Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


12 Voordelen voor gezondheid en voeding van courgette

De onderste regel

 1. Courgette, ook bekend als courgette, is een zomerpompoen in de plantenfamilie Cucurbitaceae, naast meloenen, spaghetti en komkommers.

 2. Het kan tot meer dan 3,2 voet (1 meter) lang worden maar wordt meestal geoogst wanneer het nog onrijp is - meestal minder dan 20 cm lang.

 3. Hoewel courgette vaak als een groente wordt beschouwd, wordt het botanisch als een fruit geclassificeerd. Het komt voor in verschillende variëteiten, die in kleur variëren van diepgeel tot donkergroen.

 4. Terwijl pompoenen uit Amerika kwamen, werd deze specifieke soort voor het eerst ontwikkeld in het begin van de 19e eeuw in Italië (1).

 5. Courgette is in de volksgeneeskunde gebruikt om verkoudheid, pijn en verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Niet alle toepassingen worden echter door de wetenschap ondersteund.

 6. Hier zijn 12 evidence-based voordelen van courgette.

1. Rijk aan veel voedingsstoffen

 1. Courgette is rijk aan verschillende vitamines, mineralen en andere nuttige plantaardige stoffen.

 2. Eén kop (223 gram) gekookte courgette biedt (2):

 3. Het bevat ook kleine hoeveelheden ijzer, calcium, zink en verschillende andere B-vitamines.

 4. Vooral het ruime vitamine A-gehalte kan uw gezichtsvermogen en immuunsysteem ondersteunen.

 5. Rauwe courgette biedt een soortgelijk voedingsprofiel als gekookte courgette, maar met minder vitamine A en meer vitamine C, een voedingsstof die de neiging heeft te verminderen door te koken.

2. Hoog in antioxidanten

 1. Courgette is ook rijk aan antioxidanten.

 2. Antioxidanten zijn nuttige plantaardige stoffen die uw lichaam helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

 3. Carotenoïden - zoals luteïne, zeaxanthine en beta-caroteen - zijn bijzonder overvloedig aanwezig in courgette (3).

 4. Deze kunnen uw ogen, huid en hart ten goede komen en bieden ook enige bescherming tegen bepaalde soorten kanker, zoals prostaatkanker (4).

 5. Onderzoek geeft aan dat de huid van de plant de hoogste niveaus van antioxidanten bevat. Gele courgettes kunnen iets hogere niveaus bevatten dan lichtgroene (5, 6).

3. Draagt ​​bij aan een gezonde spijsvertering

 1. Courgette kan op verschillende manieren een gezonde spijsvertering bevorderen.

 2. Om te beginnen is het rijk aan water, wat ontlasting kan verzachten. Dit maakt ze gemakkelijker te passeren en vermindert uw kans op constipatie (7).

 3. Courgette bevat ook zowel oplosbare als onoplosbare vezels.

 4. Onoplosbare vezels voegen bulk toe aan ontlasting en helpen voedsel gemakkelijker door uw darmen te bewegen, waardoor het risico op constipatie verder wordt verminderd. Dit voordeel wordt versterkt als u voldoende vloeistoffen in uw dieet heeft (8).

 5. Ondertussen voedt oplosbare vezel de heilzame bacteriën in je darmen. Op hun beurt produceren deze vriendelijke bacteriën korte-keten vetzuren (SCFA's) die je darmcellen voeden (9).

 6. Bovendien kunnen SCFA's helpen ontstekingen en symptomen van bepaalde darmaandoeningen te verminderen, zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS), de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (9, 10, 11).

 1. Courgette kan de bloedsuikerspiegel helpen verlagen bij mensen met diabetes type 2.

 2. Met 3 gram koolhydraten per gekookt kopje (232 gram) biedt courgette een geweldig koolhydraatarm alternatief voor pasta voor diegenen die de inname van koolhydraten willen verminderen. Het kan worden spiraalvormig of in plakjes worden gesneden om spaghetti, linguini of lasagne-noedels in gerechten te vervangen.

 3. Koolhydraatarme diëten kunnen de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels aanzienlijk verlagen, beide kunnen de bloedsuikerspiegel stabiel houden en de behoefte aan medicatie verminderen bij mensen met type 2 diabetes (12, 13).

 4. Bovendien helpt courgettevezel de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en te voorkomen dat het niveau na de maaltijd stijgt. Voeding rijk aan vezels uit fruit en groenten - inclusief courgette - is consequent gekoppeld aan een lager risico op diabetes type 2 (14).

