Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 Indrukwekkende voordelen van ahornsiroop

4 Indrukwekkende voordelen van ahornsiroop

 1. Er zijn verschillende natuurlijke zoetstoffen die de voorkeur hebben in plaats van de chemisch bereide suiker Veel mensen gebruiken liever honing in plaats van andere natuurlijke producten van hetzelfde type. Ahornsiroop wordt echter beschouwd als een betere optie gezien het lage aantal calorieën in vergelijking met honing.

Wat is Maple Syrup?

 1. Ahornsiroop wordt bereid uit het suikerachtige sap van de esdoorn. De voorbereiding omvat het tikken of doorboren van een boom om dit sap te verkrijgen. Deze bomen verzamelen zetmeel in hun wortels en stammen, vooral in de periode die aan de winter voorafgaat. De lange ophoping van dit zetmeel maakt het gemakkelijk om het van de oorspronkelijke staat naar suiker om te zetten. Tijdens het voorjaar stijgt de suiker en vermengt zich met water om een ​​sap te vormen dat klaar is voor verzameling of oogst.

 2. Omdat het sap een hoge waterverhouding bevat, moet het worden verwerkt om het water te laten verdampen, waarbij de geconcentreerde, dikke siroop achterblijft. Dit eindproduct wordt verkregen door een verwarmingsproces. Het hele proces omvat geen gebruik van chemische additieven, conserveermiddelen of middelen. De indianen zouden hebben ontdekt dat sap van esdoorns kan worden verwerkt tot ahornsiroop.

Voedingswaarde van ahornsiroop

 1. Volgens USDA omvatten de voedingsstoffen in ahornsiroop energie, water, eiwitten, vet, koolhydraten en suikers. Wat mineralen betreft, bevat het calcium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, kalium en zink. Vitaminen zoals thiamine, riboflavine, niacine en B6 zijn ook te vinden in deze siroop.

Gezondheidsvoordelen van ahornsiroop

 1. Ahornstroop is niet alleen verleidelijk en lekker, maar is ook een schat aan ruime gezondheidsvoordelen. Laten we eens kijken naar de gunstige effecten ervan op ons lichaam.

Antioxidant potentieel

 1. Ahornstroop heeft verschillende antioxidanten, 24 om precies te zijn, die u helpen beschermen tegen vele gezondheidsproblemen. Antioxidanten zijn belangrijk voor het lichaam omdat ze vrije radicalen neutraliseren, die verschillende ziekten kunnen veroorzaken.

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. De gezondheidsvoordelen van ahornsiroop omvatten ook een gezonder hart. Het is een van de organen van het lichaam dat vatbaar is voor verschillende soorten ziekten zoals beroerte, atherosclerose en andere cardiovasculaire aandoeningen. Ahornsiroop bevat zink en het gebruik ervan kan verschillende cardiovasculaire aandoeningen beschermen en voorkomen.

Verbetert de mannelijke voortplantingsgezondheid

 1. De consumptie van ahornsiroop helpt ook bij het handhaven van de mannelijke reproductieve gezondheid. Er zijn bepaalde mineralen, zoals zink, in ahornsiroop, die nuttig zijn voor een gezond voortplantingssysteem, met name de prostaat.

 2. Vermindering van het mineralenniveau verhoogt het risico op aandoeningen, zoals prostaatkanker. Daarom is het raadzaam voor mannen om altijd voedsel te proberen te consumeren dat de juiste hoeveelheid van dit mineraal bevat. Maple siroop is zo'n voedsel dat gemakkelijk te verkrijgen is, direct beschikbaar en ook plezierig.

Versterkt het immuunsysteem

 1. Een tekort aan zink- en mangaanmineralen kan gemakkelijk leiden tot een vermindering van het aantal witte bloedcellen, wat de reactie van het immuunsysteem beïnvloedt. Het aanvullen van deze mineralen is de enige manier om hun niveaus in de juiste staat te herstellen.

 2. Ahornsiroop is een goede bron van zowel zink als mangaan, die een belangrijke rol spelen bij het versterken van het immuunsysteem.

Maple Syrup selecteren en opslaan?

 1. Selecteer uw ahornsiroop afhankelijk van het doel waarvoor u deze nodig hebt. Voor gebruik in voedingsmiddelen zoals ijs en karnemelkpannenkoekjes heb je een licht gearomatiseerde ahornsiroop nodig, die goudkleurig is. Er is ook een donkere, sterk gearomatiseerde soort verkrijgbaar, die kan worden gebruikt om wafels te bedekken. Het kan ook worden gebruikt in plaats van chocoladesaus.

 2. Ahornsiroop is overal ter wereld gemakkelijk verkrijgbaar. Bewaar het voor gebruik op een koele plaats en bewaar het na opening in de koelkast. Gooi het weg als u schimmel in de siroop ziet.

 3. Tot nu toe is Canada de grootste producent van ahornsiroop, gevolgd door de Verenigde Staten. Het grote voordeel is dat men niet noodzakelijk in deze gebieden hoeft te verblijven om deze siroop te kopen. Het is opgeslagen in winkels over de hele wereld.

Gebruik van Maple Syrup

  Tips voor snel serveren

  1. Zoetstof: Gebruik ahornsiroop als zoetstof voor thee of koffie.

  2. Zoete Toast: Toast een stuk tarwebrood en bedek het met wat vers gesneden fruit zoals banaan en appel. Strooi kaneelpoeder en besprenkel met wat ahornsiroop over het hele gerecht en geniet ervan!

  3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407