Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 sappen goed voor verlichting van constipatie

Overzicht

 1. Veel mensen ervaren van tijd tot tijd constipatie, en het kan ongemakkelijk zijn.

 2. Over het algemeen treedt incidentele constipatie op wanneer afval te langzaam door uw spijsverteringsstelsel beweegt. Het kan zich ophopen en hard en droog worden, waardoor ontlasting moeilijk te passeren is.

 3. Als je verlichting nodig hebt, zijn er een aantal huismiddeltjes die dingen weer in gang kunnen zetten, zoals bepaalde sappen drinken.

Symptomen van constipatie?

 1. Constipatie wordt meestal gedefinieerd als minder dan drie stoelgangen per week. Zelfs als je enigszins regelmatig naar de badkamer gaat, kunnen problemen met het passeren van je ontlasting een ander teken van deze aandoening zijn.

 2. De symptomen van constipatie zijn onder meer:

Sappen en dosering

 1. Als u besluit om sap te drinken om constipatie te verlichten, houd er dan rekening mee dat een kleine hoeveelheid sap alles kan zijn wat u nodig hebt.

 2. Voor de beste resultaten beveelt de Cleveland Clinic aan dat volwassenen eenmaal per dag, bij voorkeur 's morgens, slechts een halve tot een volle kop sap drinken.

 3. Probeer in het algemeen acht of meer koppen vloeistof per dag te drinken om te helpen regelmatig te blijven.

 4. Het meest populaire sap om constipatie te verlichten is pruimensap. Elk 8-ounce glas bevat ongeveer 2,6 gram vezels. Dat is ongeveer 10 procent van uw dagelijkse behoefte.

 5. Hoewel de vezel je ontlasting kan ophopen, helpt de sorbitol in het pruimensap ze te verzachten, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden doorgegeven. Pruimensap is ook een goede bron van vitamine C en ijzer.

 6. Gedroogde pruimen of gedroogde pruimen eten is een andere manier om constipatie af te weren. Eén studie uit 2011 suggereert zelfs dat gedroogde pruimen als een eerstelijnsbehandeling moeten worden beschouwd bij milde tot matige constipatie.

 7. Nu winkelen voor pruimensap.

 8. Appelsap kan u een zeer zacht laxerend effect geven. Het wordt vaak aanbevolen voor kinderen met constipatie omdat het een relatief hoog gehalte aan fructose tot glucose en sorbitol heeft.

 9. Maar om deze reden kan het ook darmklachten veroorzaken in grote doses.

 10. Je zou denken dat het eten van appelmoes constipatie zou helpen, maar dat is niet het geval. Appelmoes bevat een hoger pectinegehalte dan appelsap.

 11. Pectine is een stof die bulk aan uw ontlasting toevoegt. Het wordt steviger en moeilijker te passeren, waardoor het een betere keuze is na afleveringen van diarree.

 12. Koop hier appelsap.

 13. Een andere geweldige optie is perensap, dat vier keer meer sorbitol bevat dan appelsap. Dit sap wordt ook vaak aanbevolen voor kinderen die last hebben van constipatie.

 14. Perensap is niet zo rijk aan vitamines als pruimensap, maar veel kinderen geven de voorkeur aan de smaak.

 15. Ontvang perensap online.

 16. U kunt ook enige verlichting krijgen door een scheutje citroensap te mengen in een glas warm water. Andere dranken die kunnen helpen, zijn koffie, thee en warme of hete vloeistoffen in het algemeen.

 17. Het is het beste om weg te blijven van koolzuurhoudende dranken totdat uw constipatie is verdwenen.

Hoe kan sap helpen en wie kan het drinken?

 1. In een studie uit 2010 ontdekten onderzoekers dat bepaalde sappen kunnen helpen het watergehalte en de frequentie van stoelgang te verhogen. Deze sappen bevatten sorbitol, wat een niet-absorbeerbare koolhydraat is.

 2. Sap kan een handige remedie zijn om thuis te proberen. De meeste gepasteuriseerde sappen kunnen helpen bij het verlichten van constipatie. Maar sappen die van nature voorkomende sorbitol bevatten, waaronder pruimen-, appel- en perensap, kunnen effectiever zijn.

 3. Sap is een goede optie voor mensen van de meeste leeftijden, maar niet noodzakelijk voor baby's. Constipatie bij zuigelingen begint meestal te gebeuren na de introductie van vaste stoffen.

 4. Neem contact op met de kinderarts van uw baby voor instructies over wat u uw baby kunt geven als deze verstopt is.

Effecten

 1. Praat met uw arts als u last hebt van obstipatie maar bezorgd bent over het drinken van sap. Als u een aandoening heeft waarbij u een beperkt dieet moet volgen, is sap mogelijk geen goede optie voor u.

 2. Als u bijvoorbeeld diabetes heeft, kan uw arts of diëtist u adviseren om dranken die suiker bevatten, inclusief sap, te vermijden.

 3. De American Diabetes Association stelt voor om sappen te kiezen die 100% sap bevatten zonder toegevoegde suiker. Gemiddeld bevat 4 ons - ongeveer een half kopje - sap ongeveer 15 koolhydraten en 50 of meer calorieën.

 4. Over het algemeen is het een goed idee om uw sapinname te beperken. Een teveel aan suikers in sappen, zoals fructose, kan buikproblemen veroorzaken als gevolg van malabsorptie.

 5. Kinderen onder de 10 jaar zijn bijzonder kwetsbaar voor gastro-intestinale klachten. Het presenteert zich vaak als diarree en buikpijn.

Complicaties geassocieerd met constipatie?

 1. Incidentele constipaties zijn meestal geen reden tot bezorgdheid. Maar wanneer constipatie vaak voorkomt of enkele weken of langer duurt, kunnen andere complicaties optreden.

 2. De complicaties van constipatie kunnen zijn:

Factoren voor constipatie?

 1. Sommige mensen lopen een groter risico op constipatie, waaronder:

Constipatie

 1. Naast het consumeren van meer vloeistoffen en vruchtensappen, kunt u andere levensstijlveranderingen aanbrengen die uw constipatie kunnen helpen.

 2. Neem contact op met uw arts als levensstijlkeuzes niet helpen. U heeft mogelijk een onderliggend probleem dat uw constipatie veroorzaakt. Uw arts kan ook met u praten over behandelingsopties om u te helpen weer regelmatig te worden.

Outlook

 1. Controleer uw stoelgang om te zien of het sap helpt. Zelfs als u geen verschil opmerkt, is het het beste om uw inname niet te verhogen. Meer sap drinken kan leiden tot diarree en andere vormen van buikpijn.

 2. Als u een plotselinge verandering in uw stoelgang opmerkt, is het een goed idee om naar uw arts te gaan voor een controle, vooral als de verandering aan de gang is of u ongemak veroorzaakt.

 3. Vertel het uw arts als uw constipatiesymptomen drie maanden of langer aanhouden. U kunt chronische constipatie hebben. Het is een goed idee om uw arts te laten weten of u opmerkelijke en aanhoudende veranderingen in uw stoelgang heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407