Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 geweldige voordelen van etherische olie van sinaasappel

13 geweldige voordelen van etherische olie van sinaasappel

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 11 juli 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Gebruik van etherische olie van sinaasappel

 1. De etherische olie van sinaasappel heeft een breed scala aan huishoudelijke, industriële en medicinale toepassingen. In eigen land wordt het gebruikt om sinaasappelsmaak toe te voegen aan dranken, desserts en snoepjes. Industrieel wordt het gebruikt in zeep, body lotions, crèmes, anti-aging en rimpelopheffende toepassingen, en als een concentraat voor zachte dranken, kamerverfrissers, sprays, deodorants, koekjes, chocolaatjes, zoetwaren en bakkerijproducten.

 2. Proces en extractie van etherische olie van sinaasappel

 3. Deze etherische olie wordt verkregen uit de schillen van sinaasappel door koude compressie. Hoewel de meesten van jullie de gemeenschappelijke naam van sinaasappels kennen, kennen jullie de botanische naam Citrus sinensis misschien niet. De vloeistof die in pakketten in frisdrankconcentraat met sinaasappelsmaak zit, bestaat soms uit deze olie. De belangrijkste componenten van deze olie zijn alfa-pineen, citronellol, geraniol, sabinene, myrceen, limoneen, linalool en neral.

Gezondheidsvoordelen van etherische olie van sinaasappel

 1. We zijn allemaal bekend met het commerciële en industriële gebruik, laten we nu eens kijken naar enkele van de gezondheidsvoordelen die essentiële etherische olie heeft voor degenen die het regelmatig consumeren.

Behandelt spasmen

 1. Spierkrampen en diarree. Om deze effecten te voorkomen, moeten spasmen vroeg worden behandeld of volledig worden voorkomen. Dit kan worden gedaan met behulp van essentiële etherische olie, die spier- en nerveuze spasmen ontspant. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Sedatief effect

 1. Als u na een zware dag op kantoor wilt ontspannen of als u last heeft van ontstekingen, zoek dan een natuurlijk kalmerend middel dat u helpt te ontspannen. De kunstmatige sedativa of medicijnen die op de markt beschikbaar zijn, zijn meestal kalmerende middelen op basis van verdovende middelen of andere synthetische vormen. Deze, op de lange termijn, doen enorme schade aan het hart en verschillende interne organen. Het is een veel betere keuze om een ​​natuurlijk kalmerend middel te gebruiken zoals etherische olie van sinaasappel. Het verlicht angst, woede, depressie en bepaalde lichamelijke ontstekingen. Een studie geciteerd in het tijdschrift Progress in Neuro-Psychopharmacology Biological Psychiatry bevestigt het anxiolytisch-achtige effect van deze olie.

Eigenschappen van afrodisiacum

 1. Essentiële sinaasappelolie heeft milde lustopwekkende eigenschappen. Systematisch en regelmatig gebruik kan problemen zoals frigiditeit, erectiestoornissen, impotentie, verlies van interesse in seks en verminderd libido verhelpen.

Verlicht ontstekingen

 1. Essentiële sinaasappelolie biedt snelle en effectieve verlichting van ontstekingen, zowel intern als extern. Ongeacht de reden, of het nu een overmatige inname van kruiden, koorts, infecties, een bijwerking van antibiotica, gas en inname van giftige stoffen of verdovende middelen is, kan essentiële etherische olie de irritatie en pijn verminderen.

Fungeert als een cholagoog

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Voorkomt infecties

 1. Waar er een snee of schaafwond is, is er altijd een kans dat de wond septisch wordt door een bacteriële infectie. Dit is des te waarschijnlijker wanneer de wond is ontstaan ​​door een ijzeren voorwerp, omdat er een kans blijft dat deze wordt geïnfecteerd door tetanuskiemen. Essentiële olie van sinaasappel kan mensen helpen zowel septische schimmelinfecties als tetanus te voorkomen, omdat ze de microbiële groei remmen en de wonden desinfecteren. Een studie uitgevoerd door Dr. Steven Ricke et al. aan de Universiteit van Arkansas werpt de VS licht op de antistaphylococcen eigenschappen van de essentiële etherische olie.

Verlicht de depressie

 1. Een studie vertegenwoordigd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Physiological Society tijdens de Experimental Biology 2017 conferentie in Chicago, toont het effect van essentiële etherische olie bij het omgaan met posttraumatische stressstoornis bij muizen.

Stimuleert plassen

 1. Essentiële sinaasappelolie bevordert het plassen, waardoor gifstoffen zoals urinezuur, gal, overtollige zouten, verontreinigende stoffen en overtollig water in de urine worden verwijderd. Plassen verhoogt de eetlust en bevordert de spijsvertering. Het draagt ​​bij aan het verliezen van vetten, waardoor het ook goed is voor het hart.

Werkt als tonisch

 1. De relatie van een tonicum met het lichaam is vrij gelijkaardig aan het reviseren en onderhouden van een voertuig. Een tonicum versterkt elk systeem dat door het lichaam functioneert, houdt het metabolisme in goede staat en verhoogt de immuniteit.

Carminative Properties

 1. Een windafdrijvend middel betekent een middel zijn dat helpt bij het verwijderen van overtollig gas uit de darmen. Gas vormt zich in de darmen en beweegt naar boven en kan leiden tot pijn op de borst, indigestie en ongemak.

