Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
  • Ingrediënten
  • Diëten
  • Allergieën
  • Voeding
  • Technieken
  • Keukens
  • Tijd
Zonder


13 Verbazingwekkende voordelen van Melissa etherische olie

13 geweldige voordelen van Melissa etherische olie

  1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 14 augustus 2019

  2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Melissa etherische olie?

  1. Essentiële olie van Melissa wordt geëxtraheerd door stoomdestillatie van verse knoppen, bladeren en takjes melissa of Melissa officinalis, zoals het wetenschappelijk bekend is. Er is een goede reden waarom deze etherische olie de reputatie en een wereldwijd bekende naam van citroenmelisseolie heeft verdiend. Dit komt omdat deze olie op grote schaal wordt gebruikt in bijna alle soorten balsems vanwege zijn kalmerende eigenschappen terwijl het een zoet, aangenaam aroma heeft. Het is ook bekend als zoete olie en gewone olie.

  2. Melissa-plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied en wordt in de volksmond de bijenplant genoemd. Dat is echter niet de enige oorzaak van de populariteit van deze plant. Het is vooral beroemd om zijn kalmerende, geheugenverbeterende en antidepressieve krachten, onder andere waarvan de uitleg hieronder te vinden is.

Melissa etherische olie voeding

  1. De belangrijkste componenten van de etherische olie van melissa zijn trans-Ocimene, citronellal, caryophyllene, cermacrene, geranial, geranyl-acetaat, cis-Ocimene, octanon, linalool, beta-Bourbonene, methylheptenone, cis -3-hexanol, octanol, octanol, copaeen, alfa-humuleen, neral, delta-cadinene, gamma-cadinene, nerol en geraniol zijn de belangrijkste componenten van de etherische olie van Melissa.

Gezondheidsvoordelen van Melissa etherische olie

  1. Essentiële olie van Melissa heeft veel gezondheidsvoordelen. Laten we ze nu in detail bespreken.

Verbetert de stemming

    Behandelt koud

    1. Dit betekent dat het werkelijke warmte levert aan de luchtwegen en het cardiovasculaire systeem. Men kan frequente verkoudheid voorkomen met behulp van deze eigenschap.

    Voorkomt zenuwaandoeningen

    1. Essentiële olie van melissa wordt ook beschouwd als een zenuwachtige stof. Dit betekent dat het dient als een tonicum voor het zenuwstelsel, het gezond houdt, goed functioneert en zenuwaandoeningen voorkomt. Problemen zoals duizeligheid, nervositeit en convulsies kunnen worden behandeld met deze eigenschap van melissa etherische olie.

    Kalmeert ontstekingen

    1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

    Verlicht spasmen

    1. De essentiële olie van melissa, die een effectief kalmerend en ontspannend middel is, kan snel verlichting bieden van spasmen in alle delen van het lichaam. Spasme is een overmatige samentrekking van het lichaam die kan optreden in het ademhalingsstelsel, het spierstelsel, het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel. Dit kan leiden tot ernstige hoest, spierkrampen, convulsies, kortademigheid en ernstige buikpijn. Spasmen moeten zeer serieus worden genomen, omdat ze in extreme gevallen dodelijk kunnen zijn.

    Verhoogt de spijsvertering

    1. Melissa-olie is een maagzuur en helpt bij het soepel functioneren van de maag en het spijsverteringsproces. Het helpt wonden, krassen of zweren in de maag te genezen, zorgt voor een goede doorstroming van maagsappen en gal in de maag, en tonen en beschermt het tegen infecties.

    Verlicht bloating

    1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

    Voorkomt bacteriële infecties

    1. Melissa olie heeft antibacteriële eigenschappen en is effectief gebleken bij het remmen van bacteriële infecties in de dikke darm, darmen, urinewegen en nieren.

    Bevordert zweten

    1. Melissa olie heeft diaforetische en sudorificerende eigenschappen, wat betekent dat het zweten of transpiratie bevordert. Zweten helpt bij het verwijderen van gifstoffen, het reinigen van de huidporiën, waardoor verwijdering van schadelijke gassen zoals stikstof wordt gewaarborgd, waardoor de huid kan ademen. Transpiratie koelt ook je lichaam af als het oververhit is!

    Vermindert koorts

    1. Omdat het een antibacteriële, melissa essentiële olie is, bestrijdt deze bacteriële of microbiële infecties in het lichaam, inclusief infecties die koorts veroorzaken. Nogmaals, omdat het sudorificerende eigenschappen heeft, helpt het de lichaamstemperatuur te verlagen en verwijdert het de gifstoffen die tijdens koorts worden geproduceerd, door het zweten.

    Verlaagt de bloeddruk

    1. Melissa olie is hypotensief van aard en verlaagt de bloeddruk. Dit is iets dat een enorm voordeel kan zijn voor hypertensieve mensen die het risico lopen op een hartaanval of hersenbloeding wanneer hun bloeddruk stijgt.

    Bevordert een goede gezondheid

    1. Melissa olie zorgt ervoor dat alle systemen goed werken door als een tonicum te werken dat alles op orde houdt. Het verhoogt de immuniteit en geeft extra kracht.

    Behandelt menstruatieproblemen

    1. Veel problemen in verband met menstruatie en postmenstrueel syndroom (PMS) kunnen worden behandeld met melissaolie. Deze omvatten problemen zoals geblokkeerde menstruatie, onregelmatige menstruatie, pijn en extreme vermoeidheid tijdens periodes, vroegtijdige menopauze, ergernis en depressie na de menopauze.

    Andere voordelen

    1. Deze olie wordt ook effectief gevonden bij de behandeling van herpes, zweren, zweren, schimmelinfecties, hoofdpijn en vermoeidheid. Het verhoogt ook het geheugen.

    2. Deze olie combineert heel mooi met oliën van basilicum, wierook, geranium, kamille, roos, lavendel en ylang-ylang.

    3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.    Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407