Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


16 citroengras etherische olie maakt gebruik van voordelen, voor de huid, haar zelfs huis!

Belangrijkste punten

 1. Behalve een heerlijke citrusachtige smaakmaker in de Zuidoost-Aziatische keuken, zouden de meesten van ons nooit raden dat dit heerlijke draadvormige gras zoveel genezende kracht in zijn vezelige stelen heeft!

 2. Verrassend genoeg wordt citroengras etherische olie gebruikt als aromatherapie om spierpijn te verlichten, extern om bacteriën te doden, insecten af ​​te weren en lichaamspijnen te verminderen, en intern om uw spijsverteringsstelsel te helpen. Het kan ook worden gebruikt voor het op smaak brengen van thee en soepen en het voegt een aangename natuurlijke geur toe aan cosmetica, zeep en zelfgemaakte deodorizers.

 3. Van de verbindingen waaruit citroengras etherische olie bestaat, is bekend dat ze schimmelwerende, insecticide, antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Citroengras kan de groei van sommige bacteriën en gisten voorkomen en het bevat antioxiderende eigenschappen. (1) Het bevat ook stoffen die worden gebruikt om spierpijn te verlichten, koorts te verminderen en de baarmoeder en de menstruatie te stimuleren.

 4. Behalve een heerlijke citrusachtige smaakmaker in de Zuidoost-Aziatische keuken, zouden de meesten van ons nooit raden dat dit heerlijke draadvormige gras zoveel genezende kracht in zijn vezelige stelen heeft!

 5. Verrassend genoeg wordt citroengras etherische olie gebruikt als aromatherapie om spierpijn te verlichten, extern om bacteriën te doden, insecten af ​​te weren en lichaamspijnen te verminderen, en intern om uw spijsverteringsstelsel te helpen. Het kan ook worden gebruikt voor het op smaak brengen van thee en soepen en het voegt een aangename natuurlijke geur toe aan cosmetica, zeep en zelfgemaakte deodorizers.

 6. Van de verbindingen waaruit citroengras etherische olie bestaat, is bekend dat ze schimmelwerende, insecticide, antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Citroengras kan de groei van sommige bacteriën en gisten voorkomen en het bevat antioxiderende eigenschappen. (1) Het bevat ook stoffen die worden gebruikt om spierpijn te verlichten, koorts te verminderen en de baarmoeder en de menstruatie te stimuleren.

Wat is citroengras etherische olie?

 1. Wat is citroengras voordat we het meer hebben over citroengrasolie? Citroengras is een kruid dat behoort tot de grassenfamilie van Poaceae. Citroengras is ook bekend bij Cymbopogon; het is een geslacht van ongeveer 55 grassoorten.

 2. Citroengras groeit in dichte bosjes die zes voet hoog en vier voet breed kunnen worden. Het is inheems in warme en tropische regio's, zoals India, Zuidoost-Azië en Oceanië. Het wordt gebruikt als een geneeskrachtig kruid in India en komt veel voor in de Aziatische keuken. In Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen wordt het in de volksmond gebruikt voor het zetten van thee.

 3. Citroengrasolie komt uit de bladeren of grassen van de citroengrasplant, meestal de Cymbopogon flexuosus of Cymbopogon citratus-planten. De olie heeft een lichte en frisse citroengeur met aardse ondertoon. Het is stimulerend, ontspannend, rustgevend en balancerend. De chemische samenstelling van etherische olie van citroengras varieert afhankelijk van de geografische oorsprong; de verbindingen omvatten typisch koolwaterstofterpenen, alcoholen, ketonen, esters en hoofdzakelijk aldehyden. Het essentiële bestaat voornamelijk uit citral op ongeveer 70 tot 80 procent. (2)

 4. Essentiële olie van citroengras is een bron van essentiële vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, folaat en vitamine C. Het levert ook essentiële mineralen zoals magnesium, fosfor, mangaan, koper, kalium, calcium, zink en ijzer.

 5. Wat is citroengras voordat we het meer hebben over citroengrasolie? Citroengras is een kruid dat behoort tot de grassenfamilie van Poaceae. Citroengras is ook bekend bij Cymbopogon; het is een geslacht van ongeveer 55 grassoorten.

 6. Citroengras groeit in dichte bosjes die zes voet hoog en vier voet breed kunnen worden. Het is inheems in warme en tropische regio's, zoals India, Zuidoost-Azië en Oceanië. Het wordt gebruikt als een geneeskrachtig kruid in India en komt veel voor in de Aziatische keuken. In Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen wordt het in de volksmond gebruikt voor het zetten van thee.

 7. Citroengrasolie komt uit de bladeren of grassen van de citroengrasplant, meestal de Cymbopogon flexuosus of Cymbopogon citratus-planten. De olie heeft een lichte en frisse citroengeur met aardse ondertoon. Het is stimulerend, ontspannend, rustgevend en balancerend. De chemische samenstelling van etherische olie van citroengras varieert afhankelijk van de geografische oorsprong; de verbindingen omvatten typisch koolwaterstofterpenen, alcoholen, ketonen, esters en hoofdzakelijk aldehyden. Het essentiële bestaat voornamelijk uit citral op ongeveer 70 tot 80 procent. (2)

 8. Essentiële olie van citroengras is een bron van essentiële vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, folaat en vitamine C. Het levert ook essentiële mineralen zoals magnesium, fosfor, mangaan, koper, kalium, calcium, zink en ijzer.

