Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 grote kaneelvoordelen leggen uit waarom het de nummer 1 van de wereld is

Geschiedenis en gebruik van tijgernoten

 1. Kaneel is een krachtig kruid dat al duizenden jaren medicinaal over de hele wereld wordt gebruikt. Het wordt nog steeds dagelijks in veel culturen gebruikt vanwege de wijdverbreide kaneelvoordelen en niet te vergeten de uitgesproken zoete, verwarmende smaak en het gebruiksgemak in recepten.

 2. Interessant genoeg hebben onderzoekers ontdekt dat kaneel nummer 1 is van de 26 van de meest populaire kruiden en specerijen ter wereld wat betreft de beschermende antioxidantniveaus. (1) Het heeft ook een breed scala aan andere gezondheidsvoordelen, waaronder antibacteriële, schimmelwerende en anti-diabetische eigenschappen.

 3. Dus waarom is kaneel goed voor u en hoe kunt u het aan uw dieet toevoegen? Laten we wat die u moet weten over dit krachtige kruid eens nader bekijken.

Wat is kaneel?

 1. Dus wat is kaneel en waar komt kaneel vandaan? Kaneel is eigenlijk gemaakt van een soort boom, en de unieke geur, kleur en smaak van kaneel is een resultaat van het olieachtige deel van de boom waaruit het groeit.

 2. Ondertussen komen de gezondheidsvoordelen van kaneel van de schors van de boom Cinnamomum verum (of Cinnamomum zeylanicum). Deze schors bevat verschillende speciale verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de vele gezondheidsbevorderende eigenschappen, waaronder kaneelaldehyde, kaneelzuur en cinnamaat.

 3. Onderzoekers hebben geconcludeerd dat kaneelgezondheidsvoordelen kunnen worden verkregen in de vorm van pure schors, etherische oliën, in gemalen kruidenvorm (wat schorspoeder is) of in extractvorm wanneer de speciale fenolverbindingen , flavonoïden en antioxidanten zijn geïsoleerd. Deze verbindingen maken van kaneel een van de heilzaamste specerijen op aarde, waardoor het antioxiderende, ontstekingsremmende, anti-diabetische, anti-microbiële, immuniteitsverhogende en potentiële kanker- en hartziektebeschermende eigenschappen heeft. (2)

Soorten kaneel

 1. De kaneelboom wordt over de hele wereld gekweekt en tot nu toe zijn ongeveer 250 soorten kaneel geïdentificeerd.

 2. Er worden tegenwoordig echter twee soorten kaneelkruiden gebruikt: Ceylon-kaneel, dat soms wordt aangeduid als echte of echte kaneel, en Cassia-kaneel, dat breder verkrijgbaar is en veel wordt gebruikt. Ze hebben elk een opmerkelijke kruidige smaak en geur die te wijten is aan de aanwezigheid van cinnamaldehyde en beide soorten bevatten ook veel voordelen voor de gezondheid, maar Ceylon kaneelpoeder wordt eigenlijk als krachtiger beschouwd.

 3. Naast deze twee veel voorkomende soorten kaneel, zijn enkele van de andere beschikbare varianten:

Kaneelvoedingsfeiten

 1. Een klein beetje kaneel gaat een lange weg, en zijn antioxiderende eigenschappen maken het vooral nuttig om in uw dieet op te nemen. Slechts een halve theelepel kaneel per dag kan positieve effecten hebben op de bloedsuikerspiegel, de spijsvertering, de immuniteit en meer. Sterkere doses zijn echter ook zeer gunstig voor het verbeteren van het risico op hartziekten en het verminderen van uw risico op diabetes, kanker en neurodegeneratieve ziekten. [! 74161 => 1140 = 4!

 2. Een eetlepel gemalen kaneel bevat ongeveer (3):

 3. Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen bevat elke portie kaneel ook een kleine hoeveelheid vitamine E, niacine, vitamine B6, magnesium, kalium, zink en koper.

Top 13 kaneelvoordelen

 1. Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen kan kaneel beschermen tegen DNA-schade, celmutatie en tumorgroei. Studies hebben aangetoond dat de gezondheidsvoordelen van kaneel afkomstig zijn van een stof genaamd cinnamaldehyde, die de tumorgroei kan remmen en het DNA kan beschermen tegen schade en tegelijkertijd kankercellen kan doden. (19)

 2. Dit geldt vooral in de dikke darm; studies tonen aan dat kaneel de gezondheid van de dikke darm kan verbeteren, wat het risico op darmkanker kan verminderen. (1) Kaneel wordt nu onderzocht als een natuurlijke kankerbestrijdende voeding vanwege zijn sterke antioxiderende eigenschappen en kan een nuttig supplement zijn voor mensen met een hoger risico op kanker.

