Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 verrassende voordelen van etherische olie van Bay

15 verrassende voordelen van etherische olie van Bay

 1. De laurier is inheems in de Caraïbische eilanden vanwaar hij naar andere delen van de wereld wordt verspreid. Bay had ook een belangrijke plaats in het oude Rome en Griekenland, in hun religie, cultuur en in hun medicijnen.

 2. Deze olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van verse bladeren van de laurier, waarvan de wetenschappelijke naam Laurus nobilis is. De belangrijkste bestanddelen van essentiële etherische olie zijn alfa-pineen, alfa-terpineol, beta-pineen, chavicol, geranylacetaat, eugenol, limoneen, linalool, methylchavicol, myrceen en neral.

 3. Maar omdat we hier zijn om het medicinale belang van deze etherische olie te bespreken, zullen we nu zien welke schatten het voor onze gezondheid inhoudt.

Gezondheidsvoordelen van Bay etherische olie

 1. De voordelen van essentiële etherische olie zijn onder meer:

Antiseptic

 1. Wonden mogen niet worden genegeerd, zelfs niet als ze er mild uitzien, vooral als ze van ijzeren voorwerpen zijn, roestig of anderszins, of van vuile of onreine voorwerpen. Wonden zijn zeer gevoelig voor septische of tetanus, wat kan leiden tot ernstige convulsies, krampen, kortademigheid, pijn, hydrofobie en zelfs krankzinnigheid. De antiseptische eigenschap van deze olie beschermt wonden tegen dergelijke infecties en remt de bacteriegroei terwijl het helpt om die pijnlijke situaties te voorkomen. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Antibiotic

 1. Deze olie staat ook bekend om zijn antibiotische eigenschappen. Dat betekent dat het elke vorm van biotische groei (groei van microben, bacteriën of schimmels) in het lichaam remt, waardoor u effectief wordt beschermd tegen die infecties. Er is nog een voordeel van het gebruik van deze olie als antibioticum. Het is volkomen veilig en heeft geen nadelige bijwerkingen (tenzij het in zeer zware doses wordt gebruikt), in tegenstelling tot de antibiotica die op de markt verkrijgbaar zijn en die een grote invloed hebben op de lever, het hart en andere interne organen.

Anti-neuralgische

 1. Neuralgie is erg pijnlijk en verlaat bijna de gehele orale zone, inclusief de keel, oren, amandelen, de basis van de neus, het strottenhoofd, de keelholte en de omliggende gebieden die aan ernstige pijn lijden. Het wordt veroorzaakt door compressie van de glossopharyngeal of de negende schedelzenuw door de omliggende bloedvaten, die de neiging heeft om te zwellen wanneer ze opgewonden of gestimuleerd worden als gevolg van kauwen, eten, lachen, schreeuwen of enige andere opwinding of beweging in dat gebied. De etherische olie van laurier heeft pijnstillende en samentrekkende eigenschappen, die op zijn eigen manier de pijn van neuralgie helpen verlichten. Omdat het een pijnstiller is, vermindert het het gevoel van pijn in het getroffen gebied. Dan, als een samentrekkend middel, induceert het samentrekking in de bloedvaten, waardoor de druk op de schedelzenuw wordt verlicht, waardoor de pijn onmiddellijk wordt verlicht.

Anti-krampachtige

 1. Krampen, hoesten, pijn, diarree, nerveuze aandoeningen en convulsies zijn enkele van de aandoeningen die worden veroorzaakt door spasmen, wat een overmatige samentrekking is van de luchtwegen, spieren, zenuwen, bloedvaten en interne organen. Niet alleen veroorzaakt het de hierboven besproken aandoeningen, maar soms kan het ook fataal worden als het te overdreven is. Overmatige spasmen in het ademhalingssysteem kunnen bijvoorbeeld iemand buiten adem brengen of letterlijk stikken. De etherische olie van laurier geeft verlichting van spasmen door de weeën te ontspannen en de bijbehorende gevaren of kwalen te voorkomen.

Analgeticum

 1. Een analgeticum, zoals de etherische olie van laurier, vermindert pijn en is met name effectief bij pijn als gevolg van hoest en verkoudheid, virale infecties, griep en verstuikingen. Nogmaals, dit is beter dan de pijnstillende pillen op de markt, die schade aan het hart, het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel veroorzaken.