18 Gebruik van essentiële oliën voor citroengras

 1. Er is één onderzoek uitgevoerd om de effecten te testen die citroengrasolie heeft op schimmelinfecties en gist van Candida albicans-soorten. Candida is een schimmelinfectie die de huid, geslachtsdelen, keel, mond en bloed kan beïnvloeden. Door middel van schijfdiffusietests werd citroengrasolie onderzocht op zijn schimmelwerende eigenschappen en onderzoek heeft aangetoond dat citroengrasolie een krachtige in vitro activiteit tegen candida heeft.

 2. Het is bekend dat het drinken van citroengrasthee vrouwen helpt met menstruatiekrampen; het kan ook helpen bij misselijkheid en prikkelbaarheid.

 3. Drink dagelijks één tot twee kopjes citroengrasthee om de pijn die gepaard gaat met je menstruatie te verlichten. Er is geen wetenschappelijk onderzoek naar dit gebruik, maar van citroengras is bekend dat het inwendig kalmeert en stress vermindert, dus het is logisch waarom het kan helpen bij pijnlijke krampen.

 4. Citroengras is al eeuwen anekdotisch bekend als een remedie voor maagklachten, gastritis en maagzweren. Het onderzoek haalt nu deze lang bekende ondersteuning en genezing in.

 5. Een onderzoek gepubliceerd in 2012 laat zien hoe citroengras etherische olie (Cymbopogon citratus) de maag van dieren kon beschermen tegen maagschade veroorzaakt door ethanol en aspirine. De studie concludeert dat citroengrasolie "zou kunnen dienen als een leidende verbinding voor toekomstige ontwikkeling van nieuwe therapieën die niet-steroïde ontstekingsremmende met medicijnen geassocieerde gastropathie bestrijden." (11)

 6. Het toevoegen van citroengrasolie aan thee of soep kan ook helpen bij het verbeteren van buikpijn en diarree.

 7. Citroengrasolie wordt ook vaak aanbevolen voor verlichting van hoofdpijn. (8) De kalmerende en kalmerende effecten van citroengrasolie hebben de kracht om de pijn, druk of spanning die hoofdpijn kan veroorzaken te verlichten.

 8. Probeer verdunde citroengrasolie op je slapen te masseren en adem de ontspannende citroengeur in.

 9. Een studie uitgevoerd in 2012 testte de effecten die citroengras heeft als antibacteriële eigenschap. Micro-organismen werden getest met een schijfdiffusiemethode; Citroengras etherische olie werd toegevoegd aan een staph-infectie en de resultaten gaven aan dat citroengrasolie de infectie verstoorde en werkt als een antimicrobieel (of bacteriedodend) middel. (12)

 10. Het gehalte aan citral en limoneen in citroengrasolie kan de groei van bacteriën en schimmels doden of verstikken. Dit helpt je om infecties zoals ringworm, voetschimmel of andere soorten schimmel te voorkomen. Studies bij ratten hebben aangetoond dat citroengras etherische olie een effectief antischimmel- en antibacterieel middel is. Profiteer van deze voordelen van citroengrasolie door je eigen lichaam of voet te schrobben - je kunt het recept hieronder vinden.

 11. Met zijn koelingseigenschappen is het verrassend dat citroengrasolie een geschiedenis van gebruik heeft als een natuurlijke koortsverlager. Van citroengras is bekend dat het stoffen bevat waarvan wordt aangenomen dat ze koorts verminderen en ook pijn en zwelling verlichten. (13)

 12. Citroengrasolie kan uw immuunsysteem helpen stimuleren met zijn antimicrobiële en therapeutische eigenschappen. In vitro onderzoek heeft ook aangetoond dat de olie pro-inflammatoire cytokines in het lichaam kan verminderen, wat kan bijdragen aan ziekte. (14)

 13. Citroengrasolie kan pijn van gasirritatie in de maag en darmen helpen verlichten. Het is ook aangetoond dat het anti-diarree-effecten heeft. Volgens onderzoek gepubliceerd in 2006 kan citroengras diarree helpen vertragen. Dit onderzoek toonde aan dat citroengras de fecale output verminderde bij muizen met door ricinusolie veroorzaakte diarree. (15)

 14. In vitro onderzoek heeft aangetoond dat citroengrasolie krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft wanneer het zowel intern als extern wordt gebruikt. (16) Dit is enorm als je bedenkt dat ontsteking de oorzaak is van de meeste ziekten. (17)

 15. Studies hebben aangetoond dat citroengrasolie krachtige antioxiderende activiteit heeft met het vermogen om ziekteverwekkende vrije radicalen te bestrijden. (18) Een in 2009 gepubliceerde studie toont ook aan hoe een van de belangrijkste componenten van citroengrasolie, citral, de groei van menselijke borstkankercellijn MCF-7 in vitro kan remmen. (19)

 16. 17. Verlaagt cholesterol Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Food and Chemical Toxicology keek naar de effecten van het gedurende 21 dagen oraal toedienen van proefpersonen met etherische olie met een hoog cholesterolgehalte aan citroengras. De muizen kregen ofwel 1, 10 of 100 mg / kg citroengrasolie.