 3. Om deze reden wordt kaneel in veel culturen gebruikt om op natuurlijke wijze schadelijke infecties en virussen te bestrijden. Vooral kaneelolie kan ook beschermen tegen bacteriële infecties, die aandoeningen zoals verkoudheid, keelontsteking en longontsteking kunnen veroorzaken. (21)

 4. Onderzoek toont aan dat kaneel de mondhygiëne ten goede komt en kan beschermen tegen bepaalde bacteriestammen die een slechte adem, tandbederf, gaatjes en mondinfecties veroorzaken. Van de etherische oliën van kaneel is aangetoond dat ze krachtige antibacteriële eigenschappen hebben en kunnen worden gebruikt om bacteriën in de mond op natuurlijke wijze te bestrijden, als een natuurlijke mondspoeling. (22)

 5. Vergelijkbaar met pepermunt, een van de gezondheidsvoordelen van kaneel is dat het vanwege zijn verfrissende smaak ook kan worden gebruikt als een natuurlijk smaakmiddel in kauwgom. Omdat het orale bacteriën verwijdert, heeft kaneel het vermogen om een ​​slechte adem te bestrijden zonder chemicaliën aan het lichaam toe te voegen. Hierdoor wordt kaneel ook traditioneel gebruikt als tandpoeder en een natuurlijke remedie voor tandpijn, tandproblemen en zweertjes in de mond. (23)

 6. De krachtige schimmelwerende eigenschappen van kaneel kunnen effectief zijn bij het behandelen en voorkomen van Candida-overgroei in het spijsverteringskanaal. (24) Van kaneel is aangetoond dat het de hoeveelheid gevaarlijke Candida albicans vermindert, wat de gist is die Candida overgroei veroorzaakt en een groot aantal spijsverterings- en auto-immuunproblemen kan veroorzaken. (25)

 7. Een ander gezondheidsvoordeel van kaneel is dat het helpt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden; een dieet met veel geraffineerde koolhydraten kan de hoeveelheid suiker in het spijsverteringskanaal verhogen en kan gepaard gaan met een verhoogd risico op Candida. (26)

 8. De mogelijke kaneelvoordelen voor de huid zijn geworteld in de antibiotische en antimicrobiële eigenschappen die de huid kunnen helpen beschermen tegen irritatie, uitslag, allergische reacties en infecties. Het aanbrengen van etherische olie van kaneel rechtstreeks op de huid kan nuttig zijn bij het verminderen van ontstekingen, zwelling, pijn en roodheid. (27)

 9. Een van de voordelen van kaneel en honing, een ander antimicrobrieel ingrediënt, is dat het gebruik van beide samen de gezondheid van de huid nog meer kan bevorderen en gunstig kan zijn voor acne, rosacea en huidallergieën. Je kunt rauwe honing of Manuka-honing en kaneel gebruiken voor verlichting van de huid.

 10. Mensen met allergieën kunnen verlichting vinden dankzij de veelheid van nuttige verbindingen die in kaneel zijn verpakt. Kaneel kan zelfs helpen bij het bestrijden van veel voorkomende allergiesymptomen, omdat in veel diermodellen is aangetoond dat het ontstekingen vermindert en histamine-reacties bestrijdt. (28, 29, 30)

 11. Vanwege de natuurlijk zoete smaak kan het toevoegen van kaneel aan voedingsmiddelen en recepten u helpen de hoeveelheid suiker die u normaal gebruikt te verminderen, waardoor de glycemische belasting van uw maaltijd effectief wordt verlaagd. Kaneel heeft al anti-diabetische effecten die de suikerabsorptie vertragen en kan helpen hunkeren naar beteugelen door de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, maar het gebruik van kaneel voor zijn natuurlijk zoete smaak is nog een ander bijkomend voordeel dat de bloedsuikerspiegel kan stimuleren.

