Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


49 voedingsmiddelen voor droge ogen

6. Crudité met guacamole

 1. Een voedzaam dieet volgen is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat uw ogen in goede gezondheid blijven. Er zijn veel voedingsmiddelen die u kunnen helpen uw zicht scherp te houden en te voorkomen dat u bepaalde oogaandoeningen ontwikkelt. En als je leeft met een aandoening als chronische droge ogen, kan het consumeren van voedingsmiddelen met veel vitamines en mineralen je symptomen verlichten.

 2. Bekijk deze supermarktlijst met voedzame en gezonde voedingsmiddelen - die allemaal voordelen hebben voor uw ogen.

Groenten

 1. Er zijn verschillende groenten die essentiële voedingsstoffen leveren om uw ogen te laten profiteren. Veel groenten bevatten antioxidanten die luteïne en zeaxanthine worden genoemd, die uw ogen helpen beschermen tegen schadelijk licht. Bladgroenten, broccoli en spruitjes zijn bijvoorbeeld goede bronnen van deze voedingsstoffen.

 2. Andere groenten bevatten bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A en helpt bij het gezichtsvermogen. Wortelen en zoete aardappelen zijn twee voorbeelden van groenten met deze voedingsstof.

Fruits

 1. Veel fruit bevat antioxidanten en vitamines die schade aan uw ogen kunnen verminderen en bescherming bieden. Bosbessen bevatten bijvoorbeeld een antioxidant genaamd anthocyanine die oogbescherming kan bieden en zelfs uw zicht kan verbeteren.

 2. Citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruit en citroenen bevatten vitamine C, een andere antioxidant die je ogen gezond kan houden.

Vis en vlees

 1. Zalm, tonijn en sardines bevatten omega-3-vetzuren, waarvan is aangetoond dat ze ontstekingen verminderen. Zalm, sardines en makreel zijn ook goede bronnen van vitamine D, die helpt maculaire degeneratie te voorkomen, een oogziekte die kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen.

 2. Wat vlees betreft, bevat lever vitamine A en mager rundvlees, struisvogelvlees en kalkoen zijn goede bronnen van zink. Zink is een mineraal dat voorkomt in gezonde ogen en beschermt tegen schade.

Dairy

 1. Veel zuivelproducten bevatten vitamines en mineralen die goed zijn voor uw ogen. Melk en yoghurt bevatten vitamine A en zink. Eieren bevatten luteïne en zeaxanthine, dezelfde antioxidanten als in bladgroenten. Sommige kazen bevatten vitamine A, zoals ricottakaas.

Nietjes in de pantry

 1. Peulvruchten zoals nier- en limabonen bevatten zink en lijnzaad bevat omega-3-vetzuren. Bovendien is tarwekiemen een goede bron van vitamine E, een andere vitamine die na verloop van tijd kan helpen oogschade te voorkomen.

Snacks

 1. Er zijn verschillende snacks die u de hele dag kunt eten en die goed zijn voor uw ogen. Veel noten bevatten bijvoorbeeld essentiële vitamines en antioxidanten. Walnoten zijn een bron van omega-3-vetzuren en amandelen en zonnebloempitten bevatten vitamine E.

Drinks

 1. Groene thee heeft nuttige antioxidanten die catechines worden genoemd, die ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Bovendien is het altijd belangrijk om de hele dag door gehydrateerd te blijven met water.

Takeaway

 1. Of u nu leeft met een aandoening als chronische droge ogen of gewoon uw ogen gezond probeert te houden, het is belangrijk om voedzaam voedsel aan uw dieet toe te voegen dat bepaalde vitamines en mineralen bevat. Niet alleen kunnen deze voedingsmiddelen schade aan uw ogen voorkomen, maar ze kunnen ook uw symptomen verminderen. Als uw chronische droge ogen ernstige gevolgen hebben voor uw dagelijks leven, overleg dan met uw arts over uw behandelingsopties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407