 17. De onderzoekers ontdekten dat het cholesterolgehalte in het bloed was verlaagd in de groep die werd behandeld met de hoogste dosis citroengrasolie. Over het algemeen concludeert de studie dat de "bevindingen de veiligheid van de inname van citroengras bij de doses die in de volksgeneeskunde worden gebruikt, hebben geverifieerd en het gunstige effect van het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed aangaven." (20)

 18. Volgens een in 2011 gepubliceerd wetenschappelijk artikel: "Als een verdamper werkt de olie als een effectief wondermiddel tegen bacteriën, griep en verkoudheid." Lemongras

 19. Waarvoor wordt etherische olie van citroengras gebruikt? Er zijn zoveel mogelijke toepassingen en voordelen van citroengras etherische olie, dus laten we er nu in duiken! Enkele van de meest voorkomende voordelen van citroengras etherische olie zijn:

 20. Gebruik citroengrasolie als een natuurlijke en veilige luchtverfrisser of ontgeurder. Je kunt de olie aan water toevoegen en als nevel gebruiken of een oliediffuser of verdamper gebruiken. Door andere etherische oliën toe te voegen, zoals lavendel of tea tree olie, kun je je eigen natuurlijke geur aanpassen.

 21. Reinigen met etherische olie van citroengras is een ander geweldig idee omdat het niet alleen uw huis op natuurlijke wijze ontgeurt, maar ook helpt om het te ontsmetten.

 22. Is citroengrasolie goed voor de huid? Een belangrijk voordeel van etherische olie van citroengras zijn de helende eigenschappen van de huid. Eén onderzoekstudie testte de effecten van een citroengrasinfusie op de huid van proefpersonen; de infusie wordt gemaakt door kokend water over gedroogde citroengrasbladeren te gieten. De infusie werd gebruikt op de poten van ratten om citroengras als een kalmerend middel te testen. De pijnstillende activiteit suggereert dat citroengras kan worden gebruikt om irritaties op de huid te verzachten. (3)

 23. Voeg citroengrasolie toe aan shampoos, conditioners, deodorants, zeep en lotions. Citroengrasolie is een effectieve reiniger voor alle huidtypen; de antiseptische en adstringerende eigenschappen maken citroengrasolie perfect voor een egale en stralende huid, en dus onderdeel van uw natuurlijke huidverzorgingsroutine. Het kan je poriën steriliseren, als een natuurlijke toner dienen en je huidweefsels versterken. Door deze olie in je haar, hoofdhuid en lichaam te wrijven, kun je hoofdpijn of spierpijn verlichten.

 24. Citroengrasolie kan je haarzakjes versterken, dus als je last hebt van haaruitval of een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid, masseer dan een paar druppels citroengrasolie in je hoofdhuid en spoel daarna af. De kalmerende en bacteriedodende eigenschappen laten je haar glanzend, fris en geurvrij achter. (4)

 25. Vanwege het hoge gehalte aan citral en geraniol is het bekend dat citroengrasolie insecten zoals muggen en mieren afstoot. Dit natuurlijke afweermiddel heeft een milde geur en kan direct op de huid worden gespoten. Je kunt zelfs citroengrasolie gebruiken om vlooien te doden; voeg ongeveer vijf druppels olie toe aan water en creëer je eigen spray, breng dan de spray aan op de vacht van je huisdier. (5)

 26. Citroengras is een van de verschillende essentiële oliën voor angst. Het is bekend dat de kalmerende en milde geur van citroengrasolie angst en prikkelbaarheid verlicht.

 27. Een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complimentary Medicine onthult dat wanneer proefpersonen werden blootgesteld aan een angst veroorzakende situatie en de geur van citroengrasolie (drie en zes druppels) rook, in tegenstelling tot de controle groepen, de citroengras groep ervoer een afname van angst en subjectieve spanning, onmiddellijk na toediening van de behandeling. (6)

 28. Om stress te verlichten, maakt u uw eigen citroengras massageolie of voegt u citroengrasolie toe aan uw bodylotion. Je kunt ook proberen om 's avonds voor het slapengaan een kopje citroengrasthee te drinken om de kalmerende voordelen van citroengrasthee te ervaren.

 29. Hebt u pijnlijke spieren of ondervindt u krampen of spierkrampen? De voordelen van citroengrasolie zijn ook het vermogen om spierpijn, krampen en spasmen te verlichten. (7) Het kan ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren. (8)

 30. Probeer verdunde citroengrasolie op je lichaam te wrijven of maak je eigen citroengrasolie voetbad. Bekijk hieronder enkele van de DIY-recepten.

 31. 7. Ontgiftende schimmelwerende eigenschappen Citroengrasolie of -thee is in verschillende landen als ontgiftingsmiddel gebruikt. Het is bekend dat het het spijsverteringskanaal, de lever, de nieren, de blaas en de alvleesklier ontgift. Omdat het werkt als een natuurlijk diureticum, zal het consumeren van citroengrasolie u helpen schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te spoelen.

 32. Houd uw systeem schoon door citroengrasolie aan uw soep of thee toe te voegen. Je kunt je eigen citroengrasthee maken door citroengrasblaadjes met kokend water te infuseren of een paar druppels etherische olie aan je thee toe te voegen. (9)

 33. Deze studie suggereert dat citroengrasolie en het belangrijkste actieve bestanddeel ervan, citral, het vermogen hebben om schimmelinfecties te verminderen; specifiek die veroorzaakt door Candida albicans-schimmel. (10)

 34. 10. Hoofdpijnverlichting

 35. Er is één onderzoek uitgevoerd om de effecten te testen die citroengrasolie heeft op schimmelinfecties en gist van Candida albicans-soorten. Candida is een schimmelinfectie die de huid, geslachtsdelen, keel, mond en bloed kan beïnvloeden. Door middel van schijfdiffusietests werd citroengrasolie onderzocht op zijn schimmelwerende eigenschappen en onderzoek heeft aangetoond dat citroengrasolie een krachtige in vitro activiteit tegen candida heeft.