 12. Kaneel bevat geen toegevoegde suiker en minimale calorieën maar bevat veel voedingsstoffen, waardoor het een extreem gezonde toevoeging is aan veel maaltijden. Probeer kaneel in koffie, thee, gebak, yoghurt, fruit of havermout in plaats van extra suiker toe te voegen. Dit kan je helpen je suikerinname te verminderen en extra calorieën te besparen om gewichtsverlies te helpen en Candida, diabetes en weinig energie te bestrijden.

 13. Een van de minder bekende voordelen van kaneelpoeder is dat het kan worden gebruikt om voedsel te bewaren. Omdat kaneel antibacteriële eigenschappen heeft en werkt als een antioxidant, kan het als conserveermiddel in veel voedingsmiddelen worden gebruikt zonder dat chemicaliën of kunstmatige ingrediënten nodig zijn. (31)

 14. Een recente studie rapporteerde dat wanneer pectine uit fruit werd bekleed met kaneelbladextract, het hoge antioxiderende en antibacteriële activiteiten opleverde en langer vers bleef. Kaneel bezit ook antityrosinase-activiteiten, wat nuttig kan zijn bij het stoppen van de verkleuring van fruit en groenten als deze oxideren en beginnen te rotten. (1)

 15. Kaneel zit boordevol verschillende beschermende antioxidanten die schade door vrije radicalen verminderen en het verouderingsproces vertragen. In feite hebben onderzoekers tot nu toe ten minste 41 verschillende beschermende verbindingen gevonden die in kaneel worden gevonden. (4) (5)

 16. Volgens de ORAC-schaal, die wordt gebruikt om de concentratie antioxidanten in verschillende voedingsmiddelen te meten, staat kaneel nummer 7 van alle voedingsmiddelen, kruiden en specerijen. En in een onderzoek dat de antioxidantactiviteit van 26 kruiden vergeleek, werd kaneel als de winnaar beschouwd en bleek het hoger te zijn in antioxidanten dan andere vele andere kruiden en specerijen, waaronder knoflook, tijm, rozemarijn en oregano. (1)

 17. Voordelen voor de gezondheid van kaneel worden toegeschreven aan het gehalte aan enkele specifieke soorten antioxidanten, waaronder polyfenolen, fenolzuur en flavonoïden. Deze verbindingen werken om oxidatieve stress in het lichaam te bestrijden en helpen bij het voorkomen van chronische ziekten. (6)

 18. De verschillende antioxidanten in kaneel helpen om schadelijke vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren en oxidatieve stress te voorkomen. Het kan ook helpen om de opbouw van stikstofoxide in het bloed te beperken en vetperoxidatie te voorkomen, die beide het risico op hersenaandoeningen, kanker, hartaandoeningen en andere chronische aandoeningen kunnen verhogen. (7)

 19. De antioxidanten in kaneel kunnen ontstekingen helpen verlichten, wat het risico op hartaandoeningen, kanker, cognitieve achteruitgang en meer kan helpen verlagen. Onderzoekers hebben veel verschillende soorten flavonoïden in kaneel geïdentificeerd, die allemaal zeer effectief zijn in het bestrijden van gevaarlijke ontstekingsniveaus in het lichaam.

 20. Omdat kaneel zwelling verlaagt en ontsteking voorkomt, kan het ook nuttig zijn bij pijnbestrijding, met onderzoeken die aantonen dat kaneel helpt spierpijn te verminderen, menstruatiepijn te verminderen, de ernst van allergische reacties te verminderen en te helpen verlicht ook andere leeftijdsgebonden symptomen van pijn. (8) (9)

 21. Studies tonen aan dat een van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van kaneel het vermogen is om de gezondheid van het hart te verbeteren. Kaneel heeft zelfs aangetoond dat het verschillende van de meest voorkomende risicofactoren voor hartaandoeningen vermindert, waaronder een hoog cholesterolgehalte, hoge triglycerideniveaus en hoge bloeddruk om uw hart gezond en sterk te houden. (10) Van kaneel is ook aangetoond dat het hoge bloeddruk verlaagt, wat een andere risicofactor is voor hartaandoeningen of een beroerte. (11)

 22. Onderzoek toont ook aan dat kaneel een nuttig bloedstollingsmiddel is en overmatig bloeden kan stoppen door het lichaam te helpen bloedstolsels te vormen. Kaneel verhoogt ook de bloedsomloop en verbetert weefselherstel, wat vooral nuttig kan zijn voor het regenereren van hartweefsel om hartaanvallen, hartaandoeningen en beroertes te helpen bestrijden. (12)