 2. Het kan ook een stijging van de bloeddruk veroorzaken, de gezondheid van het hart negatief beïnvloeden en acute buikpijn veroorzaken. Essentiële olie van sinaasappel kan omgaan met veel van deze problemen, omdat het de buik- en anale spieren ontspant, waardoor het gas kan ontsnappen. Bovendien laat het geen extra gas vormen.

Verbetert de cognitieve functie

 1. Een studie suggereert dat aromatherapie met essentiële etherische olie kan helpen bij het verbeteren van de cognitieve functie, vooral bij patiënten met de ziekte van Alzheimer.

Insecticide eigenschappen

 1. Onderzoek suggereert dat etherische etherische olie effectief is tegen larven en poppen van een huisvlieg en kan helpen bij het elimineren van huisvliegen.

Andere voordelen

 1. Woord van waarschuwing: essentiële etherische olie vertoont fototoxiciteit. Het smaakt bitter en als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan dit leiden tot braken, misselijkheid en verlies van eetlust. Mensen met een gevoelige huid wordt geadviseerd om de olie te verdunnen met een dragerolie zoals kokosolie of jojoba-olie voor veilige plaatselijke toepassing.

 2. Mengen: het is een citrusolie en past goed bij andere essentiële citrusoliën. Sinaasappel etherische olie combineert goed met etherische oliën van kaneel, kruidnagel, wierook, gember, zwarte peper, sandelhout en vetiver.

Veelgestelde vragen over sinaasappel etherische olie

 1. Wat is sinaasappelolie?

 2. Sinaasappelolie is de etherische olie van sinaasappelen, die de wetenschappelijke naam Citrus sinensis draagt. Dit zijn zeer veel voorkomende vruchten, maar de olie zelf is niet zo algemeen bekend. Anders dan sinaasappelsap, kan essentiële etherische olie uit de schillen van sinaasappels worden geëxtraheerd via een proces waarbij graanalcohol betrokken is. De resulterende sinaasappelolie kan worden gebruikt voor veel gezondheidsproblemen, variërend van acne tot chronische stress.

 3. Hoe maak je sinaasappelolie?

 4. In tegenstelling tot wat sommigen verwachten, vereist het maken van sinaasappel-etherische olie dat je de schillen gebruikt, niet de vrucht zelf. Schil de sinaasappels en laat ze drogen. Maal de schillen en breng wat graanalcohol op een warme temperatuur op het fornuis. Giet vervolgens de graanalcohol over de gemalen sinaasappelschillen. Schud het mengsel en laat het 2-3 dagen rusten voordat het wordt gezeefd. Voila! Oranje etherische olie is klaar!

 5. U kunt essentiële etherische olie kopen bij de meeste natuurlijke gezondheids- en levensmiddelenwinkels waar andere etherische oliën worden gevonden. Sinaasappelolie wordt ook vaak gebruikt in aromatherapietoepassingen, dus kruidendokters en aromatherapeuten zijn ook goede plaatsen om deze olie bij te kopen. Gelukkig is het niet erg duur en zeer effectief!

 6. Waar is Orange Essential Oil goed voor?

 7. Essentiële sinaasappelolie heeft vele toepassingen die uw algehele gezondheid kunnen verbeteren, zoals u helpen beter te slapen, het optreden van spierspasmen te verminderen, uw zin in seks te vergroten, het immuunsysteem te beschermen, de ontgiftende lichaam en het voorkomen van cognitieve stoornissen. Het hoge gehalte aan antioxidanten en organische verbindingen maakt deze olie zeer veelzijdig en bruikbaar.

 8. Hoe wordt etherische olie van Orange gebruikt?

 9. U kunt essentiële etherische olie op verschillende manieren gebruiken. Sommige mensen kiezen ervoor om hun kleding op te frissen door wat olie aan hun was toe te voegen; anderen gebruiken het in diffusers om de hele kamer een energieke boost te geven. Je kunt het lokaal gebruiken om het uiterlijk van je huid te verbeteren in geval van acne of eczeem of het in kokend water te doen en de stoom in te ademen.

 10. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Eet een kop stukjes ananas om de verbluffende voordelen ervan te benutten, zoals het verhogen van de immuniteit, het bevorderen van de gezondheid van de botogen, het helpen van de spijsvertering. Het is ook ontstekingsremmend van aard.

 2. Kersen helpen bij het voorkomen van kanker, verminderen ontstekingen, verlagen de bloedsuikerspiegel, beschermen uw hart en verbeteren het geheugen.

 3. Voordelen van hibiscusthee zijn onder meer de mogelijkheid om hoge bloeddruk met hoog cholesterolgehalte, een verstoord spijsverteringsstelsel, leverziekten, kanker te behandelen.

 4. Voordelen van kratom-bladeren zijn verlichting van pijn, stress, angst, stemmingswisselingen. Kratom-bladeren helpen ook bij het verlagen van de bloeddruk, stimuleren het metabolisme en veroorzaken een gezonde slaap.

 5. De belangrijkste voordelen voor de gezondheid van etherische olie van Copaiba zijn onder meer het vermogen om pijn en ontstekingen te verminderen, hoofdpijn te verlichten, te beschermen tegen infecties en de gezondheid van de luchtwegen te stimuleren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407