 36. Het is bekend dat het drinken van citroengrasthee vrouwen helpt met menstruatiekrampen; het kan ook helpen bij misselijkheid en prikkelbaarheid.

 37. Drink dagelijks één tot twee kopjes citroengrasthee om de pijn die gepaard gaat met je menstruatie te verlichten. Er is geen wetenschappelijk onderzoek naar dit gebruik, maar van citroengras is bekend dat het inwendig kalmeert en stress vermindert, dus het is logisch waarom het kan helpen bij pijnlijke krampen.

 38. Citroengras is al eeuwen anekdotisch bekend als een remedie voor maagklachten, gastritis en maagzweren. Het onderzoek haalt nu deze lang bekende ondersteuning en genezing in.

 39. Een onderzoek gepubliceerd in 2012 laat zien hoe citroengras etherische olie (Cymbopogon citratus) de maag van dieren kon beschermen tegen maagschade veroorzaakt door ethanol en aspirine. De studie concludeert dat citroengrasolie "zou kunnen dienen als een leidende verbinding voor toekomstige ontwikkeling van nieuwe therapieën die niet-steroïde ontstekingsremmende met medicijnen geassocieerde gastropathie bestrijden." (11)

 40. Het toevoegen van citroengrasolie aan thee of soep kan ook helpen bij het verbeteren van buikpijn en diarree.

 41. Citroengrasolie wordt ook vaak aanbevolen voor verlichting van hoofdpijn. (8) De kalmerende en kalmerende effecten van citroengrasolie hebben de kracht om de pijn, druk of spanning die hoofdpijn kan veroorzaken te verlichten.

 42. Probeer verdunde citroengrasolie op je slapen te masseren en adem de ontspannende citroengeur in.

 43. Een studie uitgevoerd in 2012 testte de effecten die citroengras heeft als antibacteriële eigenschap. Micro-organismen werden getest met een schijfdiffusiemethode; Citroengras etherische olie werd toegevoegd aan een staph-infectie en de resultaten gaven aan dat citroengrasolie de infectie verstoorde en werkt als een antimicrobieel (of bacteriedodend) middel. (12)

 44. Het gehalte aan citral en limoneen in citroengrasolie kan de groei van bacteriën en schimmels doden of verstikken. Dit helpt je om infecties zoals ringworm, voetschimmel of andere soorten schimmel te voorkomen. Studies bij ratten hebben aangetoond dat citroengras etherische olie een effectief antischimmel- en antibacterieel middel is. Profiteer van deze voordelen van citroengrasolie door je eigen lichaam of voet te schrobben - je kunt het recept hieronder vinden.

 45. Met zijn koelingseigenschappen is het verrassend dat citroengrasolie een geschiedenis van gebruik heeft als een natuurlijke koortsverlager. Van citroengras is bekend dat het stoffen bevat waarvan wordt aangenomen dat ze koorts verminderen en ook pijn en zwelling verlichten. (13)

 46. Citroengrasolie kan uw immuunsysteem helpen stimuleren met zijn antimicrobiële en therapeutische eigenschappen. In vitro onderzoek heeft ook aangetoond dat de olie pro-inflammatoire cytokines in het lichaam kan verminderen, wat kan bijdragen aan ziekte. (14)

 47. Citroengrasolie kan pijn van gasirritatie in de maag en darmen helpen verlichten. Het is ook aangetoond dat het anti-diarree-effecten heeft. Volgens onderzoek gepubliceerd in 2006 kan citroengras diarree helpen vertragen. Dit onderzoek toonde aan dat citroengras de fecale output verminderde bij muizen met door ricinusolie veroorzaakte diarree. (15)

 48. In vitro onderzoek heeft aangetoond dat citroengrasolie krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft wanneer het zowel intern als extern wordt gebruikt. (16) Dit is enorm als je bedenkt dat ontsteking de oorzaak is van de meeste ziekten. (17)

 49. Studies hebben aangetoond dat citroengrasolie krachtige antioxiderende activiteit heeft met het vermogen om ziekteverwekkende vrije radicalen te bestrijden. (18) Een in 2009 gepubliceerde studie toont ook aan hoe een van de belangrijkste componenten van citroengrasolie, citral, de groei van menselijke borstkankercellijn MCF-7 in vitro kan remmen. (19)

 50. 17. Verlaagt cholesterol Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Food and Chemical Toxicology keek naar de effecten van het gedurende 21 dagen oraal toedienen van proefpersonen met etherische olie met een hoog cholesterolgehalte aan citroengras. De muizen kregen ofwel 1, 10 of 100 mg / kg citroengrasolie.

 51. De onderzoekers ontdekten dat het cholesterolgehalte in het bloed was verlaagd in de groep die werd behandeld met de hoogste dosis citroengrasolie. Over het algemeen concludeert de studie dat de "bevindingen de veiligheid van de inname van citroengras bij de doses die in de volksgeneeskunde worden gebruikt, hebben geverifieerd en het gunstige effect van het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed aangaven." (20)

 52. Volgens een in 2011 gepubliceerd wetenschappelijk artikel: "Als een verdamper werkt de olie als een effectief wondermiddel tegen bacteriën, griep en verkoudheid." Lemongras

 53. Waarvoor wordt etherische olie van citroengras gebruikt? Er zijn zoveel mogelijke toepassingen en voordelen van citroengras etherische olie, dus laten we er nu in duiken! Enkele van de meest voorkomende voordelen van citroengras etherische olie zijn:

 54. Gebruik citroengrasolie als een natuurlijke en veilige luchtverfrisser of ontgeurder. Je kunt de olie aan water toevoegen en als nevel gebruiken of een oliediffuser of verdamper gebruiken. Door andere etherische oliën toe te voegen, zoals lavendel of tea tree olie, kun je je eigen natuurlijke geur aanpassen.