 23. Kaneel staat bekend om zijn anti-diabetische effecten, daarom wordt het beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen voor diabetici. Het kan de bloedsuikerspiegel verlagen en de gevoeligheid voor het hormoon insuline verbeteren, wat helpt suiker uit de bloedbaan naar de weefsels te transporteren om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. (13)

 24. Kaneel voor diabetes kan de activiteit van verschillende spijsverteringsenzymen helpen blokkeren om de opname van suiker in de bloedbaan na een koolhydraatrijke maaltijd te vertragen. (14) Om deze reden hebben veel onderzoeken aangetoond dat mensen met diabetes type 2 significante positieve effecten op de bloedsuikermarkers kunnen ervaren door ze aan te vullen met kaneelextract. (15)

 25. Omdat kaneel rijk is aan antioxidanten, heeft onderzoek aangetoond dat het de hersenfunctie kan stimuleren en kan helpen bij het verdedigen tegen de ontwikkeling van neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. (16)

 26. Hoewel studies bij mensen ontbreken, tonen in vitro-onderzoeken aan dat kaneel de opbouw van een specifiek eiwit in de hersenen helpt blokkeren om het risico op de ziekte van Alzheimer te verminderen. (17) Er is ook aangetoond dat het neuronen beschermt tegen oxidatieve stress om het risico op ontsteking en celschade in diermodellen te verminderen, wat kan helpen de hersenfunctie te behouden en cognitieve achteruitgang te voorkomen. (18)

 27. Er zijn veel potentiële voordelen van kaneel als het gaat om het beschermen van het lichaam tegen ziekten. Kaneel bevat natuurlijke antimicrobiële, antibioticum, antischimmel- en antivirale eigenschappen en de essentiële oliën bevatten ook krachtige immuunversterkende verbindingen. (20)

]

 1. Vanwege zijn antioxiderende eigenschappen kan kaneel beschermen tegen DNA-schade, celmutatie en tumorgroei. Studies hebben aangetoond dat de gezondheidsvoordelen van kaneel afkomstig zijn van een stof genaamd cinnamaldehyde, die de tumorgroei kan remmen en het DNA kan beschermen tegen schade en tegelijkertijd kankercellen kan doden. (19)

 2. Dit geldt vooral in de dikke darm; studies tonen aan dat kaneel de gezondheid van de dikke darm kan verbeteren, wat het risico op darmkanker kan verminderen. (1) Kaneel wordt nu onderzocht als een natuurlijke kankerbestrijdende voeding vanwege zijn sterke antioxiderende eigenschappen en kan een nuttig supplement zijn voor mensen met een hoger risico op kanker.

 3. Om deze reden wordt kaneel in veel culturen gebruikt om op natuurlijke wijze schadelijke infecties en virussen te bestrijden. Vooral kaneelolie kan ook beschermen tegen bacteriële infecties, die aandoeningen zoals verkoudheid, keelontsteking en longontsteking kunnen veroorzaken. (21)

 4. Onderzoek toont aan dat kaneel de mondhygiëne ten goede komt en kan beschermen tegen bepaalde bacteriestammen die een slechte adem, tandbederf, gaatjes en mondinfecties veroorzaken. Van de etherische oliën van kaneel is aangetoond dat ze krachtige antibacteriële eigenschappen hebben en kunnen worden gebruikt om bacteriën in de mond op natuurlijke wijze te bestrijden, als een natuurlijke mondspoeling. (22)

 5. Vergelijkbaar met pepermunt, een van de gezondheidsvoordelen van kaneel is dat het vanwege zijn verfrissende smaak ook kan worden gebruikt als een natuurlijk smaakmiddel in kauwgom. Omdat het orale bacteriën verwijdert, heeft kaneel het vermogen om een ​​slechte adem te bestrijden zonder chemicaliën aan het lichaam toe te voegen. Hierdoor wordt kaneel ook traditioneel gebruikt als tandpoeder en een natuurlijke remedie voor tandpijn, tandproblemen en zweertjes in de mond. (23)

