Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 bewezen voordelen van Bubble Tea

4 bewezen voordelen van Bubble Tea

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 24 november 2018

 2. Thee is een op thee gebaseerd drankje dat de laatste tijd veel populariteit heeft verworven en zich snel heeft verspreid over de eigen grenzen van Taiwan. Aanvankelijk populair bij Taiwanese schoolkinderen, wordt het nu een favoriet onder volwassenen vanwege de zoete smaak, unieke ingrediënten en vanwege het enorme scala aan smaken. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Bubble Tea?

 1. Bubbelthee, ook bekend als parelmelkthee, boba-sap, boba-thee en bubbelmelkthee, is een Taiwanese drank op theebasis. Het wordt ook wel tapiocathee genoemd, omdat tapiocaballen het belangrijkste ingrediënt in deze thee zijn.

 2. Bubbelthee bestaat uit een theebasis (wit, groen of zwart) die wordt gemengd of geschud met melk of ander fruit, en fruitgelei of tapiocaballen worden toegevoegd, die naar de bodem zinken. IJs wordt vaak gemengd in het mengsel, wat resulteert in een slushy of smoothie consistentie. Er zijn verschillende soorten fruit en smaken die kunnen worden gebruikt in bubbelthee en de meest populaire variëteiten zijn bubbelmelkthee en bubbelmelk groene thee.

 3. Gecombineerd met de variëteit aan thee, de hoeveelheid melk en de keuze aan fruitgelei of tapiocaparels, zijn er duizenden combinaties van bubbelthee. Elk van deze heeft verschillende voedingssamenstellingen, die uitstekende gezondheidsvoordelen bieden.

Soorten Bubble Tea

 1. Het zoete en originele karakter van deze thee heeft het in meer dan 30 landen gebracht, en alleen al in de Verenigde Staten meer dan 800 theewinkels. Voordat je ingaat op deze groeiende trend van bubbelthee, is het belangrijk om alles over deze smakelijke traktatie te begrijpen.

Hoe smaakt Bubble Tea-smaak?

 1. De smaak van bubbelthee is volledig afhankelijk van de fruitsmaken of siropen die u in uw drankje wilt opnemen, evenals de basissmaak van de thee en de fruitgelei die u toevoegt aan de bodem. De smaken kunnen variëren van sacharine en zoet tot aardachtig en nootachtig, met sommige variëteiten zelfs licht bitter of zuur.

Calorieën Bubble Tea

 1. Onderzoek wijst uit dat een enkele portie boba-melkthee met tapiocaballen ongeveer 299 calorieën en 38 gram suiker bevat.

Is Bubble Tea goed voor u?

 1. Bubbelthee kan goed voor u zijn als u de juiste ingrediënten kiest en vermijdt om overtollige suiker aan de drank toe te voegen. In een gemiddelde theewinkel bevat het vaak gecondenseerde melk en extra suiker, waardoor het totale aantal calorieën van de drank wordt verhoogd en het in het ongezonde rijk wordt geduwd. Er zijn echter gezondere manieren om deze drank te bereiden, vooral als je het thuis zelf maakt.

Voordelen van Bubble tea

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verhoogt energie

 1. Dankzij de suiker in bubbelthee, naast de cafeïne die wordt gevonden in zwarte, witte of groene thee, kan deze populaire Taiwanese drank een enorme boost in energie bieden. Hoewel je deze drank niet wilt overdrijven, gezien het hoge aantal calorieën en suiker, kan een gezondere versie met minder suiker toch een kickstart zijn voor je metabolisme.

Versterkt het immuunsysteem

 1. Groene thee, een van de meest populaire smaken van bubbelthee, bevat een breed scala aan antioxidanten zoals catechinen en polyfenolen, die allemaal het immuunsysteem kunnen stimuleren door oxidatieve stress te voorkomen. Bovendien, als u vers fruit in uw thee kiest, zoals mango, aardbei of kiwi, krijgt u ook een dosis vitamine C in uw thee, wat nog meer een boost voor het immuunsysteem betekent.

Voorkomt vrije radicale schade

 1. Een calorie- en suikerrijk dieet is niet altijd goed voor uw cardiovasculaire gezondheid, maar in het geval van bubbelthee, als u een gezonde versie bereidt, zijn de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen in de thee kan helpen een gezond lichaam en hart te behouden.

 2. Opmerking: deze gezondheidsvoordelen worden grotendeels tenietgedaan wanneer u een normale, suikerrijke en calorierijke bubbelthee drinkt. Het maken van uw eigen gezondere versies thuis wordt ten zeerste aanbevolen als u van een van deze effecten wilt genieten.

Bijwerkingen van Bubble Tea

 1. Vanwege de ingrediënten en de inherente aard van bubbelthee, zijn er enkele bijwerkingen die mensen misschien willen vermijden.

Gewichtstoename

 1. Regelmatige consumptie van bubbelthee, zonder aanpassingen in de calorie-inname in andere gebieden, kan leiden tot gewichtstoename. Als je de fruitsiroop, gezoete gecondenseerde melk en tapiocaballen combineert met een glas bubbelthee, kan het aantal calorieën vaak voorbij 350 calorieën stijgen, wat aan de hogere kant is.

Diabetes

 1. Vanwege het ongelooflijk hoge suikergehalte en het feit dat tapiocaballen een rijke bron van koolhydraten zijn, wordt deze drank niet aanbevolen voor mensen met diabetes of met een hoog risico om dat te ontwikkelen staat.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407