 55. Reinigen met etherische olie van citroengras is een ander geweldig idee omdat het niet alleen uw huis op natuurlijke wijze ontgeurt, maar ook helpt om het te ontsmetten.

 56. Is citroengrasolie goed voor de huid? Een belangrijk voordeel van etherische olie van citroengras zijn de helende eigenschappen van de huid. Eén onderzoekstudie testte de effecten van een citroengrasinfusie op de huid van proefpersonen; de infusie wordt gemaakt door kokend water over gedroogde citroengrasbladeren te gieten. De infusie werd gebruikt op de poten van ratten om citroengras als een kalmerend middel te testen. De pijnstillende activiteit suggereert dat citroengras kan worden gebruikt om irritaties op de huid te verzachten. (3)

 57. Voeg citroengrasolie toe aan shampoos, conditioners, deodorants, zeep en lotions. Citroengrasolie is een effectieve reiniger voor alle huidtypen; de antiseptische en adstringerende eigenschappen maken citroengrasolie perfect voor een egale en stralende huid, en dus onderdeel van uw natuurlijke huidverzorgingsroutine. Het kan je poriën steriliseren, als een natuurlijke toner dienen en je huidweefsels versterken. Door deze olie in je haar, hoofdhuid en lichaam te wrijven, kun je hoofdpijn of spierpijn verlichten.

 58. Citroengrasolie kan je haarzakjes versterken, dus als je last hebt van haaruitval of een jeukende en geïrriteerde hoofdhuid, masseer dan een paar druppels citroengrasolie in je hoofdhuid en spoel daarna af. De kalmerende en bacteriedodende eigenschappen laten je haar glanzend, fris en geurvrij achter. (4)

 59. Vanwege het hoge gehalte aan citral en geraniol is het bekend dat citroengrasolie insecten zoals muggen en mieren afstoot. Dit natuurlijke afweermiddel heeft een milde geur en kan direct op de huid worden gespoten. Je kunt zelfs citroengrasolie gebruiken om vlooien te doden; voeg ongeveer vijf druppels olie toe aan water en creëer je eigen spray, breng dan de spray aan op de vacht van je huisdier. (5)

 60. Citroengras is een van de verschillende essentiële oliën voor angst. Het is bekend dat de kalmerende en milde geur van citroengrasolie angst en prikkelbaarheid verlicht.

 61. Een studie gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complimentary Medicine onthult dat wanneer proefpersonen werden blootgesteld aan een angst veroorzakende situatie en de geur van citroengrasolie (drie en zes druppels) rook, in tegenstelling tot de controle groepen, de citroengras groep ervoer een afname van angst en subjectieve spanning, onmiddellijk na toediening van de behandeling. (6)

 62. Om stress te verlichten, maakt u uw eigen citroengras massageolie of voegt u citroengrasolie toe aan uw bodylotion. Je kunt ook proberen om 's avonds voor het slapengaan een kopje citroengrasthee te drinken om de kalmerende voordelen van citroengrasthee te ervaren.

 63. Hebt u pijnlijke spieren of ondervindt u krampen of spierkrampen? De voordelen van citroengrasolie zijn ook het vermogen om spierpijn, krampen en spasmen te verlichten. (7) Het kan ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren. (8)

 64. Probeer verdunde citroengrasolie op je lichaam te wrijven of maak je eigen citroengrasolie voetbad. Bekijk hieronder enkele van de DIY-recepten.

 65. 7. Ontgiftende schimmelwerende eigenschappen Citroengrasolie of -thee is in verschillende landen als ontgiftingsmiddel gebruikt. Het is bekend dat het het spijsverteringskanaal, de lever, de nieren, de blaas en de alvleesklier ontgift. Omdat het werkt als een natuurlijk diureticum, zal het consumeren van citroengrasolie u helpen schadelijke gifstoffen uit uw lichaam te spoelen.

 66. Houd uw systeem schoon door citroengrasolie aan uw soep of thee toe te voegen. Je kunt je eigen citroengrasthee maken door citroengrasblaadjes met kokend water te infuseren of een paar druppels etherische olie aan je thee toe te voegen. (9)

 67. Deze studie suggereert dat citroengrasolie en het belangrijkste actieve bestanddeel ervan, citral, het vermogen hebben om schimmelinfecties te verminderen; specifiek die veroorzaakt door Candida albicans-schimmel. (10)

 68. 10. Hoofdpijnverlichting

Citroengras etherische olie in traditionele geneeskunde

 1. Waarvoor wordt etherische olie van citroengras gebruikt in de traditionele geneeskunde? Traditioneel citroengras etherische olie gebruikt zijn gebruik als een natuurlijke antibacteriële, schimmelwerende, antiprotozoale, anxiolytische (angstverminderaar) en antioxidant. (22)

 2. In het Zuid-Amerikaanse land Brazilië is citroengras een van de meest gebruikte plantaardige geneesmiddelen om maagproblemen en zenuwaandoeningen te behandelen. In het Amazonegebied wordt citroengras gewaardeerd om zijn status als een kalmerende thee. (8) In Guatemala gebruiken de Carib-mensen citroengrasbladeren om thee te zetten die ze gebruiken voor koorts, winderigheid en griep.