 6. De krachtige schimmelwerende eigenschappen van kaneel kunnen effectief zijn bij het behandelen en voorkomen van Candida-overgroei in het spijsverteringskanaal. (24) Van kaneel is aangetoond dat het de hoeveelheid gevaarlijke Candida albicans vermindert, wat de gist is die Candida overgroei veroorzaakt en een groot aantal spijsverterings- en auto-immuunproblemen kan veroorzaken. (25)

 7. Een ander gezondheidsvoordeel van kaneel is dat het helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden; een dieet met veel geraffineerde koolhydraten kan de hoeveelheid suiker in het spijsverteringskanaal verhogen en kan gepaard gaan met een verhoogd risico op Candida. (26)

 8. De mogelijke kaneelvoordelen voor de huid zijn geworteld in de antibiotische en antimicrobiële eigenschappen die de huid kunnen helpen beschermen tegen irritatie, uitslag, allergische reacties en infecties. Het aanbrengen van etherische olie van kaneel rechtstreeks op de huid kan nuttig zijn bij het verminderen van ontstekingen, zwelling, pijn en roodheid. (27)

 9. Een van de voordelen van kaneel en honing, een ander antimicrobrieel ingrediënt, is dat het gebruik van beide samen de gezondheid van de huid nog meer kan bevorderen en gunstig kan zijn voor acne, rosacea en huidallergieën. Je kunt rauwe honing of Manuka-honing en kaneel gebruiken voor verlichting van de huid.

 10. Mensen met allergieën kunnen verlichting vinden dankzij de veelheid van nuttige stoffen die in kaneel zijn verpakt. Kaneel kan zelfs helpen bij het bestrijden van veel voorkomende allergiesymptomen, omdat in veel diermodellen is aangetoond dat het ontstekingen vermindert en histamine-reacties bestrijdt. (28, 29, 30)

 11. Vanwege de natuurlijk zoete smaak kan het toevoegen van kaneel aan voedingsmiddelen en recepten u helpen de hoeveelheid suiker die u normaal gebruikt te verminderen, waardoor de glycemische belasting van uw maaltijd effectief wordt verlaagd. Kaneel heeft al anti-diabetische effecten die de suikerabsorptie vertragen en kan helpen hunkeren naar beteugelen door de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, maar het gebruik van kaneel voor zijn natuurlijk zoete smaak is nog een ander bijkomend voordeel dat de bloedsuikerspiegel kan stimuleren.

 12. Kaneel bevat geen toegevoegde suiker en minimale calorieën maar bevat veel voedingsstoffen, waardoor het een extreem gezonde toevoeging is aan veel maaltijden. Probeer kaneel in koffie, thee, gebak, yoghurt, fruit of havermout in plaats van extra suiker toe te voegen. Dit kan je helpen je suikerinname te verminderen en extra calorieën te besparen om gewichtsverlies te helpen en Candida, diabetes en weinig energie te bestrijden.

 13. Een van de minder bekende voordelen van kaneelpoeder is dat het kan worden gebruikt om voedsel te bewaren. Omdat kaneel antibacteriële eigenschappen heeft en werkt als een antioxidant, kan het als conserveermiddel in veel voedingsmiddelen worden gebruikt zonder dat chemicaliën of kunstmatige ingrediënten nodig zijn. (31)

 14. Een recente studie rapporteerde dat wanneer pectine uit fruit werd bekleed met kaneelbladextract, het hoge antioxiderende en antibacteriële activiteiten opleverde en langer vers bleef. Kaneel bezit ook antityrosinase-activiteiten, wat nuttig kan zijn bij het stoppen van de verkleuring van fruit en groenten als deze oxideren en beginnen te rotten. (1)

 15. Kaneel zit boordevol verschillende beschermende antioxidanten die schade door vrije radicalen verminderen en het verouderingsproces vertragen. In feite hebben onderzoekers tot nu toe ten minste 41 verschillende beschermende verbindingen gevonden die in kaneel worden gevonden. (4) (5)

 16. Volgens de ORAC-schaal, die wordt gebruikt om de concentratie antioxidanten in verschillende voedingsmiddelen te meten, staat kaneel nummer 7 van alle voedingsmiddelen, kruiden en specerijen. En in een onderzoek dat de antioxidantactiviteit van 26 kruiden vergeleek, werd kaneel als de winnaar beschouwd en bleek het hoger te zijn in antioxidanten dan andere vele andere kruiden en specerijen, waaronder knoflook, tijm, rozemarijn en oregano. (1)

