbranden dan een langzamere sessie. Een persoon van 180 pond heeft de neiging meer calorieën te verbranden dan een persoon van 125 pond die dezelfde training doet.

 5. De meeste StairMaster-machines worden geleverd met calorieverbrandingscalculators, die op basis van uw huidige gewicht het aantal verbrande calorieën schatten bij elke training.

Sterktevoordelen

 1. Naast cardio-voordelen kan StairMasters uw lichaam versterken en versterken, wat ook goed is voor uw botten.

 2. Omdat het gebruik van een StairMaster vereist dat u uw evenwicht houdt gedurende de hele tijd dat u klimt en uw benen pompt, geeft het ook uw kernspieren een training. Sterkere kernspieren helpen de houding te verbeteren, lage rugpijn te voorkomen en het risico op letsel te verminderen.

 3. Gewichtdragende oefeningen, zoals traplopen, kunnen uw risico op osteoporose helpen verminderen en het behandelen als u het al heeft. Botten zijn levend weefsel en traplopen helpen de botmassa te vergroten. Dit is vooral belangrijk naarmate je ouder wordt, want natuurlijk botverlies neemt toe naarmate je ouder wordt.

 4. De quadriceps femoris is een groep van vier spieren aan de voorkant van de dij. Deze spieren zijn essentieel voor lopen, rennen en gewoon opstaan ​​vanuit een zittende positie. De quads verlengen of strekken de knie, dus elke keer dat je van de ene stap naar de volgende duwt, versterk je deze grote, belangrijke spieren.

 5. De hamstrings zijn de drie spieren aan de achterkant van de dij die samenwerken met de quads. Ze helpen de knie te buigen, dus ze zijn ook cruciaal voor lopen, rennen en zitten. Elke keer dat je je knie buigt om nog een stap omhoog te doen, doen de hamstrings veel van het werk.

 6. Net als de andere spieren in je benen, kun je met je kuiten rennen, lopen en springen, terwijl ze ook essentieel zijn om je evenwicht te bewaren tijdens het staan. Je kuiten trekken samen elke keer dat je je hiel optilt om een ​​stap te zetten.

 7. Tijdens het klimmen, of het nu op een StairMaster is, je voorste treden of een heuvel op, moeten je kuiten hard werken om stap voor stap je hielen op te tillen.

 8. De gluteus maximus-spieren bevinden zich in de billen en zijn enkele van de sterkste spieren in het lichaam. Hun belangrijkste functie is het verplaatsen van de heupen en dijen, dus traplopen is een taak die sterk afhankelijk is van sterke bilspieren.

Andere voordelen

 1. Afgezien van de voordelen voor cardio en kracht, is het gebruik van de StairMaster goed voor een paar andere dingen, waaronder geestelijke gezondheid.

 2. Versterking van de knie vermindert stress op het gewricht, wat kan helpen pijn te verminderen als u artrose heeft. Het gebruik van een StairMaster wordt beschouwd als een oefening met weinig impact in vergelijking met de beukende, grote gevolgen van hardlopen.

 3. Terwijl je trappen beklimt, laat je lichaam endorfines vrij, dit zijn 'feel-good' hersenchemicaliën die je humeur stimuleren en je stressniveau verminderen. Misschien voel je je een beetje uitgeput aan het einde van een StairMaster-workout, maar je moet je goed voelen over het werk dat je erin stopt.

 4. Net als loopbanden heeft een StairMaster verschillende instellingen om uw workouts te mixen. U kunt het aantal minuten programmeren dat u wilt oefenen. Dus als u net begint, kunt u de machine 5 of 10 minuten laten werken en vanaf daar verder werken.

 5. Sommige StairMaster-producten worden zelfs geleverd met ingebouwde computerschermen die beroemde oriëntatiepunten weergeven zodat het lijkt alsof u op gebouwen als de Eiffeltoren klimt.

 6. In tegenstelling tot het beklimmen van een echte trap, waarvoor een terugloop de trap vereist, houdt een StairMaster je altijd in beweging. Dit is handig omdat het lopen van trappen veel moeilijker is voor je knieën. Het weefsel en de vloeistof die u als "remmen" gebruikt, eisen een grotere tol van de gewrichten bij elke neerwaartse stap.

Resultaten

 1. Omdat het gebruik van een StairMaster een geweldige cardiotraining biedt en tegelijkertijd de belangrijkste spiergroepen in het onderlichaam versterkt, krijg je echt twee trainingen in de tijd die nodig is om er een te doen. Als gevolg hiervan kost het u minder tijd om de resultaten van uw nieuwe trainingsroutine te zien en te voelen.

 2. Voor een betere gezondheid van het hart beveelt de American Heart Association 150 minuten per week aerobe oefeningen met matige intensiteit aan. Dat betekent elke week vijf sessies van 30 minuten op de StairMaster met een redelijke snelheid. Binnen een week of twee zou je ook moeten beginnen te voelen dat je benen sterker en strakker worden.

 3. Als u niet regelmatig hebt getraind, probeer het dan de eerste dagen gedurende 5 of 10 minuten en kijk hoe u zich voelt. Voeg vervolgens uw tijd toe en verhoog de snelheid naarmate uw trainingen gemakkelijker worden.

Een opmerking over gewichtsverlies

 1. Als u te zwaar bent, kan een paar kilo afvallen helpen bij het verlagen van uw bloeddruk, cholesterol en bloedglucosewaarden, maar ook om uw gewrichten te ontlasten. Maar een trainingsroutine met aerobe training en krachttraining is het beste voor gewichtsverlies en algehele fitheid.

 2. Een StairMaster bereikt beide doelen. Met rekoefeningen, bovenlichaamstraining en een combinatie van sport en oefeningen blijft het geestelijk en lichamelijk interessant voor u.

 3. Kijken naar je calorie-inname en het eten van een uitgebalanceerd dieet boordevol groenten en fruit, volle granen en magere eiwitten, terwijl je de consumptie van toegevoegde suikers en verzadigde vetten beperkt, zijn ook sleutels tot verlies gewicht en houdt het af.

De onderste regel

 1. Als u nog nooit een StairMaster hebt gebruikt, neem dan de tijd om met een trainer in uw plaatselijke fitnesscentrum te werken of met iemand die u kan helpen de apparatuur veilig te gebruiken. Je kunt een personal trainer vinden die is gecertificeerd door de American Council on Exercise in jouw gemeenschap.

 2. Het gebruik van een StairMaster is een relatief eenvoudige oefening, dus u hebt niet veel training of supervisie nodig. En als je merkt dat je er een veilig en op een consistente basis kunt gebruiken, ben je misschien heel blij met de energieboost die je voelt door verbeterde fitness.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407