 3. Gerelateerd: Top 7 voordelen van groene thee: de nummer 1 anti-aging-drank

 4. Waarvoor wordt etherische olie van citroengras gebruikt in de traditionele geneeskunde? Traditioneel citroengras etherische olie gebruikt zijn gebruik als een natuurlijke antibacteriële, schimmelwerende, antiprotozoale, anxiolytische (angstverminderaar) en antioxidant. (22)

 5. In het Zuid-Amerikaanse land Brazilië is citroengras een van de meest gebruikte plantaardige geneesmiddelen om maagproblemen en zenuwaandoeningen te behandelen. In het Amazonegebied wordt citroengras gewaardeerd om zijn status als een kalmerende thee. (8) In Guatemala gebruiken de Carib-mensen citroengrasbladeren om thee te zetten die ze gebruiken voor koorts, winderigheid en griep.

 6. Gerelateerd: Top 7 voordelen van groene thee: de nummer 1 anti-aging-drank

Citroengras etherische olie versus citroen etherische olie

 1. Citroengrasolie en citroenolie kunnen beide het woord "citroen" bevatten, maar het zijn beslist twee totaal verschillende oliën die zijn afgeleid van totaal verschillende planten. Citroengrasolie komt uit de bladeren van een citroengrasplant, terwijl citroenolie uit de schil van een citroenfruit komt. Zowel citroengras als citroenen samen met citroensap hebben veel culinaire toepassingen en geven allemaal een citrusachtige toets aan recepten. Beide oliën hebben niet verrassend een heldere citrusgeur.

 2. Gebruik van etherische olie van citroengras omvat het verlagen van cholesterol en ontspannende spierkrampen, terwijl citroenolie vaak wordt gebruikt om de mondgezondheid te stimuleren en het lichaam te ontgiften.

 3. Essentiële oliën van citroengras en citroen hebben antibacteriële eigenschappen, waardoor ze nuttig zijn voor huidproblemen. Ze maken ook geweldige antiseptische toevoegingen aan zelfgemaakte schoonmaakproducten en kunnen uw huis of kantoor op natuurlijke wijze ontgeuren.

 4. Beide soorten oliën hebben een krachtig antioxidantvermogen en zijn geweldig voor het stimuleren van het immuunsysteem. Citroengras en citroenolie kunnen helpen om verkoudheid en griep te bestrijden. Onderzoek toont aan dat diffuserende citroengrasolie echt kan helpen om in de lucht aanwezige ziektekiemen te doden, terwijl een paar druppels citroenolie gemengd met heet water en rauwe honing een geweldige tonicum zijn voor keelpijn.

 5. De geur van beide oliën kan stimulerend werken en een vergelijkbare maar andere boost geven. Citroenolie kan zeer verhelderend en opbeurend zijn, terwijl van citroengrasolie bekend is dat het anti-angstvoordelen biedt.

 6. Citroengrasolie en citroenolie kunnen beide het woord "citroen" bevatten, maar het zijn beslist twee totaal verschillende oliën die zijn afgeleid van totaal verschillende planten. Citroengrasolie komt uit de bladeren van een citroengrasplant, terwijl citroenolie uit de schil van een citroenfruit komt. Zowel citroengras als citroenen samen met citroensap hebben veel culinaire toepassingen en geven allemaal een citrusachtige toets aan recepten. Beide oliën hebben niet verrassend een heldere citrusgeur.

 7. Gebruik van etherische olie van citroengras omvat het verlagen van cholesterol en ontspannende spierkrampen, terwijl citroenolie vaak wordt gebruikt om de mondgezondheid te stimuleren en het lichaam te ontgiften.

 8. Essentiële oliën van citroengras en citroen hebben antibacteriële eigenschappen, waardoor ze nuttig zijn voor huidproblemen. Ze maken ook geweldige antiseptische toevoegingen aan zelfgemaakte schoonmaakproducten en kunnen uw huis of kantoor op natuurlijke wijze ontgeuren.

 9. Beide soorten oliën hebben een krachtig antioxidantvermogen en zijn geweldig voor het stimuleren van het immuunsysteem. Citroengras en citroenolie kunnen helpen om verkoudheid en griep te bestrijden. Onderzoek toont aan dat diffuserende citroengrasolie echt kan helpen om in de lucht aanwezige ziektekiemen te doden, terwijl een paar druppels citroenolie gemengd met heet water en rauwe honing een geweldige tonicum zijn voor keelpijn.

 10. De geur van beide oliën kan stimulerend werken en een vergelijkbare maar andere boost geven. Citroenolie kan zeer verhelderend en opbeurend zijn, terwijl van citroengrasolie bekend is dat het anti-angstvoordelen biedt.

Citroengras etherische olie gebruiken

 1. Als u wilt weten hoe citroengrasolie te gebruiken, zijn er verschillende manieren waarop u het vandaag kunt gebruiken:

 2. Vraag je je af, wat kan ik mengen met etherische olie van citroengras? Citroengras etherische olie past goed bij basilicum, bergamot, zwarte peper, cederhout, scharlei, cipres, venkel, geranium, gember, grapefruit, lavendel, citroen, sinaasappel, patchouli, rozemarijn, theeboom, tijm en ylang ylang etherische oliën.

