Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 beste voordelen van granaatappelzaden

5 beste voordelen van granaatappelzaden

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 december 2017

 2. Granaatappelzaden zijn voedzame snacks die misschien wat meer werk vergen, maar de gezondheidsvoordelen zijn de moeite waard. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat zijn granaatappelzaden?

 1. Granaatappelzaden zijn de zaden gevonden in de granaatappelvrucht, die afkomstig is van de Punica granatum-boom. In tegenstelling tot veel andere vruchten, waarin de zaden worden weggegooid of alleen als bijproduct worden gebruikt, zijn de granaatappelzaden het enige eetbare deel van deze vrucht. De vrucht bestaat uit twee delen, de harde buitenste schil en het witte binnenmembraan of merg. Wanneer je een granaatappel open splitst, zitten er tussen de 250 en 1400 granaatappelzaden in, elk ingepakt in een aril en een enkel eetbaar zaad.

 2. Het eten van deze zaden levert een verfrissende uitbarsting van scherpe smaak, evenals een indrukwekkend scala aan voedingsstoffen. Granaatappels zijn ontstaan ​​in het Midden-Oosten en verspreiden zich naar het Middellandse-Zeegebied, waar ze al duizenden jaren worden geteeld, hoewel deze vrucht nu op grote schaal wordt verspreid en over de hele wereld wordt verbouwd.

Voeding granaatappelzaden

 1. Granaatappelzaden, ingekapseld in een aril die sap bevat, bevatten weinig calorieën, veel vitamines, voedingsvezels en fytochemicaliën. De honderden zaden in elke granaatappelfruit bevatten folaat, mangaan, fosfor, ijzer, kalium, koper, calcium, vitamine C, vitamine K en vitamine E. In een portie van 100 gram van deze zaden zitten er slechts ongeveer 85 calorieën, waardoor het een geweldige aanvulling is op een dieet voor gewichtsverlies. Een enkele portie biedt ook meer dan 10% van uw voedingsvezels voor de dag, samen met verschillende polyfenolische verbindingen, tannines, vluchtige zuren en antioxidanten die uw gezondheid op verschillende manieren kunnen beïnvloeden.

Voordelen van granaatappelzaden

 1. De belangrijkste voordelen van granaatappelzaden zijn hun vermogen om het uiterlijk van de huid te verbeteren, ontstekingen te kalmeren, gewichtsbeheersing te bevorderen, de gezondheid van het hart te bevorderen en het geheugen te stimuleren, onder vele anderen.

Huidverzorging

 1. Unieke antioxidanten, de zaden van de granaatappel kunnen rimpels en ouderdomsvlekken voorkomen, terwijl je huid jeugdig en strak blijft als je ouder wordt. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Ontsteking voorkomen

 1. Van sommige tannines en fenolverbindingen in deze zaden is bekend dat ze de immuunrespons op ontstekingsremmers verminderen, waardoor pijn en irritatie worden verminderd.

Boostgeheugen

 1. Antioxidanten in deze zaden zijn in verband gebracht met het verbeteren van de cognitie en het verlagen van uw risico op neurodegeneratieve ziekten.

Cardiovasculaire problemen verminderen

 1. De hypotensieve effecten van deze zaden zijn bekend, terwijl de voedingsvezels kunnen helpen het cholesterol te verlagen. Beide factoren combineren om de algehele gezondheid van het hart te beschermen en uw risico op een hartaanval en beroerte te verlagen.

Gewichtsbeheer

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Hoe granaatappelzaden op te slaan?

 1. Als u een granaatappel koopt en deze voor een langere periode wilt bewaren, of een van deze vruchten hebt geopend en de zaden wilt bewaren, zijn er enkele praktische tips, waaronder opslag in de koelkast.

 2. Je kunt hele granaatappels 3-4 weken in de koelkast van je koelkast bewaren voordat ze hun potentie en smaak beginnen te verliezen. Als het fruit al is geopend, doe je de zaden in een luchtdichte plastic zak, haal je eerst de lucht eruit en bewaar je ze in de vriezer.

Bijwerkingen van granaatappelzaden

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407