Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 verrassende voordelen van kwark

15 verrassende voordelen van kwark

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 19 februari 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is cottage cheese?

 1. Kwark wordt bereid door melk te koken en te stremmen met behulp van zure stoffen zoals limoen of azijn. Terwijl de melk kookt, begint het te stremmen en vormt het klontjes wrongel. Deze wrongel wordt vervolgens geperst om de wei of het melkserum eruit te persen om een ​​grote klont wrongel of kaas te vormen.

 2. Kaas is een melkproduct dat op verschillende manieren wordt gemaakt en dat in verschillende vormen kan worden gekocht, afhankelijk van het melk- en vetgehalte. De verschillende soorten kaas zijn hoepelkaas, boerenkaas, potkaas, paneer, queso blanco en verschillende andere. Elk van deze kazen wordt bereid met een andere procedure en soms worden verschillende ingrediënten toegevoegd. Zo zijn verschillende soorten kaas geëvolueerd met verschillende smaken.

 3. Het proces van het bereiden van cottage-kaas en commerciële kaas is enigszins vergelijkbaar. Het enige verschil zit in de hoeveelheid melk die wordt gebruikt om de kaas te verkrijgen.

Voedingswaarde van cottage cheese

 1. Kwark wordt gevormd wanneer caseïne, een melkeiwit, reageert met zuur en coaguleert. Dit is een van de favoriete eiwitten voor sporters, bodybuilders, sprinters en verschillende sportliefhebbers, omdat caseïne een zeer langzaam verterend eiwit is en langzaam energie afgeeft. Wei-eiwit is ook een voorkeurstype, dat een bijproduct is van cottage cheese. Whey is erg gezond en populair bij sport- en fitnessliefhebbers. Het kan worden opgeslagen op een koele plaats om later te worden gebruikt.

Gezondheidsvoordelen van cottage cheese

 1. Cottage cheese biedt vele gezondheidsvoordelen, die hieronder worden vermeld.

Potentieel tegen kanker

 1. Calcium en vitamine D in zuivelproducten, vooral in kwark, kunnen het risico op kanker helpen verminderen. Een onderzoeksartikel gepubliceerd in het Journal of the National Cancer Institute ontdekte dat in geval van premenopauzale vrouwen een hoge inname van magere zuivelproducten, waaronder zelfs magere kwark, het risico op borstkanker kan verminderen.

Rijk aan eiwitten

 1. Een van de grootste voordelen van kwark is de grote hoeveelheid caseïne-eiwit die erin voorkomt. Er wordt aangenomen dat koemelk de hoogste hoeveelheid caseïne-eiwit bevat van verschillende soorten melk. De hoeveelheid eiwitten in kwark is ideaal voor vegetariërs om hen de benodigde hoeveelheid dagelijkse eiwitten te geven. Cottage cheese hoeft niet te worden gekookt en kan direct worden geconsumeerd. Een studie aangehaald in JAMA Network toont aan dat consumptiemelk bij sommige kinderen teveel energie levert.

Voor zwangere vrouwen

 1. Cottage cheese wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen samen met sporters vanwege verschillende essentiële voedingsstoffen die erin voorkomen. Ze hebben calcium nodig en kwark is daar een zeer goede bron van. Kwark bevat ook fosfor, een belangrijk element in botten, dat ook wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap.

Rijk aan vitamine B-complex

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Versterkt botten

 1. Calcium is een van de belangrijkste elementen in verband met melk en zuivelproducten zoals wrongel of kwark. De voordelen van calciumrijk voedsel zijn onder meer botversterking en gewichtsverlies. De hoeveelheid calcium in kwark is 8% van de dagelijkse aanbevolen waarde. Calcium helpt bij het opbouwen van sterke botten gedurende de kindertijd en volwassenheid. Calciumrijk voedsel eten tijdens de zwangerschap en latere jaren is nuttig, vooral bij het voorkomen van osteoporose. Het helpt ook het zenuwstelsel bij het verzenden van zenuwimpulsen.

Behoudt bloedsuikerspiegel

 1. Kwark is een goede bron van magnesium. In het menselijk lichaam is het meeste magnesium geconcentreerd in de botten. Magnesium werkt ook als een katalysator bij het bevorderen van biochemische reacties. Het activeert dus verschillende enzymen in het lichaam, onderhoudt de spier- en zenuwfunctie en ondersteunt het immuunsysteem. Het helpt bij het handhaven van de bloedsuikerspiegel en voorkomt hartaanvallen, constipatie, psychiatrische stoornissen, migraine en collageen.