 3. Als u op zoek bent naar een citroengrasvervanger voor koken, kan citroenschil een redelijk goede vervanging zijn. Meestal is de schil van één citroen gelijk aan ongeveer twee stengels citroengras. In termen van een goede citroengrasvervanger voor etherische olie, heeft citronella etherische olie veel van zijn kenmerken, waaronder een vergelijkbare geur.

 4. Als u wilt weten hoe citroengrasolie te gebruiken, zijn er verschillende manieren waarop u het vandaag kunt gebruiken:

 5. Vraag je je af, wat kan ik mengen met etherische olie van citroengras? Citroengras etherische olie past goed bij basilicum, bergamot, zwarte peper, cederhout, scharlei, cipres, venkel, geranium, gember, grapefruit, lavendel, citroen, sinaasappel, patchouli, rozemarijn, theeboom, tijm en ylang ylang etherische oliën.

 6. Als u op zoek bent naar een citroengrasvervanger voor koken, kan citroenschil een redelijk goede vervanging zijn. Meestal is de schil van één citroen gelijk aan ongeveer twee stengels citroengras. In termen van een goede citroengrasvervanger voor etherische olie, heeft citronella etherische olie veel van zijn kenmerken, waaronder een vergelijkbare geur.

Waar vind je citroengras etherische olie + doe-het-zelfrecepten

 1. Maak uw eigen recepten of lichaamsproducten om te profiteren van deze geweldige voordelen van citroengrasolie. Citroengras wordt vaak gebruikt in thee, soepen en curry's; het is ook geschikt voor gevogelte, vis en zeevruchten. Wil je een eenvoudig citroengras-recept voor etherische olie proberen? Probeer een 1-2 druppels etherische olie van citroengras toe te voegen aan mijn recept voor geheime komkommer Detox-soep.

 2. Je kunt ook etherische olie van citroengras toevoegen aan mijn Recept met geroosterde bloemkool en mijn gerecht Sauteed Pesto Mahi Mahi. Citroengras past goed bij elke soep op basis van kokosmelk, zoals mijn Champignonsoep. Je kunt in deze recepten de citroengrasolie vervangen door de citroen - of beide toevoegen voor meer citrus en zure smaak.

 3. Je kunt je eigen citroengrasthee maken door twee kopjes kokend water over 10 bladeren te gieten. Als u citroengrasthee gebruikt om maag-, hoofd- of spierpijn te verminderen, drink dan om de acht uur een kopje. Je kunt ook een beetje honing, citroen of een plakje gember toevoegen.

 4. Probeer mijn zelfgemaakte insectenspray voor een supergemakkelijk doe-het-zelf insectenwerend middel; voeg 40 druppels citroengras etherische olie toe en de muggen zullen je niet meer lastigvallen.

 5. Een andere manier om de voordelen van citroengrasolie te ervaren, is door uw eigen lichaamsscrub te maken. Omdat deze olie geweldig is voor het creëren van een rustgevend en pijnvrij gevoel, combineert u 10 druppels citroengrasolie met Epsom-zout en voegt u vervolgens voldoende kokosolie toe om het zout te verzadigen. Wrijf onder de douche de scrub over je hele lichaam (zelfs op je gezicht) en spoel daarna.

 6. Als uw voeten na een lange dag pijn hebben gedaan, maak dan uw eigen voetbad door ongeveer 10 druppels etherische olie van citroengras aan warm water toe te voegen. Dit bad zou spierpijn die u aan uw voeten voelt, moeten verlichten en het heeft ook antibacteriële en schimmelwerende effecten.

 7. Maak uw eigen recepten of lichaamsproducten om te profiteren van deze geweldige voordelen van citroengrasolie. Citroengras wordt vaak gebruikt in thee, soepen en curry's; het is ook geschikt voor gevogelte, vis en zeevruchten. Wil je een eenvoudig citroengras-recept voor etherische olie proberen? Probeer een 1-2 druppels etherische olie van citroengras toe te voegen aan mijn recept voor geheime komkommer Detox-soep.

 8. Je kunt ook etherische olie van citroengras toevoegen aan mijn Recept met geroosterde bloemkool en mijn gerecht Sauteed Pesto Mahi Mahi. Citroengras past goed bij elke soep op basis van kokosmelk, zoals mijn Champignonsoep. Je kunt in deze recepten de citroengrasolie vervangen door de citroen - of beide toevoegen voor meer citrus en zure smaak.

 9. Je kunt je eigen citroengrasthee maken door twee kopjes kokend water over 10 bladeren te gieten. Als u citroengrasthee gebruikt om maag-, hoofd- of spierpijn te verminderen, drink dan om de acht uur een kopje. Je kunt ook een beetje honing, citroen of een plakje gember toevoegen.

 10. Probeer mijn zelfgemaakte insectenspray voor een supergemakkelijk doe-het-zelf insectenwerend middel; voeg 40 druppels citroengras etherische olie toe en de muggen zullen je niet meer lastigvallen.

 11. Een andere manier om de voordelen van citroengrasolie te ervaren, is door uw eigen lichaamsscrub te maken. Omdat deze olie geweldig is voor het creëren van een rustgevend en pijnvrij gevoel, combineert u 10 druppels citroengrasolie met Epsom-zout en voegt u vervolgens voldoende kokosolie toe om het zout te verzadigen. Wrijf onder de douche de scrub over je hele lichaam (zelfs op je gezicht) en spoel daarna.