 17. Voordelen voor de gezondheid van kaneel worden toegeschreven aan het gehalte aan enkele specifieke soorten antioxidanten, waaronder polyfenolen, fenolzuur en flavonoïden. Deze verbindingen werken om oxidatieve stress in het lichaam te bestrijden en helpen bij het voorkomen van chronische ziekten. (6)

 18. De verschillende antioxidanten in kaneel helpen schadelijke vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren en oxidatieve stress te voorkomen. Het kan ook helpen om de opbouw van stikstofoxide in het bloed te beperken en vetperoxidatie te voorkomen, die beide het risico op hersenaandoeningen, kanker, hartaandoeningen en andere chronische aandoeningen kunnen verhogen. (7)

 19. De antioxidanten in kaneel kunnen ontstekingen helpen verlichten, wat het risico op hartaandoeningen, kanker, cognitieve achteruitgang en meer kan helpen verlagen. Onderzoekers hebben veel verschillende soorten flavonoïden in kaneel geïdentificeerd, die allemaal zeer effectief zijn in het bestrijden van gevaarlijke ontstekingsniveaus in het lichaam.

 20. Omdat kaneel zwelling verlaagt en ontsteking voorkomt, kan het ook nuttig zijn bij pijnbestrijding, met onderzoeken die aantonen dat kaneel helpt spierpijn te verminderen, menstruatiepijn te verminderen, de ernst van allergische reacties te verminderen en te helpen verlichten ook andere leeftijdsgebonden symptomen van pijn. (8) (9)

 21. Studies tonen aan dat een van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van kaneel het vermogen is om de gezondheid van het hart te verbeteren. Kaneel heeft zelfs aangetoond dat het verschillende van de meest voorkomende risicofactoren voor hartaandoeningen vermindert, waaronder een hoog cholesterolgehalte, hoge triglycerideniveaus en hoge bloeddruk om uw hart gezond en sterk te houden. (10) Van kaneel is ook aangetoond dat het hoge bloeddruk verlaagt, wat een andere risicofactor is voor hartaandoeningen of een beroerte. (11)

 22. Onderzoek toont ook aan dat kaneel een nuttig bloedstollingsmiddel is en overmatig bloeden kan stoppen door het lichaam te helpen bloedstolsels te vormen. Kaneel verhoogt ook de bloedsomloop en verbetert weefselherstel, wat vooral nuttig kan zijn voor het regenereren van hartweefsel om hartaanvallen, hartaandoeningen en beroertes te helpen bestrijden. (12)

 23. Kaneel staat bekend om zijn anti-diabetische effecten, daarom wordt het beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen voor diabetici. Het kan de bloedsuikerspiegel verlagen en de gevoeligheid voor het hormoon insuline verbeteren, wat helpt suiker uit de bloedbaan naar de weefsels te transporteren om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. (13)

 24. Kaneel voor diabetes kan de activiteit van verschillende spijsverteringsenzymen helpen blokkeren om de opname van suiker in de bloedbaan na een koolhydraatrijke maaltijd te vertragen. (14) Om deze reden hebben veel onderzoeken aangetoond dat mensen met diabetes type 2 significante positieve effecten op de bloedsuikermarkers kunnen ervaren door ze aan te vullen met kaneelextract. (15)

 25. Omdat kaneel rijk is aan antioxidanten, heeft onderzoek aangetoond dat het de hersenfunctie kan stimuleren en kan helpen bij het verdedigen tegen de ontwikkeling van neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer. (16)

 26. Hoewel studies bij mensen ontbreken, tonen in vitro-onderzoeken aan dat kaneel de opbouw van een specifiek eiwit in de hersenen helpt blokkeren om het risico op de ziekte van Alzheimer te verminderen. (17) Er is ook aangetoond dat het neuronen beschermt tegen oxidatieve stress om het risico op ontsteking en celschade in diermodellen te verminderen, wat kan helpen de hersenfunctie te behouden en cognitieve achteruitgang te voorkomen. (18)

 27. Er zijn veel potentiële voordelen van kaneel als het gaat om het beschermen van het lichaam tegen ziekten. Kaneel bevat natuurlijke antimicrobiële, antibioticum, antischimmel- en antivirale eigenschappen en de essentiële oliën bevatten ook krachtige immuunversterkende verbindingen. (20)