Voorkomt lijnen

 1. Naast andere voedingsstoffen bevat kwark kalium, dat fungeert als een vloeistofbalancerend element in het lichaam en een belangrijk onderdeel is bij neurale activiteiten van spieren en hersenen. Het verlicht ook spierkrampen. Regelmatige inname van kalium voorkomt het risico op een herseninfarct omdat het de bloeddruk en de samentrekking van bloedvaten verlaagt. Het is ook nuttig bij het verminderen van stressniveaus en angstgevoelens. Kalium werkt net als natrium als een elektrolyt, maar zonder de bijwerkingen van natrium, zoals verhoogde bloeddruk en cardiovasculaire stress.

 2. Een studie uitgevoerd door Professor Peter Elwood, et al., Afdeling Epidemiologie Statistiek en Volksgezondheid, Cardiff University, Universitair Ziekenhuis van Wales, Cardiff, VK, onthult dat consumptie van melk en zuivelproducten kan voorkomen metabool syndroom geassocieerd met het risico op hartaandoeningen, beroertes en diabetes.

Verbetert biologische functies

 1. Zink in kwark is ongeveer 4% van de dagelijkse aanbevolen waarde. In het menselijk lichaam wordt het aangetroffen in de hersenen, spieren, botten, nieren, lever, prostaat en ogen. Het helpt bij het metabolisme van DNA en RNA. Zink is een van de sporenelementen waarvan de aanwezigheid in ons lichaam helpt bij het verbeteren van het immuunsysteem en de spijsvertering. Het is ook nuttig voor het beheersen van diabetes, het verlichten van stress en angst, het genezen van nachtblindheid, het verbeteren van de oculaire gezondheid, het voorkomen van verlies van eetlust en prostaataandoeningen en het bestrijden van verschillende infecties. Bovendien fungeert het ook als een antioxidant.

Verbetert de spijsvertering

 1. Kwark bevat fosfor, dat een belangrijke rol speelt bij de vorming van DNA en RNA. Het is een belangrijke component bij het vormen van botten samen met calcium. Fosfaten helpen ook bij de spijsvertering, uitscheiding en bij de productie en winning van energie in de cellen. Een onderzoek uit 2012 toont aan dat matige inname van cottage cheese samen met ander fruit, groenten, plantaardige oliën en volle granen effectief is bij het bereiken en behouden van gewichtsverlies.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Selenium is een sporenelement dat voorkomt in kwark. Het is vereist in zeer kleine hoeveelheden, niet meer dan 50 mcg tot 70 mcg bij volwassenen. Selenium is nuttig als een antioxidant die cellen en DNA beschermt tegen schade. Volgens een rapport gepubliceerd in het Harvard Health-rapport, wordt ook aangenomen dat een optimale inname van seleniumrijk voedsel het risico op prostaatkanker vermindert. Een studie uitgevoerd door een team van Harvard-onderzoekers wees uit dat een groep mannen die selenium bleef ontvangen, een 49% lager risico op prostaatkanker ondervond gedurende een follow-upperiode van gemiddeld 7,6 jaar.

Cholesterolwaarden in kwark

 1. Tips voor snel serveren

Bijwerkingen van cottage cheese

 1. Er zijn bepaalde risico's verbonden aan het eten van kaas, zowel de cottage- als de supermarktvariëteiten. Sommige hiervan zijn bijzondere risico's voor mensen die lijden aan diabetes en hypertensie (hoge bloeddruk).

 2. Hogere natriumgehaltes: zout is een belangrijk ingrediënt dat in verschillende stadia van kaas- en yoghurtbereiding wordt gebruikt. Volgens het onderzoek van Demott, Hitchcock en Sanders aan de Universiteit van Tennessee wordt gemiddeld 3,7 mg / g tot 4,5 mg / g natriumchloride aangetroffen in verschillende zuivelbereidingen, waaronder kaas. De bevindingen zijn bijna het dubbele van het goedgekeurde zoutgehalte van de federale overheid (2,7 mg / g).

 3. Bacteriële besmetting: men kan bacteriële besmetting ervaren door cottage cheese of een ander zuivelproduct te eten als de melk niet goed is gepasteuriseerd. Een van de meest voorkomende ziekten geassocieerd met ongepasteuriseerde melk, onjuist gekookt vlees, gevogelte en vis is listeriose, die wordt veroorzaakt door Listeria monocytogenes. Het is vooral bekend dat deze bacterie riskant is voor zwangere vrouwen en hun zich ontwikkelende foetus.

 4. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407