Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 ongelooflijke voordelen van gemberwortelolie

13 ongelooflijke voordelen van gemberwortelolie

 1. De gezondheidsvoordelen van gemberwortelolie kunnen worden toegeschreven aan de spijsvertering, windafdrijvend, slijmoplossend, antiseptisch, pijnstillend, ontstekingsremmend, stimulerend en afrodisiacum. De voordelen van gemberolie zijn onder meer het vermogen om te helpen bij maagproblemen, misselijkheid, hartaanvallen en indigestie. Het is ook goed voor het verlichten van ontstekingen, ademhalingsproblemen en menstruatiestoornissen.

Wat is gemberwortelolie?

 1. Gemberwortelolie wordt verkregen uit de wortel van het kruid Zingiber officinale, beter bekend als gember. De eigenaardige hete en scherpe smaak van gember kan worden toegeschreven aan de aanwezigheid van een bijtende stof genaamd gingerol. De meeste gezondheidsvoordelen van gember zijn eigenlijk te wijten aan de aanwezigheid van gingerol.

 2. Gemberwortel en gemberolie worden gebruikt als conserveermiddel en smaakstoffen. Ze zijn nuttig bij het verteren van voedselproducten zoals vlees en gevogelte en worden vaak toegevoegd aan vleesrecepten om het aanzienlijk te verzachten, waardoor het gemakkelijker te verteren is.

Gezondheidsvoordelen van gemberwortelolie

 1. De gezondheidsvoordelen van gemberwortelolie zijn onder meer:

Verlicht maagproblemen

 1. Gemberwortelolie is een van de beste remedies voor indigestie, buikpijn, dyspepsie, koliek, spasmen, diarree, winderigheid en andere maag- en darmproblemen. Gember- of gemberolie wordt vaak toegevoegd aan recepten, vooral in India, omdat het helpt bij het verbeteren van de spijsvertering. Gemberthee wordt ook gebruikt voor het verlichten van maagproblemen. Bovendien kan het je eetlust verhogen, wat geweldig is voor mensen die proberen aan te komen.

Behandelt voedselvergiftiging

 1. Gemberolie is een antiseptische en windafdrijvende stof. Als gevolg hiervan kan het worden gebruikt om voedselvergiftiging te behandelen. Het wordt ook gebruikt voor het aanpakken van darminfecties en bacteriële dysenterie.

Effectief tegen misselijkheid

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat gemberwortel en zijn olie ook effectief zijn tegen misselijkheid, reisziekte en braken. Gebruik van gember kan ook leiden tot een vermindering van zwangerschapsgerelateerd braken bij vrouwen.

Beschermt tegen malaria

 1. Gemberwortel en gemberolie zijn effectief tegen gele koorts en malaria omdat ze muggenwerende eigenschappen hebben.

Verlicht ademhalingsstoornissen

 1. Gemberwortel en gemberolie zijn beide goede slijmoplossend, dus ze zijn effectief tegen ademhalingsproblemen zoals verkoudheid, hoest, griep, astma, bronchitis en kortademigheid. Gember is zeer effectief in het verwijderen van slijm uit de keel en longen, dus het wordt vaak toegevoegd aan thee. De gezondheidsvoordelen van honing en gember bij het genezen van ademhalingsproblemen zijn ook bekend.

Vermindert ontsteking

 1. Gemberolie of gemberpasta wordt vaak lokaal gemasseerd op pijnlijke spieren om spierspanning te verwijderen. Verder wordt aangenomen dat regelmatig gebruik van gember leidt tot de vermindering van prostaglandines, de verbindingen die met pijn worden geassocieerd. Daarom helpt gember bij pijnverlichting. Onlangs hebben enkele Chinese onderzoekers gemeld dat gember zeer effectief kan zijn bij de behandeling van ontstekingen van de testikels.

 2. Het gemberextract wordt in de traditionele geneeskunde vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen. Onderzoek heeft nu bewezen dat zijn ontstekingsremmende eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van een stof met de naam zingibain. Het is analgetisch van aard en vermindert de pijn veroorzaakt door spierpijn, artritis, reumatische aandoeningen, hoofdpijn en migraine.

Helpt menstruatieproblemen

 1. Onregelmatige en pijnlijke menstruele afscheiding kan worden behandeld met gemberwortelolie. Het zijn ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het verminderen van de productie van prostaglandines, die vaak pijnlijke uteruscontracties veroorzaken tijdens de menstruatie.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. In China wordt sterk geloofd dat gember de gezondheid van je hart verbetert. Veel mensen gebruiken gemberolie als een maatregel om verschillende hartaandoeningen te voorkomen. Voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat gember kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het voorkomen van bloedstolsels. Met een verlaagd cholesterolgehalte en bloedstolling neemt de kans op blokkering van de bloedvaten af, waardoor het aantal hartaanvallen en beroertes wordt verminderd.

Verlaagt stress

 1. Gemberolie, een essentiële olie, is stimulerend en verlicht daarom depressie, mentale stress, uitputting, duizeligheid, rusteloosheid en angst.

Elimineert impotentie

 1. Gember is ook nuttig voor de gezondheid van mannen. Aangezien gemberwortel en zijn olie een afrodisiacum van aard zijn, zijn ze effectief in het elimineren van impotentie en het voorkomen van voortijdige ejaculatie.

 1. Er wordt ook aangenomen dat gemberwortelsap nierstenen kan oplossen. Gemberwortelolie helpt je gehydrateerd te blijven en helpt de stenen te verwijderen, als die er zijn.

Haarverzorging

 1. Gemberolie is rijk aan mineralen, die helpen bij de haarverzorging. Het helpt ook om de droge, jeukende hoofdhuid kwijt te raken, die vaak een belangrijke oorzaak van roos is. De antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen van de olie helpen je ook om de hoofdhuid schoon en gezond te houden.

Potentieel tegen kanker

 1. Volgens het Memorial Sloan Kettering Cancer Center heeft voorlopig onderzoek uitgewezen dat gember kan helpen tegen misselijkheid veroorzaakt door chemotherapie, maar er is meer bewijs voor nodig. Bovendien bleek uit onderzoek van een team in Teheran, Iran (Roghiyeh Pashaei-Asl et al., 2017) dat gemberextract anti-kankereigenschappen heeft om apoptose te induceren.

 2. Woord van waarschuwing: Opgemerkt moet worden dat gemberolie erg sterk is en daarom voorzichtig en spaarzaam moet worden gebruikt.

 3. Mengen: gemberolie past goed bij vele andere essentiële oliën, waaronder citroen, cederhout, limoen, eucalyptus, wierook, geranium, rozemarijn, sandelhout, patchouli, mirte, bergamot, rozenhout, neroli, sinaasappel, en ylang-ylang.

 4. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407