Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 geweldige voordelen van sojabonen

13 geweldige voordelen van sojabonen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 juli 2019 Medisch beoordeeld door Zemira Barnes (MS)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn sojabonen?

 1. Sojabonen, ook wel sojabonen genoemd, zijn een soort peulvruchten die een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld is geworden. Ze zijn uiterst nuttig voor de menselijke gezondheid en ze zijn ook gemakkelijk te cultiveren. Deze peulvruchten worden in de grootste aantallen geproduceerd in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika, maar ze zijn eigenlijk inheems in Oost-Azië. Hun wetenschappelijke naam is Glycine max, en ze zijn geclassificeerd als een oliezaad, in plaats van een pols, zoals de meeste peulvruchten.

 2. Sojabonen zijn de afgelopen decennia enorm belangrijk en populair geworden vanwege de toename van de populariteit van sojavoedsel, waaronder sojamelk en getextureerde plantaardige eiwitten. Het hoge eiwitgehalte maakt deze sojaproducten een ideale eiwitbron voor vegetariërs en de verscheidenheid aan sojaproducten heeft een enorme nieuwe markt gecreëerd.

 3. Een van de redenen dat sojabonen op grote schaal worden geteeld, is omdat ze meer eiwit per hectare land bevatten dan enig ander gewas. Ze groeien tot 2 meter hoog en zijn een groene, laaggelegen plant. Bovendien zitten sojabonen boordevol andere essentiële voedingsstoffen, waardoor ze uiterst belangrijk zijn voor mensen met een dieet, mensen die hun algehele gezondheid moeten verbeteren, en vegetariërs en veganisten over de hele wereld. We kunnen de hele dag over het belang van sojabonen praten, maar waarom zijn ze zo belangrijk? Wat zit er precies in deze prachtige bonen? Laten we de voedingsfeiten van sojabonen eens nader bekijken.

Voedingsfeiten van sojabonen

 1. Vitamines en organische verbindingen, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid voedingsvezels en een zeer grote hoeveelheid eiwitten. Volgens de USDA National Nutrient Database bevatten sojabonen vitamine K, riboflavine, folaat, vitamine B6, thiamine en vitamine C. Wat mineralen betreft, bevatten sojabonen aanzienlijke hoeveelheden ijzer, mangaan, fosfor, koper, kalium, magnesium, zink, selenium en calcium. Ze zijn ook een goede bron van organische verbindingen en antioxidanten zoals isoflavonen, die verder helpen bij het verbeteren van uw gezondheid. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Gezondheidsvoordelen van sojabonen

 1. De gezondheidsvoordelen van sojabonen zijn onder meer:

Metabole activiteit verbeteren

 1. Sojabonen zijn een uiterst belangrijke eiwitbron. Als je genoeg eiwitten in je lichaam hebt, zullen je metabolische werking en het algehele systeem een ​​grote boost krijgen. Eiwitten zijn de bouwstenen van cellen en bloedvaten en eigenlijk elk essentieel onderdeel van het menselijk lichaam. Eiwitten van sojabonen zorgen voor een goede gezondheid en hergroei van cellen als ze moeten worden gerepareerd of vervangen. Het kan een uitdaging zijn om voldoende eiwitten te krijgen als je een vegetarische of veganistische levensstijl volgt, dus sojabonen bieden een uitstekend alternatief voor eiwitten die normaal worden verkregen uit rood vlees, kip, eieren, zuivelproducten en vis.

Gezonde gewichtstoename

 1. Een studie gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food onthult dat zwarte sojazaadjassen een anti-obesitas-effect hebben. Sojabonen en producten op basis van soja zijn in verband gebracht met het onderdrukken van eetlust om overeten te voorkomen, wat kan leiden tot obesitas en andere gerelateerde risico's. Sojabonen bieden echter ook een behoorlijke hoeveelheid vezels en eiwitten, die kunnen helpen bij gewichtstoename als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Daarom zijn sojabonen gunstig voor mensen die willen afvallen, evenals voor degenen die wat willen winnen. Bovendien is het gewicht dat ze aan je lichaam leveren, niet ongezond met een hoog vetgehalte of een hoog cholesterolgehalte in de natuur, dat je beschermt tegen gevaarlijke aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Potentieel tegen kanker

 1. Bovendien zijn sojabonen volgens het American Institute of Cancer Research rijk aan vezelgehalte dat ook is gekoppeld aan een lager risico op colorectale en dikke darmkanker. Ook is er onderzoek gaande naar de antikankereffecten van sojabonen op andere soorten kanker.

Boost Heart Health

 1. Sojabonen zijn een bron van gezond, onverzadigd vet, dat u helpt uw ​​totale cholesterol te verlagen, met name LDL-cholesterolwaarden. Hiermee kunt u aandoeningen zoals atherosclerose en coronaire hartziekten voorkomen, die gemakkelijk tot een hartaanval en beroerte kunnen leiden. Dit wordt bevestigd door een studie uitgevoerd door Dr. James Anderson, et al., Universiteit van Kentucky. Verder zijn er enkele specifieke vetzuren die nodig zijn voor een gezond systeem. Twee van die vetzuren zijn linolzuur en linoleenzuur. Twee van die vetzuren zijn linoleenzuur, bekend als omega 6 en alfa-linoleenzuur, bekend als omega 3. Omega 3-vetzuren hebben ontstekingsremmende effecten en spelen een zeer belangrijke rol in het gezichtsvermogen en de gezondheid van de hersenen. Van omega 6-vetzuren is ook bekend dat ze het lichaam van energie voorzien. Ten slotte is aangetoond dat de vezels in sojabonen het cholesterolgehalte in het lichaam verlagen door overtollig cholesterol van de wanden van bloedvaten en slagaders te schrapen.