Kunt u teveel hebben? Mogelijke kaneelbijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Kaneel wordt met mate gebruikt en is over het algemeen veilig en kan worden geconsumeerd met een minimaal risico op bijwerkingen. Grote hoeveelheden kaneel - en in het bijzonder cassia-kaneel - kunnen verschillende nadelige symptomen veroorzaken. Dit komt door de aanwezigheid van een stof die coumarine wordt genoemd en waarvan is aangetoond dat het de lever in grote hoeveelheden beschadigt. (32)

 2. Hoewel Ceylon-kaneel alleen sporen bevat, is cassia-kaneel veel hoger in coumarine. Overmatige consumptie van de coumarine in cassia kaneel is ook in verband gebracht met andere gezondheidsproblemen, waaronder een verhoogd risico op kankerontwikkeling. (33)

 3. Vanwege de antidiabetische eigenschappen kan kaneel ook bijdragen aan lage bloedsuikerspiegels, vooral als u al bloedsuikerverlagende medicijnen gebruikt. Kaneelconsumptie is bij sommige mensen ook in verband gebracht met ademhalingsproblemen en zweertjes in de mond. (34, 35, 36)

 4. Van kaneel is niet bekend dat het negatieve reacties of allergieën veroorzaakt, vooral wanneer het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt zoals gewoonlijk. Bij het nemen van supplementen met kaneelextract of het gebruik van etherische olie met kaneel, is het soms mogelijk om te veel te nemen, wat andere geneesmiddelen en medische aandoeningen kan verstoren.

 5. Kaneel kan onveilig worden als u te veel kaneelsupplementen neemt, vooral als u zwanger bent of borstvoeding geeft, diabetes heeft, een leveraandoening heeft of onlangs een operatie heeft ondergaan. Zorg er altijd voor dat u de aanbevolen dosis kaneelextracten en andere kruidenextracten leest en niet meer consumeert dan wordt aanbevolen zonder eerst uw arts te raadplegen om complicaties te voorkomen.

 6. Als u etherische olie van kaneel gebruikt, wilt u misschien ook een klein stukje van uw huid testen om eerst te controleren op irritatie en allergische reacties voordat u grotere hoeveelheden gebruikt om negatieve bijwerkingen te voorkomen of allergische reacties.

 7. Bovendien vragen veel mensen zich vaak af: is kaneel slecht voor honden? Hoewel kaneel niet giftig is voor je harige vrienden, is het het beste om je aan Ceylon-kaneel te houden om de consumptie van coumarine te minimaliseren en de inname met mate te houden om negatieve bijwerkingen te voorkomen.

Kaneel in Ayurveda, TCM Traditional Medicine

 1. Als een van de oudste kruiden ter wereld, wordt kaneel al lang gebruikt vanwege zijn helende eigenschappen als een nietje in vele vormen van holistische en traditionele geneeskunde.

 2. Op het Ayurvedische dieet wordt kaneel beschouwd als een verwarmend kruid en helpt het de biologische beschikbaarheid en absorptie van andere kruiden in het lichaam te verbeteren. Het wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te beheersen en wordt verondersteld te helpen bij het ontgiften en reinigen van de lever. Het stimuleert ook de spijsvertering, bloedsomloop en energieniveaus om de algehele gezondheid te optimaliseren en je op je best te houden.

 3. Ondertussen wordt kaneel in de traditionele Chinese geneeskunde vaak samen met andere kruiden en specerijen doordrenkt om een ​​krachtige medicinale drank te brouwen. Het helpt de gezondheid van het hart, de longen en de blaas te verbeteren en wordt verondersteld pijn te verlichten, de spijsvertering te verlichten en een goede bloedstroom te bevorderen.

Kaneel versus Cassia

 1. Ceylon en cassia kaneel komen eigenlijk uit twee verschillende, maar verwante, bomen. Ceylon-kaneel is afkomstig van bomen die worden gekweekt in gebieden zoals Sri Lanka en Thailand die zeldzamer zijn, daarom is Ceylon-kaneel duurder en moeilijker te vinden in winkels. Omgekeerd, kaneel van de cassia-variëteit (ook wel Saigon of Chinese kaneel genoemd) komt van bomen die in China worden gekweekt en is minder duur en breder verkrijgbaar. (37)

 2. Tot op heden is cassiakaneel uitgebreider onderzocht dan Ceylon-kaneel, maar onderzoekers denken dat Ceylon-kaneel eigenlijk meer gezondheidsvoordelen heeft dan cassia-kaneel. Ceylon-kaneel bevat ook minder van een stof die coumarine wordt genoemd dan cassia-kaneel, die mogelijk schadelijk voor de lever is wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Om deze reden is Ceylon kaneel de betere optie voor het produceren van kaneelextracten die zeer geconcentreerde doses kaneel bevatten.