Eetlust verhoogt

 1. Verlies van eetlust is een veel voorkomend probleem bij mensen die een grootstedelijke manier van leven leiden. Met de buitensporige druk van het werk op kantoor en thuis, een eindeloze zoektocht naar geld, en bijna geen tijd om te ontspannen of te oefenen, zal het gebeuren! Dit verlies van eetlust leidt uiteindelijk tot acute tekortkomingen bij die mensen. Daarom kan een aperitief of een aperitief een helpende hand zijn in deze gevallen. Niets is beter dan een kruidenaperitief zoals de etherische olie van laurier om hen te helpen een uitgebreide lunch of diner te willen hebben.

Astringent

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Bevordert de afvoer van gal

 1. Baaiolie bevordert de afvoer van gal in de maag en helpt zo de zuur- en basebalans erin te handhaven. Deze gal wordt gebruikt om de complexe voedselmoleculen af ​​te breken en om de overtollige zuren die in de maag worden afgegeven te neutraliseren, wat erg belangrijk is, omdat dit overtollige zuur de binnenwand van de maag kan slijten en zweren kan veroorzaken.

Regelt de menstruatie

 1. Deze eigenschap van laurieretherische olie is effectief bij het inschakelen van geblokkeerde menstruatie en maakt ze regelmatiger. Het verlicht ook de pijn en andere problemen in verband met menstruatie.

Bestrijdt infecties

 1. Omdat bepaalde componenten van de laurierolie infecties kunnen bestrijden die hoest, verkoudheid en koorts veroorzaken, helpt deze olie koorts te verminderen. De sudorificerende eigenschap draagt ​​hier ook aan bij, omdat transpiratie de lichaamstemperatuur helpt verlagen.

Doodt insecten

 1. Dodelijk zijn voor insecten en dieren is nog een andere nuttige eigenschap van deze olie, die helpt insecten weg te jagen. Daarom kan het worden gebruikt in ontsmettingsmiddelen, sprays, verdampers en op verschillende andere manieren om insecten weg te houden.

Sedatieve

 1. Deze olie verdooft zenuwaandoeningen en stoornissen en helpt verlichting te bieden bij aandoeningen zoals epilepsie, hysterie, convulsies, angst, stress, depressie, woede, etc.

Houdt maag gezond

 1. De maag is de wortel van een goede gezondheid en is ook de oorzaak van alle gezondheidsproblemen. Elk defect door de maag resulteert in een aandoening. Zolang het goed functioneert, blijft uw totale gezondheid prima. Dit is precies wat laurierolie doet. Het zorgt ervoor dat de maag goed blijft functioneren en blijft in zeer goede gezondheid, waardoor het beschermd is tegen infecties, zweren en zuurgraad.

Zweetdrijvend

 1. Essentiële olie van Bay bevordert de transpiratie en vergemakkelijkt de verwijdering van gifstoffen, overtollig zout, water en vet uit het lichaam door zweet. Dit maakt het lichaam lichter en beschermt het tegen aandoeningen veroorzaakt door de ophoping van gifstoffen, zout en water in het lichaam. Transpiratie verlaagt ook de lichaamstemperatuur bij koorts.

Tonic

 1. Deze eigenschap van etherische laurierolie is gunstig voor het hele lichaam. Het verbetert de metabole functies zoals de afbraak van voedsel en de opname van voedingsstoffen door de lever, maag en darmen te versterken, waardoor u sterker en gezonder wordt. Het zorgt ook voor een goede uitscheiding, reguleert de endocriene secreties van hormonen en enzymen en versterkt ook het zenuwstelsel, waardoor u alerter en actiever wordt. Ten slotte verhoogt het het immuunsysteem en beschermt het u tegen infecties.

Andere voordelen

 1. Woord van waarschuwing: Vanwege de aanwezigheid van een hoge concentratie eugenol kan deze olie irritaties in de huid en slijmvliezen veroorzaken. Het moet worden vermeden tijdens de zwangerschap.

 2. Mengen: Bay etherische olie combineert met een hele reeks etherische oliën, waaronder de etherische oliën van cederhout, koriander, eucalyptus, geranium, gember, jeneverbes, lavendel, citroen, sinaasappel, roos, Rozemarijn, tijm en Ylang-Ylang.

 3. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407