 5. De vezel in courgette kan ook de insulinegevoeligheid helpen verhogen, wat ook kan helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren (15).

 6. Bovendien blijkt uit dierstudies dat extract van courgetteschillen de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels kan helpen verlagen. Dit kan te wijten zijn aan de krachtige antioxidanten van de huid (16).

 7. Menselijk onderzoek is echter nodig voordat sterke conclusies kunnen worden getrokken.

5. Kan de gezondheid van het hart verbeteren

 1. Courgette kan ook bijdragen aan de gezondheid van het hart.

 2. Het hoge vezelgehalte kan grotendeels verantwoordelijk zijn. Observatiestudies tonen aan dat mensen die meer vezels eten een lager risico op hartaandoeningen hebben (17, 18).

 3. Pectine, een type oplosbare vezel gevonden in courgette, lijkt bijzonder effectief bij het verlagen van de totale en "slechte" LDL-cholesterolwaarden (19, 20).

 4. In een overzicht van 67 onderzoeken verlaagde het consumeren van slechts 2-10 gram oplosbare vezels per dag gedurende ongeveer 1-2 maanden, gemiddeld het totale cholesterol met 1,7 mg / dl en " slechte "LDL-cholesterol met 2,2 mg / dl (18).

 5. Courgette is ook rijk aan kalium, wat kan helpen hoge bloeddruk te verlagen door uw bloedvaten te verwijden. Gezondere bloeddruk is gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen en beroertes (21, 22, 23, 24, 25).

 6. Bovendien lijken diëten rijk aan carotenoïden - ook gevonden in courgette - bijzonder beschermend tegen hartaandoeningen (26).

6. Kan uw visie versterken

 1. Courgette toevoegen aan uw dieet kan uw gezichtsvermogen helpen.

 2. Dat komt deels omdat courgette rijk is aan vitamine C en bètacaroteen - twee voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het oog (27, 28).

 3. Courgette bevat ook de antioxidanten luteïne en zeaxanthine. Onderzoek toont aan dat deze antioxidanten zich kunnen ophopen in uw netvlies, waardoor uw gezichtsvermogen wordt verbeterd en uw risico op leeftijdgerelateerde oogziekten wordt verminderd (29).

 4. Dit kan een lager risico op maculaire degeneratie omvatten, wat de belangrijkste oorzaak is van onomkeerbaar gezichtsverlies bij oudere volwassenen (30, 31).

 5. Bovendien kunnen diëten met veel luteïne en zeaxanthine ook uw kans op het ontwikkelen van staar verminderen, een vertroebeling van de lens die tot een slecht gezichtsvermogen kan leiden (32).

7. Kan gewichtsverlies helpen

 1. Regelmatige consumptie van courgette kan u helpen afvallen.

 2. Deze vrucht is rijk aan water en heeft een lage caloriedichtheid, waardoor je je misschien vol voelt (33).

 3. Het vezelgehalte kan ook de honger verminderen en uw eetlust op afstand houden (34).

 4. Bovendien koppelen onderzoeken consistent een hoge inname van fruit en groenten aan gewichtsverlies en een langzamere gewichtstoename in de loop van de tijd (35, 36).

 5. Bovendien lijkt inname van niet-zetmeelrijke, donkergroene of gele groenten - met vergelijkbare voedingsprofielen als courgette - bijzonder gunstig voor gewichtsverlies (37, 38).

8-11. Andere potentiële voordelen

 1. Courgette kan enkele extra voordelen bieden. De meest goed onderzochte zijn:

12. Makkelijk toe te voegen aan uw dieet

 1. Courgette is ongelooflijk veelzijdig en kan rauw of gekookt worden gegeten.

 2. Hier zijn enkele manieren om het in uw maaltijden op te nemen:

 3. In sommige culturen wordt de courgettebloem als een delicatesse beschouwd. Je kunt het frituren of rauw strooien bovenop salades, soepen en stoofschotels.

De onderste regel

 1. Courgette is een veelzijdige pompoen rijk aan vitamines, mineralen en plantaardige stoffen.

 2. Het kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden, variërend van een betere spijsvertering tot een lager risico op hartaandoeningen.

 3. Courgette kan uw botten, schildklier en prostaat helpen.

 4. Als je nieuwsgierig bent, probeer dan vandaag deze zachte, milde vrucht aan je dieet toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407