Symptomen van de menopauze verlichten

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Boost Digestion

 1. Een van de meest voorkomende elementen die in veel mensen ontbreekt, is voedingsvezels, die in grote hoeveelheden aanwezig zijn in sojabonen. Vezel is een essentieel onderdeel van een gezond lichaam, vooral wat betreft het spijsverteringsstelsel. Vezels vullen je ontlasting op, waardoor deze soepel door je spijsverteringsstelsel beweegt. Bovendien stimuleert het peristaltische beweging, wat de samentrekking is van de gladde spieren die voedsel door uw systeem duwen. Het is ook van vitaal belang omdat constipatie een zeer ernstige aandoening kan zijn die kan leiden tot ernstige aandoeningen, waaronder colorectale kanker. Sojabonen bevatten ook de koolhydraten die bekend staan ​​als oligosachariden waarvan bekend is dat ze de productie van gezonde bacteriën in de darmen stimuleren, en dus dienen als een geweldige bron van prebiotica.

Botgezondheid verbeteren

 1. Sojabonen hebben een hoog vitamine- en mineraalgehalte en de indrukwekkende hoeveelheden calcium, magnesium, koper, selenium en zink daarin zijn ook erg belangrijk voor gezonde botten. Al deze elementen zijn essentieel voor het bevorderen van osteotrope activiteit, waardoor nieuwe botten kunnen groeien en ook het botgenezingsproces wordt versneld. Sojabonen eten kan een langetermijnoplossing zijn voor problemen zoals osteoporose, die vaak voorkomt naarmate we ouder worden.

Geboorteafwijkingen voorkomen

 1. De hoge niveaus van vitamine B-complex en foliumzuur in sojabonen zijn erg belangrijk voor zwangere vrouwen. Foliumzuur zorgt voor de preventie van neurale buisdefecten bij zuigelingen, wat zorgt voor een gelukkige en gezonde baby.

Circulatie verbeteren

 1. Sojabonen zijn rijke en zeer voedzame peulvruchten, volgens het Journal of the American Dietetic Association. Koper en ijzer zijn twee mineralen die in overvloed in sojabonen worden aangetroffen en beide zijn essentieel voor de vorming van rode bloedcellen. Met een juiste hoeveelheid rode bloedcellen in het lichaam, kunnen extremiteiten van het lichaam en essentiële orgaansystemen de bloedstroom en zuurstof krijgen die ze nodig hebben om efficiënt te functioneren. Dit maximaliseert de metabolische activiteit en verhoogt het energieniveau, terwijl ook gevaarlijke omstandigheden zoals bloedarmoede worden vermeden. De isoflavonen in sojabonen helpen de bloedstroom te verbeteren door plaquevorming in de wanden van de slagader te verminderen.

Diabetes onder controle

 1. Sojabonen zijn een effectieve methode voor het voorkomen en behandelen van diabetes, vooral omdat ze hebben aangetoond dat ze de insuline-receptoren in het lichaam kunnen verhogen, waardoor de ziekte effectief kan worden beheerd of voorkomen dat deze in de eerste plaats. Bovendien hebben sojabonen een lager koolhydraatgehalte, waardoor het een geweldige aanvulling is op diabetische maaltijden.

Slaapstoornissen verlichten

 1. Sojabonen helpen bij het verminderen van slaapstoornissen en het optreden van slapeloosheid. Ze hebben ook een hoog magnesiumgehalte, zoals onderzoekers van de Universiteit van Kentucky benadrukten in hun studie gepubliceerd in het tijdschrift Plant Physiology. Magnesium is direct gekoppeld aan het verhogen van de kwaliteit, duur en rust van uw slaap.

Bijwerkingen van sojabonen

 1. Hoewel er veel nuttige aspecten zijn aan het consumeren van soja en sojaproducten, zijn er ook enkele potentieel negatieve gezondheidseffecten van het consumeren van sojabonen als onderdeel van uw dieet:

 2. Oestrogeenniveaus: aangezien er oestrogeen-nabootsende verbindingen in sojabonen zijn, kunnen mannen af ​​en toe een hormoononevenwicht ontwikkelen als ze grote hoeveelheden sojabonen of sojamelk consumeren. Bij mannen kan dit leiden tot onvruchtbaarheid, seksuele disfunctie, lager aantal zaadcellen en zelfs een toename van de kansen op bepaalde vormen van kanker.

 3. Naast deze effecten is soja een gezonde en voordelige keuze voor miljoenen mensen over de hele wereld. Probeer het eens!

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen van de heilige basilicum, aka tulsi, zijn onder andere mondverzorging, verlichting van ademhalingsstoornissen, koorts, astma, longaandoeningen, hartziekten en stress.

 2. Gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte, het bevorderen van gewichtsverlies, het behandelen van schimmelinfecties, huidverzorging, haarverzorging.

 3. Citroenwater kan scheurbuik, keelpijn, constipatie, nierstenen, tandvleesaandoeningen verlichten. Het helpt de huid gezond te houden, de bloeddruk te verlagen

 4. Om okra-water te maken, neemt u 5 middelgrote okra-capsules grondig. Snijd beide uiteinden van de peulen in plakjes. Week ze in een beker gevuld met water. Lees het volledige recept.

 5. Witlof heeft voordelen zoals verlichting van spijsverteringsproblemen, brandend maagzuur en artritispijn. Het helpt om de lever en galblaas te ontgiften en bacteriële infecties te voorkomenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407