 3. Wat smaak betreft, wordt gezegd dat Ceylon-kaneel een lichtere en meer citrusachtige smaak heeft dan cassia, die dieper en kruidiger wordt beschouwd. Voor het grootste deel kunnen de twee echter door elkaar worden gebruikt in recepten.

Waar vindt u het aanbevolen kaneelgebruik

 1. Je kunt cassia-kaneel vinden in de kruidengang van de meeste supermarkten. Zoek echter naar biologische Ceylon-kaneelpoeder en kaneeletherische olie in natuurvoedingswinkels of etnische markten om echt de meeste voordelen uit kaneel te halen. Controleer het label om te bepalen welk type kaneel u koopt en houd er rekening mee dat als het type niet wordt vermeld, dit waarschijnlijk de cassia-variëteit kaneel is, die goedkoper is en vaker wordt gebruikt.

 2. Je kunt ook kaneelstokjes kopen en zelf verse kaneel raspen met een kleine rasp. Bovendien kun je hele kaneelstokjes (ook wel kaneelstokjes genoemd) gebruiken om vloeistoffen zoals glühwein te infuseren en ze een aparte smaak te geven. Je kunt ook kaneel in heet water laten trekken om te profiteren van de vele voordelen van kaneelthee. Om te bepalen welk type kaneelstokje je koopt, kijk je naar de textuur; Ceylon-kaneel heeft over het algemeen een dunnere, brosere kaneelschors dan cassia-kaneel.

 3. Gemalen kaneel werkt ook goed voor het verzoeten van gerechten zoals havermout, yoghurt of gebak. Het kan ook een beetje diepte en warmte toevoegen aan hartige gerechten, dus probeer het eens in je volgende kom soep of stoofpot.

 4. Naast het gebruik van verse of gemalen kaneel in uw favoriete recepten, zijn er veel andere kaneeltoepassingen en kaneelsupplementen beschikbaar. Kaneelpillen, kaneeletherische olie of kaneelcapsules zijn bijvoorbeeld ook allemaal beschikbaar voor een snelle en geconcentreerde dosis kaneel.

Kaneelrecepten

 1. Er zijn tal van heerlijke manieren om een ​​stevige dosis kaneel in uw dieet te persen. Hier zijn een paar eenvoudige kaneelrecepten om u op weg te helpen:

Geschiedenis / feiten over kaneel

 1. Kaneel wordt al duizenden jaren geoogst uit de binnenschors van bomen in het geslacht Cinnamomum en dateert al 4000 jaar geleden naar het oude Egypte. Kaneel werd op dit moment beschouwd als een zeer waardevol en zeldzaam kruid en werd vaak verkocht tegen zeer hoge prijzen en aan royalty's gegeven als geschenk of teken van toewijding.

 2. Kaneel werd ook meerdere keren in de Bijbel genoemd en werd opgemerkt vanwege zijn vermogen om ziekten te bestrijden. We hebben meer geleerd over de gezondheidsvoordelen van kaneel naarmate de tijd vordert, met onderzoek dat nu de medicinale claims van kaneel ondersteunt waar oude populaties al eeuwen over weten.

 3. Vandaag de dag wordt kaneel zoals we die kennen gemaakt door de stengels van de Cinnamomum-boom te snijden en de binnenste schors te verwijderen, die zich oprolt tot kaneelstokjes. Deze stokjes worden vervolgens gemalen om poederachtige kaneelkruiden te maken die over de hele wereld worden verkocht en gebruikt.

 4. De gezondheidsvoordelen van kaneel kunnen ook worden verkregen in kaneelextractvorm, die een meer geconcentreerde dosis van zijn speciale verbindingen bevat en enkele krachtige effecten op de gezondheid kan hebben. Een ander gebruik voor kaneel is in kaneelolie, die veel kaneel bevat en veelvuldig wordt gebruikt.

 5. Lees verder: Kunnen honden kaneel eten? Do's Don'ts voor je harige vriendDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407