Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 beste vezelsupplementen

Overzicht

 1. Vezel is belangrijk voor een gezonde spijsvertering en diëten met veel vezels zijn gekoppeld aan een betere gezondheid van het hart. Voedingsbronnen met veel vezels zijn onder andere spliterwten, linzen, zwarte bonen, limabonen, artisjokken en frambozen.

 2. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beveelt volwassenen aan om ongeveer 25 gram per dag uit voedsel te consumeren, maar de gemiddelde inname door volwassenen in de Verenigde Staten is slechts ongeveer de helft daarvan.

 3. Vezelsupplementen zijn verkrijgbaar in vele vormen en stellen mensen in staat om de hoeveelheid vezels in hun voeding te verhogen als ze niet eten of niet genoeg krijgen van voedsel.

 4. Op korte termijn verlichting van constipatie en darmonregelmatigheid zijn veel voorkomende redenen waarom mensen vezelsupplementen gebruiken. Voedingsvezelsupplementen worden ook gebruikt bij gewichtsbeheersing omdat het mensen helpt zich langer vol te voelen.

De soorten vezels

 1. Er zijn twee soorten vezels: oplosbaar en onoplosbaar.

 2. Oplosbare vezels absorberen het water in uw voedsel, wat de spijsvertering vertraagt. Vertraging van de spijsvertering kan de bloedsuikerspiegel helpen reguleren. Het is ook aangetoond dat het helpt bij het verminderen van "slechte" LDL-cholesterol.

 3. Je kunt dit soort vezels vinden in voedingsmiddelen zoals:

 4. Onoplosbare vezels voegen bulk toe aan de ontlasting, waardoor deze snel door uw spijsverteringsstelsel wordt verplaatst en constipatie wordt verlicht. Het is aangetoond dat het helpt de pH in je darmen in evenwicht te brengen en darmkanker te voorkomen.

 5. Je kunt het vinden in voedingsmiddelen zoals:

Keuze)

 1. Inuline is een van de soorten prebiotische vezels, wat betekent dat het aanzienlijke, gunstige veranderingen in de bacteriepopulatie van uw colon veroorzaakt.

 2. Dit is belangrijk omdat deze spijsverteringsbacteriën een belangrijke rol spelen bij hoe goed u voedingsstoffen opneemt en zelfs hormonen produceert die verband houden met angst en eetlust.

 3. Inuline kan worden gevonden in de vorm van een kauwtablet als Fiber Choice, wat voor 100 procent oplosbaar is.

 4. Voordelen: Inuline helpt darmbacteriën te behouden. Vezelgehalte van Fiber Choice-tabletten: 3 gram per 2 tabletten.

 1. Voordelen: Minder waarschijnlijk dan psyllium om een ​​opgeblazen gevoel en gas te veroorzaken. Vezelgehalte van Citrucel met SmartFiber-poeder: 2 gram per afgeronde eetlepel. Vezelgehalte van Citrucel met SmartFiber-caplets: 1 gram per 2 caplets.

 1. Voordelen: Verlicht pijnlijke symptomen van IBS en de ziekte van Crohn. Vezelgehalte van Metamucil Sinaasappelpoeder: 6 gram per 2 afgeronde eetlepels. Vezelgehalte van Metamucil-vezelcapsules: 2 gram per 5 capsules.

 1. Voordelen: het is glutenvrij en kan tijdens het koken aan voedsel worden toegevoegd. Vezelgehalte van Benefiber-poeder: 3 gram per 2 theelepels.

Supplement veiligheid

 1. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat vezelsupplementen schadelijk zijn, is het beter om vezels uit natuurlijke bronnen te halen, omdat je ook de vitamines en mineralen binnenkrijgt die het voedsel levert.

 2. Of u nu uw vezelinname verhoogt met een supplement of door een vezelrijk dieet te eten, zorg ervoor dat u uw vochtinname verhoogt naarmate u meer vezels binnenkrijgt. Vloeistof is nodig om vezels door het spijsverteringskanaal te duwen, en te weinig water met meer vezels kan constipatie verergeren.

 1. Het verhogen van uw voedingsinname van vezels wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen, maar als u gastro-intestinale problemen ervaart naast incidentele constipatie, overleg dan met uw arts voordat u vezelsupplementen aan uw routine toevoegt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407