 12. Als uw voeten na een lange dag pijn hebben gedaan, maak dan uw eigen voetbad door ongeveer 10 druppels etherische olie van citroengras aan warm water toe te voegen. Dit bad zou spierpijn die u aan uw voeten voelt, moeten verlichten en het heeft ook antibacteriële en schimmelwerende effecten.

Geschiedenis en interessante feiten

 1. Als een kruid is citroengras al lang een essentieel ingrediënt in de Thaise, Vietnamese, Cambodjaanse en Indonesische keuken. Citroengras etherische olie heeft ook een geschiedenis van gebruik als een natuurlijk conserveermiddel vanwege zijn inherente antimicrobiële activiteiten.

 2. De citroengrasplant (C. citratus) is bekend onder verschillende internationale algemene namen, zoals West-Indisch citroengras of citroengras (Engels), hierba limon of zacate de limon (Spaans), citronelle of verveine des indes (Frans) en xiang mao (Chinees). Tegenwoordig is India de topproducent van citroengrasolie met ongeveer 80 procent van de totale jaarlijkse productie ter wereld.

 3. Citroengras is een van de meest populaire etherische oliën die tegenwoordig worden gebruikt vanwege de grote verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen en toepassingen. Met zijn verkoelende en samentrekkende effecten staat het bekend om het bestrijden van warmte en het aanspannen van lichaamsweefsels.

 4. Volgens het New York Institute of Aromatic Studies: "Het werkt met name op het bindweefsel, waar structurele en immuunfuncties elkaar ontmoeten. Citroengras werkt in op de lymfatische capillairen en vaten die uit de huid lopen, dus het is nuttig bij oedeem en lymfatische congestie. " (23)

 5. Als een kruid is citroengras al lang een essentieel ingrediënt in de Thaise, Vietnamese, Cambodjaanse en Indonesische keuken. Citroengras etherische olie heeft ook een geschiedenis van gebruik als een natuurlijk conserveermiddel vanwege zijn inherente antimicrobiële activiteiten.

 6. De citroengrasplant (C. citratus) is bekend onder verschillende internationale algemene namen, zoals West-Indisch citroengras of citroengras (Engels), hierba limon of zacate de limon (Spaans), citronelle of verveine des indes (Frans) en xiang mao (Chinees). Tegenwoordig is India de topproducent van citroengrasolie met ongeveer 80 procent van de totale jaarlijkse productie ter wereld.

 7. Citroengras is een van de meest populaire etherische oliën die tegenwoordig worden gebruikt vanwege de grote verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen en toepassingen. Met zijn verkoelende en samentrekkende effecten staat het bekend om het bestrijden van warmte en het aanspannen van lichaamsweefsels.

 8. Volgens het New York Institute of Aromatic Studies: "Het werkt met name op het bindweefsel, waar structurele en immuunfuncties elkaar ontmoeten. Citroengras werkt in op de lymfatische capillairen en vaten die uit de huid lopen, dus het is nuttig bij oedeem en lymfatische congestie. " (23)

Voorzorgsmaatregelen voor citroengrasolie

 1. Is citroengrasolie gevaarlijk? Sommige mensen hebben toxische bijwerkingen ervaren na het inhaleren van citroengrasolie, zoals longproblemen. (24) Vergeet niet dat een beetje veel helpt als je citroengrasolie gebruikt in een aromatherapie-diffuser.

 2. Als u een gevoelige huid hebt en plaatselijk essentiële olie van citroengras gebruikt, kunnen bijwerkingen huiduitslag, ongemak of zelfs een branderig gevoel zijn. Voer eerst een patch-test uit om er zeker van te zijn dat u geen irritaties heeft en verdun de etherische olie met een dragerolie.

 3. Omdat citroengras de menstruatie stimuleert, mag het niet worden gebruikt door zwangere vrouwen, omdat er een kleine kans is dat dit tot een miskraam kan leiden. (13) Citroengrasolie mag niet worden gebruikt tijdens de borstvoeding en mag niet lokaal worden gebruikt bij kinderen jonger dan twee jaar. (25)

 4. Als u wordt behandeld voor een medische aandoening of momenteel medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw zorgverlener voordat u citroengrasolie gebruikt, vooral intern.

 5. Lees verder: 101 Gebruik en voordelen van etherische olie

 6. Is citroengrasolie gevaarlijk? Sommige mensen hebben toxische bijwerkingen ervaren na het inhaleren van citroengrasolie, zoals longproblemen. (24) Vergeet niet dat een beetje veel helpt als je citroengrasolie gebruikt in een aromatherapie-diffuser.

 7. Als u een gevoelige huid hebt en plaatselijk essentiële olie van citroengras gebruikt, kunnen bijwerkingen huiduitslag, ongemak of zelfs een branderig gevoel zijn. Voer eerst een patch-test uit om er zeker van te zijn dat u geen irritaties heeft en verdun de etherische olie met een dragerolie.

 8. Omdat citroengras de menstruatie stimuleert, mag het niet worden gebruikt door zwangere vrouwen, omdat er een kleine kans is dat dit tot een miskraam kan leiden. (13) Citroengrasolie mag niet worden gebruikt tijdens de borstvoeding en mag niet lokaal worden gebruikt bij kinderen jonger dan twee jaar. (25)

 9. Als u wordt behandeld voor een medische aandoening of momenteel medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw zorgverlener voordat u citroengrasolie gebruikt, vooral intern.

 10. Lees verder: 101 Gebruik en voordelen van etherische olieDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407